Tidlig sommer i et ganske ukjent hjørne av Europa

Rundreise i Makedonia og Albania

I hjertet av Sørøst-Europa: Et par av vår verdensdels siste uoppdagede reisemål, Republikken Makedonia og Albania. Balkan møter Italia, ottomansk arkitektur blander seg med romerske ruiner og pittoreske gamle kirker. Ohridsjøen, en perle! På denne rundreisen opplever du vakre og dramatiske landskaper og to døgn i de albanske alper – hvor gjestfriheten står høyt.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

 • Den lille storbyen Skopje og bølgende landskaper i Makedonia
 •  Ohridsjøen – en perle i Europa, og én av verdens eldste sjøer
 •  Gresk-romerske ruiner og kirkekunst i miniatyr
 •  To dager i Albanske Alper, landskap og tradisjoner

I hjertet av Sørøst-Europa ligger et av vår verdensdels siste uoppdagede reisemål, Republikken Makedonia, et land for naturopplevelser, en kulturens vugge, Moder Teresas hjemland, et møtepunkt for sivilisasjoner. Dette var inngangen til Europa for apostelen Paulus på hans misjonsreiser. Her møtes Sentral-Europa, Øst-Europa og middelhavskulturer. Gamle sjøer og brusende elver skaper bånd og grenser mellom historiske steder og idylliske landsbyer. Her er minner om stormfulle tider gjennom alle historiske epoker, inntil landet reiste seg i selvstendighet etter at Jugoslavia brøt sammen. Ikke uten problemer. Hellas liker ikke at deler av det historiske Makedonia er blitt selvstendig, og har lenge ikke anerkjent navnet. Det løser seg nå. Landet påberoper seg farskap til Alexander den store, selv om han ble født syd for grensen. Og allikevel: Det er fred. Det er optimisme. Det er kultivert gjestfrihet.

På samme måte er Albania et land der fortiden aldri er langt unna, hvor dagliglivet ofte er flettet inn i spor av gamle skikker, på en måte som resten av Europa i stor grad har mistet. Fjellene rommer noen av de mest tradisjonsbundne landsbyene i Europa, og byene domineres ofte av århundregamle festninger som minner om det spekter av kulturell innflytelse som preger landet. Vi skal reisegjennom et land med levninger fra alle tider, inklusive titusener av bunkere som ble bygget under Enver Hoxa, Europas fyrtårn. Øst møter vest, Balkan møter Italia, ottomansk arkitektur blander seg med romerske ruiner og pittoreske gamle kirker, og landskapene tar pusten fra oss.

– Gir vi dem litt tid, gjør albanerne det også. Albanerne kaller landet sitt Shqiperia, ”ørnenes land”. En tohodet ørn pryder flagget. Så man flyr høyt! Makedonias flagg har solen. Vi skal oppleve to land med tydelige profiler.

Dette blir spennende! VELKOMMEN!

Program

1 frokost, 1 lunsj og 2 middager inkludert

Hoteller

12. - 14. juni: Stone Bridge Hotel, Skopje

14. - 15. juni: Hotel Sirius, Strumica

15. - 16. juni: Hotel Epinal, Bitola

16. - 19. juni: Hotel Royal View, Ohrid

19. - 20. juni: Hotel Cajupi,Gjirokastra

20. - 21. juni: Hotel Briliant, Saranda

21. - 22. juni: Hotel White City eller Hotel Mengalem

22. - 24. juni: Tirana International Hotel, Tirana

24. - 26. juni: Han Gjon Frashnishta Hotel, Theti

26. - 27. juni: Tirana International Hotel, Tirana

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Skopje og Tirana – Oslo med Turkish Airlines
 • 15 overnattinger med helpensjon, dog ikke middag tre av dagene (se program)
 • Engelsktalende guider og norsk reiseleder

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillingssikring ved sykdom før avreise og reiseforsikring
 • Enkeltromstillegg
 • Drikkepenger til sjåfører og guider
 • Ev. alternativt opphold i Shkodra om man ikke ønsker meget enkel innkvartering og tøff transport i Theth
 • Personlige utgifter, ev. vaksine, drikke, ekstra måltider

Prisen er basert på kjente skatter, avgifter og valutakurser pr 5. september 2018, og minimum 15 deltakere i gruppen. I tilfelle færre påmeldte forbeholder vi oss retten til å heve prisen eller i verste fall å kansellere turen. I så fall vil beskjed bli gitt senest 30 dager før avreise. Vi tar også forbehold om nødvendige endringer av reiserute, tider, hoteller, etc., både før avreise og etter at turen har startet.