Piemonte – vin, sjokolade og trøfler

/ En reise i smak og behag

Her må du åpne alle sanser, for dette blir en nytelsesreise! I Piemonte har du ikke bare havnet midt i en vinelskers drøm – det lokale kjøkkenet regnes også som et av Italias beste.

Og omgivelsene: bugnende, grønne åser og pittoreske landsbyer med navn du sikkert kjenner fra før – i hvert fall fra hyllene på Vinmonopolet. Her blir du bedre kjent med både byene og vinene, og vi skal smake oss fram i et av Italias aller vakreste områder.

Du får oppleve:
• Et av Italias beste vindistrikter
• Utflukt til Torino, Italias elegante sjokoladehovedstad
Barolo, Alba, Asti, Barbaresco – møt byene bak de kjente vinene
Trøffeljakt med trøffelhunder – og smak på godsakene etterpå
• Det piemontesiske kjøkken og vingårder med vinsmaking

Du trenger slett ikke være vinkjenner for å bli med på tur, her skal vi lære underveis, og det aller viktigste – nyte alt av hva Italia har å by på, både maten, sjarmen og naturen.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 390,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 17.10.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • NYHET!
Reiseleder
Marie Steenstrup

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.10.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 15 390,-
 • Barolo Italia
 • Pasta Italia mat
 • Alba Piemonte Italia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

ANKOMST ITALIA OG BAROLO I PIEMONTE

Morgenfly med Norwegian til Malpensa flyplass i Milano. Her ønskes vi velkommen av vår reiseleder. Det tar vel to timer å kjøre til Barolo, vår base for de neste dagene. Barolo er Piemontes mest berømte vindistrikt og er også navnet på en liten landsby. Middag på hotellet i kveld med vin fra egen vingård og -kjeller.

Måltider inkludert: Middag

Alba, hovedsenteret i Piemonte
Dag 2

BYVANDRING I ALBA, BARBARESCO OG VINSMAKING

Alba er hovedsenteret i Piemonte og har en sjarmerende gamleby. Vår lokalkjente reiseleder viser oss rundt i Albas middelaldersentrum, en spasertur på cirka 1 time.

Etterpå kjører vi til Barbaresco, verdensberømt for sine rødviner med samme navn. Helt øverst i landsbyen er et nydelig utsiktspunkt, med flott skue over endeløse rekker med vinstokker. Vi smaker et glass i byens enoteca innen lunsjen inntas på en hyggelig restaurant.

Deretter går turen til den historiske vingården Fontanafredda, en av de største i Piemonte. Den eies av blant annet Eataly som sprang ut av av Slow Food-bevegelsen. Slow Food handler om å dyrke de enkle gledene ved god mat i godt selskap og koble matgleden med en forpliktelse ovenfor dyr, natur og mennesker. Dette er noe italienerne vet å sette pris på. Eataly er en global gourmetkjede med filialer i mange land, inkludert flere rundt om i Italia. På Fontanafredda finner du også en Eataly-butikk som selger mat og vin. Vi besøker gården og smaker et glass av deres vin «Alta Langa».

Bussen tar oss tilbake til hotellet, resten av ettermiddagen og kvelden er fri. Det finnes flere hyggelige spisesteder i byen.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Vingårdsbesøk med vinsmaking
Dag 3

BØLGENDE VINLANDSKAP, SMÅ LANDSBYER OG VINSMAKING

Middelalderslottet Grinzane Cavour er et av Piemontes viktigste monument og står på UNESCOs verdensarvliste. Det ligger på en høyde med flott utsikt utover Langhe-området og Barolos vinmarker. Slottet var eiet av Camillo Cavour som sammen med hærføreren Giuseppe Garibaldi lyktes i å forene den italienske halvøya til ett rike i 1861. Her blir det tid for fotografering og besøk i vinbutikken (enoteca) som huser en imponerende samling av Piemontes viner.

Ferden fortsetter gjennom et vakkert landskap med bugnende grønne åser til landsbyen Canelli. Byen er kjent for produksjon av musserende Asti Spumante viner og de underjordiske ”katedralene” hvor vinene modnes. Under Canelli finnes det cirka 20 km med saler i flere etasjer. Vi besøker et av vinhusene, smaker deres musserende vin og får gå ned i den underjordiske vinkjelleren.

Bussen kjører videre til Nizza Monferrato, som er en av de seks hovedområdene i Syd-Piemontes vindistrikt og innlemmet på UNESCOs verdensarvliste siden 2014. På vingårdene rundt Nizza Monferrato produseres de beste Barbera d’Asti vinene. Her besøker vi den familieeide vingården La Gironda. Det blir besøk i vinkjelleren og smaking av Barbera d’Asti-viner samt Bracchetto, en lokal dessertvin. Sammen med vinene får vi servert litt å spise, som blir som en lett lunsj.

Utpå ettermiddag er vi tilbake i Barolo. Middag på lokal restaurant i kveld.

Måltider inkludert: Frokost, lett lunsj og middag

Langhe området og Barolos vinmarker
Dag 4

ASTI, LOKALT MARKED OG TRØFFELJAKT

Asti ligger flott til i et bølgende vinlandskap. Asti er rolig og vakker med sine middelaldertårn og kirker. På onsdager er det marked og dette vil vi ha med oss! Etter en kort byvandring blir det litt tid til å utforske på egen hånd før vi spiser felles lunsj.

Etter lunsj kjører vi til Costigliole for å bli med to brødre og deres hunder ut i skogen på trøffeljakt. De er femte generasjon trøffeljegere på gården La Casa del Trifulau. Oktober er perioden for hvit trøffel og regionen er kjent som trøffelens hovedsted. Ekte trøfler er en type underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. De beste hundene kan lukte «jordens hvite gull» en halv meter under bakken. Det blir en del gåing på skogsstier, så gode sko er å anbefale. Vel tilbake på brødrenes gård får du servert et glass vin med noe å bite i og selvfølgelig en smakebit av trøffel.

Tilbake i Barolo er kvelden din, middag på egen hånd.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Trøffelhund i arbeid
Dag 5

TORINO – ITALIAS ELEGANTE SJOKOLADEHOVEDSTAD

I dag står Torino på programmet, en kjøretur på vel en times tid. Byen er Italias fjerde største, og er regionhovedstaden i Piemonte. Den ligger vakkert til ved elven Po, godt beskyttet av Alpene. Her hadde den kongelige Savoia-familien sitt hovedsete fra midten av 1500-tallet. Torino utviklet seg til et senter for arkitektur og kultur under familiens innflytelse. I store deler av sentrum kan du spasere under store, elegante arkader som opprinnelig skulle beskytte de kongelige mot været. Torino er franskinfluert med brede bulevarder og elegante barokkpalass. Den kan også skryte av å ha vært Italias første hovedstad i perioden 1861-1865.

For mange er Torino kjent som en viktig industriby. Allerede i 1899 ble det berømte italienske bilmerket Fiat grunnlagt. Derfor er det kanskje ikke overraskende at du finner et museum med intet mindre enn 150 originale biler akkurat her.

Vel framme i Torino tar vår guide oss med på en byvandring hvor vi blir bedre kjent med den flotte regionhovedstaden. I det historiske sentrum ser vi noen av Savoia-familiens tidligere eiendommer. Deretter får du fri tid til å utforske byen på egen hånd. Reiselederen forteller hvor man går for shopping, veileder de som ønske å besøke museer og gir forslag til spisesteder.

Torino er også kjent for sjokolade, og det har den vært siden 1678. I dag er det en rekke sjokoladeprodusenter over hele byen. Før vi returnerer til Alba nyter vi en «Merenda Reale» (kongelig mellommåltid), veldig typisk for Torino. Vi besøker en av de historiske kaféene hvor det blir servert forskjellige lekkerbiskener og hovedaktøren er selvsagt sjokolade.

Etter en dag med mange inntrykk reiser vi tilbake til hotellet. Kveldens middag inntar vi på en hyggelig restaurant.

Måltider inkludert: Frokost og middag

Torino ligger vakkert til ved elven Po, godt beskyttet av Alpene
Dag 6

HJEMREISE

Du har tid på formiddagen til en siste shoppingrunde, kanskje du ønsker å handle med deg noen italienske delikatesser? Vi setter kursen mot flyplassen i Milano. Vårt direktefly med Norwegian har avgang tidlig kveld.

Måltider inkludert: Frokost

Reisebetingelser

Hotel Barolo er et godt mellomklassehotell 3*, omringet av vinmarker og beliggende få minutters gangavstand til den lille landsbyen Barolo. Hotellet har vært drevet av familien Brezza i tre generasjoner. Det består av en klassisk og en ny del og har et utendørs svømmebasseng. Landsbyen har et vinmuseum, et Enoteca som ligger i et av landsbyens slott, Castello Falleti, samt flere hyggelige spisesteder. Barolo ligger midt i «smørøyet» når man besøker Piemontes vinområder. Les mer om hotellet her

 

PRISEN INKLUDERER
• Direktefly Oslo-Milano t/r med Norwegian
• Transfer flyplass t/r
• Fem overnattinger med frokost
• En middag på hotellet inkludert ¼ flaske vin
• To middager på lokal restaurant inkludert ¼ flaske vin
• Tre lunsjer, hvorav en lett lunsj
• Utflukter, aktiviteter og transport ifølge program
• Trøffeljakt med trøffelhunder
• Flere vingårdsbesøk med vinsmaking
• Skandinavisktalende reiseleder under hele oppholdet. Møter på flyplassen i Milano.

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips til lokale guider og sjåfører