Paris og Normandie

/ Elvecruise på Seinen fra Paris til Honfleur

Seinen er ikke bare en vakker elv å seile på, strekningen fra Paris til Normandiekysten er spekket med historiske severdigheter vi gjerne vil vise deg. Kulturmetropolen Paris trenger kanskje ingen nærmere introduksjon, og cruiset starter og slutter her. Vi skal også få med oss middelalderbyen Rouen og de store malernes favoritt, havnebyen Honfleur.

Dette kan du oppleve:

 • Det storslagne slottet Martainville, hvor du kan se hvordan dagliglivet i Normandie var fra 15- 1800-tallet.
 • Rouen, byen hvor Jeanne d’Arc ble henrettet og hvor vikinghøvdingen Gange-Rolv – hertugen av Normandie – er begravet.
 • Honfleur, kunstnerbyen som har inspirert malere som Claude Monet
 • Rundtur i lysets by – Paris!

Dessuten får du:

 • Smakfull, franskinspirert mat om bord
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel

Ønsker du et lengre eller et kortere cruise på Seinen? Klikk her for 5 dager og her for 7 dager

Se her for elvecruise på Seinen i 2021

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • norsk reiseleder fra oslo
 • Drikkevarer om bord inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 15 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Paris

Fly fra Norge til Paris. Transport til skipet som ligger ved kai i 15. arrondissement, nær Eiffeltårnet. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av besetningen. I løpet av natten legger vi fra kai, og eventyret er i gang!

Dag 2

Paris - Les Andelys - Honfleur

I løpet av natten har skipet forlatt Paris og vi spiser frokost mens vi seiler nordover på Seinen. Nyt ev avslappende formiddag på soldekket, med en flott utsikt mot Roche Guyon.

Vi ankommer les Andelys etter lunsj og blir med på utflukt til det storslåtte Martainville-slottet fra 1500-tallet. Den gang tilhørte slottet en prominent bankmann og stedet vært på listen over historiske bygninger siden 1951. I dag huser slottet «The Museum of Norman Art and Traditions» og kan vise frem en rekke interessante ting. Her kan du se normanniske møbler, tekstiler, tinnarbeider og porselen fra 1400-tallet og frem til 1800-tallet. Utstillingen er veldig autentisk fremstilt og tar deg med på en reise tilbake i tid. Vi returnerer til skipet, og skipet seiler mot Honfleur.

 

Honfleur er fargerik og sjarmerende.
Dag 3

Honfleur

Vår ankomst til Honfleur er avhengig av tidevannet. Nær munningen til Seinen seiler vi under den imponerende Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens lengste bro da den ble åpnet i 1995. Honfleur var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet og er kjent for den pittoreske gamle havnen med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonistmalerne Claude Monet og Gustav Coubert er to av mange kunstnere som har sittet i havneområdet og malt husfasadene.

Etter frokost er det en valgfri guidet byvandring gjennom de smale gatene i den sjarmerende gamle bydelen. Høydepunktene er den lille havnen og den gotiske trekirken Saint Catherine fra 1400-tallet.

Om ettermiddagen er det utflukt til Alabasterkysten (utfluktspakke). De slående kalkklippene som strekker seg fra Le Tréport til Le Havre kan være høyere enn 100 meter langs kysten, området som kalles Pays de Caux. Vi tar en nærmere titt på noen av de sjarmerende feriebyene langs kysten. Byen Etretat kan vise frem en kirke fra 1000-tallet og koselige torghaller, begge deler foreviget av blant annet Monét. Fécamp var en av de første havnene vikingene beleiret og har et maritimt museum. Her ligger også Normandies mest betydningsfulle benediktinerklostre, som fortsatt fremstiller den kjente likøren D.O.M. Bénédictine.

Alternativt kan du i dag bli med på en heldagsutflukt til strendene som ble kjent på D-dagen 6. juni 1944 (må forhåndsbestilles, forbehold om min. 20 påmeldte). De alliertes invasjon av Nordvest-Europa, operasjon Overlord, var den største militære operasjonen noensinne. Alt begynte nettopp med landgangen i Normandie. Dersom du er interessert i krigshistorie, bør du ikke gå glipp av D-dagsstrendene. Området har mange severdigheter som museer, monumenter, minnesmerker og soldatkirkegårder.

Omaha beach
Dag 4

Honfleur - Duclair - Rouen

Duclair er utgangspunkt for utflukten med buss langs turistveien Route des Abbeyes, som går gjennom et område med mange gamle klosterkirker (utfluktspakke). Tidligere lå det over hundre klosterkirker i Normandie. I Jumièges besøker vi Saint Pierre-kirken fra 900-tallet, som med rette er regnet for å være et av de flotteste eksempler på normannisk arkitektur.

Cruiset fortsetter og vi ankommer Rouen, Normandies historiske hovedstad etter lunsj. Rouen var vikingenes hovedstad i Normandie på 800-tallet, men byen er best kjent som byen der Jeanne d’Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Bykjernen består av gotiske bygninger, bindingsverkshus og flere vakre kirker. Etter ankomst er det en valgfri guidet byvandring gjennom Rouens historiske bydel, hvor du blant annet får se den gotiske katedralen Notre-Dame-de-Rouen og Place du Vieux Marché, der Jeanne d’Arc led martyrdøden som 19-åring. Skipet seiler i løpet av natten mot Paris.

Rouen
Dag 5

Rouen - Paris

Formiddagen tilbringes om bord mens vi seiler mot Paris – en av verdens vakreste byer. Mens vi nyter dagen fra soldekket seiler vi forbi den futuristiske forstaden La Défense med sin særegne betong- og glassarkitektur, og ankommer Paris etter lunsj.

Paris kalles både La Ville Lumière (lysets by) og verdens motehovedstad. Her finner du ikoniske landemerker, sjarmerende fortausrestauranter, brede boulevarder og mange fascinerende museer – ikke minst kunstmuseene Louvre og Musée d’Orsay som ligger midt i byen, på hver sin side av Seinen. Det er tid for  en byrundtur med buss (utfluktspakke) hvor du blant annet får se Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen, Triumfbuen og Champs Elysées.

Blir det litt tid til overs, kan du utforske Paris videre på egen hånd. Hva med å ta en spasertur langs Seinens bredder? Eller kanskje en shoppingtur frister? De store varemagasinene ligger i Boulevard Haussmann – en kort tur med metroen fra skipet. Andre populære områder for shopping, eller bare å sitte på en kafé og se på menneskelivet, er Le Marais, Les Halles og Saint-Germain-des-Prés.

Hvis vannstanden tillater det, seiler skipet på et lite kveldscruise gjennom den vakkert opplyste byen etter middag.

Kveldsstemning over Notre Dame i Paris.
Dag 6

Paris - Norge

Vi sjekker ut fra lugarene etter en tidlig frokost og setter kursen mot flyplassen.

Takk for turen!

 • Seine Paris Renoir elvecruise
 • Croisi RENOIR elvecruise
 • Croisi RENOIR elvecruise
 • Croisi RENOIR elvecruise
 • Croisi RENOIR elvecruise

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Norge–Paris t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke kr 2450 (fem utflukter inkludert D-dags strendene) eller kr 2050 (seks utflukter inkludert Honfleur og Alabasterkysten)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag 2 Les Andelys Martainville slott € 52
Dag 3 Honfleur Byvandring € 18
Alabastkysten € 50
eller D-dags strendene (heldagsutflukt) Kan ikke kjøpes om bord (min 20 påmeldte)
Dag 4 Duclair Norman Abbey Road € 47
Dag 4 Rouen Byrundtur € 18
Dag 5 Paris Byrundtur i Paris € 36

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MS Renoir 4*+

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999
Renovert: 2018
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 151

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv samt soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk fransk balkong. MS Renoir er totalrenovert og delikat.