På ski over Finnmarksvidda

/ KÅRET TIL EN AV VERDENS FLOTTESTE SKITURER

 • Du og elementene – Finnmarksvidda MÅ oppleves en gang i livet!
 • Vi følger den gamle vinterpostruten over Vidda
 • Koselige fjellstuer hvor varm badstue venter oss ved ankomst
 • Snø scooter frakter vår bagasje
 • Helpensjon – hjemmelaget mat basert på lokale råvarer
 • Er vi heldige og får se nordlyset?

«Der ingen kunne tru at nokon kunne bu» – ja, nå kan du oppleve hvordan det er å bo slik selv! Vårt første overnattingssted Jotka har nemlig vært med i programmet. Skituren følger den klassiske ruten, den tidligere vinterpostruten, over Finnmarksvidda – fra Alta i vest til Karasjok lenger øst.

Liv Engholm er guide med hovedfokus på skiekspedisjoner på Finnmarksvidda. Noen av turene hun har utviklet er kåret av National Geographic som «the world’s best guided expeditions / tour of a lifetime” samt fått anerkjennelse av The Rough Guides.

Vår tur går i første uken av april hvor dagene er lange og lyse, men hvor det fortsatt er mulig å se det fantastiske nordlyset på nattehimmelen – om vi er heldige.

Vi har også en avgang som går 31. mars fra Oslo

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 23 450,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 15.04.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • I samarbeid med Stavanger Aftenblad A-fordel rabatt kr. 700
Reiseleder
Mette Helen Østerhus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 15.04.2020
 • Avreisested Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 23 450,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Stavanger - Alta - Jotka Fjellstue

Avreise fra Stavanger, via Oslo til Alta. Ved ankomst blir det transport fra flyplassen til Tytteberget ved porten til Finnmarksvidda. Herfra er det en kort skimarsj til Jotka fjellstue hvor vi tilbringer den første natten. Bagasjen blir transportert med scooter til fjellstua. Kanskje vil du prøve stedets vedfyrte badstue før middag?  Lise og Steinar serverer oss en bedre middag i kveld basert på lokale råvarer.  I løpet av kvelden vil vår lokalguide gå igjennom kartet og ruten for turen, samt gi annen praktisk informasjon som er nyttig for de kommende dagene over vidda. Dagene/kveldene begynner å bli lange og lyse. Er værgudene med oss og vi er flinke til å følge med på nattehimmelen, vil vi fortsatt kunne oppleve et fantastisk nordlys denne uken i april.

Dagens skietappe: ca 4 km

Jotka Fjellstue er en av tre gjenværende fjellstuer som fortsatt er en del av Statens fjellstuer og fungerer omtrent slik de gjorde helt tilbake til 1800-tallet. Øvre Mollisjok og Ravnastua fjellstue er de to andre som vi også vil besøke på veien over Finnmarksvidda. Fjellstuene hadde til hensikt å forpleie statens embetsmenn når de fartet rundt på sine ærend og gikk fra bygd til bygd, i tiden før veiene var etablert. Se programmet Der ingen kunne tru at nokon kunne bu – fra Jotka Fjellstue.

 

På tur over Finnmarksvidda Foto Mette Østerhus
Dag 2

Skitur fra Jotka til Mollisjok fjellstue

Etter en bedre frokost på fjellstua starter vi på turen til Øvre Mollisjok fjellstue hvor vi følger den merkede vinterpostløypa. I starten er det lett bjørkeskog før landskapet åpner seg helt. Bagasjen blir fraktet med scooter til neste overnatting. Under skituren har vi med oss et hundespann for det nødvendigste og som vil lage et lunsjbål til oss underveis. Omtrent halve etappen går over Finnmarks største vann, Lesjavri. Ved ankomst Øvre Mollisjok venter Margit med en god middag og badstue, for de som ønsker det, midt inne på Finnmarksvidda.

Dagens etappe: 29km

 

 

 

Finnmarksvidda Foto Liv Engholm
Dag 3

Skitur fra Mollisjok til Ravnastua fjellstue

Frokosten inntas før vi skal videre på ski til Oskar på Ravnastua fjellstue. På dagens skitur krysser vi blant annet Hundevidda før vi kommer ned i bjørkeskogen og fram til Ravnastua.

Dagens etappe: 23 km

Matpause er viktig! Finnmarksvidda Foto Mette Østerhus
Dag 4

Skitur fra Ravnestua til Engholm Husky Lodge

Etter en god frokost pakker vi sakene våre og starter på den siste skietappen fra Ravnastua til Engholm Husky Lodge hvor vi tilbringer siste natten. Turen går både igjennom bjørkeskog, over vann og ned i furuskogen før vi går de siste 7 km på elva Karasjohka helt inn til Lodgen. Her ønsker rundt 50 veltrente Alaska huskyer oss velkommen med et yrende hundekor. Vi vil bo i de spesielle hyttene som alle er innredet med lokale materialer fra naturen: tre, never, fjær, skinn og  stein, alt håndlaget på stedet av Sven Engholm. Sven Engholm var i sin tid med på å starte hundeløpet Finnmarksløpet og er den som fortsatt har vunnet løpet flest ganger. En god avslutningsmiddag vil bli servert av Christel i kjøkkenet på Engholm Husky Lodge. For de som ønsker er den vedfyrte badstuen også tilgjengelig.

Dagsens etappe: 22 km

Jotka Fjellstue, Finnmarksvidda Foto Mette Østerhus
Dag 5

Engholm Husky Lodge - Lakselv - Stavanger

Etter en god natts søvn og en bedre frokost går turen til Lakselv flyplass. En tur som tar omtrent en time gjennom vakkert Finnmarks landskap. Vi flyr fra Lakselv via Tromsø, Trondheim til Stavanger.

 

Det er koselig å bo på Husky Lodge!

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3 Skituren over Finnmarksvidda går stort sett på flatt terreng, men en må være vant til å gå lengre dagsetapper på ski. Se programmet for dagens etapper.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Stavanger – Alta / Lakselv – Stavanger med SAS og Widerøe
 • Transport fra Alta flyplass til Tytteberget
 • Transport fra Engholm Husky til Lakselv flyplass
 • Oppredd seng i 4-6 manns rom på Jotka, Øvre Mollisjok, Ravnastua
 • Dobbeltrom på Engholm Husky Lodge
 • Bagasjen fraktes med scooter
 • Helpensjon fra og med middag dag 1 til frokost dag 5 (frokost, smurt lunsj pakke og middag)
 • 1 par ski på flyet
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du ønsker reise fra andre steder kontakt oss for tilbud.

Mulige tillegg

 • Personlige forsikringer (kontakt gjerne ditt forsikringsselskap)
 • Drikke på fjellstuene
 • Leie av skiutstyr kr. 1200

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 14 deltakere. Les våre reisebetingelser her

KRAV TIL DELTAKERNE Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen.
Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker hjemtransport.
Kontakt ditt forsikringsselskap og sjekk at tilbudet også dekker aktivitet som skitur.

Se våre generelle reisebetingelser

 

Liv Engholm

Lokal turguide

Liv vokste opp med sledehunder og et aktivt friluftsliv i Karasjok. De ti siste årene har hun drevet firmaet Turgleder og jobbet som guide med hovedfokus på skiekspedisjoner på Finnmarksvidda og skreddersydde turer. Noen av turene hun har utviklet er kåret av ”National Geographic” som ”one of the worlds best guided expeditions / tour of a lifetime” samt fått annerkjennelse av ”The Rough Guides”. Hun har bakgrunn fra forsvaret og ulike høgskolestudier innen blant annet entreprenørskap og innovasjon, natur- og kulturkunnskap og digital mediedesign. Hun har en stor lidenskap for fotografering og foreviger mange av de gode naturopplevelsene.