Å sykle langs kysten av Portugal - sørvestkystens vakre og ville kystlinje, er et Portugal du vil minnes lenge.

Portugal på to hjul

/For deg som liker vind i håret og god mosjon!

 • Sørvestkystens vakre og ville kystlinje
 • Naturreservatet Alentejano
 • Fantastisk utsikt over Atlanterhavet der vi sykler langs klippene
 • Flott kork- og furuskog, små og sjarmerende landsbyer, sandstrender, storkereir som henger ut over klippene
 • Solnedgang på Cape Saint Vincent, Europas sørvestligste punkt
 • Vi avslutter turen i sjarmerende Lisboa

Dette er turen for deg som setter pris på en god sykkelferie og vet at det du opplever fra sykkelsetet gir deg nærhet til landskap, terreng og omgivelser på en måte du aldri opplever det fra bilvinduet. Å sykle langs kysten av Portugal – sørvestkystens vakre og ville kystlinje, er et Portugal du vil minnes lenge. Vår sykkeltur starter i Santiago do Cacém og avsluttes i Sagres på det sørligste punktet i Portugal – Cape Saint Vincent, før vi setter kurs mot Lisboa hvor vi tilbringer siste natten. Gjennom uken opplever vi et fabelaktig kystlandskap der naturen viser seg fra sin beste side langs klippeformasjoner og gjennom det vakre, litt flatere landskapet i naturreservatet Alentejano. Vi passerer små fiskelandsbyer med hvitkalkede hus og forlatte gamle fort som minner oss om tiden da piratene herjet langs kysten. For ikke å snakke om de langstrakte strendene med krystallklart vann som kan ta pusten fra noen og enhver! Møtene med den vennlige lokalbefolkningen og Portugals gode og tradisjonsrike kjøkken står for det lokale og autentiske. Kan det bli bedre?

 

Vanskelighetsgrad 3+, se informasjon i programmet.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 590,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.03.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • NYHET!
NORSK TURLEDER
Gunnar Sevåg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.03.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 18 590,-
 • Korkeik, Alentejo
 • Lisboa
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Velkommen til Portugal!

Vi flyr til Lisboa og derfra tar det oss ca 1,5 times i buss sørover til Santiago do Cacém, en liten by kjent for sitt vakre middelalderslott. Dette er det perfekte utgangspunkt å starte vår spennende reise, og vi sjekker inn på vårt hyggelige hotell. Vi nyter vår første kveld i Portugal og blir litt kjent med hverandre over en hyggelig felles middag på hotellet før ukens sykkeleventyr venter oss neste morgen. (M)

Portugal er kjent for sin vakre keramikk. Hver region sitt design!
Dag 2

SANTIAGO DO CACÉM TIL VILA NOVA DE MILFONTES

Vi starter dagen med en god frokost før vi forlater Santiago og sykler sørover langs en vei som tar oss ned til havet. Vi ankommer naturparken Costa Vicentina, en av Europas best bevarte kyststrekninger, på en naturskjønn vei langs klippene som strekker seg langs etter denne delen av kysten. Vi passerer vakre strender og flere små landsbyer, blant annet Porto Covo, en typisk fiskelandsby som er forvandlet til et sjarmerende lite sted omgitt av vakre klipper med en fantastisk utsikt over havet. Vi ankommer den tiltalende kystbyen Vila Nova de Milfontes utpå ettermiddagen og sjekker inn på vårt hotell. Ta en tur ned i den koselige fiskehavnen, eller den nydelige stranden der hvor elven Mira renner ut med sine vakre viker og bukter. Og pass på å få med deg solnedgangen! (F/P/M)

Dagens etappe – 52 km + 400m 

Stranden Porto Covo, Alentejano
Dag 3

VILA NOVA DE MILFONTES TIL ODECEIXE

Etter frokost setter vi oss på sykkelsetet og tråkker videre sørover i den sørvestlige delen av naturreservatet Alentejano, et kontrastfylt område med grønn og frodig natur, med sitt enormt rike dyre- og planteliv på den ene siden og brusende hav, mektige sanddyner og høye klipper på den andre. Vi legger dagens etappe forbi Cape Sardão – her tar vi oss tid til å beundre havet som smeller inn i bergveggene og det gamle fyrtårnet som fremdeles er i drift og varsler de som kommer sjøveien. Disse klippene er også hekkeplass for hvite storker, og store reir kan lett beundres fra klippekanten. Vi sykler videre til landsbyen Zambujeira do Mar og følger veien gjennom jorder og enger ned til elven som leder frem til den sjarmerende lille landsbyen Odeceixe som ligger i en åsside ned mot havet. Her sjekker vi inn på vårt hotell. Et besøk på den gamle vindmøllen som ligger på det høyeste punktet, er vel verdt et besøk. (F/P/M)

Dagens etappe – 47 km + 450m

Hvem har ikke lyst til å oppleve denne ville og vakre kyststripen fra sykkelsetet?
Dag 4

ODECEIXE TIL ALJEZUR

Vi starter dagen på stranden i Odeceixe, en av de vakreste stedene langs denne kystlinjen. Med vinden fra Atlanterhavet i ansiktet har vi orkesterplass fra sykkelsetet der vi farer videre langs denne særegne flotte kysten før vi forsetter langs en dal inn mot byen Aljezur hvor vi skal tilbringe kvelden og natten. I tidligere tider, på 1500-1700 tallet, seilte små portugisiske skip kalt Caravels mot denne byen som ligger ca 5 km inn i landet.  Ved ankomst sjekker vi inn på Hotel Vale Da Telha.

Unn deg et besøk på middelalderborgen Aljezur, gå på oppdagelsesferd og legg merke til vennligheten du møter overalt. Smak på den kjente søtpoteten som dyrkes i den fruktbare jorden i dette området, et område hvor søtpoteten ble anerkjent som vernet av EU i 2008. (F/P/M)

Dagens etappe – 55 km + 750m

Stranden i Odeceixe
Dag 5

AJEZUL TIL PEDRALVA

Dagens etappe starter gjennom et skogkledd landskap før vi igjen nærmer oss sjøen og den koselige landsbyen Carrapateira, en rolig liten by omringet av det ville, men vakre havet. Byen ligger på de kobberfargede og askegrå klippene med de grønnkledde åsene som et mykt bakteppe ned mot de finkornete brede strendene.

Vi følger en grusvei langs etter sjøen og blir belønnet med den slående skjønnheten denne regionen har å tilby når vi passerer imponerende og fargerike klipper, flotte strender med gyllen sand og azurblått vann i urørt natur. Vi fortsetter inn i en mindre furuskog før vi ankommer og parkerer syklene våre på vårt hotell. Hotellet ligger i den gamle og sjarmerende landsbyen Pedralva. (F/P/M)

Dagens etappe – 43 km + 600m

Typisk landsbysjarm i Aljezur
Dag 6

PEDRALVA TIL SAGRES

Vår siste etappe tar oss ned langs Atlanterhavsdelen av Algarve regionen, forbi stupbratte, høye klipper og vakre, nærmest folketomme strender som er et eldorado for surfere. På vår vei mot Sagres tar vi en svipptur ut til Europas sørvestligste punkt på fastlands Europa, det magiske Cape St. Vincente. Her ute ved det gamle fyrtårnet er det nesten så man kan høre fortidens stemmer fra seilere og pilegrimer. På de enorme klippene hvor utsikten er enestående, kan man på rett tid av året iaktta trekkfuglene som hekker her. Vi fortsetter de siste kilometerne frem til vårt overnattingssted. (F/P/M)

Dagens etappe 41 km + 400m

Fyret på Cape San Vicente i Sagres, Algarve
Dag 7

SAGRES TIL LISBOA

Nå har vi parkert syklene og etter en rikholdig frokost kjører vi buss til Lisboa hvor vi sjekker inn på vårt hotell. Resten av dagen kan du disponere slik du ønsker i Lisboas smale gater, også kalt «byen med de syv fjell». Gå deg gjerne litt vill når du utforsker byens gamle kvartaler Alfama, Graca og Chiado, følg elven og oppdag noen av byens vakreste deler som Belém – et monument på UNESCO’s liste. Ta trikken til Castillo de San Jorge og la utsikten ta pusten fra deg og slentre ned de brosteinsbelagte gatene. La deg sjarmere av byens historie, kombinasjonen av gammel og ny arkitektur, Fado musikkens forlokkende toner og mangfoldet av smaker i det portugisiske kjøkken. Lisboa har alt som andre hovedsteder har … og litt til!! (F/-/-)

Alfama, en av de severdige bydelene i Lisboa.
Dag 8

HJEMREISE

Tiden går så altfor fort i hyggelig lag, og det er dags for å vende nesen hjemover til Norge. Etter frokost sjekker vi ut og hentes av vår buss for transport til flyplassen. Takk for en fantastisk tur – og god tur hjem! (F)

 

Reisebetingelser

Litt praktisk informasjon om sykkelturen Total rute er 238 km. 2660 akkumulert høydeforskjell fordelt på fem etapper. Gjennomsnittet er 47 km og +530 meter på dag.  Den lengste dagen er 55 km, og etappen med høyeste akkumulerte høydeforskjell er +750 meter. Det er en miks av flatt og kupert terreng med noen bratte, men korte utforkjøringer og stigninger. På en skala fra 1 til 5 anslår vi turen til en vanskelighetsgrad på 3+, se beskrivelse for hver dag i programmet. Vi sykler i gruppe med engelsktalende sykkelguide og norsk turleder. Sykkelturene går på en blanding av halv- og helasfaltert vei, grusvei og sykkelstier. Sykkelerfaring nødvendig. Du må være vant med sykler av typen Hybrid for å ha glede av turen.

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo – Lisboa  tur/retur inkl. dagens flyskatter
 • Transfer t/r Lisboa flyplass– Santiago do Cacem/Sagres-Lisboa
 • All lokal transport iflg program
 • 7 overnattinger iflg program med frokost
 • 5 picnic – på sykkeldagene
 • 6 middager iflg program
 • 5 sykkeletapper med lokal, engelsktalende sykkelguide
 • 1 snack og 1 flaske vann på sykkeldagene
 • Transport av bagasjen mellom hotellene
 • Back up kjøretøy
 • Norsk turleder følger med på turen
 • LEIE AV SYKKEL INKLUDERT (Hybrid)

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud om billetter!

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Lunsj og Middag Dag 7 i Lisboa
 • Drikke til måltidene
 • Snacks og drikke på sykkelturene utover det som står som inkludert
 • Tips til lokal guide
 • Spesialbagasje på fly om du har med egen sykkel
 • Leie av EL-sykkel eller MTB kr kr 2000, se informasjon om sykkel
 • Enkeltromstillegg kr 2490,- (begrenset antall)

BESTILLING OG BETALING Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 10 deltakere.  Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

FORSIKRINGER Deltakelse skjer på eget ansvar. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen din på reisen.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Se våre generelle reisebetingelser.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor på varierte og gode mellomklassehotell under uken. Romkategori standard. Hotellene oppgis nærmere avreisedato. Det tas forbehold om endring av hotell. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Flytider. Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at avgangsdatoer og -tider kan endres. Escape har ingen påvirkningsmulighet på reisetidene.

Turleder/gruppestørrelse. Vår lokale guide er engelsktalende sykkelguide. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 12,  maksimum 15 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen transporteres mellom hotellene. 1 bagasje pr pax maks 20 kg. Ta med en liten sekk til sykkelturen med det lille du trenger for dagen. Forslag til pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Leie av sykkel. På denne turen bruker vi Hybrid-sykkel.  Vår sykkel er av god kvalitet og er inkludert i prisen du betaler. Du kan også ha med deg egen sykkel. Merk da at spesialbagasje på fly ikke er inkludert i flyprisen og kommer som tillegg. Leien inkluderer hjelm og holder til vannflaske, men ta gjerne med egen hjelm. Husk å oppgi din høyde ved bestilling av reisen. Du kan leie MTB eller El-sykkel mot tillegg i pris.