Gjennom Panamakanalen med Ecuador og Machu Picchu

Dette er en reise for deg som ønsker kvalitet, tradisjon og «det lille ekstra». Seil på et klassisk og elegant skip gjennom den gamle Panamakanalen, en reise veldig mange av oss har på ønskelista – og med god grunn! Selve Panama-kanalen er en opplevelse i seg selv, og bare nyt resten av reiseruten:

Vi starter i Florida og får med oss et par dager i Miami, før vi mønstrer på skipet Azamara Quest og seiler innom  Key West. Videre fortsetter vi til Grand Cayman, tropiske Costa Rica, har hele to dager i Cartagena før vi passerer gjennom den gamle og historiske Panamakanalen.

Vi setter så kurs mot Manta og Guayaquil i Ecuador, før vi ankommer Salaverryterminalen og avslutter cruiset med to dager i Lima, Peru.

MEN vi har enda fire hele dager til å utforske og oppdage blant annet Inkaenes hellige dal, Cusco og høydepunktet… Machu Picchu!

Peru er landet med 5000 år gamle hemmeligheter, et naturskjønt landskap og et livlig folk med smilet på lur.

Machu Picchu er et av verdens syvende nye underverk og en opplevelse for livet – uforglemmelig!

Machu Picchu er en natur- og kulturopplevelse i særklasse. Templene og palassene i Machu Picchu ble bygget av digre granittblokker, noe som er typisk for inkaarkitekturen. Blokkene ble hugget ut med bemerkelsesverdig grundighet – det er praktisk talt umulig å få så mye som en nål inn mellom dem. Et godt eksempel er Soltempelet. Denne ruinen står på byens høyeste punkt, Torreón. Inkaene tilba solen som sin viktigste gud, og jo høyere tårn, desto helligere sted. Dette tempelet er også der de fleste ritualene ble utført.

Lær om Perus historiske fortid i den eldgamle Inka-hovedstaden i Cusco langt oppe i Andesfjellene og kjenn gåsehuden prikke av underet Machu Picchu.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 89 000,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 05.01.2022 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 23 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 05.01.2022
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 23 dager
 • Priser fra 89 000,-
Reiserutekart
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og ankomst Miami

Vi reiser fra Oslo om morgenen og kommer til Miami tidlig ettermiddag. Her møter vi guiden vår som tar oss med til hotellet. Pakk ut, slapp av, sjekk ut nærområdet eller ta en forfriskende dukkert i bassenget.

Vi bor på Dream South Beach, som ligger rett ved verdenskjente Ocean Drive med sine mange barer og restauranter. Like i nærheten av hotellet finner du et stort utvalg av butikker med internasjonale merker, så her er det nok å ta seg til!

De som ønsker kan bli med vår reiseleder for en felles middag.

Florida blir ikke kalt "The sunshine State" for ingenting!
Dag 2

Miami

I dag skal vi få oppleve Miami! Guiden tar oss med på en byrundtur hvor vi blant annet skal besøke Lille Havana med hovedgaten Calle Ocho, Art Deco-distriktet på South Beach, luksusområdet Coconut Grove og mye annet spennende. Program og tid avhenger av trafikken i Miami, som tidvis kan være en utfordring.

Miami har i de siste årene utviklet seg til å bli en pulserende storby med høy kjendisfaktor og vakre strender. Miami ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet og er i dag Floridas mest berømte badesteder. Miami Beach er en egen øy adskilt fra resten av Miami av en bukt, med flere broer over til fastlandet. De fleste kjendiser med litt selvrespekt frekventerer Miami minst én gang i løpet av året, hvor de slapper av på byens mange luksushoteller og sørger for å bli sett på byens «hotte» klubber. I butikkene på Lincoln Road Mall og langs Ocean Drive er det lett å la seg rive med – shoppingen her slår det meste.

Miami er også MYE mer enn glatte kjendiser og dyre hoteller. Byen i seg selv er ekstremt internasjonal og har en stor andel latinamerikanere og eksilcubanere. Det merkes i byens rike og varierte restaurantbilde og kulturliv.

Miami Beach med Ocean Drive. Hold øynene åpne for kjendiser.
Dag 3

Innsjekk på Azamara Quest

Etter en rolig morgen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Miami Cruisehavn hvor skipet venter. Vel om bord nyter vi en sen lunsj og finner oss til rette i lugaren som skal være vårt hjem de neste 11 dagene. Klokken 17 kaster skipet loss og eventyret begynner. Før middag inviterer reiselederen til velkomstmøte og en drink i en av skipets hyggelige barer.

Fantastiske ansatte ombord
Dag 4

Key West, USA

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 17.00.

Når du ankommer Key West føles det nesten som om du er i Karibien. Faktisk ligger Cuba bare i underkant av 15 mil unna, så her er atmosfæren nesten mer karibisk enn amerikansk.

Key West er en sjarmerende småby som med sin karibisk-amerikanske atmosfære har lokket til seg både kunstnere og eventyrere i mange år. Blant annet bodde den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway her på 1930-tallet.  Det finnes selvfølgelig også flere hyggelige restauranter og spisesteder i området. Skipet legger til midt i byen, så har er det bare å ta på seg skoene for en liten utflukt på egenhånd. Et populært mål å besøke er stedet som viser USAs sydligste punkt.

Gå ikke glipp av muligheten til å smake en Orginal Key Lime Pie mens du er her! Denne verdenskjente limepaien er på menyen til et hvert serveringssted med respekt for seg selv. I tillegg selges det «key lime» varianter av det meste man kan tenke seg mellom himmel og jord.

Dyreliv i Key West
Dag 5

Til Sjøs

Den andre dagen på vårt fargesprakende karibiske og søramerikanske eventyr tilbringer vi til sjøs. Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, i buffeten eller á la carte-restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys ombord. Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs eller krokket på gressplenen på dekk 15. Her blir det ikke lett å finne et kjedelig øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese ei god bok, er det selvsagt opp til deg.

Nyt en deilig lunsj til sjøs
Dag 6

George Town, Grand Cayman

Ankomst kl 08.00, Avreise kl 18.00

På grunn av korallrevet som omslutter øya kan ikke skipet legge til kai, og transport mellom skipet og George Town foregår med småbåter, kalt tendere, som går i skytteltrafikk hele dagen frem til skipet seiler kl. 15.00.

Grand Cayman er den største av de tre øyene som tilhører Cayman Islands. Da Christoffer Columbus oppdaget Cayman-øyene i 1503, kalte han dem Las Tortugas (skilpadder) på grunn av alle skilpaddene han så i farvannet rundt øyene.

I dag er Grand Cayman først og fremst kjent som et skatteparadis og har mer enn 500 banker. Den mest populære turistattraksjonen er Seven Mile Beach – og med god grunn. Her er sanden finkornet og vannet klart og rolig – perfekt for snorkling og andre vannaktiviteter.

Men Grand Cayman har mer å by på enn strender og luksushoteller. I George Towns historiske sentrum, mellom pastellfargede hus og Fort George som ble bygget av britene i 1780-årene, ligger Cayman Islands National Museum. Museet ligger i en av øyas eldste bygninger, som tidligere har vært både fengsel, dansehall og postkontor.

Utforsk Grand Cayman på egenhånd, eller meld deg på en av utfluktene som arrangeres av skipet. Du kan blant annet velge mellom svømmetur blant rokker i Stingray City, nærkontakt med delfiner, besøk på en skilpaddefarm, seiltur og golf.

Seven Mile Beach - en av verdens vakreste strender. Vil du ta skrytebilde til årets julekort, gjør det her.
Dag 7

Til sjøs

Lyden bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjemme deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Rolige stunder på dekk kan være som balsam for sjela.
Dag 8

Puerto Limon, Costa Rica

Ankomst kl. 08.00, avreise kl. 16.00

Costa Rica betyr rett og slett «den rike kysten», og landet lever opp til navnet sitt! Her er den grønneste regnskog, der spredte, naturskjønne strender brer seg mellom den frodige vegetasjonen. Passer du på å se opp, kan du få øye på apekatter og dovendyr som henger i trekronene og tar livet mer eller mindre med ro.

Costa Rica har hatt fokus på økovennlig turisme i lange tider og var forut for sin tid. Ikke så merkelig når du vet hva dette lille landet har å forvalte av natur og dyreliv.

Se opp, så titter kanskje et dovendyr ned på deg!
Dag 9

Til sjøs

Sov lenge, Start med en mimosa på balkongen, ta deg en løpetur på dekk eller bli med på en aktivitet?

DAGEN ER DIN!

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
Dag 10-11

Cartagena, Colombia

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler neste dag kl 12.00

I dag skal vi besøke en skikkelig fargeklatt av en by! Her ligger vi faktisk over natten. Men byen har en ganske dramatisk historie. Cartagena ble grunnlagt i 1533, og historien forteller om spanjolenes gullplyndringer og fullastede skip med kurs for hjemlandet – alltid i fare for angrep av grådige pirater. Cartagena var ankomsthavn for de første slaveskipene og sentrum for nådeløse angrep fra andre kolonimakter som England og Frankrike.

I dag er byen et fredfylt tropisk paradis, med et bysentrum i godt bevart spansk kolonistil som står på UNESCOs verdensarvliste. San Felipe-festningen ble bygget av spanske kong Ferdinand for å beskytte Cartagena og troner som et landemerke over byen. Bovedas var en gang et byfengsel, men er i dag et eldorado av små brukskunstbutikker.

Skipet ligger ved kai i Cartagena hele dagen. Det går skyttelbusser mellom skipet og gamlebyen som man kan ta for noen få dollar. Opplev den sjarmerende gamle bydelen på egen hånd, eller delta på en av utfluktene fra skipet som inkluderer byrundtur med hest og vogn, byvandring, utflukt til La Popa-klosteret og besøk i Gullmuseet.

Blid fruktselger i Cartagena
Dag 12

Gjennomseiling- Panamakanalen

Innseiling kl. 05.30, utseiling kl. 17.00

I dag skal vi oppleve et av reisens absolutte høydepunkter: turen gjennom Panamakanalen, som ble innviet i 1914.

Det ambisiøse prosjektet å forbinde de to verdenshavene stilte ingeniørene overfor en krevende oppgave, og samtidig ble det en økonomisk og politisk utfordring. Tanken på å anlegge en kanal går tilbake til oppdagelsen av Panamas stillehavskyst, som den spanske erobreren Balboa gjorde i 1513. Med denne oppdagelsen begynte kjøpmenn og regjeringer å fantasere om en passasje som kunne gjøre det mulig for skip å komme over fra Atlanterhavet til Stillehavet uten å måtte gå den 20 000 kilometer lange og farefulle veien rundt spissen av Sør-Amerika.

Det var mange som gikk inn for prosjektet, blant dem Benjamin Franklin og dikteren Goethe. Det franske selskapet La Societé internationale du Canal interocéanique begynte på anleggsarbeidet i 1880, og de neste to tiårene var preget av stadige ingeniørutfordringer, i tillegg til utallige jordskred og epidemier som tok livet av nesten 22 000 arbeidere. Franskmennene besluttet derfor å selge rettighetene til prosjektet til den amerikanske regjeringen under president Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollar.

Da amerikanerne overtok byggeprosjektet i 1904, sto de overfor byggingen av den største demningen og de største slusene og jernportene man overhodet kunne forestille seg i den tiden. Videre var det store miljøproblemer man måtte hanskes med. En hær av arbeidere fra flere land jobbet med det store byggeprosjektet, og mange mistet livet.

Den 15. august 1914 ble Panamakanalen offisielt innviet, og S/S «Ancon» gikk som det første gjennom dette menneskeskapte vidunderet. I dag er kanalen fremdeles av stor betydning for skipsfarten og verdenshandelen, men nå tilhører den Panama. På grunn av de moderne handelsskipene og containerfartøyene, som stadig blir større, blir det arbeidet med å utvide kanalen og slusene, slik at bredere skip enn vanlig kan gå gjennom den. Maksimal bredde er i dag 32,3 meter.

Nært på slusene i Panamakanalen - vi skal se imponerende ingeniørkunst
Dag 13

Til sjøs

Enda en deilig dag til sjøs hvor alt ligger til rette for TOTAL avslaping!

Unn deg en tur i spaet. Ferie betyr jo også avslapping ...
Dag 14

Manta, Ecuador

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 14.00

Manta er en mellomstor by i Manabí- provinsen, Ecuador . Det er den nest mest folkerike byen i provinsen, den femte mest folkerike i landet. Manta har eksistert siden før-columbiansk tid. Det var en handelspost for Mantasene. I følge folketellingen i 2001 hadde byen 192 322 innbyggere. Den viktigste økonomiske aktiviteten er tunfiske . Andre økonomiske aktiviteter inkluderer turisme og en kjemisk industri med produkter fra rengjøringsmateriell til oljer og margarin.

Manta besitter den største havnebyen i Ecuador. Porten ble brukt av Charles Marie de La Condamine ved ankomst til Ecuador da han ledet det franske oppdraget for å måle ekvatorens plassering i 1735. Fra Manta startet Condamine turen innover mot Quito .

 

Manta er en trivelig by med en flott strand
Dag 15

Guayaquil, Equador

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler neste dag kl 22.00

Ecuadors største by heter Guayaquil og ligger på det flate kystlandet ut mot Stillehavet. Elva Daule renner gjennom byen like før den når havet og badestedene Salinas og Playas ligger i kjøreavstand. For mange er Guayaquil bare et knutepunkt på veien til og fra resten av landet, men byen har noen «perler» man kan nyte hvis man skal være her.

Havnebyen Guyaquil ligger fascinerende til ved den mektige Guayaselven, med en vel så vakker, ny-restaurert favela, Las Penhas. Frisk sjøluft og enda friskere sjømat langs deres nye stolthet, promenaden Malecon 2000.

Bydel i Guayaquil
Dag 16

Til sjøs

Enda en deilig dag til sjøs!

Treningsenteret er gratis om man vil benytte dette.
Dag 17

Salaverry (Trujillo) Peru

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler neste dag kl 17.00

Vi ankommer Salaverry som er havnebyen til Trujillo og ligger ca 14 km unna.  Byen er en av de største byene i Peru, og befinner seg på nordkysten. Her skinner solen bestandig og det er sommer hele året. Innbyggerne er veldig stolte av sin by på grunn av sine mesterlige konstruksjoner av leire, bygget tusner av år tilbake av Chimuene og Moche-indianerne, for sine storslotte hus fra kolonitiden, og for Peru´s nasjonale dans, Marinera, som er en dans fylt av sensualitet og hvor kjærligheten “blir født”.

Trujillo ble grunnlagt i 1534, de spanjolene masjerte fra nord mot Pachacamac(Lima). Dette området egnet seg meget godt til å grunnlegge en by, og de navngav byen etter den spanske fødebyen til erobreren Fransisco Pizarro. Etter dannelsen av Trujillo, utviklet byen seg raskt til å bli den viktigste og mest moderne byen i Peru.

Med stor innsats fra innbyggerne, ble det bygget store elegante hus med en særegen arkitektur. Men det mest interesante med byen Trujillo stammer fra før kolonitiden. I Moche-dalen befinner byen Chan-Chan seg, hovedstaden til kongedømmet av den store Chimú. Den er ansett for å være verdens største by av leire, og de arkeologiske restene man kan studere her, kan kun sammenlignes med Teotihuacan i Mexico city, og de gamle byene i Egypt. Solens og månens pyramide er andre bevis på storheten til de første innbyggerne på nordkysten av Peru.

Solens pyramide er 20 meter høy, og kan kun beskues fra utsiden. Man har ennå ikke “åpnet” den for å se hva den ble brukt til, mens i månens pyramide derimot har man gravd ut, og gjort meget interesante funn. Her kan man gå inn i pyramiden og beskue murveggene som representerte Moche-indiarnernes ritualer. Dessuten bør man besøke den 30 meter høye pyramiden av leire, “El Brujo”, som antas å være bygget for mer enn 15 århunder tilbake.

Deler av Chan Chan ruinene utenfor Trujillo.
Dag 18

Lima, Peru

Skipet ankommer kl 13.00

Peruanernes stolte hovedstad som ble grunnlagt i 1535 av Fransisco Pizarro, er den 4 største byen i Sør-Amerika, og er Perus knutepunkt på alle mulige måter

Da Peru ble erobret av spanjolene valgte de ikke å legge hovedstaden til Cusco, som var inkaenes hovedstad, men i stedet legge den til et frodig område ved kysten. Området var fruktbart og grønt på grunn av at her kom tre viktige elver ned fra Andesfjellene, Rimac, Lurin og Chillon. Nær elven Rimac bygget spanjolene de viktigste bygningene i kolonitiden, som fungerte som administrasjon for hele visekongedømmet Peru, som omfattet hele den spansktalende delen av Sør-Amerika.

Dette gjorde at Lima etterhvert ble den viktigste byen i Sør-Amerika. Det ble også bygget en mur som omringet de sentrale delene av Lima, mens det indianske tjenerskapet måtte bo på utsiden, i hovedsak i området som i dag er bydelen Rimac.

Navnet Lima Da byen ble grunnlagt ble den først kalt «Kongenes by», men etter hvert tok byen navnet Lima. Opphavet til navnet Lima kommer fra elven Rimac, eller hele det frodige området som quetchuafolket kalte Rimac. Rimac betyr «den snakkende elv». Det ble oppfattet som Limac eller Lyma av spanjolene, og etterhvert fikk byen navnet Lima.

Lima er en moderne storby med lang kystlinje.
Dag 19

Lima, Peru - Fly til Cuzco – transport til Sacred Valley

Dette er cruisets siste dag. Etter frokost sjekker vi ut og går ombord i bussen som venter på havna som skal ta oss til flyplassen hvor vi boarder flyet som skal ta oss til Cuzco.

Etter ankomst møtes du på flyplassen og får transport til Urubambadalen. Dette er det perfekte stedet for å akklimatisere seg og venne seg til høyden som venter blant annet i Cuzco. Dagen i dag brukes til å ta det mer ro og lade opp til flere opplevelser i dagene som kommer.

Inkaenes hellige dal, som den også kalles, er et vakkert og meget fruktbart område med tradisjonelle små byer og grønne jordlapper. Terrassene og vanningskanalene går tilbake til inkatiden og blir brukt den dag i dag av de lokale bøndene. Området produserer fortsatt de beste maisavlingene i Peru. Og her renner elven Vilcanota på sin ferd mot Amazonas og Atlanterhavet, tusenvis av kilometer mot øst. Utsikten er upåklagelig fra de de grønne terrassene, blant annet over Chichero. Se hvordan de fargerike og iøyenfallende klesdraktene fortsatt lages og vedlikeholdes av flere familier i området.

Dag 20

Machu Picchu, Peru

Gammelfjellet (Machu Picchu på inkaenes språk) er høydepunktet på enhver tur til Peru. For å komme dit, er det først tog til Aguas Calientes, den lille byen i dalen nedenfor fjellet. Videre blir det buss som snegler seg oppover og oppover, og snart er du der: ”Et syn for guder” passer godt til å beskrive det du ser når ved ankomst… Machu Picchu bare må oppleves.

Beliggenheten er utrolig. Langt der oppe i fjellet, omgitt av stupbratte fjellsider og dype daler på alle kanter, er det ikke rart spanjolene aldri fant dette stedet! Og godt er det – da hadde det ikke vært som vi opplever det i dag. Når man står og ser utover byen kommer spørsmålene naturlig: hvordan i all verden klarte inkaene å forme stein og bygge slik at ikke engang et barberblad får plass mellom steinene?

Machu Picchu er magisk lokkende og byen gjøres igjen levende av en kunnskapsrik guide. Husk å ta med STORT minnekort til kameraet! Det blir tid på egen hånd til å rusle rundt, sette seg ned å nyte utsikten eller bare meditere litt i disse utrolige omgivelsene. Togturen tilbake, er en enormt vakker reise, og runder av en dag full av store inntrykk.

Legendariske Macchu Picchu
Dag 21

Cuzco, Peru -Kokkelering og kultur!

Ta et dypt dykk i den peruanske kulinariske kulturen i løpet av denne matlagingsklassen på Cuzcos Marcelo Batata restaurant. Å spise på lokale restauranter kan gi deg en smak av maten, men å lære å lage mat selv fra en ekspert kokk tar den til et nytt nivå.

Gjennom kokkens kommentarer og veiledning vil vi få en bedre forståelse for kulturen, råvarene og historien til peruansk mat på en måte som du ikke kunne ved å bare smake på noen få lokale delikatesser.

Vi Skal SELVSAGT smakke masse! og oppskriftene får vi med hjem.

Etter vår lunsj skal vi på en liten bysightseeing.

Hjertet i inkaenes rike er i dag en av kontinentets vakreste byer. Den gamle inkahovedstaden Cuzco er preget av spansk kolonistil, men arven fra inkaene er aldri langt unna. I grunnmurer og festningsruiner kan du fortsatt beundre inkaenes utrolige steinhuggerkunst, og omegnen rundt er preget av deres terrasserte jordbruk og stor fruktbarhet – selv i flere tusen meters høyde.

Superlativer som ”fantastisk og sjarmerende” – blir tomme ord i en by som Cuzco. Byen er rett og slett mer fengende enn de fleste andre og her er det lett å bli bergtatt!

Plaza de Armas er byens midtpunkt og her florerer det av all slags folk. Lokale rusler rundt tauende på en lama eller alpakka, hva med et bilde? Et spennende, fargesterkt og multikulturelt sentrum er det i hvert fall i Cuzco. Katedralen er der det myldrer av folk. Vel verdt å få med seg i byen er Qorikancha, soltempelet.

Inkaene var noen eksepsjonelt dyktige byggherrer, derom hersker ingen tvil. En gang var dette det rikeste tempelet i hele inkariket. Ruinene finnes der en kolonial kirke og Santo Domingoklosteret også ligger – en litt merkelig blanding av eldgammelt, gammelt og litt nyere. På inkaenes tid var det rikdom, visdom og prakt her, tempelet var delvis dekket av gull. Soltempelet ble også brukt som et observatorium, der yppersteprester tok hånd om og planla dagene etter stjernene og himmelsk aktivitet. Man tror også at ett av ritualene som fant sted, var at de mumifiserte inkakongene som var begravet her, ble båret ut i solen hver dag mens de satt frem mat og drikke til dem. La historien bli levende, bruk fantasien og tenk tilbake på svunne tider. Det er en tynn linje mellom historie og nåtid på slike steder.

Et veldig hyggelig nabolag er San Blas. Veien oppover er bratt og brosteinsdekket med smale fortau. Her hviler en kunstnerisk «vibe» og det er mange gallerier, kafeer, barer og spisesteder.

Plaza de armas i Cusco. Byen er bygd i spansk kolonistil, men du ser også tegn på at dette er den gamle inkahovedstaden.
Dag 22

Cusco-Lima- Hjemreise

Etter frokost på hotellet blir vi kjørt til flyplassen for vår tur tilbake til Lima. Ved ankomst drar vi på en liten utflukt for å få med oss også litt av denne spennende byen.

Lima var visekongenes by. Herfra styrte spanjolene de vest-andiske landene. I dag er Lima en pulserende metropol med over åtte millioner innbyggere. Det regner forresten nesten aldri i visekongenes by da Lima er en del av Atacama-ørkenen – verdens tørreste område. I Lima finner du nydelig anlagte forsteder, strender, restauranter i verdensklasse og en innovativ mattradisjon. Sentrum er spekket med bygninger og minner fra kolonitiden, men byen er også åpenbart fattig, og slumområdene er store.

En bytur i Lima tar oss til Plaza de Armas, hovedtorget i byen. Inne i selve sentrum av byen er det koloniale, staselige bygninger og dette torget som er det naturlige midtpunktet. Francisco Pizarro grunnla hovedplassen på 1500-tallet og det var herfra den spanske imperiet ble styrt. Kirken og klosteret, det rosa Santo Domingo er av høy religiøs betydning. Ferden fortsetter til San Isidro-distriktet der Huaca Huallamarca-pyramiden er et viktig arkeologisk og historisk sted å besøke. I Lima er Miraflores er en av bydelene som turistene har omfavnet, her er det meste tilgjengelig og det er et hyggelig sted å være. Utsikten mot Stillehavet og strendene er fantastisk, og langs Parque del Amor er det hyggelig å bare rusle en liten tur langsmed kysten.

Utflukten ender på flyplassen hvor vi går ombord i flyet som skal ta oss med hjem tilbake til Norge.

Dag 23

Ankomst Norge

Fulle av gode minner og sola både over og under huden takker vi for følget – og ønsker på gjensyn!

Vi ankommer Oslo på formidagen

Lugarkategorier

 • Innvendig lugar

  Størrelse ca. 14 m2

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med voicemail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room-service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Sko pusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Vinduslugar

  Størrelse ca. 14 m2 med vindu

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med voicemail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room-service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Sko pusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Balkonglugar

  Størrelse ca. 16 m2 og 5m2 balkong

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med voicemail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room-service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Sko pusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Miami/Lima-Oslo
 • Fly Lima-Cuzco t/r
 • Innsjekket baggasje
 • Setereservasjon
 • Transport fra flyplass til skip t/r
 • 2 netter på Dream Hotel South Beach i Miami m/frokost
 • 1 natt på Casa Andina Premium Valle Sagrado Hotel Y Villas m/frokost
 • 2 netter på Aranwa Cusco Boutique i Cuzco m/frokost
 • Halvdagsutflukt i Miami
 • 4 dagers utfluktsprogram i Peru med Machu Picchu med lunch
 • Halvdagsutflukt i Lima m lunsj
 • 16 netters cruise i valgt lugar ombord på Azamara Journey
 • All inclusive Classic drikkepakke på alle lugarkategorier
 • Helpensjon ombord
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Forhåndsbetalt tips ombord
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Azamazing Evening og Whight night (Ha med noe Hvitt, bukse, skjorte, skjørt)
 • Azamara signatureventer
 • Gratis transport til sentrum der skipet må ligge utenfor
 • Conciergeservice til alle gjester
 • En av våre erfarne og populære reiseledere er med fra Escape

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Oppgradering til Premium drikkepakke
 • Utflukter under cruiset
 • Oppgradering til Business og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guider og sjåfører under utflukter
 • ESTA til USA USD 14,- pp
 • Norske statsborgere behøver IKKE visum utover ESTA på denne reisen

VIKTIG INFORMASJON

Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil allikevel informere at ilandstigning med småbåter forekommer, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Azamara har ikke fast bordsetning til middag, men man kommer og går som man ønsker. Vår reiseleder samler allikevel de som ønsker, på en drink før middag så kan de som har lyst gå sammen til middag.

Samtlige pass må ha 6 måneders gyldighet etter hjemkomst

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.

Om Azamara

Azamara Quest

 • Tonnasje: 30 277
 • Lengde: 180 meter
 • Passasjerkapasitet: 686 (basert på to personer i hver lugar)
 • Mannskap: 408
 • Byggår/Renovert: 2000/Totalrenovert i 2016
 • Registreringsland: Malta

Azamara Quest ble bygget i år 2000. Da het hun R Seven, og seilte for rederiet Renaissance Cruises. I 2007 ble hun medlem av Azamara-familien, som nå teller tre skip totalt.

Azamara Club Cruises legger seilinger til hele verden, og alle de tre skipene i flåten er å finne på en lang rekke forskjellige ruter. De er alle like i sin oppbygning, så det er lett å finne frem, uansett hvilket skip du er på.

Om bord kan du velge mellom å spise i skipets hovedrestaurant, i buffetrestauranten eller i en av de to spesialrestaurantene Prime C og Aqualina. Her er det ingen faste bordsettinger og du velger selv når, hvor og sammen med hvem du ønsker å spise. Standarden på mat og drikke er høy, og husets viner er inkludert i cruisets pris til lunsj og middag. Alkoholfrie drikkevarer er også inkludert gjennom hele cruiset.

Om kvelden er det et variert underholdningstilbud med musikk, dans og ulike show. Du kan prøve lykken på kasinoet eller slappe av i en av barene. På dagtid holdes foredrag om ulike temaer og det arrangeres kurs. Skipet har også et flott spa med et variert behandlingstilbud. Det finnes også treningsstudio, basseng og boblebad om bord.

Azamara anbefales for gjester over 40 år som er erfarne cruisere, par og enslige, som setter pris på service, god mat og vin, og som er mer opptatt av destinasjoner, kultur og opplevelser fremfor aktiviteter og underholdning. Cruisene kan fint anbefales til yngre par med samme fokus som over og som tiltrekkes av den rolige atmosfæren om bord. Azamara er perfekt for de søker en personlig, intim og maritim cruiseopplevelse.

Flåten består av tre skip – Azamara QuestAzamara Journey og Azamara Pursuit. Alle tre er klassiske, elegante skip som kun tar maksimalt 694 passasjerer, og er klassifisert i det øvre premiumsjiktet.

Ingen andre cruiserederier tilbringer like lang tid i havn som Azamara. Skipene legger ofte til i havner andre større skip ikke kommer til, samt at de kan ligge både en og to netter i samme havn så man i ro og mak kan gå i land når det måtte passe.

Service er gjennomgående høy i alle ledd, fra du kommer om bord til cruisets slutt. Det er én ansatt pr. to gjester, og tips til personalet er selvfølgelig inkludert i cruisets pris.