Pasjonsspillet i Oberammergau 2020 og Plácido Domingo i Verona

/  Gallakonsert med Plácido Domingo på Arena di Verona i Nord-Italia

I idylliske Bayern i Sør-Tyskland settes pasjonsspillet i Oberammergau opp hvert 10. år og er enormt populært. En dramatisk historie ble til en tradisjon som lever i høyeste grad etter over 400 år. Når pasjonsspillet arrangeres i 2020, er det 42. gang det settes opp. Vil du oppleve det så husk: Det er 10. år til neste gang!

Plácido Domingo er en spansk tenorsanger og dirigent. Han har et bredt repertoar og blir regnet som en av verdens ledende tenorer. Sammen med Pavarotti og José Carreras blir han regnet som en av «de tre store tenorer». Her blir det rift om billettene!

I tillegg til å se det berømte pasjonsspillet og høre Plácido Domingo,
er det også flere høydepunkter på reisen:

 • Arena di Verona, romersk amfiteater og i seg selv en fantastisk opplevelse!
 • Sightseeing og besøk i Innsbruck, vintersportssted og hovedstad i Tirol i Østerrike
 • Valgfri forestilling av operaen «Cavalleria Rusticana» på Arena di Verona
 • Mulighet for dagstur til Venezia ved Adriaterhavet eller Desenzano ved Gardasjøen

Bakgrunnen for pasjonsspillet er både spennende, dramatisk og spesiell:

Det hele startet med trettiårskrigen (1618-1648) som tilsynelatende var en religionskrig mellom protestantiske og katolske land, men i realiteten en rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Krigen førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert.

Da byllepesten kom til Oberammergau tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år. Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt, og de som var syke ble friske igjen.

Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger, frem til forestillingen i 2020. Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. 16. mai 2020 åpnes sesongen. Oberammergau ønsker velkommen til fest, farger og folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

Bli med på tiårets teateropplevelse og en enestående gallakonsert med Plácido Domingo!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 04.07.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Pasjonsspillet i Oberammergau kan bare oppleves hvert 10 år!
 • Turen går i samarbeid med Vårt Land Reiseklubb, og er åpen for alle interesserte
Reiseleder
Heidi Flåt Isaksen og Sjur Isaksen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 04.07.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 19 900,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - Lørdag 4. juli 2020

Fra Norge til Innsbruck

Vi flyr fra Gardermoen* og lander i Innsbruck i Østerrike. På flyplassen venter bussen som tar oss inn til hotellet. Vi sjekker inn og får litt tid før vi samles til felles middag. (Middag)

* Flytider og flyselskap vil bli opplyst nærmere avreise til alle påmeldte. Når dette programmet produseres, er det for tidlig å bestille fly. Primært legger vi opp til avreise fra Oslo ca midt på dagen med ankomst Innsbruck om ettermiddagen.

 

Innsbruck ligger ved elven Inn og er omkranset av høye fjell
Dag 2 - Søndag 5. juli 2020

Fra Innsbruck til Oberammergau

I dag skal vi til Oberammergau. Etter frokost starter vi på den ca 1,5 timer lange bussturen som bringer oss til idylliske Oberammergau ved foten av Alpene. Vi er nå i Bayern som er den sørøstligste av de tyske delstatene med München som hovedstad. Bayern var i flere hundre år eget kongerike, men inngikk som en forbundsstat i Tyskland i 1871. Oberammergau er en by og kommune som ligger i Ammertal ved floden Ammer (Amper). Derav navnet Oberammergau, – det finnes også et Unterammergau! Det bor ca. 5 500 mennesker i Oberammergau. Vel framme blir det tid til å rusle rundt i byen og finne segh et sted å spise lunsj. Vi må bare passe på å være på plass i god tid til pasjonsspillet som begynner kl 14:30. Vi gleder oss til en stor opplevelse! Ord kan vanskelig beskrive hvordan det oppleves å overvære det gedigne pasjonsspillet i Oberammergau! Det er en tre timers pause midt i spillet. Denne benytter vi til å spise middag og slappe litt av. Så er vi tilbake i amfiet, som har plass til 4500 mennesker, for å se siste delen av pasjonsspillet. Det forventes å slutte kl 22:30 og vi overnatter på et lokalt hotell. (Frokost og middag)

Jesus rir inn på en eselfole i Jerusalem, fra pasjonsspillet i 2010
Dag 3 - Mandag 6. juli 2020

Fra Oberammergau til Verona

I dag skal vi krysse Alpene via Østerrike og over til Italia. Det er alltid like spektakulært å beundre naturen i Alpene! Dramatiske landskap med vakre, grønnkledde daler og ruvende spisse topper ledsager oss på veien til Verona. Kjøretiden er mellom fire og fem timer, men vi tar oss god tid, nyter utsikten og spiser lunsj underveis. Vel framme i Verona sjekker vi inn på vårt hotell, og de som har lyst tar en rusletur i sentrum sammen med reiselederne. Det er stort utvalg av restauranter i byen, og vi anbefaler kveldens middag på en uterestaurant med utsikt til den gamle arenaen på Piazza Bra. (Frokost og lunsj)

Arena di Verona ligger midt i hjertet av byen og ble åpnet år 30 eKr.
Dag 4 - Tirsdag 7. juli 2020

Verona og gallakonsert med Placido Domingo

Arena di Verona er et romerske amfiteater, og faktisk 50 år eldre enn Colosseum i Roma! Forøvrig er byen kjent  som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg. Vi får se den berømte Julie-balkongen og statuen av henne som er et populært motiv for fotoglade turister. På vår vandring i byen får vi oppleve et fargerikt folkeliv og storslått arkitektur. Og vi får et godt overblikk over sentrum, de forskjellige bydelene og de mange restaurantene som tilbyr utsøkte italienske retter. Vi legger til rette for lunsj på egen hånd, og i kveldingen samles vi for å spise middag og deretter skal vi  høre den kjente tenoren Placido Domingo på Arena di Verona. Mer fantastisk operascene finnes ikke hele verden! Når mørket senker seg, gongongen slår, publikum har funnet sine plasser, og orkesteret setter i gang, er det tid for å klype seg i armen. Det er da eventyret begynner. Akustikken på denne eldgamle arenaen er nemlig helt eksepsjonell, og her er mikrofoner overflødige. Så vær forberedt på en opplevelse for livet! (Frokost og middag)

 

Plácido Domingo. Foto Greg Gorman - Courtesy of Fondazione Arena di Verona
Dag 5 - Onsdag 8. juli 2020

Fridag i Verona.

I dag har vi lagt opp til en fridag i Verona. Verona er en hyggelig by på alle vis, og det er trivelig å bare være, rusle og handle i byen. Eller man kan ta seg en tur i distriktet rund om man vil. Både Gardasjøen og Venezia er innen rekkevidde for en dagstur uten at det blir stress. Reiselederne vil orientere om muligheter og aktuelle reisemål. Det enkleste er å ta toget. Det tar ca 1 time og 15 min til Venezia og ca en halvtime til Desenzano ved Gardasjøen. Om kvelden blir det anledning til å overvære operaen Cavalleria Rusticana på Arena di Verona. Dette er et italiensk opera, med musikk av Pietro Mascagni og librettoen av Giovanni Targioni-Tozzetti og Guido Menasci, basert på en novelle og et skuespill med samme navn av Giovanni Verga. Novellen ble i 1880 utgitt i boken Livet på de italienske markene. Kryss av ved påmelding dersom du/dere ønsker å gå på opera i kveld (nummerert billett kr 1 250,-). (Frokost)

Fra forestillingen Il Trovatore på Arena di Verona. Foto Ennevi – Courtesy of Fondazione Arena di Verona
Dag 6 - Torsdag 9. juli 2020

Hjemreise til Norge

Etter en god natts søvn og en velsmakende frokost får vi sannsynligvis fortsatt litt tid i Verona. Avhengig av flytid (som vi ikke får bekreftet før ca 11 mnd før avreisedato) møtes vi for å reise til flyplassen og returnere til Norge etter store opplevelser i Østerrikje, Tyskland og Italia. (Frokost)

Julies balkong i Verona, med statuen av henne i forgrunnen

Reisebetingelser

Pris pr person i dobbeltrom: Ca kr 19 900,-
Enkeltromstillegg: Ca kr 3 900,-

Prisen inkluderer:
• Fly Gardermoen – Innsbruck og Verona- Gardermoen, inkl. flyskatter
• Overnatting 5 netter på hoteller i turistklasse
• Mat som oppgitt (i parentes) etter hvert dagsprogram
• Inngangsbilletter og transport ifølge programmet
• Nummererte billetter til pasjonsspillet i Oberammergau
• Nummererte billetter til gallakonsert med Placido Domingo i Verona
• Norske reiseledere på hele turen og lokale byguider underveis

Prisen inkluderer ikke:
• Drikke til inkluderte måltider
• Tips til sjåfør og guider underveis, kr 350,- pr pers
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Frivillig opera onsdag 8. juli, kr 1 250,-. Kryss av ved påmelding dersom du dere ønsker denne.

Prisen er foreløpig inntil flyseter er bekreftet. Hoteller og busselskap har ennå ikke klare sine 2020-priser. Det er derfor viktig å understreke at oppgitt pris er estimert, og vil kunne endres når endelige kontrakt-priser er på plass. Programmet vil så langt som mulig følge oppsatt dagsplan, men med forbehold om endringer. Endelig program med informasjon om flyselskap og aktuelle hoteller sendes alle påmeldte ca 10 mnd. før avreise.

I Oberammergau er pasjonsspillet helt og holdent styrt av det de kaller «Oberammergau Committee». De har monopol på en- og todagspakker som inneholder overnatting, lokal transport og billetter til pasjonsspillet. Vi har fått foreløpig tildeling av hotell, men endelig bekreftelse gis ikke før nærmere spilldato. Vi har i utgangspunktet bedt om hotell i selve Oberammergau by, men kan bli plassert i nærområdet rundt Oberammergau. Nærmere informasjon sendes våre deltagere når hotellene er endelig bekreftet.

Avbestillingsregler:
Det gjelder egne avbestillingsregler på turene til Oberammergau. Escape Travel har allerede betalt betydelige depositumsbeløp for å sikre plass på hoteller og pasjonsspillet i Oberammergau. Våre generelle reisebetingelser finner du her. Men på denne turen gjelder følgende presisering/tillegg til våre generelle avbestillingsgebyrer:

 • Inntil 185 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra 184 til 145 dager før avreise: 20 % av reisens pris
 • Fra 144 dager til 95 dager før avreise: 50 % av reisens pris
 • Fra 94 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

 Vi understreker viktigheten av å tegne gyldig reise- og avbestillingsforsikring!

 

Praktiske opplysninger og informasjon om reisen vil bli tilsendt alle påmeldte i god tid før avreise.

 

 

Heidi Flåt Isaksen og Sjur Isaksen

Reiseledere

Reiseledere

Heidi Flåt Isaksen og Sjur Isaksen blir med som reiseledere på denne turen. Heidi har lang erfaring som pedagog og er nå lærer ved Sagdalen skole på Strømmen. Sjur er prest og forfatter og har i tillegg vært førstelektor i praktisk teologi ved MF. Sammen er Heidi og Sjur engasjert i Uranienborg menighet, der Sjur er sokneprest. De er bosatt i Oslo og har 4 barn og 3 barnebarn. Begge opplevde pasjonsspillet i Oberammergau i 2010, til stor begeistring! De inviterer både deg som har sett det før – og deg som ikke har sett det før – til en storslagen oppålevelse som vanskelig kan beskrives med ord. Pasjonsspillet i Oberammergau må oppleves!