Klassiske Rhinen, elvecruise fra Amsterdam til Basel

Et elvecruise i frodige Rhindalen er som å seile gjennom et eventyrland. Med sine fine middelalderbyer, idylliske landsbyer og eldgamle ridderborger blir det spennende å se hva Rhinen har å by på rundt neste sving …

Gled deg til:

 • Kanalbyen Amsterdam med sine broer og særegne sjarm
 • Den mektige Kölnerdomen i Tysklands eldste by
 • Utsikten! Sett deg på dekk og nyt de eventyraktige omgivelsene
 • Syng med på «Die Lorelei» mens vi seiler forbi den sagnomsuste klippen
 • Smak på lokale dråper i vinbyen Rüdesheim
 • Det tekniske museet i Speyer – selv de som tror de ikke er interesserte i museum koser seg her!
 • Utflukt til Heidelberg, så ser du selv hvorfor dette er en av Tysklands best besøkte byer
 • Kjenn på historiens sus i vakre Strasbourg
 • Spaser gjennom Basels livlige gamleby

Cruiset starter i Amsterdam, så seiler vi inn i Tyskland og Frankrike, før vi ender opp i Basel i Sveits. Vi er altså innom fire land og åtte byer, og i mellomtiden koser vi oss på skipet MS Aurora, som blant annet kan by på:

 • Lys restaurant med lekker mat
 • Treningsrom med tredemølle, stasjonær sykkel, vekter, samt «turløype» på ute-dekket
 • Jacuzzi
 • Cocktailsalong som er åpen fra middag til siste gjest går i seng
 • Underholdning av eget «husorkester» (se mer info om skipet lenger ned)

Se også elvecruiset som går motsatt vei.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.08.2020 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

 • Avreisedato 23.08.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 980,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE - AMSTERDAM

Vi flyr med KLM direkte fra Norge til Amsterdam. Fra flyplassen kjører vi til vårt hyggelig skip MS Aurora, som skal være vårt hjem de neste dagene. Vi går om bord, sjekker inn og får tildelt lugarer. Før middagen serveres i skipets restaurant møtes vi til en velkomstdrink i salongen. Skipet ligger til kai i Amsterdam om natten.

Kanalbyen Amsterdam er sjarmerende med sine broer – og mange sykler!
Dag 2

AMSTERDAM

Denne sjarmerende hovedstaden har noe for enhver smak; blomstermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her  vandrer bohemene side om side med høykonservative besteborgere. Nederlands hovedstad er også landets største by og dens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder – som også ga navnet til byen.

Etter frokost om bord kan du bli med på en valgfri kanalbåttur (inkludert i utfluktspakken) som tar deg med på en flott tur på de historiske kanalene. Dette er en fin måte å oppleve Amsterdam på, med sin spesielle arkitektur og mange broer. Vanligvis kommer vi også tett på de mange husbåtene og livet langs kanalene.

Vel tilbake om bord, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Tyskland, nyter vi en god lunsj i skipets restaurant.
Gled deg til en rolig ettermiddag om bord, mens skipet seiler på små elver og kanaler og inn på Rhinen – som er en av de viktigste og travleste elvene i Europa.

Kanalbyen Amsterdam
Dag 3

KÖLN

I  løpet av natten har vi passert grensen til Tyskland, og du kan nyte en avslappende formiddag om bord før skipet legger til kai i sentrum av i Köln. Dette er  Tysklands fjerde største by og den mest folkerike byen langs Rhinen.

I den gamle bydelen, Altstadt, ble 90 prosent av bygningsmassen ødelagt under 2. verdenskrig, men mange av bygningene er omhyggelig gjenoppbygd, deriblant 12 romanske kirker. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen som står på UNESCOs verdensarvliste, kom nærmest uskadd gjennom krigen. Köln er også parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne. Cologne er forresten det engelske og franske navnet på byen.

Vi spiser en god lunsj om bord. På ettermiddagen tilbys det en valgfri byvandring (inkludert i utfluktspakken). Köln har en mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt den vakre elven Rhinen, som deler byen i to. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre, gamle hus og sjarmerende gater. Veien videre går mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen med de to 157 m høye tårnene som du kan se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen. Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880.

Vi spiser middag i skipets restaurant og hygger oss om bord. Om kvelden kaster skipet loss og seiler videre mot Koblenz. 

Den mektige Kölnerdomen er et syn om kvelden!
Dag 4

KOBLENZ

Tidlig om morgen kommer vi til Koblenz, som ligger der elvene Mosel og Rhinen møtes. Koblenz er en hyggelig by med en dramatisk historie som går 2000 år tilbake i tid. Den strategiske beliggenheten skapte store tollinntekter og gjorde byen til et viktig handelssenter. Byen ble bombet under den andre verdenskrig, og mer enn 80 % av gamlebyen ble lagt i ruiner, men de gamle kirkene fra middelalderen unngikk store skader, og noen av de viktigste historiske bygningene er gjenreist. Den historiske bydelen med gater, smug og minnesmerker fra middelalderen gir et godt innblikk i hvordan byen en gang må ha sett ut.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byvandring i Koblenz (inkludert i utfluktspakken). Føl på historiens sus når du rusler gjennom den hyggelige gamlebyen med sine gågater, butikker, fortausrestauranter og kafeer. En av byens attraksjoner er Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I fra 1897.

Retur til skipet for lunsj. Etter lunsj har du mulighet til å oppleve byen på egenhånd, eller ta livet med ro om bord på skipet.

Ved 18-tiden legger skipet fra kai, og mens vi spiser en god middag om bord seiler vi til Boppard, der vi ankrer opp for natten.

Koblenz
Dag 5

BOPPARD OG RÜDESHEIM

Boppard er en historisk by og ligger der Rhinen gjør en lang U-sving. Byen er full av minnesmerker fra fordums tider og har en hyggelig promenadegate langs elven, med mange koselige kafeer og utsikt til båttrafikken. Formiddagen er fri til å oppleve Boppard på egenhånd, eller ta deg en spasertur sammen med reiselederen.

Vi spiser lunsj om bord og nyter ettermiddagens seilas til Rüdesheim. Elvecruiset fortsetter nå på strekningen som kalles «den romantiske Rhinen», som regnes for å være den vakreste delen av Rhindalen. Her renner elven gjennom Rhinkløften som markerer den smaleste strekningen langs Rhinen, og Lorelei-klippen rager 120 meter over vannoverflaten. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene…! Kløften er ganske dyp, og området er kjent for slottene og vingårdene som ligger her. Området står på UNESCOs verdensarvliste med mer enn 40 slott og festninger fra middelalderen og mange vakre vinlandsbyer.

Sent på ettermiddagen ankommer vi Rüdesheim, en romantisk, liten vinby som vet å sjarmere sine besøkende. I byens smale og kjente hovedgate, Drosselgasse, ligger tavernaene som perler på en snor. For de som ønsker er det rik mulighet til å smake på områdets edle dråper.

Bli med på en valgfri byvandring og besøk Siegfrieds mekaniske musikkabinett (bestilles om bord), kjent for sin bemerkelsesverdige samling med selvspillende instrumenter.

Skipet seiler videre mens vi spiser middag i skipets restaurant.

Rüdesheim er selve vinbyen i området.
Dag 6

SPEYER

Vi ankommer Speyer tidlig på morgenen, en av de eldste byene i Tyskland. Speyer har en viktig plass i landets historie og en vakker gamleby. Byens enorme Kaiserdom St. Maria und St. Stephan i romansk stil ble allerede i år 1981 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Katedralen er et av Europas største romanske byggverk og i krypten ligger åtte romerske keisere og tyske konger begravet.

Det er ganske spektakulært å entre byens historiske sentrum da du går gjennom en byport med et 55 meter høyt vakttårn; Altpörtel, fra 1300-tallet. Altpörtel er åpent for publikum og verd å få med seg. På grunnplanet står fortsatt den vesle døren fra middelalderen, som var mulig å åpne etter at byporten ble stengt på kveldstid – en person av beskjeden størrelse måtte bøye seg ned for å henvende seg, og sto dermed laglig til for hogg, hvis han hadde ondt i sinnet. Speyer har også et interessant teknisk museum, som rommer en imponerende samling av motoriserte fremkomstmidler, inkludert både fly, ubåter og romskip.

Etter frokost kan du oppleve Speyer på egenhånd, eller bli med på en valgfri halvdags utflukt til Heidelberg (kjøpes om bord), Tysklands eldste universitetsby. Med sitt historiske sentrum og rike historie, er Heidelberg en av Tysklands mest populære turistbyer. Utflukten inkluderer besøk i Heidelberg slott, som er regnet for å være den viktigste renessansebygningen nord for alpene. Vi spaserer gjennom den gamle bydelen med sine mange vakre bygninger i barokkstil.

Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter mot Strasbourg. Om bord er det kapteinens festmiddag.

Vakre Heidelberg – ikke rart dette er en av Tysklands best besøkte byer.
Dag 7

STRASBOURG

Vi har krysset grensen til Frankrike og legger om morgenen til kai i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Alsace. Strasbourg er møtested for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettsdomstolen, men byen er vel så kjent for sin gamle bydel fra middelalderen, Petit France, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur (inkludert i utfluktspakken). Du får blant annet se byens største severdigheter, både de historiske og moderne, som Europaparlamentet, menneskerettighetsdomstolen og den flotte katedralen. Turen avsluttes med en spasertur gjennom den sjarmerende gamle bydelen Petite France med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan­palasset som huser tre av byens viktigste museer. 

Retur til skipet for lunsj. Utpå dagen legger skipet ut på den siste etappen av dette cruiset og vi nyter en rolig ettermiddag og hyggelig kveld om bord. 

Gamlebyen i Strasbourg. Som tatt ut av et eventyr.
Dag 8

BASEL – NORGE

Om morgenen ankommer vi Basel i Sveits. Vi spiser frokost om bord, før vi sier farvel til skipet. Før hjemreisen skal vi tilbringe noen timer i den gamle universitetsbyen. Basel er den tredje største byen i Sveits og ligger ved grensen mellom Sveits, Frankrike og Tyskland. Ta en spasertur på egenhånd, eller sammen med reiselederen, langs den hyggelige elvebredden eller gjennom den livlige gamle bydelen med sin flotte middelalderarkitektur. Og legg gjerne turen innom “Läckerli Huus” hvor du kan smake på byens tradisjonelle honningkake.

Midt på dagen setter bussen kurs for flyplassen og flyet hjem til Norge.

 

Basel har også en sjarmerende gamleby.

Skipet MS Aurora (4*)

Byggeår: 2000 (lugarer og noen fellesarealer renovert 2019)
Lengde: 110 m
Antall dekk: 4
Passasjerer: 140
MS Aurora kom i drift i 2000. Skipet har fire dekk og 70 lugarer, som alle er utvendige og flere med balkonger. Safe, bad med dusj og toalett, hårføner, air condition, telefon og TV. Les mer om lugarkategoriene under.

Delikat og lys restaurant hvor alle måltider serveres.

Tjenester og fasiliteter
• Trådløs internettilgang
• Audio guide for alle landutflukter
• Treningsrom med tredemølle, stasjonær sykkel, vekter, samt «turløype» på ute-dekket
• Bibliotek / leserom, med bøker på flere språk (for det meste engelsk, men også dansk, norsk)
• Suvenirer etc. for salg
• Utvalg av kort og spill tilgjengelig
• Jacuzzi
• Cocktailsalong er åpen fra middag til siste gjest går i seng
• Underholdning av eget «husorkester»

 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway

Lugarene på MS Aurora

 • Balkonglugar øvre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vindu fra gulv til tak med privat balkong
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Superiorlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer som kan åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer (samme størrelse vindu som superiorlugar, men de kan ikke åpnes)
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar nedre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • To mindre vinduer, kan ikke åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Amsterdam/Basel-Oslo (avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar på valgt dekk
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag, velg mellom tre hovedretter
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Wi-Fi (tilgangen kan være ustabil)
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
  Drikkevarer
  Utfluktspakke (fire utflukter, bestilles senest 30 dager før avreise)
  Valgfri byvandring i Rüdesheim og valgfri utflukt til Heidelberg (bestilles om bord)
  Tips til besetning, guider og sjåfører
  Avbestillings­ og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Bestilles senest 30 dager før avreise 4 utflukter kr 1100,- per person.

Dag 2 Amsterdam Kanalbåttur
Dag 3 Köln Byvandring
Dag 4 Koblenz Byvandring
Dag 7 Strasbourg Byvandring

TILLEGGSUTFLUKTER
Bestilles om bord

Dag 5 Rüdesheim Byvandring , inkludert «Sigfrieds mekaniske musikk museum»
Dag 6 Speyer Utflukt til Heidelberg

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er åttte euro pr. reisende per dag til besetningen om bord.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.