Polarsommer på Svalbard

/ Midnattssol på 78 grader nord

Lyst å oppleve Svalbard i sommerskrud? Da er dette turen for deg. Her er sommeren like lys som vinteren er mørk, og det vrimler av trekkfugler som kommer for å hekke. Hvalross, sel og hval tumler i fjordene og det blomstrer av fargesterke arktiske vekster langs fjellsidene og på tundraen i det ellers så golde landskapet. Og så er det selvsagt midnattssola. Natt er like lys som dag, så ikke bli overrasket om du blir en smule døgnvill!

Juni er også starten på båtsesongen, og plutselig er alle stedene som hele vinteren har vært mer eller mindre utilgjengelige bare en liten båttur unna. Hva med  et besøk til den forlatte, russiske gruvebyen Pyramiden?

Dette kan du glede deg til: 

 • Bo historisk på Funken Lodge
 • Arktisk villmarksaften på Camp Barentz
 • Sightseeing i Longyearbyen med besøk i museet og galleriet
 • Longyearbyens gruvehistorie gjennom et besøk i gruve 3 (ikke inkl.)
 • Båttur til Pyramiden, et tidligere russisk gruvesamfunn
 • Gode og hyggelig fellesmåltider
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 06.06.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 4 dager
NORSK TURLEDER
Hilde Løken Magnussen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 06.06.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 14 490,-
 • Svalbard Pyramiden
 • Longyearbyen Svalbard
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Svalbard og arktisk villmarkscamp i Camp Barentz

Det er avgang fra Oslo Lufthavn tidlig formiddag, og fire timer senere, etter et kort stopp i Tromsø, ankommer vi Longyearbyen. Veien er ikke lang til vårt bosted, Funken Lodge, som ligger på Haugen, med flott utsikt over Longyearbyen, og opp mot Larsbreen og Longyearbreen.

Hotellbygningen ble satt opp rett etter krigen og var bolig for enslige funksjonærer. Først på midten av 1980-tallet flyttet den siste funksjonæren ut, og ble erstattet av tilreisende som trengte overnatting. Hadde hotellets vegger kunnet snakke ville de fortalt om festligheter fra gruvedriftens glansdager, om champagnesmakinger i det Gamle Nordpolet og interessante samtaler fra de dype stolene i peisestuen.

I kveld reiser vi ut til Camp Barentz, cirka 10 kilometer øst for Longearbyen, ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor du kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre
verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard.

Vertskapet serverer varm mat med godt drikke, bålkaffe og dessert mens de byr på et interessant foredrag om isbjørn. Vi er innendørs, men vi anbefaler varme sko og behagelige friluftsklær. Klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

Inkluderte måltider: middag

Gode historier og trivelig stemning inne på Camp Barentz
Dag 2

Kulturhistorisk møte med Longyearbyen og valgfri utflukt til gruve 3

Dagen starter med en god frokost før en lokalkjent guide tar oss med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker vi Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Vi får lære historie, og høre om  geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Tilbake på hotellet serveres en lunsj i Funktionærmessen. Restauranten ligger flott til med utsikt over byen, og det var her gruveselskapets funksjonærer i sin tid inntok sine måltider.

På ettermiddagen kan du delta på en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie (ikke inkludert), mens du tar og føler på hverdagen til en «gruvebus» i Gruve 3. Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet. Varme sko, ullklær, lue og votter er anbefalt for en komfortabel opplevelse, og klær som kan bli skitne på grunn av kullstøv.  OBS! Turen foregår på engelsk eller norsk. Har du sterk klaustrofobi og sliter veldig med å gå bør denne turen revurderes.

Hvis du ikke ønsker å besøke gruven, kan du spasere ned til sentrum, kanskje titte litt i butikker og besøke en av de hyggelige kafeene. I kveld spiser vi middag på Kroa, kanskje Svalbards mest avslappende og historiske restaurant. Den er innredet med tanke om å vise frem litt av Svalbards historie.

Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag 

Longyearbyen
Dag 3

Heldags båttur - Nordenskiöldbreen og Pyramiden

Å seile sakte nordøstover mot Nordenskiöldbreen er en fantastisk opplevelse. Vår destinasjon Pyramiden, er et russisk gruvesamfunn som ble forlatt i 1998. Alt er intakt, selv om gatene er øde. I løpet av turen passer vi også Brucebyen, Skansebukta, Svenskehuset på Kapp Thordsen og fuglefjellet på Diabas.

Underveis vil guiden fortelle oss om natur, historie, jegere og dyreliv. Mannskapet er alltid glade for å dele sin kunnskap om Svalbard og sine arktiske historier med deg. Om bord serveres en varm lunsj, normalt grillet på dekk. Vi anbefaler ullundertøy, varme og vindtette klær, lue, votter og skjerf.

Vi er tilbake i Longyearbyen i kveldingen og du kan se frem til avskjedsmiddagen på Funktionærmessen. Inspirert av et internasjonalt kjøkken og de beste råvarene tilbyr restauranten en matopplevelse du ikke finner maken til i Longyearbyen. Dette historiske spisestedet har tatt mål av seg å være den beste restauranten på Svalbard og serverer mat under et “sharing”-konsept. Her deler man rettene ved bordet, som betyr at du får anledning til smake litt av mye, samtidig som du deler dagens opplevelser.

Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag 

Dag 4

Farvel til Svalbard for denne gang

Du har noen morgentimer til å ta inn siste inntrykk av Svalbard før hjemturen starter. Det er direktefly til Oslo hvor vi lander på ettermiddagen.

Inkluderte måltider: frokost 

 

Reisebetingelser

Dette er inkludert:

 • Flyreise Oslo Lufthavn – Longyearbyen t/r med  SAS
 • Fellestransport på Svalbard
 • 3 overnattinger på Funken Lodge inkl. frokost
 • 1 toretters lunsj Funktionærmessen
 • Villmarksaften i Camp Barentz med middag inkl. drikke
 • Kulturhistorisk møte med Svalbard inkl. inngangsbilletter
 • 1 treretters middag Restaurant Kroa
 • Båttur til Nordenskiôldbreen og Pyramiden inkl. lunsj
 • Avskjedsmiddag Funktionærmessen
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke (unntatt middag på Camp Barentz)
 • Utflukt til Gruve 3  (kr 720, bestilles samtidig med reisen)

Funken Lodge
Hotellet ligger på Haugen med utsikt over Longyearbyen, det tar snaue 20 minutter å spasere ned til sentrum. Det finnes 88 rom og suiter. Dobbeltrommene er 18m² store, enkeltrommene 16m². De har kaffemaskin, TV, tøfler og badekåpe, og det er mulig å låne strykejern/strykebrett. På badet er det dusj og hårføner. Gratis trådløst internett. Du kan lese mer om hotellet her.

Vær og klær
Det er sjelden temperaturen faller under frysepunktet i juni, den ligger normalt på mellom 2 og 6 grader, svært sjelden over 10. Ta med varme og vindtette klær, lue, votter og skjerf samt godt skotøy. Det er vanlig å bruke innesko/tøfler på bostedene, uteskoene  setter man igjen i skohyllene ved inngangen. Det er uformell og sporty klesstil på restaurantene.

Forbehold
Prisen er basert på minimum 14 deltakere.