Pasjonsspillet i Oberammergau 2020 med Wien, Salzburg og München – og Gunnar Skjolden

Muligheten til å se dette pasjonsspillet kommer bare hvert 10. år, så dette er virkelig unikt. Bakgrunnen for skuespillet er både dramatisk og spesiell (les mer om det under), og tradisjonen har holdt seg levende i over 400 år! Det ble spilt første gang i 1634, og blir du med oss til Oberammergau i 2020, kan du få se den 42. oppsetningen. Snakk om historisk sus…

Her blir det mange gode opplevelser:

  • To netter i Oberammergau – tid til å oppleve byen
  • «The Hills are Alive»: Wienervalser og Mozarts klassiske toner
  • Klosteridyll i Ettal og eventyrstemning i Neuschwanstein-slottet
  • Byturer og tid til å nyte i Wien, Salzburg og Mûnchen
  • … – og bakom hever Alpene seg!

Hva er historien bak?

Trettiårskrigen (1618-1648) førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert. Da byllepesten kom til Oberammergau tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år. Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt og de som var syke ble friske igjen.

Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger, frem til forestillingen i 2020. Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. 16. mai 2020 åpnes sesongen. Oberammergau ønsker velkommen til fest og farger, folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

I tillegg til pasjonsspillet i Oberammergau, inviterer vi til musikalske og kulturelle opplevelser i nærområdene i Østerrike og Tyskland. I Wien og Salzburg satser vi på konsertopplevelser, i tillegg til møtet med byene. Programmet i Oberammergau er først og fremst knyttet til spillet, men byen er også et spennende sted å besøke, ikke minst på grunn av kunsthåndverk, treskjæring og tradisjonen med fasademaling på husene med motiver fra eventyr og folklore. Og vi avslutter i München, byen som i manges øyne er Tysklands egentlige hovedstad.

Last ned reiseprogram
  • Pasjonsspillet i Oberammergau kan bare oppleves hvert 10 år!
Reiseleder
Gunnar Skjolden

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger