Påsketur til Parma – Italias matfat

Vi kjenner Parma som parmesanostens og parmaskinkens fødested, men byen har så mye mer å by på! Parma er en praktfull middelalderby i regionen Emilia-Romagna i den nordøstlige delen av Italia. Byen ligger på den fruktbare Po-sletten, ved antikkens hovedvei Via Emilia som har gitt regionen sitt navn. Her finner du historiske bygninger i lyserød marmor, unike kunstverk og et stort kulturtilbud. Parma er Italias kulturhovedstad i 2020.

Gled deg til:

  • Bo midt i hjertet av byens historiske sentrum
  • Prøvesmaking av Parmas og Modenas lokale delikatesser
  • Vingårdsbesøk med gårdslunsj og vinsmaking
  • Besøk i Pavarotti-museet, tenorens tidligere hjem
  • I Italias matfat inntas felles middager på typiske, lokale restauranter

Hvem har ikke hørt om Luciano Pavarotti? På Pavarotti-museet i Modena blir du bedre kjent med ham, en av verdens mest berømte tenorer. I Italia er god mat og vin en livsstil, og forbundet med å være sammen – med familie og venner. Parma er intet unntak, så her skal vi prøvesmake og nyte deilige måltider med tilhørende vin!

Reiseleder på turen er sopran Marte Bjørkmann. Marte har fordypning i spansk klassisk sang i mastergraden sin. På repertoaret hennes står både spansk, latin-amerikansk, norsk, fransk og italiensk klassisk musikk. Marte har studert fransk og spansk på universitetsnivå og snakker fem språk flytende. Hun har vinutdanning fra Kulinarisk Akademi i Oslo. Marte har dessuten lang erfaring som reiseleder, både i Norden og i sørlige Europa.

Frister turen, men det passer ikke i påsken? Vi har også en avgang 6. september!

 

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Marte Bjørkmann

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger