Holy Island med Lindisfarne Kloster i bakgrunnen

Pilegrimsvandring til Lindisfarne

/ Fotturer langs St. Cuthbert Way til «The Holy Island»

Velkommen til vandringstur i et magisk landskap av historie, fortelling, tro og tradisjon. I fem dager (pluss to reisedager) skal vi være underveis mot den hellige øya, Lindisfarne, langs den ruten som kalles St. Cuthberts vei.

 • Lindisfarne er en tidevannsøy på østkysten av England, litt sør for Skottland.
 • Lindisfarne Kloster ble grunnlagt av St. Aiden i 635, da St. Oswald  var konge av Northumbria og brakte keltisk kristendom til det angelsaksiske England.
 • Klosteret på Lindisfarne ble et viktig valfartssted, ikke minst på grunn av St. Aiden og St. Cuthbert.
 • Angrepet på klosteret i 793 regnes som begynnelsen av den norrøne vikingtiden.
 • Lindisfarne er ikke bare et historisk minnesmerke, men et sted  for mennesker som søker forståelse for egen identitet og dype spirituelle kilder.
 • Eyvind Skeie, prest og forfatter, vil være vår medvandrer og bidra til en pilegrimsvandring med kunnskap og inspirasjon.
 • Turen arrangeres i samarbeid med avisen  Vårt Land, og er åpen for alle interesserte.

Underveis skal vi høre fortellingen om St. Cuthbert, om angrepet som innledet den norrøne vikingetiden i 793, om engelsk historie, myter, sanger, legender, keltisk spiritualitet og utveksling av åndelige impulser over havet før og nå. Vi skal se landsbyer, kirker, slott og ruiner, la oss berøre av historiens vingeslag og være pilegrimer i våre egne liv og sammen med hverandre.

Vi vil legge til rette  for en god opplevelse for dere som reiser sammen med oss. Dagens vandring vil stå i sentrum. Så fyller vi på med fellesskap, kunnskap, informasjon, inspirasjon og glede så godt vi er i stand til. Hjertelig velkommen!

Hilsen Eyvind Skeie og Jon Espeland

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 700,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 12.09.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • I samarbeid med avisen Vårt Land
 • Klimakvote inkludert. Flyreisen er CO2-nøytral
Reiseleder
Eyvind Skeie
Reiseleder
Jon Espeland

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.09.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 21 700,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - Torsdag 12. september 2019

Oslo - Edinburgh - Melrose

Turen starter med Norwegian fra Gardermoen kl. 11:00. Norwegian inkluderer ikke mat om bord. Man kan ha med niste, eller kjøpe mat fra flyets meny. Vi er framme og lander i den skotske hovedstaden Edinburgh kl. 11:50. Her venter bussen for å ta oss til hotellet i Melrose som ligger en drøy times kjøretur mot sørøst. Vi stopper et sted hvor vi kan kjøpe lunsj, før vi sjekker inn på Dryburgh Abbey Hotel hvor vi skal bo to netter. Her samles vi til motivasjon og informasjon, samt felles middag på hotellet. (Middag)

Panorama av Ediburgh ved soloppgang
Dag 2 - Fredag 13. september 2019

Fra Melrose til Harestanes

Vi starter vandringen etter frokost og skal gå omkring 24 kilometer. Dette har vi hele dagen på. Underveis passerer vi flere flotte utkikkspunkter. Vi går også gjennom frodig jordbruksland og mange landsbyer til vi møter elven Tweed og følger den videre mot Harestanes. Dette er også det grenselandskapet Sir Walter Scott, grunnleggeren av den historiske roman, beveget seg i, både fysisk og i sin litteratur. Etter dagens vandring tar vi bussen tilbake til Melrose og overnatter der. (Frokost, niste og middag)

Ruiner ved Melrose Abbey.
Dag 3 - Lørdag 14. september 2019

Fra Harestanes til Yetholm

Landskapet omkring Harestanes er kjent for å være noe av det aller vakreste turområdet på grensen mellom England og Skottland. Også denne dagen skal vi gå gjennom jordbruksland, men også være på noen høyder med vid utsikt over landskapet. Dagens vandring er på 28 kilometer. Vi har hele dagen for oss! Alternativ transport på deler av veien vil være mulig. Underveis går vi over broer og passerer slott og ruiner. Omkring halvveis vil vi stanse og ha en felles samling med fortelling og refleksjon. Busstransport til Jelso/Kedburg for overnatting på Cross Keys Hotel hvor vi skal bo tre netter. (Frokost, niste og middag)

Pilegrim på vei til målet
Dag 4 - Søndag 15. september 2019

Fra Kirk Yetholm til Wooler

Dagens etappe på 13 kilometer, men likevel ganske krevende med flere opp- og nedstigninger. Vi er snart på grensen mellom England og Skottland. I løpet av vandringen går vi inn i nasjonalparken i Northumberland. Vi passerer også et godt bevart fort fra jernalderen og flere fjellborger. Stien mot Wooler går over vakre lyngheier. I Wooler venter bussen som tar oss tilbake til hotellet for overnatting.  (Frokost, niste og middag)

Vi vandrer i vakre landskaper. Her fra områdene ved Wooler
Dag 5 - Mandag 16. september 2019

Fra Wooler til Fenwick

Dagens etappe er omkring 19 kilometer og går i ganske flatt terreng. Vi nærmer oss Lindisfarne og får fortellingen om St. Cuthbert inn på livet. I året 875 angrep vikinger igjen Lindisfarne og helgenens relikvier ble flyttet til en grotte som vi passerer på denne dagen. Fra Kyloe Hills får vi det første glimtet av den hellige øya. Her møtes flere av pilegrimsveien til Lindisfarne. Etter dagens vandring tar bussen oss tilbake til overnattingsstedet.

Tradisjonell skotte med sekkepipe

Tradisjonell «fiskerbod» med Lindisfarne kloster i bakgrunnen
Dag 6 - Tirsdag 17. september 2019

Fra Fenwick til Lindisfarne

Det er en kort, men spennende, etappe denne dagen. Vi skal dra tilbake til Fenwick og gå – barføtt på pilegrimsvis – over til den hellige øya. Denne dagen er det tidevannet som avgjør dagsplanen og det skal være trygt å gå over mellom 08:50 og 15:30. Total vandring i dag er ca 10 km. På den hellige øya blir det tid til informasjon, opplevelse, samtale og refleksjon. Når tiden er inne, tar vi buss tilbake til Berwick-Upon-Tweed for overnatting på Kings Arms Hotel . (Frokost, niste og middag)

Målet for vår vandring er Lindisfarne Kloster
Dag 7 - Onsdag 18. september 2019

Hviledag

Denne dagen skal vi bare hvile og la kropp og sjel falle til ro. Vi vil også ta oss tid til å reflektere over vandringene disse dagene. Overnatting skjer i Berwick-upon-Tweed. Denne byen, med sine omkring 12 000 innbyggere, har en interessant historie som grenseby mellom England og Skottland. En byvandring blir det også tid til. Lunsj og middag  denne dagen er ikke inkludert, så da spiser vi lokalt på en pub eller restaurant. (Frokost)

Statue på Den Hellige Øy, Lindisfarne
Dag 8 - Torsdag 19. september 2019

Hjemreise til Norge

Etter frokost blir det transport til Edinburgh Airport og vi reiser hjem. Norwegian letter kl. 12:25 og vi lander på Gardermoen kl. 15:10. (Frokost)

NB: Forbehold om endringer i flytider. Ta kontakt med oss dersom du/dere ønsker tilslutning fra andre byer i Norge.

Statue av St. Aiden - grunnlegger av Lindisfarne kloster

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly med Norwegian t/r Oslo – Edinburgh
 • Alle skatter og avgifter
 • CO2-kvote for klimanøytral flyreise
 • 7 netter i dobbeltrom på hoteller i turistklasse
 • Program som beskrevet i dagsprogrammene
 • Måltider som oppgitt etter hvert dagsprogram
 • Følgebuss under hele vandringen, med mulighet for å korte ned etappene
 • Norsk reiseledelse på hele turen

Flyr du fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud om tilslutningsbilletter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikke til inkluderte måltider
 • Tips til sjåfør og hjelpere underveis, kr 350,- pr. pers.
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Forbehold om programendringer som følge av uforutsette hendelser. Oppgitte hoteller kan bli byttet med tilsvarende. Oppdaterte opplysninger gis i så fall før avreise.

Praktiske opplysninger

Flybagasje Norwegian tillater 1 kolli á 20 kg innsjekket bagasje. Om bord på flyet kan du ta med deg en håndbagasje á 10 kg, pluss et mindre kolli (håndveske, fotoapparat, pc eller lign.)

Følgebuss og etappelengder Vi har med oss følgebuss på hele vandreturen. Det betyr at du kan stige av og på bussen underveis dersom etappene skulle oppleves for lange. Vi er fleksible og legger vandringene til rette for den enkeltes fysikk og kondisjon.

Måltider De aller fleste måltidene er inkludert. På vandringene får vi med oss nistepakker (lunsjboks) som vi spiser underveis. Om kveldene samles vi til middag , fortrinnsvis på hotellene. De måltidene som ikke er inkludert, vil bli tilrettelagt og de som ønsker det, kan spise sammen med reiselederne.

Vandringene og utstyr Det er ikke spesielt krevende vandringer på denne turen, men noen av etappene er forholdsvis lange. Vi anbefaler gode tursko, med god såle (godt grep) og gjerne vannavstøtende (Gore-Tex). Temperatur og vær vil være sammenlignbart med Vestlandet i Norge i samme periode. Ta med klær etter dette. Når vi går på lavvann ut til Lindisfarne, anbefaler vi å gå barbent, alternativt kan man ta med støvler eller høye fjellsko som tåler saltvannet.

Samarbeid med avisen Vårt Land Turen arrangeres i samarbeid med avisen  Vårt Land, og er åpen for alle interesserte. Turen har en åpen profil, men vil reflektere Vårt Lands verdisyn som en kristelig dagsavis.

Flere praktiske opplysninger vil bli tilsendt alle påmeldte i god tid før avreise.

 

Eyvind Skeie

Faglig reiseleder

Eyvind Skeie blir med som faglig reiseleder og vil gjennom foredrag og pedagogiske grep, føre oss inn i spennende historie og dra linjer fra tidlig middelalder og fram til i dag. Eyvind har lang erfaring som reiseleder og vil også bidra til trivsel og godt sosialt miljø på turen. Eyvind har allsidig bakgrunn som prest, forfatter, programprodusent i NRK, pedagogisk konsulent og er en kjent og kjær salmedikter.

Jon Espeland

Teknisk reiseleder

Jon Espeland blir med som reiseleder fra Escape Travel. Han har over 20 års erfaring som reiseleder, og sørger for at logistikk og alt det praktiske underveis fungerer. Eyvind og Jon har hatt flere turer sammen, blant annet til Santiago de Compostela, og fungerer godt sammen som vertskap på turen. Begge har fokus på at innhold og praktisk tilrettelegging skal legge en best mulig ramme for store opplevelser og gode minner.