Macaw i Peru

Rundreise – Peru med Amazonas i påsken

/ Opplev Amazonas, Machu Picchu, Andesfjellene, Lima, Titicacasjøen, Arequipa

Denne påsken kan du fylle med opplevelser som får påskefjellet hjemme til å blekne! Peru i påsken er nemlig en særdeles fargerik opplevelse. Da blomstrer katolske og indianske tradisjoner side om side, og med denne reiseruta får du virkelig sett noe av det beste Sør-Amerika har å by:

Noen høydepunkter: 

 • Bli med inn i regnskogen og opplev Amazonas-jungelens eksotiske plante- og dyreliv.
 • Inkaenes eldgamle hovedstad Cusco langt oppe i Andesfjellene
 • Møt indianerne i Andesfjellene som lever sitt tradisjonelle og fargerike liv, slik de har gjort i århundrer.
 • Kjenn på stemningen i legendariske Machu Picchu – inkaenes mystiske by som var forsvunnet i hundrevis av år
 • Besøk urosindianderne på sine flytende sivøyer på Titicacasjøen
 • Øya Taquile, hvor tiden nesten har stått stille …
 • Storbyen Arequipa, omgitt av mektige vulkaner, er en av de vakreste byene i Sør-Amerika.
 • Pulserende storbyliv i Lima

Du får historie, naturopplevelser med fjell som imponerer selv den mest fjellvante nordmann, vennlige og smilende mennesker, fascinerende dyr (lamaer kommer vi garantert til å stifte bekjentskap med!), samt gleden og det sosiale med å reise i en trivelig gruppe hvor vi kan dele opplevelsene. Dette blir påskeferien du kommer til å huske!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 41 690,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 24.03.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager
Reiseleder
Odd A. Stenvåg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.03.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 41 690,-
 • Peru kvinne med barn
 • Cuzco, Peru
 • Det bugner av fargerikt kunsthåndverk, Peru
 • Peru Taquile
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Onsdag 24. mars: Norge - Lima

Avreise med KLM om morgenen. Turen går via Amsterdam med ankomst til den peruanske hovedstaden Lima utpå kvelden lokal tid (minus syv timer). Buss til hotellet. (Mat på flyet)

Det gamle sentrum i Lima
Dag 2

Torsdag 25. mars: Lima - Amazonas

I dag står Amazonas-jungelen for tur. Vi går om bord i flyet som tar oss til byen Puerto Maldonado i den sørligste delen av den enorme regnskogen. Byen ligger ved floden «Madre de Dios» som via Madeirafloden renner ut i selve Amazonasfloden, dypt inne i Brasil. Herfra bærer det ut på jungelsafari. En elvebåt tar oss til vakre Hacienda Concepción hvor vi skal oppleve regnskogen fra innsiden. Du får innblikk i en eksotisk verden og vandrer rundt i jungelens egen botaniske hage. (Frokost, lunsj og middag)

Tukan, Amazonas
Dag 3

Fredag 26. mars: Amazonas

Hele dagen i regnskogen. Blant tilbudene er utflukt dypt inn i jungelen, fugl-, oter- og alligatorsafari og omvisning i jungelens eget apotek hvor moderne legevitenskap har fått hjelp av urbefolkningens eldgamle kunnskaper. De som vil og tør (!), kan ta en tur opp i gangveier (broer) som er montert fra et tårn og over i trekronene 30 meter over bakken. Regnskogen kan ikke forklares, – den må bare oppleves fra innsiden! (Frokost, lunsj og middag)

Dag 4

Lørdag 27. mars: Til Pisaq i Urubambadalen

Elvebåten tar oss tilbake til Puerto Maldonado, hvor flyet løfter oss opp over regnskogens grønne teppe og innover de majestetiske Andesfjellene for å lande i inkahovedstaden Cusco. Nå er vi på historisk grunn og kjenner suset fra inkatiden! På flyplassen venter bussen for å kjøre oss til sentrum hvor vi spiser lunsj. Vi skal imidlertid ikke utforske Cusco ennå, men reise videre til Urubambadalen og til Pisaq, en fascinerende indianerlandsby øverst i dalføret. Her skal vi tilbringe ettermiddagen med hvile og akklimatisering.

Siden vi nå er i høylandet er det viktig å ta det med ro og drikke mye væske første døgnet. En forsiktig start på høydeoppholdet er både fornuftig og påkrevd. Om kvelden legger reiseleder til rette for en lett middag på hotellet. Det er fornuftig å spise lett mat og avstå fra alkohol de første par dagene i høylandet. (Frokost og lunsj)

Urubambadalen
Dag 5

Søndag 28. mars: Urubambadalen

Vi utforsker Urubambadalen som var selve hjerteslaget i Inkariket. I den fruktbare dalen på 2900 moh. dyrket inkaene sine beste jordbruksprodukter. På grunn av godt klima og bakende sol mellom bratte dalsider, var matproduksjonen i Urubambadalen av vital betydning for hele Inkariket. Ennå i dag eksporteres det mais bl.a. til USA og Japan. Urubamba-maisen regnes for verdens beste! På torget i Pisaq handler vi lokalt kunsthåndverk og nyter den indianske atmosfæren i landsbyen. I fjellsiden over Pisaq besøker vi storslagne inkaruiner og vandrer på ekte inkastier.

Etter lunsj på «Tunupa Valle» går turen til Ollantaytambo, et enormt kompleks fra inkatiden. Det er bygget av kjempemessige steinblokker på opptil 30 tonn og er et av de få stedene hvor spanjolene tapte et militært slag mot Inkariket.

Et besøk hos en lokal familie gir oss et inntrykk av dagliglivet slik indianerne har levd det gjennom mange hundre år. Sen ettermiddag tar vi toget til Machu Picchu Pueblo (tidligere Aguas Calientes). Turen går langs bredden av Vilcanota-elva på sin ferd mot Amazonas og Atlanterhavet, tusenvis av kilometer mot øst. Toget ankommer stasjonsbyen som ligger sammenklemt mellom bratte, bromelia-kledte fjellvegger ved elven dypt nedenunder Machu Picchu. Her sjekker vi inn på vårt hotell midt i byens hovedgate, og samles rundt middagsbordene om kvelden. (Frokost, lunsj og middag)

Alpakka i Urubamba-dalen
Dag 6

Mandag 29. mars: Machu Picchu - Cusco

I dag skal vi oppleve legendariske Machu Picchu, – den glemte inkabyen her, dypt inne i Andesfjellene. Som et eventyrslott troner Machu Picchu på høyden mellom dype daler og mektige fjell, der regnskogen møter fjellkjeden. De spanske conquistadorene fant aldri Machu Picchu. Derfor ligger byen som et urørt monument og vitner om inkafolkets høytstående kultur. Du får en følelse av å være satt flere hundre år tilbake i tiden.

Machu Picchu er en natur- og kulturopplevelse i særklasse. Templene og palassene i Machu Picchu ble bygget av digre granittblokker, noe som er typisk for inkaarkitekturen. Blokkene ble hugget ut med bemerkelsesverdig grundighet – det er praktisk talt umulig å få så mye som en nål inn mellom dem. Et godt eksempel er Soltempelet. Denne ruinen står på byens høyeste punkt, Torreón. Inkaene tilba solen som sin viktigste gud, og jo høyere tårn, desto helligere sted. Dette tempelet er også der de fleste ritualene ble utført.

Etter et guidet besøk med spennende informasjon i det imponerende komplekset, blir det retur til den sjarmerende stasjonsbyen. Her blir det lunsj før vi tar toget tilbake til Urubambadalen, og fortsetter med buss over et fjellplatå til Inkarikets hovedstad Cusco hvor vi skal bo i to netter. (Frokost og lunsj)

Machu Picchu - betyr "urgammel topp" på quechua, språket til urbefolkningen
Dag 7

Tirsdag 30. mars: Inkabyen Cusco

Dagens program gir oss et godt innblikk i inkafolkets imponerende byggekunst og håndverkstradisjoner. Steinarbeidene er helt utrolige. Ennå er det ingen som kan gi fullgodt svar på hvordan enorme steinblokker ble tilpasset hverandre med milliletermål i innfløkte vinkler.

Da spanjolene ankom Cusco i 1533 møtte det dem et mektig syn av flotte bygg og vakre parkanlegg, alt rikelig utstyrt med veggpynt og statuer i rent gull! Mye ble dessverre plyndret og ødelagt av conquistadorene, men fortsatt byr Cusco på mektige minnesmerker fra inkatiden. Vi besøker Sachsayhuamán, et imponerende seremonisenter utført i kjempemessige steinblokker på høyden over byen.

I sentrum besøker vi Koricancha, også kalt Soltemplet, som er byens viktigste severdighet. Vi skal også innom katedral med sine religiøse malerier av lokale kunstnere. I denne finner vi, paradoksalt nok, mye av gullet som spanjolene stjal fra inkaene. Etter lunsj på en lokal restaurant, blir det tid på egen hånd. Cusco er et eldorado for den som har handlelyst, – det bugner av vakkert kunsthåndverk av god kvalitet! Middag blir tilrettelagt for de som ønsker å spise samlet. (Frokost og lunsj)

Cusco - hovedstaden i det gamle inkaimperiet
Dag 8

Onsdag 31. mars: Cusco - Puno

Vi setter oss i bussen for å starte på kjøreturen til Puno fylke, lenger sør i Andesfjellene. Kjøreturen går gjennom et vakkert fjellandskap som tilhører fargerike indianere og deres lama- og alpakkaflokker. Landskapet er preget av vakre daler, enorme vidder og eventyrlige fjelltopper. Og som indianerne selv sier: Himmelen, – den er aldri så blå og fjellene aldri så vakre som i Andes…

Første stoppe er i Andahuaylillas, kjent for «det sixtinske kapell i Amerika», – en kirke i barokkstil som er viet til St. Peter med praktfulle veggmalerier fra begynnelsen av 1600-tallet. Deretter besøker vi Viracochatemplet, viet til skaperguden «Kon Tiki Viracocha» ved Raqchi, før det blir lunsj. På turen videre passerers byene Sicuani og Juliaca før vi i kveldingen ankommer Puno. Puno-regionen ble forholdsvis sent innlemmet i Inkariket. Derfor kalles folket her sør for aymaraindianere og snakker aymara i motsetning til lenger nord hvor man snakker quechua og kalles quechuaindianere. I dag er aymarafolket delt mellom Peru og Bolivia, hvorav de fleste bor i Bolivia. Mulighet for middag på hotellet. (Frokost og lunsj)

Dag 9

Torsdag 01. april: Urosøyene og Taquile på Titicacasjøen

Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen som er Sør-Amerikas største og verdens høyeste navigérbare innsjø. Sjøen ligger på 3815 moh. og har et flateinnhold like stort som Rogaland fylke. Sjøen strekker seg langt inn i Bolivia, og både Peru og Bolivia har marinefartøyer på sjøen. Fra Titicacasjøen hentet Thor Heyerdahl i 1970 fire unge aymaraindianere til å bygge RA II. Vi besøker de flytende sivøyene hvor urosindianerne lever sitt tradisjonelle liv. De bygger øyene sine opp av totorasiv og holder seg med både husdyr og poteter fra egen produksjon.

Herfra setter vi kursen mot øya Taquile, en båttur på et par timer. Etter hvert stiger den store øya fram i synsranden. Her lever inkaindianerne sitt isolerte liv upåvirket av det meste som har skjedd i landet siden spanjolene raserte inkakulturen for 500 år siden.

Samfunnet på Taquile er unikt. Vi kommer til en øy i dobbelt forstand, en øy i Titicacasjøen og en øy i folkehavet – upåvirket av støy og stress og børsnoteringer! De lever kollektivt og alle har hva de trenger! Og deres gjestfrihet er imponerende. De gir oss innblikk i sine daglige sysler. Blant annet strikker mannfolkene på Taquile de flotteste luer og vanter i avanserte mønstre, og kvinnene vever bånd og belter i de vakreste fargespill. Taquile har en fantastisk natur, – og en unik beliggenhet! Lunsjen blir på en lokal familierestaurant på Taquile. Sen ettermiddag er vi tilbake i Puno. (Frokost og lunsj)

Urosøyene på Titicacasjøen
Dag 10

Fredag 02. april: Puno - Arequipa

I dag går turen mot vest til byen Arequipa som regnes som en de vakreste i Sør-Amerika, og med et historisk sentrum som er UNESCO-beskyttet. Vi reiser gjennom den vakre nasjonalparken «Salinas y Aguada Blanca» hvor det lever mye vicuña, det minste og mest eksklusive dyret i kamelfamilien. Vanligvis ser vi dem flokkevis fra bussvinduet. Vicuñaen er totalfredet og ulla er svært dyr og eksklusiv! Turen går gjennom imponerende fjellterreng hvor snødekte vulkaner ruver i horisonten. Vi spiser medbrakt lunsj underveis før vi ankommer Arequipa tidlig ettermiddag.

Vel fremme tar vi en hyggelig tur til fots i sentrum av byen før vi sjekker inn på vårt hotell. Middag på egen hånd. (Frokost og lunsjpakke)

Dag 11

Lørdag 03. april: Arequipa

Vi besøker et norsk skoleprosjekt i Arequipa. Skolen «El Mirador» ligger i en av de fattige bydelene og hovedmålsetting er at barna fra fattige familier skal kunne konkurrere med barn fra middelklassen om begrensede plasser på de statlige universitetene. Vår reiseleder har jobbet i prosjektet og tar oss i dag med bak turistfasaden og helt på innsiden av dagliglivet i Peru.

Etter skolebesøket blir det sightseeing i Arequipa og besøk til Santa Catalina, et spennende klosterkompleks fra kolonitiden, på mange måter en by i byen og et av de vakreste og mest særegne klostre på hele kontinentet. Arequipa ligger vakkert til ved foten av ruvende fjell og med en brusene elv som byens livsnerve i et ellers tørt og ugjestmildt ørkenlandskap. Byen byr på store kontraster, både i natur og folkeliv. Lunsj blir tilrettelagt i løpet av dagen. Kveldens middag (ikke inkludert) kan inntas sammen med reiseleder på en av byens bedre restauranter. (Frokost)

Arequipa
Dag 12

Søndag 04. april: Arequipa - Lima

Fra flyplassen like utenfor byen går turen tilbake til hovedstaden Lima hvor vi kom for snart to uker siden. Vi lander på «Jorge Chavez International Airport» hvor en buss venter for å ta oss på sightseeing i byen som conquistadoren Francisco Pizarro grunnla i 1535. Turen kjører gjennom San Isidro til gamle Lima sentrum hvor landets fremste katedral, regjeringskvartalet, kongressen og rådhuset ligger. Vi danner oss et inntrykk av denne byen som var sete for den spanske visekongen fram til frigjøringen i 1824 og som i dag er en verdensby med cirka 8 millioner innbyggere.

Etter besøket i sentrum tar vi turen til Museo Larco, som regnes som byens beste museum. Det gir en god oversikt over landets stolte historie. Lunsj underveis før vi ankommer hotellet. Om kvelden møtes vi til felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant. (Frokost, lunsj og middag)

Lima
Dag 13

Mandag 05. april: Lima - Hjemreise

Så er vi kommet til siste dagen i Peru. I formiddag blir det fritid. Hotellet vårt ligger i vakre Miraflores, og det er mange muligheter innen gangavstand fra hotellet. Det store kunst- og håndverksmarkedet, populært kalt «indianermarkedet» ligger i denne bydelen, sammen med mange andre butikker og restauranter. Reiseleder vil være behjelpelig med råd og tips. I god tid før avgang må vi være på flyplassen for innsjekking til Norge med KLM. Avgang om kvelden via Amsterdam. (Frokost og mat på flyet)

Dag 14

Tirsdag 06. april: Ankomst Norge

Ankomst til Amsterdam for videre tilslutning til Norge. Ankomst Oslo Lufthavn tidlig om kvelden.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER:
• Flyreise Norge-Peru t/r med KLM og innenriksfly i Peru ifølge programmet
• 12 hotellovernattinger med frokost på turistklassehoteller
• 10 lunsjer
• 4 middager
• Inngangsbilletter og transport iht. programmet
• Lokale guider
Norsk reiseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE:
• Drikke til inkluderte måltider
• Tips til lokale guider og sjåfører (75 USD pr. person)

HOTELLER:
Vi benytter følgende turisthoteller på turen:
LIMA: Holiday Inn Lima Airport
AMAZONAS: Inkaterra Hacienda Concepcción
URUBAMBA: Hotel Royal Inka Pisaq
MACHU PICCHU PUEBLO: Hotel El Mapi
CUSCO: Hotel José Antonio
PUNO: Hotel José Antonio
AREQUIPA: Hotel Casa Andina Standard
LIMA: Hotel José Antonio

(Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis ev. før avreise).

ANNEN VIKTIG INFORMASJON

VED BESTILLING
Husk å opplyse fødselsdato (6 sifre), passnummer og utløpsdato til oss. Vi må ha dette for innenriks fly og togturen til Machu Picchu. Har du ikke passnummeret tilgjengelig ved bestilling kan denne informasjonen sendes i ettertid.

VISUM
Visum til Peru er ikke nødvendig for skandinaviske turister. NB: Husk pass som skal være gyldig minimum seks måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege, vaksinasjonsklinikk eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Ta gjere med et lite reiseapotek i tillegg til eventuelt faste medisiner. Det kan være lurt å ta med tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

VALUTA
Det kan være greit å ta med litt amerikanske dollar (USD) eller euro i kontanter. Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Den peruanske myntenhet heter Nuevos Soles (PEN) og kan veksles på hoteller og vekslehus (1 USD = ca. 3,3 PEN / 1 euro = ca 3,8 PEN). Vær forsiktig med å veksle på gaten. Dette er legalt og tilbys «overalt», men det er relativt stor fare for å få falske sedler. Ved ankomst til Lima anbefaler vi å veksle eller kjøpe soles i bank eller minibank ved bagasjebåndet. All handel i Peru foregår i lokal valuta.

SHOPPING
Peru har et rikt utvalg av indiansk kunsthåndverk. Du får kjøpt håndstrikkede gensere og vevde tepper i lama- og alpakkaull, gull- og sølvarbeider, keramikk, hånddekorert lær og ellers typiske suvenirartikler, alt til meget hyggelige priser.

HØYDEN
I Cuzco (3600 moh.) og Puno (3800 moh.) vil du merke den tynne luften. Hos noen kan det gi forbigående hodepine, kvalme og en følelse av ikke å få nok oksygen. Høydesyken kan motvirkes med reseptfrie medikamenter som fås kjøpt i Peru eller med druesukker (fra norsk apotek). Ved behov tilbyr vi dessuten oksygen fra flaske. Høydesyke kan forebygges og behandles med legemiddelet Diamox. Dette må du i så fall få av legen (på resept) før du reiser. Men den beste høydemedisin er å ta det med ro, drikke mye væske, gå sakte og unngå stress. Dersom du har hjerteproblemer eller høyt blodtrykk bør du kontakte lege før du bestemmer deg for turen. Erfaringsmessig er det ikke noe problem med høyt blodtrykk i høyden. Vi har lagt til rette for god høydeakklimatisering underveis.

KLIMA OG KLÆR
Klimaet i Peru veksler med høyden og avstanden til havet. April er høsten i Peru. Det betyr vanligvis sol og pent vær med gode dagtemperaturer, men det kan også gå en og annen regnbyge. Korte ermer på skjorter er normalen. Men temperaturen i Andesfjellene faller om kvelden og natten, så ta også med genser og vindtett jakke. Enkelte hotellrom kan oppleves kalde. Ta gjerne med noe ullundertøy dersom det hender at du blir kald om natten. Vanlig fritidstøy til middag på hotellene er greit. Husk gode tursko (gjerne joggesko) med godt mønster (grep) i sålen. En lett regnjakke eller en liten paraply kan bli nødvendig. Det kan eventuelt også kjøpes underveis.

MAT
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade. Unngå å kjøpe mat på «gaten»! Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon de fleste dager. Øvrige måltider blir tilrettelagt for dem som ønsker felles bespisning. På gode restauranter får man middag inkludert drikke for rundt 150 kroner. Vi prøver så godt vi kan å legge til rette for matallergier (gluten, laktose, etc.) underveis, men gjør oppmerksom på at det i Peru ikke er bevissthet omkring dette og at vi følgelig ikke kan skaffe garanterte allergikermenyer. Vi anbefaler cøliakere å ta med eget vakuumpakket brød fra Norge til frokostene.

STRØM
Peru bruker 220V med kombinert flate og runde (tynne) strømuttak. De fleste norske apparater med originale stikkontakter kan brukes. Dersom du har en jordet kontakt (for eksempel til PC) må du ha adapter til flate plugger (US std. 10 mm) fordi slike plugger er litt for tykke.

TIPS
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. På denne turen utgjør dette totalt 75 USD pr. deltager. Vi samler inn dette en av de første dagene, slik at reiselederen fordeler tips underveis.

BAGASJE
Fri bagasje på flyet er 1 kolli på inntil 23 kg. Husk bagasjeplass til ting du kjøper med deg fra Peru. Til Machu Picchu trenger du en mindre sekk eller bag, da vi ikke får med oss store kofferter på toget. Koffertene oppbevares trygt i mellomtiden. Håndbagasje på KLM er inntil 12 kg pr. person.

(MOBIL)TELEFON
Mobiltelefonnettet i Peru fungerer med vanlige moderne, mobiltelefoner kjøpt i Norge. Hvis du har en gammel telefon, så sjekk at den har tre bølgelengder (900/1800/1900). Det er ellers god tilgang på telefonautomater i Peru, og alle hotellene har selvsagt telefon på rommet.

LITTERATURLISTE
Mange har lyst til å lese seg litt opp på Peru før avreise. Her følger noen boktitler som kan være aktuelle. Noen av titlene finnes bare på bibliotek.
• Steinar Anda/Jørgen Blitzner: Peru, skatter skjult i jungel, gjemt i sand. Eide Forlag, 2004.
• Ronald Wright: Cut stones and crossroads. A journey in the two worlds of Peru. Viking Press, 2001
• Victor von Hagen: Highway of the sun, Brown and Company, 1955
• David P. Werlich: Peru – a short history, Southern Illinois University Press, 1978
• John Hemming: The Conquest of the Incas, Harcourt, Brace, Jovanovich, Inc., New York, 1973/2003
• Nigel Davies: The Ancient Kingdoms of Peru, Penguin, 1998
• Thor Heyerdahl: Skjebnemøte vest for havet, Gyldendal 1992
• Tore og Stoika Zetterholm: Stenene roper, Den norske Bokklubben 1991
• Carsten Jensen: Jeg har hørt et stjerneskudd, Gelmuyden.Kiese 1999
• Hugh Thompson/Cochineal Red: Travels through ancient Peru, Waidenfield & Nicholson, London 2006
• Hugh Thompson: White Rock, Waidenfield and Nicholson, London 2005
• James Higgins: Lima, Signal Books, Oxford 2005
• Louis Baudin: Daily life of the Incas, Dover Publications Inc., New York 2007

FLYPLASS I NORGE
I tillegg til Oslo flyr KLM også fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim. Vi kan søke om utreise fra en av disse. Husk i så fall å gi beskjed om hvilken flyplass du ønsker å reise fra. Det koster noe ekstra.

ANDRE ØNSKER
Vi legger til rette for individuelle ønsker om forlengelse av turen dersom noen vil bruke mer tid i Peru, eller kombinere turen med andre reisemål i Latin-Amerika. Ta kontakt med oss dersom du har ønsker om tillegg utover grunnpakken i denne turen.