Machu Picchu – bli med til Perus Soria Moria!

/ Peru: Sør-Amerikas mest eventyrlige reisemål

I hjertet av Andesfjellene sprang det mektige Inkariket ut. Dette er en klassisk rundreise som tar deg med til blant annet Inkarikets hovedstad Cusco og byen og mesterverket Machu Picchu. Dette var en av inkafolkets siste skanser og byen lå gjemt i jungelen i flere hundre år. I tillegg får vi oppleve sivøyene i Titicacasjøen, Colca Canyon som er verdens dypeste elvedal og storbyen Arequipa – en av de vakreste byene i Sør-Amerika, omgitt av mektige vulkaner.

 • Opplev eventyrlige Machu Picchu
 • Bli med til Colcadalen hvor tiden nesten har stått stille. Vi drar på kondorsafari
 • Den vakre kolonibyen Arequipa – der det er evig vår!
 • Sjarmerende Cusco med koselige kaféer og fargerike butikker
 • Vi utforsker inkaenes hellige dal, Urubamba
 • Få en smakebit av hovedstaden Lima
 • Båttur på Titicacasjøen hvor Thor Heyerdahls båtbyggere kom fra
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 33 395,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 17.02.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
Reiseleder
Inger-Torill Kirkeby

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.02.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 33 395,-
 • Peru kvinne med barn
 • Peru Taquile
 • Peru
 • machu picchu Peru
 • Titicacasjøen Peru Uros
 • Cuzco Peru
 • Santa Catalina Arequipa Peru
 • Peru kvinne
 • Arequipa Peru
 • Colcadalen Colca canyon Peru
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Søndag 17. februar 2019 NORGE - LIMA

Avreise med KLM tidlig om morgenen. Turen går via Amsterdam med ankomst til den peruanske hovedstaden Lima utpå kvelden lokal tid (minus syv timer). Buss til Hotel José Antonio. (Mat på flyet).

Dag 2

Mandag 18. februar 2019 LIMA - URUBAMBADALEN

Etter frokost går turen tilbake til flyplassen, hvor flyet løfter oss innover de majestetiske Andesfjellene for å lande i inkahovedstaden Cusco. Nå er vi på historisk grunn og kjenner suset fra Inkatiden! Vi skal imidlertid ikke utforske Cusco ennå, men reise videre til Urubambadalen og Hotel Royal Inka i Pisaq, en fascinerende indianerlandsby øverst i dalføret. Her skal vi tilbringe ettermiddagen med hvile og akklimatisering. Siden vi nå er i høylandet er det viktig å ta det med ro og drikke mye væske første døgnet. En forsiktig start på høydeoppholdet er både fornuftig og påkrevd! Om kvelden har vi middag på hotellet inkludert. Det er fornuftig å spise lett mat og avstå fra alkohol de første par dagene i høylandet. (Frokost/Middag)

Pisac
Dag 3

Tirsdag 19. februar 2019 URUBAMBA - MACHU PICCHU

I dag skal vi utforske Urubamba-dalen som var selve hjerteslaget i Inkariket. I den fruktbare dalen på 2900 moh. dyrket inkaene sine aller beste jordbruksprodukter. Og her renner elven Vilcanota på sin ferd mot Amazonas og Atlanterhavet, tusenvis av kilometer mot øst.  På grunn av godt klima og bakende sol mellom bratte dalsider, var matproduksjonen i Urubamba-dalen av vital betydning for hele Inkariket. Ennå i dag eksporteres det mais bl.a. til USA og Japan. Urubamba-maisen regnes for verdens beste! Først går turen opp i fjellsiden over Pisaq hvor vi besøker storslagne inkaruiner og vandrer på ekte inkastier. På torget i Pisaq handler vi lokalt kunsthåndverk og nyter den indianske atmosfæren i landsbyen. Etter lunsj (inkludert) på «Tunupa Valle» går turen til Ollantaytambo, et enormt militærkompleks fra Inkatiden. Det er bygget av kjempemessige steinblokker på opptil 30 tonn og er et av de få stedene hvor spanjolene tapte et militært slag mot Inkariket. Et besøk hos en lokal familie gir oss et utmerket inntrykk av dagliglivet slik indianerne har levd det gjennom mange hundre år! Sen ettermiddag tar vi toget videre nedover langs elven til Machu Picchu Pueblo (tidl. Aguas Calientes) hvor vi skal overnatte. Felles middag er inkludert på om kvelden. (Frokost/Lunsj/Middag)

Dag 4

Onsdag 20. februar 2019 MACHU PICCHU - CUSCO

I dag skal vi oppleve legendariske Machu Picchu, – den glemte inkabyen langt inne i Andesfjellene. Som et eventyrslott troner Machu Picchu på et høydedrag mellom dype daler og høye fjell, der regnskogen møter fjellkjeden! De spanske conquistadorene fant aldri Machu Picchu. Derfor ligger byen som et urørt monument fra inkatiden. Vi får en følelse av å være satt flere hundre år tilbake i tiden. Machu Picchu er en natur- og kulturopplevelse i særklasse. Stasjonsbyen Machu Picchu Pueblo ligger sammenklemt mellom bratte, bromelia-kledte fjellvegger ved elven dypt nedenunder Machu Picchu. Herfra tar vi bussen opp til selve ruinene. Etter et guidet besøk med spennende informasjon i det imponerende komplekset, legger reiseleder til rette for lunsj før toget tar oss tilbake til Urubambadalen, hvor vi fortsetter videre med buss over et fjellplatå til Inkarikets hovedstad Cusco som var politisk og religiøst senter for Inkariket som på sitt største strakk seg fra Colombia i nord til Argentina og Chile i sør. Byen har en rekke bygninger og minnesmerker fra denne tiden, og sentrum er selvsagt UNESCO beskyttet. I Cuzco sjekker vi inn på Hotel San Agustin Plaza hvor vi skal bo to netter, og det blir anledning til en matbit i hotellets restaurant. (Frokost)

Dag 5

Tosdag 21. februar 2019 CUSCO

Dagens program gir oss et godt innblikk i Inkafolkets imponerende byggekunst og håndverkstradisjoner. Steinarbeidene er helt utrolige! Enda er det ingen som kan gi fullgodt svar på hvordan enorme steinblokker ble tilpasset hverandre med millimetermål i innfløkte vinkler! Da spanjolene ankom Cusco i 1533 møtte det dem et mektig syn av flotte bygg og vakre parkanlegg, alt rikelig utstyrt med veggpynt og statuer i rent gull! Mye ble dessverre plyndret og ødelagt av conquistadorene, men fortsatt byr Cusco på mektige minnesmerker fra inkatiden. Vi skal besøke Sachsahuaman, et imponerende seremonisenter utført i kjempemessige steinblokker på høyden over Cusco by. I Cusco sentrum besøker vi Koricancha (soltemplet) som er byens viktigste severdighet, og vi skal også innom dagens vakre katedral. I denne finner vi, paradoksalt nok, mye av gullet som spanjolene stjal fra inkaene. Etter lunsj på restaurant Don Antonio (inkludert), blir det fritid Cusco er et eldorado for den som har handlelyst, – det bugner av vakkert kunsthåndverk av god kvalitet! Middag blir tilrettelagt for de som ønsker å spise samlet. (Frokost/Lunsj)

Cusco
Dag 6

Fredag 22. februar2019 CUSCO - PUNO

I dag setter vi oss i bussen for å starte på kjøreturen til Puno fylke, lenger sør i Andesfjellene. Kjøreturen går gjennom et vakkert fjellandskap som tilhører fargerike indianere og deres lama- og alpakkaflokker. Landskapet er preget av vakre daler, enorme vidder og eventyrlige fjelltopper – og himmelen – den er aldri så blå og fjellene aldri så vakre som i Andes…! Vi gjør et stopp for å se Viracochatemplet, viet til skaperguden «Kon Tiki Viracocha» ved Raqchi, før det blir lunsj på restaurant Felipon (inkludert). Vi passerer byene Sicuani og Juliaca før vi i kveldingen ankommer Puno og Hotel Jose Antonio. Puno-regionen ble forholdsvis sent innlemmet i Inkariket. Derfor kalles folket her sør for aymaraindianere og snakker aymara i motsetning til lenger nord hvor man snakker quechua og kalles quechuaindianere. I dag er Aymarafolket delt mellom Peru og Bolivia, hvorav de aller fleste bor i Bolivia, – på andre siden av en grense trukket av den hvite overklassen da Bolivia rev seg løs fra Peru i 1825. Tilbud om middag (ikke inkludert) på hotellet. (Frokost/Lunsj)

Dag 7

Lørdag 23. februar 2019 BÅTTUR PÅ TITICACA

Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen som er Sør-Amerikas største og verdens høyeste navigérbare innsjø. Sjøen ligger på 3815 m og har et flateinnhold like stort som Rogaland fylke. Sjøen strekker seg langt inn i Bolivia og både Peru og Bolivia har marinefartøyer på sjøen. Fra Titicacasjøen hentet Thor Heyerdahl i 1970 fire unge aymaraindianere til å bygge RA II. Etter frokost besøker vi de flytende sivøyene hvor Urosindianerne lever sitt tradisjonelle liv. De bygger øyene sine opp av totorasiv og holder seg med både husdyr og poteter fra egen produksjon. Herfra setter vi kursen mot øya Taquile som ligger et par timers båttur borte. Etter hvert stiger den store øya fram i synsranden. Her lever inkaindianerne sitt isolerte liv upåvirket av det meste som har skjedd i landet siden spanjolene raserte Inkakulturen for 500 år siden. Samfunnet på Taquile er unikt. Vi kommer til en øy i dobbelt forstand, en øy i Titicacasjøen og en øy i folkehavet – upåvirket av støy og stress og børsnoteringer! De lever kollektiv t og alle har hva de trenger! Og deres gjestfrihet er imponerende. De gir oss innblikk i sine daglige sysler. Blant annet strikker mannfolkene på Taquile de flotteste luer og vanter i avanserte mønstre, og kvinnene vever bånd og belter i de vakreste fargespill. Taquile har en fantastisk natur, – og en unik beliggenhet! Lunsjen blir på en lokal familierestaurant på Taquile (inkludert). Sen ettermiddag er vi tilbake i Puno. (Frokost/Lunsj)

Uros-øyene på Titicacasjøen
Dag 8

Søndag 24. februar 2019 PUNO - COLCA CANYON

I dag setter vi kursen for verdens dypeste elvedal, Colca Canyon. Her får vi oppleve en vakker og spektakulær natur. Muligens er dette et av de vakreste dalfører på hele kontinentet. Vi regner med å være framme til lunsj (inkludert) som vi skal innta i landsbyen Chivay, kommunesenteret i dalen. Om ettermiddagen sjekker vi inn på Hotel Casa Andina. Reiseleder tar oss med på en spasertur i sentrum og på det lokale markedet. Colca-dalen bærer på århundrers hemmeligheter og mystiske tradisjoner som lokalbefolkningen fører videre. Draktene som kvinnene bærer er de vakreste i hele Latin-Amerika, og når mørket faller på – og det er klarvær – er de mørke fjelltoppene og stjernehimmelen over og akkompagnert av elvebruset som et oratorium i naturens egen regi. Det er magisk! Vi har middag inkludert på hotellet. (Frokost/Lunsj/Middag)

Colcadalen
Dag 9

Mandag 25. februar 2019 CONDOR-SAFARI OG VIDERE TIL AREQUIPA

De store Condor-fuglene seiler majestetisk langs fjellsidene i Colca-dalen. De har et vingespenn på opptil fire meter og er sjeldne å se. Men her finnes det en relativt stor populasjon. Etter en tidlig frokost kjører vi til utsiktsstedet Cruz del Condor hvor fuglene vanligvis samler seg etter soloppgang. Hvis vi er heldige får vi se flere av dem sveve like over hodene våre. Etter lunsj (inkludert) på en lokal restaurant, går turen til storbyen Arequipa som regnes som en de vakreste i Sør-Amerika, og med et historisk sentrum som er UNESCO beskyttet. Vi reiser gjennom den vakre nasjonalparken Salinas y Aguada Blanca hvor det lever mye vicuña, det minste og mest eksklusive dyret i kamelfamilien. Vanligvis ser vi dem flokkevis fra bussvinduet. Vicuñaen er totalfredet og ulla er svært dyr og eksklusiv! Turen går gjennom imponerende fjellterreng hvor snødekte vulkaner ruver i horisonten. Vel framme i Arequipa sjekker vi inn på vårt hotell Casa Andina Classic. Kveldens middag (ikke inkludert) kan inntas sammen med reiseleder på en av byens bedre restauranter. (Frokost/Lunsj)

Dag 10

Tirsdag 26. februar 2019 AREQUIPA - LIMA

I formiddag skal vi bli bedre kjent med Arequipa. Byen ligger på ca 2500 m ved foten av mektige fjell og elven Chili renner gjennom en ravine som deler byen i to. Vi besøker byens sentrum med katedralen og Plaza de Armas og får med oss Santa Catalinaklosteret, et av de mest særpregede klostre i hele Sør-Amerika. Fra sentrum går turen til flyplassen hvor det blir anledning til en matbit før vi flyr til hovedstaden Lima. Her sjekker vi inn på Hotel José Antonio i bydelen Miraflores og om kvelden blir det avskjedsmiddag på Rosa Nautica, en av byens bedre restauranter, og som ligger vakkert til på en pir ut i Stillehavet. (Frokost/Middag)

Dag 11

Onsdag 27. februar2019 LIMA - HJEMREISE

Så er vi kommet til siste dagen i Peru. Etter frokost blir det sightseeing. Vi starter i bydelen Miraflores og kjører gjennom San Isidro til gamle Lima sentrum hvor landets fremste katedral, regjeringskvartalet, kongressen og rådhuset ligger. Det historiske sentrum er også her UNESCO beskyttet. Vi prøver å danne oss et inntrykk av denne byen som var sete for den spanske visekongen fram til frigjøringen i 1824 og som i dag er en verdensby med over 9 millioner innbyggere. Etter besøket i sentrum tar vi turen til Museo Larco, som er byens beste museum. Det gir en god oversikt over landets stolte historie. Dagens lunsj blir på restaurant Mangos på Larcomarsenteret før bussen tar oss til flyplassen som ligger i havnebyen Callao. Fra denne havnen la Thor Heyerdahl i 1947 ut med Kon-Tiki flåten på sin 101 dager og 8000 km lange ferd til Polynesia. I god tid før avgang må vi være på flyplassen for innsjekking til Norge med KLM. Avgang om kvelden via Amsterdam. (Frokost/Lunsj/måltider på flyene)

 

Det gamle sentrum i Lima.
Dag 12

onsdag 28. februar ANKOMST NORGE

Ankomst til Amsterdam utpå ettermiddagen. Videre tilslutning til Norge og ankomst Oslo tidlig kveld. (Måltider på flyene).

NB: Flytidene kan endres fram til avreise. KLM flyr også fra andre byer i Norge. Kontakt oss hvis du ønsker utreise fra en annen flyplass enn Gardermoen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo-Lima t/r med KLM og innenriksfly i Peru ifølge programmet.
 • Flyavgifter
 • 10 hotellovernattinger på turistklassehoteller
 • Frokost hver dag
 • 10 lunsj eller middag
 • Inngangsbilletter og transport iht. program.
 • Norsk reiseleder og lokale guider

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikke til inkluderte måltider
 • Tips til guider og sjåfører (70,- USD pp.)

HOTELLER:
Vi benytter følgende turisthoteller på denne turen:

LIMA: Hotel Jose Antonio Tel +511 445 77 43 / 445 68 70
URUBAMBA: Hotel Royal Inka Tel: +51 84 20 30 64
CUSCO: Hotel San Agustin Plaza Tel +51 84 23 73 31
PUNO: Hotel José Antonio Tel +51 51 59 91 50
COLCA: Hotel Casa Andina Tel +51 54 38 38 50
AREQUIPA: Hotel Casa Andina Classic Tel +51 54 41 29 30 

(Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis ev. før avreise).

ANNEN VIKTIG INFORMASJON

VED BESTILLING
Husk å opplyse fødselsdato (6 sifre), passnummer og utløpsdato til oss. Vi må ha dette for togturen til Machu Picchu. Har du ikke passnummeret tilgjengelig ved bestilling kan dette sendes i ettertid.

VISUM
Visum til Peru er ikke nødvendig for skandinaviske turister. NB: Husk pass som skal være gyldig minimum seks måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

VAKSINER
Vaksiner er ikke lovpålagt, men vi anbefaler å være oppdatert på difteri/stivkrampe, polio og hepatitt (Twinrix). Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid! Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

VALUTA
Det kan være greit å ta med litt amerikanske dollar (USD) eller euro i kontanter. Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Den peruanske myntenhet heter Nuevos Soles (PEN) og kan veksles på hoteller og vekslehus (1 USD = ca. 3,3 PEN / 1 euro = ca 3,8). Vær forsiktig med å veksle på gaten. Dette er legalt og tilbys «overalt», men det er relativt stor fare for å få falske sedler! Ved ankomst til Lima anbefaler vi å veksle eller kjøpe soles i bank eller minibank ved bagasjebåndet. All handel i Peru foregår i lokal valuta!

SHOPPING
Peru har et rikt utvalg av indiansk kunsthåndverk. Du får kjøpt håndstrikkede gensere og vevde tepper i lama- og alpakkaull, gull- og sølvarbeider, keramikk, hånddekorert lær og ellers typiske souvenirartikler, alt til meget hyggelige priser!

HØYDEN
I Cuzco (3600 moh.) og Puno (3800 moh.) vil du merke den tynne luften. Hos noen kan det gi forbigående hodepine, kvalme og en følelse av ikke å få nok oksygen. Høydesyken kan motvirkes med reseptfrie medikamenter som fås kjøpt i Peru eller med druesukker (fra norsk apotek). Ved behov tilbyr vi dessuten oksygen fra flaske. Høydesyke kan forebygges og behandles med legemiddelet Diamox. Dette må du i så fall få av legen (på resept) før du reiser. Men den beste høydemedisin er å ta det med ro, drikke mye væske, gå sakte og unngå stress. Dersom du har hjerteproblemer eller høyt blodtrykk bør du kontakte lege før du bestemmer deg for turen. Erfaringsmessig er det ikke noe problem med høyt blodtrykk i høyden. Vi har lagt til rette for god høydeakklimatisering underveis.

KLIMA OG KLÆR
Klimaet i Peru veksler med høyden og avstanden til havet. Februar er ettersommer i Peru. Det kan bety sol og pent vær med god dagtemperatur, men det kan også en og annen regnbyge. Korte ermer på skjorter er normalen. Men temperaturen i Andesfjellene faller om kvelden og natten, så ta også med genser og vindtett jakke. Enkelte hotellrom kan oppleves kalde. Ta gjerne med noe ullundertøy dersom det hender at du blir kald om natten. Vanlig fritidstøy til middag på hotellene er greit. Husk gode tursko (gjerne joggesko) med godt mønster (grep) i sålen. En lett regnjakke eller en liten paraply kan bli nødvendig. Det kan evt. også kjøpes underveis.

MAT
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade! Unngå å kjøpe mat på «gaten»! Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon de fleste dager. Øvrige måltider blir tilrettelagt for dem som ønsker felles bespisning! På gode restauranter får man middag inkludert drikke for rundt hundre kroner. Vi prøver så godt vi kan å legge til rette for matallergier (gluten, laktose, etc.) underveis, men gjør oppmerksom på at det i Peru ikke er bevissthet omkring dette og at vi følgelig ikke kan skaffe garanterte allergikermenyer. Vi anbefaler cøliakere å ta med eget vakuumpakket brød fra Norge til frokostene.

STRØM
Peru bruker 220V med kombinert flate og runde (tynne) strømuttak. De fleste norske apparater med originale stikkontakter kan brukes. Dersom du har en jordet kontakt (for eksempel til PC) må du ha adapter til flate plugger (US std. 10 mm) fordi slike plugger er litt for tykke.

TIPS
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. På denne turen utgjør dette totalt 70 USD pr. deltager. Vi samler inn dette en av de første dagene, slik at reiselederen fordeler tips underveis.

BAGASJE
Fri bagasje på flyet er 1 kolli på inntil 23 kg. Husk bagasjeplass til ting du kjøper med deg fra Peru. Til Machu Picchu trenger du en mindre sekk eller bag, da vi ikke får med oss store kofferter på toget. Koffertene oppbevares trygt i mellomtiden. Håndbagasje på KLM er inntil 12 kg pr. person.

(MOBIL)TELEFON
Mobiltelefonnettet i Peru fungerer bare med norske apparater med såkalt triband (900/1800/1900). Om din telefon har tre bånd, kan du sjekke i bruksanvisningen eller på produsentens internettside. Det er ellers god tilgang på telekort og telefonautomater i Peru, og alle hotellene har selvsagt telefon på rommet.

LITTERATURLISTE
Mange har lyst til å lese seg litt opp på Peru før avreise. Her følger noen boktitler som kan være aktuelle. Noen av titlene finnes bare på bibliotek.

• Steinar Anda/Jørgen Blitzner: Peru, skatter skjult i jungel, gjemt i sand. Eide Forlag, 2004.
• Ronald Wright: Cut stones and crossroads. A journey in the two worlds of Peru. Viking Press, 2001
• Victor von Hagen: Highway of the sun, Brown and Company, 1955
• David P. Werlich: Peru – a short history, Southern Illinois University Press, 1978
• John Hemming: The Conquest of the Incas, Harcourt, Brace, Jovanovich, Inc., New York, 1973/2003
• Nigel Davies: The Ancient Kingdoms of Peru, Penguin, 1998
• Thor Heyerdahl: Skjebnemøte vest for havet, Gyldendal 1992
• Tore og Stoika Zetterholm: Stenene roper, Den norske Bokklubben 1991
• Carsten Jensen: Jeg har hørt et stjerneskudd, Gelmuyden.Kiese 1999
• Hugh Thompson/Cochineal Red: Travels through ancient Peru, Waidenfield & Nicholson, London 2006
• Hugh Thompson: White Rock, Waidenfield and Nicholson, London 2005
• James Higgins: Lima, Signal Books, Oxford 2005
• Louis Baudin: Daily life of the Incas, Dover Publications Inc., New York 2007

FLYPLASS I NORGE
I tillegg til Oslo flyr KLM også fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim. Vi kan søke om utreise fra en av disse. Husk i så fall å gi beskjed om hvilken flyplass du ønsker å reise fra. Det koster noe ekstra.

ANDRE ØNSKER
Vi legger til rette for individuelle ønsker om forlengelse av turen dersom noen vil bruke mer tid i Peru, eller kombinere turen med andre reisemål i Latin-Amerika. Ta kontakt med oss dersom du har ønsker om tillegg utover grunnpakken i denne turen!

Inger-Torill Kirkeby

Reiseleder

Inger-Torill Kirkeby er en av våre dyktige og erfarne reiseledere. Hun har bodd i Miami siden 2001 og har reist mye i USA og Sør-ASmerika. Hun interesserer seg for mennesker, politikk og samfunnsliv, og har studert historie og kunsthistorie. Inger-Torill har stort engasjement for stedene vi besøker og menneskene vi møter. Hun tar deg med på store opplevelser, fører deg inn i kultur og historie og legger til rette for mange høydepunkter. Inger-Torill inviterer deg på tur i et land og et landskap som hun selv er fascinert av!