Machu Picchu, inkaenes hellige by, ligger gjemt mellom toppene i Andesfjellene

Machu Picchu – bli med til Perus Soria Moria!

/ Peru, Sør-Amerikas mest eventyrlige reisemål

I hjertet av Andesfjellene sprang det mektige Inkariket ut. Dette er en klassisk rundreise som tar deg med til blant annet Inkarikets hovedstad Cusco og byen og mesterverket Machu Picchu. Dette var en av inkafolkets siste skanser og byen lå gjemt i jungelen i flere hundre år. I tillegg får du oppleve sivøyene i Titicacasjøen, Colca Canyon som er verdens dypeste elvedal og storbyen Arequipa – en av de vakreste byene i Sør-Amerika, omgitt av mektige vulkaner.

 • Opplev eventyrlige Machu Picchu
 • Bli med til Colcadalen, hvor tiden nesten har stått stille. Her skal vi på kondorsafari!
 • Den vakre kolonibyen Arequipa – der det er evig vår!
 • Sjarmerende Cusco med koselige kaféer og fargerike butikker
 • Vi utforsker inkaenes hellige dal, Urubamba
 • Få en smakebit av hovedstaden Lima
 • Båttur på Titicacasjøen hvor Thor Heyerdahls båtbyggere kom fra
Last ned reiseprogram
Reiseleder
Kristi Eline Alfredsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.02.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 12 dager
 • Peru kvinne med barn
 • Peru Taquile
 • machu picchu Peru
 • Titicacasjøen Peru Uros
 • Cuzco, Peru
 • Santa Catalina Arequipa Peru
 • Peru kvinne
 • Arequipa Peru
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Torsdag 20. februar: NORGE - LIMA

Avreise med KLM tidlig om morgenen. Turen går via Amsterdam med ankomst til den peruanske hovedstaden Lima utpå kvelden lokal tid (minus syv timer). Buss til hotellet. (Mat på flyet)

Dag 2

Fredag 21. februar: LIMA - URUBAMBADALEN

Etter frokost går turen tilbake til flyplassen, hvor flyet løfter oss innover de majestetiske Andesfjellene for å lande i inkahovedstaden Cusco. Nå er vi på historisk grunn og kjenner suset fra inkatiden! Vi skal imidlertid ikke utforske Cusco ennå, men reise videre til Urubambadalen og til Pisaq, en fascinerende indianerlandsby øverst i dalføret. Her skal vi tilbringe ettermiddagen med hvile og akklimatisering.

Siden vi nå er i høylandet er det viktig å ta det med ro og drikke mye væske første døgnet. En forsiktig start på høydeoppholdet er både fornuftig og påkrevd. Om kvelden nyter vi vår første felles middag på hotellet. Det er fornuftig å spise lett mat og avstå fra alkohol de første par dagene i høylandet. (Frokost/Middag)

Pisaq - en fascinerende indianerlandsby
Dag 3

Lørdag 22. februar: URUBAMBA - MACHU PICCHU

Vi utforsker Urubambadalen som var selve hjerteslaget i Inkariket. I den fruktbare dalen på 2900 moh. dyrket inkaene sine beste jordbruksprodukter. Og her renner elven Vilcanota på sin ferd mot Amazonas og Atlanterhavet, tusenvis av kilometer mot øst.  På grunn av godt klima og bakende sol mellom bratte dalsider, var matproduksjonen i Urubambadalen av vital betydning for hele Inkariket. Ennå i dag eksporteres det mais bl.a. til USA og Japan. Urubamba-maisen regnes for verdens beste! Først går turen opp i fjellsiden over Pisaq hvor vi besøker storslagne inkaruiner og vandrer på ekte inkastier. På torget i Pisaq handler vi lokalt kunsthåndverk og nyter den indianske atmosfæren i landsbyen.

Etter lunsj på «Tunupa Valle» går turen til Ollantaytambo, et enormt militærkompleks fra inkatiden. Det er bygget av kjempemessige steinblokker på opptil 30 tonn og er et av de få stedene hvor spanjolene tapte et militært slag mot Inkariket. Fra denne plassen har du en fantastisk utsikt over den lille byen, kanalene og de smale gatene som ikke har endret seg mye siden inkatiden.

Et besøk hos en lokal familie gir oss et inntrykk av dagliglivet slik indianerne har levd det gjennom mange hundre år. Sen ettermiddag tar vi toget videre nedover langs elven til Machu Picchu Pueblo (tidligere Aguas Calientes) hvor vi skal overnatte. Felles middag er inkludert om kvelden. (Frokost/Lunsj/Middag)

Suvenirsalg i Cusco
Dag 4

Søndag 23. februar: MACHU PICCHU - CUSCO

I dag skal vi oppleve legendariske Machu Picchu, – den glemte inkabyen langt inne i Andesfjellene. Som et eventyrslott troner Machu Picchu på et høydedrag mellom dype daler og høye fjell, der regnskogen møter fjellkjeden. De spanske conquistadorene fant aldri Machu Picchu. Derfor ligger byen som et urørt monument og vitner om inkafolkets høytstående kultur. Du får en følelse av å være satt flere hundre år tilbake i tiden.

Machu Picchu er en natur- og kulturopplevelse i særklasse. Stasjonsbyen Machu Picchu Pueblo ligger sammenklemt mellom bratte, bromelia-kledte fjellvegger ved elven dypt nedenunder Machu Picchu. Herfra tar vi bussen opp til selve ruinene.

Templene og palassene i Machu Picchu ble bygget av digre granittblokker, noe som er typisk for inkaarkitekturen. Blokkene ble hugget ut med bemerkelsesverdig grundighet – det er praktisk talt umulig å få så mye som en nål inn mellom dem. Et godt eksempel er Soltempelet. Denne ruinen står på byens høyeste punkt, Torreón. Inkaene tilba solen som sin viktigste gud, og jo høyere tårn, desto helligere sted. Dette tempelet er også der de fleste ritualene ble utført.

Etter et guidet besøk med spennende informasjon i det imponerende komplekset, legger reiseleder til rette for lunsj før toget tar oss tilbake til Urubambadalen, hvor vi fortsetter videre med buss. Kjøreturen tar oss over et fjellplatå til inkarikets hovedstad Cusco som var politisk og religiøst senter for Inkariket som på sitt største strakk seg fra Colombia i nord til Argentina og Chile i sør. Byen har en rekke bygninger og minnesmerker fra denne tiden, og sentrum er selvsagt UNESCO beskyttet. I Cusco bor vi i to netter. (Frokost)

Machu Picchu - betyr "urgammel topp" på quechua, språket til urbefolkningen
Dag 5

Mandag 24. februar: INKABYEN CUSCO

Dagens program gir oss et godt innblikk i inkafolkets imponerende byggekunst og håndverkstradisjoner. Steinarbeidene er helt utrolige. Ennå er det ingen som kan gi fullgodt svar på hvordan enorme steinblokker ble tilpasset hverandre med millimetermål i innfløkte vinkler.

Da spanjolene ankom Cusco i 1533, møtte de et mektig syn av flotte bygg og vakre parkanlegg, alt rikelig utstyrt med veggpynt og statuer i rent gull! Mye ble dessverre plyndret og ødelagt av conquistadorene, men fortsatt byr Cusco på mektige minnesmerker fra inkatiden. Vi besøker Sachsahuaman, et imponerende seremonisenter utført i kjempemessige steinblokker på høyden over byen.

I sentrum besøker vi Koricancha, også kalt Soltemplet, som er byens viktigste severdighet. Vi skal også innom katedralen med sine religiøse malerier av lokale kunstnere. I denne finner du, paradoksalt nok, mye av gullet som spanjolene stjal fra inkaene. Etter felles lunsj på en lokal restaurant, blir det tid på egen hånd. Cusco er et eldorado for den som har handlelyst, – det bugner av vakkert kunsthåndverk av god kvalitet! Middag blir tilrettelagt for de som ønsker å spise samlet. (Frokost/Lunsj)

Cusco - hovedstaden i det gamle inkaimperiet
Dag 6

Tirsdag 25. februar: CUSCO - PUNO

Vi setter oss i bussen for å starte på kjøreturen til Puno fylke, lenger sør i Andesfjellene. Kjøreturen går gjennom et vakkert fjellandskap som tilhører fargerike indianere og deres lama- og alpakkaflokker. Landskapet er preget av vakre daler, enorme vidder og eventyrlige fjelltopper – og himmelen – den er aldri så blå og fjellene aldri så vakre som i Andes…

Vi gjør et stopp for å se Viracochatemplet, viet til skaperguden «Kon Tiki Viracocha» ved Raqchi, før det blir lunsj. På turen videre passeres byene Sicuani og Juliaca før vi i kveldingen ankommer Puno. Puno-regionen ble forholdsvis sent innlemmet i Inkariket. Derfor kalles folket her sør for aymaraindianere og snakker aymara i motsetning til lenger nord hvor man snakker quechua og kalles quechuaindianere. I dag er aymarafolket delt mellom Peru og Bolivia, hvorav de fleste bor i Bolivia, – på andre siden av en grense trukket av den hvite overklassen da Bolivia rev seg løs fra Peru i 1825. Tilbud om middag (ikke inkludert) på hotellet. (Frokost/Lunsj)

Dag 7

Onsdag 26. februar: BÅTTUR PÅ TITICACASJØEN

Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen som er Sør-Amerikas største og verdens høyeste navigérbare innsjø. Sjøen ligger på 3815 moh. og har et flateinnhold like stort som Rogaland fylke. Sjøen strekker seg langt inn i Bolivia, og både Peru og Bolivia har marinefartøyer på sjøen. Fra Titicacasjøen hentet Thor Heyerdahl i 1970 fire unge aymaraindianere til å bygge RA II. Vi besøker de flytende sivøyene hvor urosindianerne lever sitt tradisjonelle liv. De bygger øyene sine opp av totorasiv og holder seg med både husdyr og poteter fra egen produksjon.

Herfra setter vi kursen mot øya Taquile, en båttur på et par timer. Etter hvert stiger den store øya fram i synsranden. Her lever inkaindianerne sitt isolerte liv upåvirket av det meste som har skjedd i landet siden spanjolene raserte inkakulturen for 500 år siden.

Samfunnet på Taquile er unikt. Vi kommer til en øy i dobbelt forstand, en øy i Titicacasjøen og en øy i folkehavet – upåvirket av støy og stress og børsnoteringer. De lever kollektivt og alle har hva de trenger. Og deres gjestfrihet er imponerende. De gir oss innblikk i sine daglige sysler. Blant annet strikker mannfolkene på Taquile de flotteste luer og vanter i avanserte mønstre, og kvinnene vever bånd og belter i de vakreste fargespill. Taquile har en fantastisk natur, – og en unik beliggenhet. Lunsjen spiser vi sammen på en lokal familierestaurant. Sen ettermiddag er vi tilbake i Puno. (Frokost/Lunsj)

Urosøyene på Titicacasjøen
Dag 8

Torsdag 27. februar: PUNO - COLCA CANYON

I dag setter vi kursen for verdens dypeste elvedal, Colca Canyon. Her får vi oppleve en vakker og spektakulær natur. Muligens er dette et av de vakreste dalfører på hele kontinentet. Vi regner med å være framme til lunsj som vi skal innta i landsbyen Chivay, kommunesenteret i dalen. Om ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet. Reiseleder tar oss med på en spasertur i sentrum og på det lokale markedet. 

Colcadalen bærer på århundrers hemmeligheter og mystiske tradisjoner som lokalbefolkningen fører videre. Draktene som kvinnene bærer er de vakreste i hele Latin-Amerika. Når mørket faller på – og det er klarvær – er de mørke fjelltoppene og stjernehimmelen over og akkompagnert av elvebruset som et oratorium i naturens egen regi. Det er magisk! Vi spiser middag på hotellet. (Frokost/Lunsj/Middag)

Colcadalen hvor tiden nesten har stått stille
Dag 9

Fredag 28. februar: KONDORSAFARI OG VIDERE TIL AREQUIPA

De store kondorene seiler majestetisk langs fjellsidene i Colcadalen. De har et vingespenn på opptil fire meter og er sjeldne å se. Men her finnes det en relativt stor populasjon. Etter en tidlig frokost kjører vi til utsiktsstedet Cruz del Condor hvor fuglene vanligvis samler seg etter soloppgang. Hvis vi er heldige får vi se flere av dem sveve like over hodene våre.

Etter lunsj på en lokal restaurant, går turen til storbyen Arequipa som regnes som en de vakreste i Sør-Amerika, og med et historisk sentrum som er UNESCO beskyttet. Vi reiser gjennom den vakre nasjonalparken Salinas y Aguada Blanca hvor det lever mye vicuña, det minste og mest eksklusive dyret i kamelfamilien. Vanligvis ser vi dem flokkevis fra bussvinduet. Vicuñaen er totalfredet og ulla er svært dyr og eksklusiv! Turen går gjennom imponerende fjellterreng hvor snødekte vulkaner ruver i horisonten. Vel framme i Arequipa sjekker vi inn på vårt hotell. Kveldens middag (ikke inkludert) kan inntas sammen med reiseleder på en av byens bedre restauranter. (Frokost/Lunsj)

Dag 10

Lørdag 29. februar: AREQUIPA - LIMA

I formiddag gjør vi oss bedre kjent med Arequipa. Byen ligger på cirka 2500 moh. ved foten av mektige fjell og elven Chili renner gjennom en ravine som deler byen i to. Vi besøker byens sentrum med katedralen og Plaza de Armas og får med oss Santa Catalinaklosteret, et av de mest særpregede klostre i hele Sør-Amerika.

Fra sentrum går turen til flyplassen hvor det blir anledning til en matbit før vi flyr til hovedstaden Lima. Her sjekker vi inn på vårt hotell i bydelen Miraflores. Om kvelden blir det avskjedsmiddag på Rosa Nautica, en av byens bedre restauranter som ligger vakkert til på en pir ut i Stillehavet. (Frokost/Middag)

Arequipa
Dag 11

Søndag 1. mars: LIMA - HJEMREISE

Så er vi kommet til siste dagen i Peru. Etter frokost blir det sightseeing. Vi starter i bydelen Miraflores og kjører gjennom San Isidro til gamle Lima sentrum hvor landets fremste katedral, regjeringskvartalet, kongressen og rådhuset ligger. Det historiske sentrum er også her UNESCO beskyttet. Vi prøver å danne oss et inntrykk av denne byen som var sete for den spanske visekongen fram til frigjøringen i 1824 og som i dag er en verdensby med over 9 millioner innbyggere.

Etter besøket i sentrum tar vi turen til Museo Larco, som er byens beste museum. Det gir en god oversikt over landets stolte historie. Dagens lunsj blir på restaurant Mangos på Larcomarsenteret før bussen tar oss til flyplassen som ligger i havnebyen Callao. Fra denne havnen la Thor Heyerdahl i 1947 ut med Kon-Tiki flåten på sin 101 dager og 8000 km lange ferd til Polynesia. I god tid før avgang må vi være på flyplassen for innsjekking til Norge med KLM. Avgang om kvelden via Amsterdam. (Frokost/Lunsj/Mat på flyet)

 

Det gamle sentrum i Lima
Dag 12

Mandag 2. mars: ANKOMST NORGE

Ankomst til Amsterdam utpå ettermiddagen. Videre tilslutning til Norge og ankomst Oslo tidlig kveld.

NB: Flytidene kan endres fram til avreise. KLM flyr også fra andre byer i Norge. Kontakt oss hvis du ønsker utreise fra en annen flyplass enn Oslo Lufthavn.

Det bugner av fargerikt kunsthåndverk

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo-Lima t/r med KLM og innenriksfly i Peru ifølge programmet
 • Flyskatter og avgifter pr. april 2019
 • 10 hotellovernattinger med frokost
 • 7 lunsjer
 • 4 middager
 • Inngangsbilletter og transport iht. program
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikke til inkluderte måltider
 • Tips til guider og sjåfører (70,- USD pp.)

HOTELLER
Vi benytter følgende turisthoteller på turen:

LIMA: Holiday Inn Lima Airport
URUBAMBA: Hotel Royal Inka
MACHU PICCHU PUEBLO: Hotel El Mapi
CUSCO: Hotel San Agustin Plaza
PUNO: Hotel José Antonio
COLCA CANYON: Hotel Casa Andina Standard
AREQUIPA: Hotel Casa Andina Standard 

Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis eventuelt før avreise.

ANNEN VIKTIG INFORMASJON

VED BESTILLING
Husk å opplyse fødselsdato (6 sifre), passnummer og utløpsdato til oss. Vi må ha dette for togturen til Machu Picchu. Har du ikke passnummeret tilgjengelig ved bestilling kan dette sendes i ettertid.

VISUM
Visum til Peru er ikke nødvendig for skandinaviske turister. NB: Husk pass som skal være gyldig minimum seks måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege, vaksinasjonsklinikk eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Ta gjere med et lite reiseapotek i tillegg til eventuelt faste medisiner. Det kan være lurt å ta med tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

VALUTA
Det kan være greit å ta med litt amerikanske dollar (USD) eller euro i kontanter. Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Den peruanske myntenhet heter Nuevos Soles (PEN) og kan veksles på hoteller og vekslehus (1 USD = ca. 3,3 PEN / 1 euro = ca. 3,8 PEN). Vær forsiktig med å veksle på gaten. Dette er legalt og tilbys «overalt», men det er relativt stor fare for å få falske sedler. Ved ankomst til Lima anbefaler vi å veksle eller kjøpe soles i bank eller minibank ved bagasjebåndet. All handel i Peru foregår i lokal valuta.

SHOPPING
Peru har et rikt utvalg av indiansk kunsthåndverk. Du får kjøpt håndstrikkede gensere og vevde tepper i lama- og alpakkaull, gull- og sølvarbeider, keramikk, hånddekorert lær og ellers typiske souvenirartikler, alt til meget hyggelige priser.

HØYDEN
I Cuzco (3600 moh.) og Puno (3800 moh.) vil du merke den tynne luften. Hos noen kan det gi forbigående hodepine, kvalme og en følelse av ikke å få nok oksygen. Høydesyken kan motvirkes med reseptfrie medikamenter som fås kjøpt i Peru eller med druesukker (fra norsk apotek). Ved behov tilbyr vi dessuten oksygen fra flaske. Høydesyke kan forebygges og behandles med legemiddelet Diamox. Dette må du i så fall få av legen (på resept) før du reiser. Men den beste høydemedisin er å ta det med ro, drikke mye væske, gå sakte og unngå stress. Dersom du har hjerteproblemer eller høyt blodtrykk bør du kontakte lege før du bestemmer deg for turen. Erfaringsmessig er det ikke noe problem med høyt blodtrykk i høyden. Vi har lagt til rette for god høydeakklimatisering underveis.

KLIMA OG KLÆR
Klimaet i Peru veksler med høyden og avstanden til havet. Februar er ettersommer i Peru. Det kan bety sol og pent vær med god dagtemperatur, men det kan også komme en og annen regnbyge. Korte ermer på skjorter er normalen. Temperaturen i Andesfjellene faller om kvelden og natten, så ta også med genser og vindtett jakke. Enkelte hotellrom kan oppleves kalde. Ta gjerne med noe ullundertøy dersom det hender at du blir kald om natten. Vanlig fritidstøy til middag på hotellene er greit. Husk gode tursko (gjerne joggesko) med godt mønster (grep) i sålen. En lett regnjakke eller en liten paraply kan bli nødvendig. Det kan eventuelt også kjøpes underveis.

MAT
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade! Unngå å kjøpe mat på «gaten»! Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon de fleste dager. Øvrige måltider blir tilrettelagt for dem som ønsker felles bespisning. På gode restauranter får man middag inkludert drikke for rundt 150 kroner. Vi prøver så godt vi kan å legge til rette for matallergier (gluten, laktose, etc.) underveis, men gjør oppmerksom på at det i Peru ikke er bevissthet omkring dette og at vi følgelig ikke kan skaffe garanterte allergikermenyer. Vi anbefaler cøliakere å ta med eget vakuumpakket brød fra Norge til frokostene.

STRØM
Peru bruker 220V med kombinert flate og runde (tynne) strømuttak. De fleste norske apparater med originale stikkontakter kan brukes. Dersom du har en jordet kontakt (for eksempel til PC) må du ha adapter til flate plugger (US std. 10 mm) fordi slike plugger er litt for tykke.

TIPS
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. På denne turen utgjør dette totalt 70 USD pr. deltager. Vi samler inn dette en av de første dagene, slik at reiselederen fordeler tips underveis.

BAGASJE
Fri bagasje på flyet er 1 kolli på inntil 23 kg. Husk bagasjeplass til ting du kjøper med deg fra Peru. Til Machu Picchu trenger du en mindre sekk eller bag, da vi ikke får med oss store kofferter på toget. Koffertene oppbevares trygt i mellomtiden. Håndbagasje på KLM er inntil 12 kg pr. person.

(MOBIL)TELEFON
Mobiltelefonnettet i Peru fungerer bare med norske apparater med såkalt triband (900/1800/1900). Om din telefon har tre bånd, kan du sjekke i bruksanvisningen eller på produsentens internettside. Det er ellers god tilgang på telekort og telefonautomater i Peru, og alle hotellene har selvsagt telefon på rommet.

LITTERATURLISTE
Mange har lyst til å lese seg litt opp på Peru før avreise. Her følger noen boktitler som kan være aktuelle. Noen av titlene finnes bare på bibliotek.

• Steinar Anda/Jørgen Blitzner: Peru, skatter skjult i jungel, gjemt i sand. Eide Forlag 2004
• Ronald Wright: Cut stones and crossroads. A journey in the two worlds of Peru. Viking Press 2001
• Victor von Hagen: Highway of the sun, Brown and Company 1955
• David P. Werlich: Peru – a short history, Southern Illinois University Press 1978
• John Hemming: The Conquest of the Incas, Harcourt, Brace, Jovanovich, Inc., New York 1973/2003
• Nigel Davies: The Ancient Kingdoms of Peru, Penguin 1998
• Thor Heyerdahl: Skjebnemøte vest for havet, Gyldendal 1992
• Tore og Stoika Zetterholm: Stenene roper, Den norske Bokklubben 1991
• Carsten Jensen: Jeg har hørt et stjerneskudd, Gelmuyden.Kiese 1999
• Hugh Thompson/Cochineal Red: Travels through ancient Peru, Waidenfield & Nicholson, London 2006
• Hugh Thompson: White Rock, Waidenfield and Nicholson, London 2005
• James Higgins: Lima, Signal Books, Oxford 2005
• Louis Baudin: Daily life of the Incas, Dover Publications Inc., New York 2007

FLYPLASS I NORGE
I tillegg til Oslo flyr KLM også fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim. Vi kan søke om utreise fra en av disse. Husk i så fall å gi beskjed om hvilken flyplass du ønsker å reise fra. Det koster noe ekstra.

ANDRE ØNSKER
Vi legger til rette for individuelle ønsker om forlengelse av turen dersom noen vil bruke mer tid i Peru, eller kombinere turen med andre reisemål i Latin-Amerika. Ta kontakt med oss dersom du har ønsker om tillegg utover grunnpakken i denne turen.

Inger-Torill Kirkeby

Reiseleder

Inger-Torill Kirkeby er en av våre dyktige og erfarne reiseledere. Hun har bodd i Miami siden 2001 og har reist mye i USA og Sør-Amerika. Hun interesserer seg for mennesker, politikk og samfunnsliv, og har studert historie og kunsthistorie. Inger-Torill har stort engasjement for stedene vi besøker og menneskene vi møter. Hun tar deg med på store opplevelser, fører deg inn i kultur og historie og legger til rette for mange høydepunkter. Inger-Torill inviterer deg på tur i et land og et landskap som hun selv er fascinert av.