SAFARIEVENTYR I KENYA

/ Gjør barndomsdrømmen til virkelighet i Masai Mara!

Safari i Masai Mara i Kenya er noe av det ypperste Afrika kan by på. Her i Afrikas hjerte er det et dyreliv du ikke finner maken til andre steder, og om du vil sovne til fjerne løvebrøl, våkne til gressende sjiraffer i soloppgang og se luntende elefantfamilier i sakte tempo over savannen, da har du valgt riktig tur.

Her er noe av det du kan oppleve:

 • Et rosa hav av flamingoer ved Nakuru-sjøen – i dette området bor det millioner av dem!
 • Store flokker av sebraer og gnuer på vandring.
 • Besøk i Masai-landsby, se masaiene danse folkedans med imponerende høye hopp!
 • Mulighet for å se «de fem store» – løve, elefant, leopard, bøffel og neshorn.
 • Tur langs Masai River, hvor krokodillene ligger og vaker og flodhestene avkjøler seg (vi er selvsagt på trygg avstand!).

Vi bor på fine lodger med god mat – noen har også svømmebasseng – og behagelige terrasser hvor du kan sitte om kvelden og nyte lydene fra savannen og fordøye både middag og mektige inntrykk. Vi gleder oss til å dra, håper du blir med på safarieventyr!

Last ned reiseprogram
 • Store opplevelser - valuta for pengene!
Reiseleder
Øystein Ramberg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.08.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • Sjiraff Masai Mara Afrika
 • Gepard Kenya Afrika
 • Lake Nakuru Kenya Afrika
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - lørdag 24. august 2019

Norge - Kenya

Vi flyr med Qatar Airways fra Gardermoen kl 08:50 og lander i Doha kl 16:20. Videre kl 17:25 med ankomst Nairobi kl 23:20 om kvelden. Her venter bussen på oss og tar oss direkte til vårt hotell Crowne Plaza like ved flyplassen. Her blir det overnatting, og siden vi er såpass sent framme regner vi med at maten på flyet skal holde for i dag. (Mat på flyene)

Sjiraff
Dag 2 - søndag 25. august 2019

Nairobi - Mt. Kenya

Ananasplantasje, fargerikt marked og kanskje en jungeltur?

Etter frokost legger vi ut på vår spennende reise inn i dyrelivet. Turen går nordover fra Nairobi til Serena Mountain Lodge i jungelen ved Mt. Kenya som er landets høyeste fjell (5199 moh). Underveis passerer vi Thika med verdens tredje største ananasplantasje og landsbyen Karatina med sin fargesprakende markedsplass. Lodgen vår troner over regnskogens grønne teppe og under det mektige fjellet og setter en eksotisk ramme rundt vårt afrikanske eventyr.

Vi er fremme til lunsj, og om ettermiddagen kan vi sitte på balkongene våre og se eksotiske dyr som kommer til vannhullet for å drikke. Om du vil, kan du være med på en ekstratur hvor vi spaserer i jungelen med bevæpnet vakt, og observerer fugler, planter og dyr. Denne turen er frivillig og koster omlag 25 USD som betales på stedet. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 3 - mandag 26. august 2019

Mt. Kenya - Lake Nakuru

Velkommen til flamingo-land!

I dag går turen videre til Lake Nakuru National Park. Vi kjører sørover til Rift Valley og gjør et par korte stopp for å se på kaffe- og teproduskjon. Lake Nakuru er «hjemsted» for millioner av flamingo og over fire hundre forskjellige fulgearter.

Vi ankommer Sarova Lion Hill Lodge på østsiden av sjøen. Her venter de oss med velfortjent lunsj, før vi sjekker inn på rommene for en dusj eller hvil før ettermiddagens safari.  Det er også mulighet for et bad i svømmebassenget.

Ca kl 16:00 starter var første safari-tur. Vi skal kjøre rundt Nakuru-sjøen, og kan oppleve opp til et par millioner flamingo og andre fugler. Men siden vi ikke vet akkurat hvor fuglene er i dag, er dette ganske spennende. Det er ca. fire millioner flamingo i Øst-Afrika, og de vandrer mellom tre-fire innsjøer i regionen. I nasjonalparken er det en rekke store hjortedyr, neshorn, sebra, løve, leopard, bavianer, flodhest og ørner m.m. Dette blir en fin åpning på flere spennende dager. Vi er tilbake på lodge’n ca kl 18:30 og samles til felles middag om kvelden. (Frokost, lunsj og middag)

Lake Nakuru
Dag 4 - tirsdag 27. august 2019

Lake Nakuru – Masai Mara

Sebra og gnu på vandring

Vi forlater Lake Nakuru etter frokost og kjører Rift Valley mot høylandet Masai Mara som er det beste stedet i Kenya for å se dyreliv. Masai Mara er den nordre delen av Serengeti-sletten som strekker seg langt sørover i Tanzania. Vi kjører gjennom Kenyas kornkammer med store åkrer av hvete og bygg.

Vel framme skal vi bo på Mara Simba Lodge som ligger flott til ved en liten elv. Først blir det lunsj, og ca kl 15:30 begynner vår «game drive» (safari) i en av verdens mest dyrerike nasjonalparker. Her begynner vår virkelige safari, – en utrolig vakker og spennende opplevelse!

Nå i august er det årlige dyretrekket her i Masai Mara, og vi får se hundretusener av sebra, gnu og alle de andre dyrene som er på vandring på denne tiden av året. Verken ord, eller film for den saks skyld, kan beskrive den opplevelsen, stemningen og synsinntrykket det er å befinne deg midt i dette naturens eventyr med 1672 km2 uberørt villmark. Det er bare fantastisk og må oppleves! Vi er tilbake på lodge’n i kveldingen og om kvelden står middagsbordene dekket. (Frokost, lunsj og middag)

Sjiraff Masai Mara
Dag 5 - onsdag 28. august 2019

Masai Mara

Besøk hos masaier – og kanskje alle «de fem store»?

I dag blir det safari både morgen og ettermiddag. Vi vekkes ca kl 06:00 for å dra ut ved daggry til en tidlig safari for å oppleve når naturen våkner til liv. Vi er tilbake ca kl 09:00 til frokost.

I formiddag besøker vi en Masai-landsby. Her får vi se hvordan Masai-folket bor og har bodd i hundrevis av år i sine karakteristiske hytter av tørket leire og kumøkk. Vi får se deres spenstige folkedans med høye hopp, og det blir omvisning og mulighet til å gjøre gode kjøp av lokalt håndarbeid etter aktiv pruting i landsbyens «butikk». Alt i alt et festlig besøk.

Så er det lunsj og mulighet til et bad i svømmebassenget før vi får litt kaffe og te og drar ut på ny safari om ettermiddagen. Masai Mara er kjent for stor populasjon av løver, og særlig for hannene med stor svart manke. Parken har også masse elefanter som ofte kan de ses i store flokker. Alle «de fem store» holder til i Masai Mara, og hvis vi er heldige får vi se alle disse fem dyreartene – løve, elefant, leopard, bøffel og neshorn – som kalles «the big five», ikke fordi de er størst, men fordi man ble en «stor» jeger i kolonitiden hvis man greide å felle alle disse fem! Som vanlig blir det middag om kvelden. (Frokost, lunsj og middag)

Masai-kvinner
Dag 6 - torsdag 29. august 2019

Masai Mara

Elvelangs med flodhester og krokodiller

I dag drar vi ut på heldagssafari etter frokost. Vårt mål er å begi oss sakte vestover til Masai River, grenseelven mellom Kenya og Tanzania. Du har sikkert sett på TV denne elven hvor krokodillene ligger og venter for å få seg et måltid mat når gnuen krysser elva på sin vandring over Serengeti-slettene.

Vi skal spasere langs elva med væpnet vakt for å se på flodhestene og krokodillene. Så kjører vi litt vekk fra elven for å spise vår medbrakte lunsj (boxlunch), før vi begir oss langsomt tilbake mot vår lodge og lar dyrene bestemme hvor mange stopp vi gjør. Siden dette er siste dag på lodge’n blir kveldens middag en såkalt «bush dinner» som er en fin avslutning på vårt spennende opphold i verdens mest dyrerike område. (Frokost, lunsj og middag)

Gepard
Dag 7 - fredag 30. august 2019

Masai Mara - Nairobi - hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut av rommene og gjør oss klar til avreise tilbake til Nairobi. Vi forlater Masai Mara og ankommer hovedstaden og restauranten Palacina hvor vi skal spise dagens lunsj i hyggelige omgivelser, før turen går til flyplassen hvor vi må være på plass i god tid før kveldens avgang med Qatar til Doha kl 17:20. (Frokost, lunsj, mat på flyet)

safari
Dag 8

Ankomst Gardermoen

Vi lander vi i Doha kl 23:35, for å dra videre til Oslo kl 01:35. Vi er framme på Gardermoen kl 07:15 og kan se tilbake på store og uforglemmelige opplevelser i Afrikas hjerte.

Gepard

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Flyreise Oslo – Nairobi t/r med Qatar Airways
 • Opphold på hoteller/lodge’r nevnt i dagsprogrammet 
 • Transport i Kenya basert på 6 personer pr. bil
 • Program, inngangspenger og måltider som oppgitt i programmet
 • Parkavgifter til inkluderte nasjonalparker
 • Besøk i Masai-landsby
 • Norsk reiseleder og engelsktalende guide(r)

Ikke inkludert i prisen:

 • Tips til hoteller, guide og sjåfører
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Visum til Kenya, USD 50,- (fra 16 år)

Tips:

Tipsen utgjør ca USD 36,-på denne turen. Den enkelte gir til USD 30,- til sjåføren (driverguide) i sin bil. Vi anbefaler også at det legges igjen USD 1,- pr. person pr. natt (x 6) på hotellrommet.

Tilleggsdager med badeferie:
Vi kan tilby ekstra dager på Zanzibar (Tanzania) eller Mombasa (Kenya). Ta kontakt med Escape Travel dersom du/dere ønsker tilbud på ekstra dager i forkant eller etterkant av turen.

Pass og øvrige dokumenter

Norske statsborgere må ha visum for innreise til Kenya. Dette kjøpes på flyplassen ved ankomst og koster USD 50,-, eller på internett på denne adressen .  Barn under 16 år betaler ikke. Alle som reiser til Kenya må være innehaver av elektronisk lesbart pass som er gyldig minimum 6 mnd. etter hjemkomst.  

Vaksine/medisiner

Sjekk aktuelle vaksiner med ditt lokale vaksinasjonskontor. Vi anbefaler å ha med et mageregulerende middel, Imodium, som fås kjøpt på apotek. Medisiner som du bruker fast, bør oppbevares i håndbagasjen under flyreisen. 

Valuta

Myntenheten i Kenya er Kenyanske Shilling. 1 USD = ca 100 KES = ca 8,40 NOK (des. 2018). Det er lurt å ha med en del USD-dollar. Disse må være av nyere dato, ikke eldre enn fra 2009. Minibanker er tilgjengelige i byene, og på de fleste hoteller, restauranter og større dagligvarebutikker/forretninger aksepterer betalingskort. Det er fornuftig å oppbevare penger og verdisaker i safe på hotellene, og bære penger tett inntil kroppen når man er ute.

Tidsforskjell

Tidsforskjellen til Kenya er 2 timer foran norsk normaltid, og 1 time før norsk sommertid.

Strøm

Strømspenning i Kenya er 240 V og det er tre pinner stikkontakt.

Telefoni

4G mobil datatilgang er å finne i blant annet Nairobi, mens hastighet i nasjonalparkene vil være ustabilt lavere. Mobildekning vil også være varierende utenfor Nairobi. Telenors priser og Telias priser finner du ved å klikke på lenkene.

Reiseforsikring

Alle deltakerne må ha reise- og avbestillingsforsikring.  

Bagasje

Det anbefales  at alle turdeltakerne møter i god tid før avgang på flyplassen, minst 2 timer før på Gardermoen og minimum halvannen time på andre flyplasser. Bagasje sjekkes inn gjennomgående til Nairobi. Det tillates 1 kolli á 23 kg pr. person som innsjekket bagasje, og 1 stk. håndbagasje (7 kg) pluss en liten veske eller kamera.