Patagonia – et eldorado for fotturer

Pakk fjellstøvlene og bli med oss til PATAGONIA! I Chile og Argentina finner du et av verdens mest spektakulære naturområder hvor vi gjennom vårt opphold skal oppleve flere av de klassiske fjellturene i disse så kjente fjellformasjonene. Fra Torres del Paine og El Chaltén har vi noen av Patagonias beste fotturer rett ved dørstokken! Hit finner alt fra fotturister til fjellklatrere og fotografer veien.

I El Chaltén bor vi rett ved foten av det spektakulære Mount Fitz Roy, 3405 moh, også kalt «fjellet som ryker». Vi må naturligvis oppleve livet på en argentinsk ranch, og den mektige isbreen Perito Moreno ved El Calafate er selvskreven på vårt program. I Buenos Aires blir vi med på en guidet sightseeing i  denne metropolen av en by – og hva er mer naturlig enn å avslutte vårt opphold i Argentina med forrykende tango?

I Escape er vi så heldige å ha meget reisevante kolleger. Ta for eksempel vår markedssjef Gro som i mange år ledet fotturgrupper i Patagonia og kjenner Argentina, Chile og Patagonia ut og inn. Hun har selvsagt vært en uvurderlig konsulent når det gjelder utarbeidelse av dette spennende programmet. «Patagonia i mitt hjerte» kan du lese her.

Vanskelighetsgrad 4 støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 47 590,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 20.11.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 15 dager
Turleder
Gunnar Sevåg

Avreiser

 • Avreisedato 20.11.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 47 590,-
 • Argentina-vin
 • Kongressen, Buenos Aires
 • Argentina Buenos Aires tango
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise fra Norge til Buenos Aires

Fra Gardermoen flyr vi på ettermiddagen via Frankfurt hvor vi går om bord i flyet som tar oss over Atlanteren med kurs for Argentina. 

Argentina er over ni ganger større enn Norge. En uendelig pampas og store fjellområder gjør at landet er sparsomt befolket med «bare» 37 millioner innbyggere. Størstedelen av landets innbyggere i dag har europeiske røtter, de fleste fra Italia og Spania. Av alle land i Sør Amerika er derfor Argentina det land som er mest europeisk. På tidlig 1900-tallet var Argentina blant de ti rikeste land i verden og holdt denne posisjonen langt inn i 50-årene. Hovedstaden Buenos Aires ligger flott til ved den brede floden Rio de la Plata, som munner ut i Atlanterhavet 150 kilometer øst for byen. Mellom 1890 og inn i 30-årene, ble Buenos Aires totalt fornyet, byen forandret seg fra å være en vakker spansk by i kolonistil til å slik den fremstår i dag: Lange brede bulevarder, storslåtte alléer, smale trange gater, elegante forretningsstrøk og hundrevis av grønne parker har gitt byen tilnavnet «Sør-Amerikas Paris». Fasadene på de store spanske, franske og italienske byggene fra en falmet storhetstid er vakre, det er flotte ting å kjøpe, prisene er lave og biffen – den smaker bare fortreffelig!

Storslagne bygninger i Buenos Aires: her ser du Kongressen.
Dag 2

Ankomst Buenos Aires / Guidet byrundtur

Vi lander i Buenos Aires tidlig morgen og stiger på bussen som tar oss inn til vårt hotell beliggende i hjertet av den Argentinske metropolen. Her venter hotellet med en god frokost. Rommene er ikke klare så tidlig, så vi plasserer bagasjen i resepsjonen og begir oss deretter ut på en guidet byrunde i denne storslåtte byen.

Runden gir oss innblikk i byens historie, menneskene og arkitekturen. Vi ser den historiske Plaza de Mayo hvor mange politiske demonstrasjoner fant sted. Plassen er omgitt av stortingsbygget kjent som det Rosa Huset, det gamle rådhuset og byens katedral. Avenyen De Mayo starter ved plassen og denne gaten sier man gjenspeiler, gjennom sin varierende arkitektur, mangfoldet blant innbyggerne. Brede avenyer og grønne områder finner man overalt, disse gir en følelse av rekreasjon for det ellers meget høye tempo som holdes i denne svimlende byen.  Et eksempel er 9. juli avenyen med åtte kjørefelt som er delt med små grønne områder, der det gror gamle løvtrær blant skulpturer og fontener! Turen tar oss til San Telmo, et av de eldste nabolagene i Buenos Aires. Det var her immigrantene slo seg ned, og her vil man fortsatt finne den gamle arkitektoniske arven nærmest uberørt; hus i «kolonistil» og vel vedlikeholdte gater. Hver søndag er det antikkmarked på Plaza Dorrego og når mørket faller på finner man et livlig natteliv med mange tango-hus, restauranter og barer her. Turen fortsetter til det mer moderne området Puerto Madero og Recoleta-distriktet kjent som Buenos Aires’ mest sofistikerte sted å bo og hvor vi besøker den kjente berømte kirkegården hvor Evita Peron ligger begravet. Det sies at en argentiner er en italiener som snakker spansk, tror han er fransk, men gjerne ville vært britisk! Om du ønsker kan du avslutte runden på en restaurant nær hotellet for felles lunsj.

Om ettermiddagen blir det tid på egenhånd. Middag på hotellet før noen timers søvn venter. (Flymat/-/-)

Buenos Aires er en fargerik og livlig by - akkurat som innbyggerne!
Dag 3

Buenos Aires / fly til Calafate / El Chalten

Tidlig avreise til flyplassen hvor en tretimers flytur venter til Calafate hvor vi lander tidlig formiddag. Velkommen til Patagonia! Herfra kjører vi til El Chaltén (ca 3 timer) hvor vi sjekker inn og har ettermiddagen fri til å utforske stedet litt på egenhånd. (F)

El Chaltén, ved foten av det mytiske fjellmassivet Fitz Roy, er et lite sted beliggende i den nordre delen av Nasjonalparken Los Glaciares. Området er betegnet som et eventyr – og dette skal vi oppleve til fulle! Her finner vi alt fra et chocolatería med søte delikatesser til argentinske steakhouse, små butikker for suvernirer, lokalt brygget øl og vinbarer som byr på skjønne argentiske viner.

Veiskilt ved innkjøringen til landsbyen El Chalten. Fitz Roy-fjellene i bakgrunnen.
Dag 4

Laguna de los tres via El Pilar Trek

Frokost på hotellet og vi er klare for Laguna de los Tres – den klassiske, spektakulære og uforglemmelige fotturen i denne regionen, en «must-do» om du så bare har én dag i El Chaltén. Turen tar deg inn i et fascinerende landskap og gjennom skog til du når den «mystiske» Mount Fitz Roy hvor vi beundrer laguner i forskjellige nyanser av blått, imponerende breer og områder besøkt av kjente internasjonale klatrere.

Vi starter med en kort transport til El Pilar hvor vår rute starter gjennom skog. Turen i seg selv kan nytes for den flotte utsikten av dalen Río de Las Vueltas som vi kjører langs med, og den imponerende Cordón de Los Cóndores som vi har i synsfeltet hele veien. Etter hvert får vi vårt første inntrykk av Mount Fitz Roy-massivet. Fremdeles i retning Fitz Roy, nærmer vi oss Rio Chorrillo og følger den til dens kilde og videre i nordøstlig retning til vi når Camp Poincenot, beliggende i nydelig lenga-skog bebodd av utallige fuglearter. Disse vil følge oss med sin sang til vi når Río Blanco. Dette er basecamp for de mest eventyrlystne klatrere som forsøker å bestige disse granittmassene. Vi skal deretter opp rundt 400 meter og etter en times tid når vi Laguna de los Tres. Når vi ankommer stiens høyeste punkt, blir vi belønnet med majestetisk utsikt over Fitz Roy, breen Los Tres og dens lagune. Storheten i dette landskapet får deg til å føle deg liten … Herfra sirkler vi Laguna de los Tres hvorfra vi ser Laguna Sucia og dens breer. Igjen en utsikt som nesten tar pusten fra deg og som du sent vil glemme! Etter en god hvil starter vi nedstigningen fra morenen. Langs vår rute passerer vi variert landskap, krystallklare elver og Laguna Capri – et favorittsted for fotografer. Etter et stopp ved lagunen er vi nede i dalen igjen og El Chaltén. Middag og overnatting. (F/Lunsjboks)

Dagens etappe: 22 km / 8-10 timer / +/- 730 m

Vakre vyer - magiske fjell! Turen til Laguna de los Tres er en av de mest klassiske fjellturene i Patagonia. - Foto: Hilde L. Magnussen
Dag 5

Laguna Torre

En av de klassiske og «must-do»-vandringene i El Chaltén, er Laguna Torre med et imponerende utsyn over Torre-massivet, fjellryggen Adela, Mount Solo og disses respektive breer. Stien vil ta oss gjennom et variert landskap rangerende fra vide breformede daler til kompakte skoger. Vi stopper ved spektakulære utsiktspunkter og besøker base camps som benyttes av kjente klatrere.

Fra El Chaltén følger vi Laguna Torre stien og etter en liten oppstigning kommer vi til et skogsområde. Herfra får vi mer høyde og følger oppover langs Fitz Roy River inntil vi når et utsiktspunkt over dalen og Margarita Waterfall. Herfra har vi panorama over Fitz Roy dalen der den slynger seg mot bakteppet av unike Mount Solo, fjellryggen Adela og imponerende Mount Torre. Etter omtrent en times vandring ankommer vi et utsiktspunkt som byr på en fantastisk utsikt over Mount Torre, Adela og breene. Dette vil vi nyte! Herfra følger vi et par timer gjennom lengaskog (subantarktisk skog), krysser gamle bremorener og våt-områder formet av elvens tidligere retninger, til vi ankommer Laguna Torre. På dette strekket har vi alltid mulighet til å oppleve et stort fugleliv inkludert Magellanic woodpecker, en av verdens største hakkespetter, de kan bli opp til 50 cm lange og det er helt vanlig her å se fugler opp i 40 cm-klassen. Artige er de, skikkelig Hakke Hakkespett!

River Fitz Roy kan bli krysset ved å bruke Tyroler-tau, noe som er brukt av klatrere for ankomst til Torre-breen for å nå foten av fjellet de planlegger å klatre. Camp D’Agostini er tidligere base camp for klatrere fra hele verden. Dagens vandring er vakker, og forhåpentligvis vil vi kunne se et stort antall ville planter som kun finnes her i Patagonia. Tilbake til El Chaltén langs Fitz Roy River for middag og overnatting. (F/Lunsjboks)

Dagens etappe: 18 km / 7-8  timer / +/- 730 m

Laguna Torre med sagnomsuste Cerro Torre i bakgrunnen.
Dag 6

Pliege Tumbado

Denne fantastiske turen gir oss mulighet til 360 graders utsikt over området, i den nordre delen av nasjonalparken Los Glaciares – utsiktspunktet Loma del Pliegue Tumbado. Herfra vet du å sette pris på Fitz Roys daler, Torre og Toro, den patagonske steppe og innsjøen Viedma. På siste strekket av stien vil du vandre i et fullstendig annerledes terreng, se typiske alpeplanter og en utrolig verden av steiner av forskjellig farge og opprinnelse, noen med marine fossiler. (F/Lunsjboks)

Dagens etappe: 18 km / 8 timer / +/-840 m

Kos på tur! - Foto: Hilde L. Magnussen
Dag 7

El Chalten - La Leona Petrified Forest - El Calafate

På vei til El Calafate (ca 3 timer) nyter vi turen og utsikten av Lago Argentino, Argentinas største innsjø, Andesfjellene og kan beundre fjellene Cerro Fitz Roy og Cerro Torre i det fjerne.  Vi kombinerer turen med en vandring på de patagonske stepper i den søndre delen av Viedma Lake som leder til det palontologiske delen ved foten av åsene Los Hornos. Dette er formet av vann-erosjon. I løpet av vandringen ser vi store forvitrede trestammer som måler alt fra 0,5 til 1,2 meter i diameter og hvor fragmenter av dinosaurusben kan ses. Dette er en spesiell opplevelse! På dagens fottur må vi regne med bratte åssider, ulendt terreng og løst underlag. Etter en tre timers vandring inkludert lunsj, gjør vi på tilbakeveien et stopp ved La Leona Hotel før vi fortsetter til El Calafate. (F/Lunsjboks)

Dagens etappe: 4 km / 3 timer / +/- 50 m

El Calafate beliggende ved den søndre delen av Lago Argentino, har navnet sitt etter et bær og som man sier her i overført betydning: Har man først spist av det en gang er det garantert at du vil ønske deg tilbake til Patagonia. Calafate er et morsomt sted å være med mange restauranter, caféer og små butikker. Med sin strategiske beliggenhet mellom El Chaltén og Torrres del Paine er dette et naturlig sted å stoppe på vei mellom disse to stedene.

La Leona
Dag 8

Breen Perito Moreno Glacier / Besøk på patagonsk ranch med middag

I dag er klare for en bretur som anses som et «must» når vi er på disse kanter: Perito Moreno, en imponerende bre som på grunn av sin høyde og bredde er blitt verdensberømt for sin forholdsvis enkle tilgjengelighet og store isfjell! I Nasjonalparken Los Glaciares finner du også kjente breer som Upsalla, Onelli og Spegazzini. Perito Moreno Glacier imponerer oss med sine 60 meter høye isvegger. Vi følger stiene som leder oss til breen og ser den fra forskjellige og imponerende vinkler – du får også nyte synet fra vannet, når vi legger ut med en båt for å ta breen i nærmere øyesyn. Alt mens vi hører ekkoet og drønnene av isbreens bevegelser og kalving. Vi har rundt 2-3 timer til å beundre dette fantastiske naturfenomenet, og underveis vil vi virkelig se variasjonen i disse fantastiske is-formasjonene!

I ettermiddag venter en helt spesiell opplevelse! Vi skal besøke en «estancia» og skal her oppleve dagliglivet på en patagonsk ranch, bli vist rundt i deres installasjoner, oppleve det vakre landskapet og høre stedets historie! Det er også mulighet for en ridetur. Tidligere drev de mest med sauer og geiter her, i dag er dette en av de mest prestisjefylte oksefarmene (Hereford) på disse breddegrader. Her skal vi nyte en god middag fra egen ranch mens vi har et flott skue mot Andesfjellene. Og kanskje rir en cowboy eller to forbi i sitt arbeid med å samle kyrne? Her er det bare å glede seg! (F/Lunsjboks/Ranchmiddag)

El Calafate-Perito Moreno Walkways: 6 km / 3 timer / +/- 70 m (inkludert)

Perito Moreno-breen er et imponerende skue - og lydnyvået er høyt!
Dag 9

El Calafate til Torres del Paine, Chile

Torres del Paine – here we come! På grensen til Chile skifter vi buss og entrer «steppene» i Nasjonalparken Torres del Paine. På ettermiddagen har vi tid til å utforske Rio Serranos vakre omgivelser hvor også vårt hotell er beliggende. Det er slett ikke umulig at vi vil kunne se guanacos (patagonsk lama), grårev, flamingo, struts og gribb! Middag nyter vi i fellesskap på hotellet (F/-/M)

Torres del Paine nasjonalpark - med lamaens ville fetter, guanacoen.
Dag 10

Najonalparken Torres del Paine, Las Torres Base

I dag venter en lang og god tur, rundt 20 km, til Las Torres base – ved foten av det imponerende Torres-massivet. Det er slett ikke umulig at vi vil kunne se guanacos, patagonsk lama, grårev, flamingo, struts og gribb! Vi starter vår vandring til Torres del Paines utsiktspunkt og følger gjennom bjørkeskog og gjør stopp for å beundre fosser og hengende breer. Etter rundt tre timer følger vi en bratt morene mot dagens høyeste utsiktspunkt på 900 meter over havet. Her blir vi belønnet med nær-utsikt over de massive granitt-toppene 2850 moh og den grønne innsjøen ved bunnen av disse. En velfortjent hvil venter oss i en av de mest uforglemmelige settinger i verden! (F/Lunsjboks/M)

Dagens etappe: 18 km / 8-10 timer / +70 m

Utsikten mot "tårnene" i Torres del Paine er definitivt verdt turen opp!
Dag 11

Nasjonalparken Torres del Paine, Mirador Ferrier og Lago Grey

Den vakre nasjonalparken Torres del Paine må oppleves og dagens tur byr på to vandringer for å se en del av parkens flotte fjell, innsjøer, elver og breer foruten et rikt dyreliv og stor variasjon av flora og fauna. Torres del Paine er med sine vel 181 hektar en av verdens største nasjonalparker og besøkt av mennesker fra hele verden. Vi kjører vestover i parken til Grey, her venter en tur utenom hovedstiene og derfor er sannsynligheten for å møte mange turgåere også mindre. Vi skal til Mirador Ferrier som gir et unikt skue over nasjonalparken. Vi følger ganske bratt oppover et par timers tid, men det som venter er verdt anstrengelsen. Her kan vi beundre Paine Massif, Grey Glacier og de fleste innsjøer i nasjonalparken, alle med hver sin blånyanse. Etter lunsj venter en tur ved den kjente innsjøen Lago Grey med sin langstrakte strand og kalvende isbre. (F/Lunsjboks/M)

Dagens etappe: Mirador Ferrier 4 timer + Lago Grey 1,5-2 timer

 

Isblokkene som brekker av Glacier Grey ender opp på stranden noen kilometer unna. Vakkert og vilt landskap i Torres del Paine nasjonalpark.
Dag 12

Nasjonalparken Torres del Paine, Sarmiento til Laguna Amarga

Vi pakker kofferten og sjekker ut før vi kjører til Sarmiento hvor dagens tur starter. Dette er en tur hvor målet er Laguna Amarga som ligger ved en av inngangene til nasjonalparken. På vei opp den forholdsvis bratte stien vil du kunne se noe av den flora, fauna og fugleliv som er unikt for dette området. Guanacos (patagonsk lama) er vanlig å se vandrende rundt her så vel som rev og store ørner som virkelig er i sitt naturlige element og habitat her. I nasjonalparken finnes hulemalerier som dateres tilbake til prehistoriske tider. Disse er også et yndet sted for pumaer å gjemme seg i påvente av sitt bytte. Så ser du en horde av guanacos, så er det mest sannsynlig en puma i nærheten også selv om ikke vi ser den. På slutten av turen får vi flott skue utover innsjøen Amarga med sin speillignende overflate. Her venter bussen vår som kjører oss til grensen til Argentina hvor vi bytter buss som tar oss til El Calafate. Lunsj spiser vi underveis. (F)

Dagens etappe: 2 timer

 

Torres Del Paine National Park i Chile er en nasjonalpark omringet av fjell, breer, innsjøer og elver.
Dag 13

El Calafate - Buenos Aires

Frokost på hotellet og det er tid for å ta farvel med Patagonia! Transfer til Calafate flyplass og retur til Buenos Aires. Her blir vi møtt og kjørt til vårt hotell. I kveld skal vi nyte kvelden på en typisk argentinsk restaurant som ligger i gåavstand fra hotellet. Etter middag avslutter vi kvelden og vårt opphold som seg hør og bør på lokalt vis på en typisk milonga i Buenos Aires! Her kommer de lokale for å danse tango, og dette er et imponerende syn. Kanskje tør du å prøve deg på dansegulvet? (F/-/M)

Den argentinske tangoen - full av følelser og stramme, heftige beveleser. Nyt!
Dag 14

Buenos Aires - hjemreise

Vi er kommet til dagen for hjemreise til Norge. Vi skal fly på ettermiddagen og beregner god tid på Ezeiza-flyplassen som ligger en liten times kjøretur fra vårt hotell. Det betyr litt tid på egenhånd i Buens Aires på formiddagen for den som ønsker å utnytte disse timene.  (F/Flymat)

Fargerike fasader i nabolaget La Boca, Buenos Aires
Dag 15

Ankomst Norge

Vi lander i Frankfurt på formiddagen og flyr videre til Oslo hvor vi lander på Oslo Lufthavn tidlig ettermiddag.

Forbehold om programendringer underveis eller bytte av rekkefølge i programposter som følge av værforhold, stengte veier, streik, demonstrasjoner, forsinkelser eller andre logistiske forhold som er utenfor Escape Travel sin kontroll. Flytider og oppgitt program for øvrig kan også bli endret.

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4 støvler. Alle angivelser av etapper er cirkatider. Vi vurderer denne fotturen til 4 hva gjelder vanskelighetsgrad, selv om turenes lengde og vanskelighetsgrad variere. Det vises til dagsprogrammet for detaljer. Dette er et eventyr av en fottur for deg som er fjellvant og i god «hytte-til-hytte-form» samt liker å være ute på tur mesteparten av dagen. Stiene er vanligvis gode, men det er også partier med ulendt/steinete terreng, så man må vite «hvor man setter foten» og være vant til ulendt terreng. Vi holder et greit tempo, men det kan være gode opp- og nedstigninger og flere lange dagsetapper, se beskrivelsene. Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting.

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Fly t/r med Lufthansa Oslo/Buenos Aires
 • Fly t/r Buenos Aires/Calafate med LAN Argentina
 • 12 netter i delt dobbeltrom på hoteller iflg program,  romkategori standard (inkludert turistskatt)
 • Frokost hver dag
 • 7 lunsjbokser som beskrevet i programmet
 • Utflukt og middag på La Estancia (ranch) som beskrevet i programmet
 • 3 middager i Torres del Paine og 1 middag i Buenos Aires dag 13
 • Sightseeing og lokal guide i Buenos Aires iflg program (engelsk)
 • Besøk på argentinsk Milonga (tangobar) siste kvelden i Buenos Aires
 • Mat på flyene ifølge flyselskapenes aktuelle policy (med forbehold om endring)
 • All lokal transport ifølge programmet
 • Engelsktalende fjellguide på fotturene
 • Norsk reiseleder følger med på turen

Dette er ikke inkludert:

 • Måltider som ikke står nevnt som inkludert i programmet
 • Tips til lokale guider og annet (turleder organiserer dette)
 • Evt taxi til og fra restaurant/Milonga/hotell siste kvelden
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkeltromstillegg

OVERNATTING

Buenos Aires: Patios de San Telmo 

El Chaltén: Posada Lunajuim

El Calafate: Hosteria Posta Sur

Torres del Paine: Hotel del Paine

Romkategori standard. Det tas forbehold om bytte til tilsvarende overnattingssteder ved eventuelle hendelser som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll. Dersom den reisende har bestilt delt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 deltakere . Se forøvrig våre reisebetingelser.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Vi har satt en aldersgrense på 70 år for deltakelse på denne turen, men dette kan fravikes på bakgrunn av gyldig helseattest. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

TURFAKTA

Måltider. Det må gis beskjed ved påmelding vedrørende eventuelle matallergier eller om man er vegetarianer. Reiseleder vil være behjelpelig med å foreslå restauranter og tilby felles bespisning til måltider som ikke er inkludert. 

November/desember er høysesong i Patagonia, det betyr vår på den sørlige halvkule. Men det kan være vindfullt, og varmt tøy og ull er nødvendig. Forslag pakkeliste vil bli sendt ut før avreise.

Turleder/Guide/Gruppestørrelse. Norsk turleder følger med på turen. Lokal engelsktalende guide følger med på fjellturene. Han vil dele sin kunnskap om flora og fauna samt fortelle om områdets kultur, historie og geografi. Gruppestørrelse min. 14, maks 20 deltakere + norsk turleder.

Visum/pass.  Norske statsborgere behøver ikke visum til Chile og Argentina. NB: Husk maskinlesbart pass som er gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen. Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet. Deltaker vil bli bedt om å oversende kopi av passet før avreise.

Helse og vaksine. Ta kontakt med din fastlege eller et reisevaksinekontor i god tid for spørsmål vedrørende vaksine.

Valuta Det kan være greit å ta med litt US-dollar i kontanter. Pass på å få fine sedler i banken. Det er vanskelig å få veksle sedler med små rifter eller «krøller». Men de fleste bankkort er gangbare, og det er god tilgang på minibanker. Husk å oppheve evt. regionsperre på bankkortet ditt før avreise. Vær forsiktig med å veksle på gaten, det er relativt stor fare for å få falske sedler.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.