Ørkenvandring i Marokko

/ Fottur med sanddyner, stjernehimmel og ekte nomadeliv

Hvis du har drømt om et ekte ørkeneventyr, er dette din tur! Vi har lenge hatt lyst til å utforske den enorme, gylne ørkenen i Marokko, og nå har vi satt sammen en fottur som vi virkelig gleder oss til å ta dere med på.

Noen høydepunkter:

 • Besøk i den kamelfargede byen Ait-Benhaddou, som nesten går i ett med landskapet
 • Opplev skikkelig sanddyneørken, med gullfargede sanddyner så langt øyet rekker
 • Ri på duvende dromedarer inn i ørkenen
 • Sov under en enorm stjernehimmel
 • Prut deg til gode dealer i souken i Marrakesh

På turen bærer vi bare dagstursekk, mens øvrig bagasje og telt blir fraktet og satt opp for oss. Vi har også én overnatting i eco-lodge, med lekre rom og nydelig mat. Siste natten bor vi i en autentisk ørkencamp med alle fasiliteter og romslige nomadetelt. Gled deg til magiske kvelder med te rundt bålet og en uendelighet av stjerner over oss. Vi avslutter turen i myldrende Marrakech, mett på opplevelser, ørkensol og meget sannsynlig med stjerner i øynene…

Vanskelighetsgrad 3+ støvler

Last ned reiseprogram
 • Kun 2 plasser igjen!
Reiseleder
Vera Sletto

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.11.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • lamper marokko
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Marakkech

Ankomst Marrakech. Marokko ligger mellom Middelhavet, Atlanterhavet og Saharas uendelighet – et land der naturen har latt fantasien utfolde seg fritt. Et land rikt på kontraster, et kongerike med en kultur og en atmosfære som omfatter Orientens største drømmer og vakreste tradisjoner. Snødekte fjelltopper i Atlas, ørken, berberlandsbyer og kashbaher…

Transport til sentrum og vår Riad (hotell) som ligger sentralt til i medinaen (gamlebyen) i Marrakech. Vi gjør oss litt kjent i gamlebyen før en første smak av det marokkanske kjøkken venter oss på en hyggelig takterrasse. (M)

Kveldsstemning på Djemma El Fna i Marrakech
Dag 2

Marrakech – Quarzazate - ecolodge

Etter god frokost på hotellet starter vår ”ekspedisjon”. Over det kjente Tizen Tischka-passet (2260 moh) til Telouate går turen gjennom marokkanske landsbyer og landskap, og hvor vi er omringet av Atlasfjellene.

Men vi skal lenger sørover denne gangen og følger den gamle karavaneruten mellom Timbuktu og Marrakech. Det blir noen interessante stopp underveis, som den kjente Ait-Ben-Haddou, en spesielt godt bevart kashba (borg) som står på UNESCOs verdensarvliste. Husene er bygget av tegl og leire og går nesten i ett med omgivelsene. Et fascinerende syn!

Quarzazate er kjent som filmby, og flere filmselskaper holder til der. Kjente filmer som Game of Thrones, Lawrence of Arabia, Nilens juvel og Gladiator har scener som er spilt inn her. Sjekk hele lista over filmer som er filmet i Quarzazate her, så har du filmtips til både før og etter turen!

Vi skal litt utenfor byen, til eco-lodgen hvor vi skal overnatte og nyte solnedgangen over innsjøen. Lodgen er virkelig som en deilig oase. Her er det store, lekkert innredede rom, et herlig svømmebasseng, restaurant hvor de serverer kortreist mat fra egen hage – hvor vi for øvrig skal bli bedre kjent over en god middag – og fantastisk utsyn over det uendelige landskapet rundt. På stjerneklare kvelder er det en magisk opplevelse å sitte ute på terrassen, her kan du virkelig kjenne på evigheten og glede deg til de eventyrlige dagene som venter.  (F/L/M) 

Ait Ben-Haddou, med sine eldgamle, sandfargede hus.
Dag 3

Oumlachar - Tighrghrin - telt

Vi kjører i retning Bani-fjellene. Fjellkjeden ligger mellom Anti-Atlas og Sahara. Dagens lunsj nyter vi under palmer og akasietrær, før vi starter vår vandring. Ferden går opp i Bani-fjellene, hvor vi skal opp et pass. Herfra får vi panoramautsikt over ørkenen Hamada du Draa, så gjør deg klar til å bli imponert! Du tror kanskje at Sahara kun er sanddyner, men da tar du feil. Disse dagene venter et variert terreng: alt fra vandring på platå, til kløfter, sletter og gylne sanddyner.

Vi følger platået til Tighrghrin hvor teltene står ferdig oppsatt for oss. Nå venter te, og deretter en god middag. Det bor nomadefamilier i nærheten, og kanskje blir det tid til et besøk bortom dem også? (F/L/M)

En kopp varm, marokkansk te hører med.
Dag 4

Tighrghrin - Ouedlamhasser - telt

Gjør deg klar for vakre naturopplevelser når vi vandrer videre mot Ouedlamhasser i dag. Fjell, elver og grønne akasietrær skaper en nydelig ramme for vandringen vår, og vel fremme er campen satt opp. Vi nyter omgivelsene, roen og snakker om inntrykkene underveis. (F/L/M)

Disse får du også stifte bekjentskap med.
Dag 5

Ouedlamhasser - Balatoukh - telt

I dag fortsetter karavanen vår i retning sanddynene. Vi kommer også til å passere en imponerende kløft underveis så i dag blir det mye vakkert å ta inn. Lunsjen spiser vi underveis. Når vi kommer til Balatoukh om ettermiddagen, camper vi under akasietrærne og nyter kvelden med te rundt bålet og berbersanger. Utrolig stemningsfullt! Aldri føles vel hverdagen hjemme i Norge fjernere enn i slike øyeblikk … (F/L/M)

 

Når det er stjerneklart i ørkenen er det VIRKELIG stjerneklart!
Dag 6

Balatoukh - Chegaga ørken - ørkencamp

For deg som alltid har drømt om å oppleve en skikkelig sanddyneørken – dette er dagen! På dagens vandring venter Marokkos største sanddyner på oss, Chegaga i Sahara – gylne topper så langt øyet rekker, noen er så høye som 250 meter! Sanddynene strekker seg som lange, flotte rygger, andre har pyramideform. I dag venter en spesiell opplevelse når vi tilbringer siste natten i en av Chegagas ørkencamper. Her er vi langt utenfor turisttråkket, og du kan bestige en sanddyne og se vidt utover – uten å se annet enn uendelig ørken. Her kan du resten av ettermiddagen bare slappe av og utforske sanddyneørkenen rundt campen nærmere. I dette landskapet ligger det det an til å få tatt noen spektakulære bilder! For ikke å snakke om når solen går ned over sanddynene… Tenk deg å innta middagen her under stjernehimmelen!

Det er litt å finne på i campen også: Du kan ri på dromedar, rusle litt i ørkenens sanddyner. Et skikkelig ørkeneventyr venter!

I campen sover vi i romslige nomadetelt. Eller kanskje du vil sove under stjernene? Om kvelden er det hyggelig samling rundt bålet med musikk og magisk stemning.  (F/L/M)

Sanddyne på sanddyne mens sola går ned. Nyt det!
Dag 7

Chegaga - Marrakech

Ingen grunn til å sove lenge, soloppgangen i ørkenen er rett og slett praktfull og vel verdt å stå opp tidlig for. Etter frokost venter jeepene som tar oss gjennom ørkenlandskapet, over den inntørkede innsjøen Lac D’irki, til Foum Zguid der ørken møter vei og bussen kan hente oss. Via Taznacht kommer vi frem til Marrakech på kvelden. Lunsj underveis. Innkvartering i vår sentralt beliggende Riad. Nå har vi litt tid i spennende Marrakech. Kanskje du etter disse dagene i fjellet drømmer om et arabisk bad og massasje på et hammam, før vi møtes til en hyggelig middag og kan oppsummere de innholdsrike dagene og opplevelsene. (F/L/M)

 

Marokkanske fliser er blitt veldig populært, det er ikke så rart!
Dag 8

Marrakech

Etter god frokost på terrassen har vi hele formiddagen til å utforske de trange gatene i medinaen for shopping, sightseeing og lunsj i spennende Marrakech. Reiseleder tar de som ønsker med på en liten morgenvandring i byen og soukene (basarene). Tidlig ettermiddag reiser vi til flyplassen for retur til Norge. (F)

Har du ikke funnet suvenirer å ta med deg hjem ennå, finner du det garantert i Marrakech!

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3+. Vi vandrer i behagelig tempo og benytter dagen, tar inn opplevelser og inntrykk, blir servert lunsj underveis og senere middag av vår  kokk. Sahara er på langt nær kun sanddyner. Disse dagene venter et variert terreng: alt fra vandring på platå, til kløfter, sletter og gylne sanddyner. Bortsett fra passet, blir det ingen store høydemetre å passere, men ørkensanden kan være krevende å gå i de dagene vi gjør det. Man bør være vant til å ferdes i terreng og være i normalt god form.

Alt dette er inkludert:

 • Fly t/r Oslo Lufthavn – Marrakech med Norwegian
 • Transport t/r flyplassen i Marrakech
 • 2 overnattinger i delt dobbeltrom på riad i Marrakech
 • 5 overnattinger i hhv eco-lodge, telt og ørkencamp iflg program
 • Lokal turguide, kokk, hjelpere og dromedarer som frakter bagasjen
 • Transport t/r Marrakech og start/avslutning av vandreturen (buss/jeeper)
 • Helpensjon iflg program (fra og med middag i Marrakech ankomst lørdag til og med frokost retur lørdag)
 • Norsk turleder under oppholdet

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Drikke
 • Tips til hjelperne og kokk (ca 500 Dirham/50 euro)
 • Evt Hammam (arabisk bad m/massasje)
 • Sovepose / hodepute for telt
 • Enkeltromstillegg på forespørsel kr 900,- (*).

*Enkeltromstillegget gjelder ved overnatting i Marrakech (begrenset antall). På eco-lodge og lux-camp må flere dele rom. Alle får hvert sitt telt de øvrige dagene, par deler. Se for øvrig ”Overnatting”.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette..

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen. 

HELSE Det kan være et stykke til legehjelp på turen. Ved eventuell ulykke eller sykdom som krever transport tilbake til nærmeste by, vil dette bli bestilt på deltakers bekostning. Du vil bli bedt om å oppgi ditt forsikringsselskap og passdetaljer før avreise. Husk også å medbringe bevis på reiseforsikringen din på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. For medlemmer av EØS, holder det med gyldig pass. Du fyller ut et enkelt skjema ved ankomst og avreise fra Marrakech som leveres i passkontrollen. Utenlandske deltakere utenfor EU/EØS må ta kontakt med den marokkanske ambassaden eller UD med forespørsel om eventuell visumplikt.

VAKSINER Ingen vaksinering kreves før innreise, men revaksinering mot polio, difteri/stivkrampe og gulsott (hepatitt) anbefales av norske helsemyndigheter. Drikkevaksinen er anbefalt – kontakt din lege i god tid før avreise for dette. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller en klinikk for reisevaksiner for nærmere informasjon og eventuelt andre spørsmål vedrørende helse på reise.

Her finner du våre reisebetingelser. Minimum antall reisende er 10.

TURFAKTA

Turen krever litt ”ekspedisjonsinnstilling”; et positivt og åpent sinn for eventuell uforutsigbarhet i en ny og spennende kultur. Vi lever med lyset; står opp med solen og starter å gå etter frokost. Tilfeldighetene råder noe mer her enn hjemme- det planlagte går ikke nødvendigvis alltid etter planen, men dette vil også være en del av sjarmen med denne turen! Vår lokale guide og hjelpere er svært erfarne og vil ta vare på oss på beste måte. Marokkanere og ørkenfolk generelt er svært gjestfrie mennesker. Infrastrukturen er begrenset og overnattingsstedene deretter. Gjennom uken vil vi bo på eco-lodge, telt og lux-camp. De dagene vi telter blir det liten tilgang på varmt vann. Enkel standard på overnatting i telt. Toalettforholdene likedan. Se ”overnatting”.

Marokko har vanligvis et behagelig og mildt klima og turen er lagt til en tid på året som vanligvis er svært god for dette området og behagelig temperatur. Kveldstemperaturen kan droppe noe på natten. Man må være forberedt på at variert vær kan forekomme – fra varm sol, til vind og regnbyger. Det tas forbehold om eventuell endring av ruten underveis.  Forslag til pakkeliste vil bli sendt ut nærmere avreise.

Norsk reiseleder følger med under hele turen tur/retur Oslo. Lokal guide følger med på turen. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Maks antall deltakere på denne reisen er 14, minimum antall deltakere er 10.

Overnatting Riad er typisk marokkansk byggestil hvor huset er bygget rundt et åpent gårdsrom (patio). Mange av disse er i dag bygget om til små hoteller. Når vi bor i telt, vil alle ha enkeltmannstelt (par deler). I Eco-lodge og ørkencamp må flere dele rom.

Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen. Vi tar forbehold om endring av overnattingsstedene.