Antikkens perler Med arkeolog og historiker Knut Ødegård

Antikkens Italia – Pompeii, Capri og Salerno

Utsikt fra fjellet Solaro av Capri-øya på en sommerdag, Italia.

Opplev Napoligulfens dramatiske historie! Vi skal besøke Pompeii og Herculaneum, byene som ble begravet da vulkanen Vesuv hadde sitt siste voldsomme utbrudd i år 79 e. Kr. Nærmere hverdagslivet i en romersk by for et par tusen år siden er det vanskelig å komme, der vi vandrer blant bolighus, bad, teatre og offentlige bygninger.

Vi skal beundre greske templer i Paestum, nyte byliv i Salerno og Napoli – og ikke minst skal vi tilbringe to netter på Capri og nyte den spektakulære utsikten fra keiser Tiberius’ villa. Og kanskje skal vi også drikke limoncello i skyggen, titte i eksklusive butikker, ta en svømmetur i havet - utforsk Capri som det passer deg.

Med arkeolog og historiker Knut Ødegård som reisefølge får vi et ekstra dypdykk i den spennende historien, og vi kommer hjem med mye ekstra kunnskap i bagasjen.


Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Portrett av en mann

Knut Ødegård

Knut Ødegård er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994. Han var bestyrer for Det norske institutt i Athen 2003-2007 og har ledet en rekke arkeologiske prosjekter i Hellas de siste 20 år blant annet i Tegea på Peloponnes og på Naxos. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Program

7 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Napoli t/r med Lufthansa (via Frankfurt på utreise og München på retur)
 • 7 netter i dobbeltrom inkludert frokost
 • 3 lunsjer
 • 4 middager
 • All transport med buss, hydrofoil og kabelbane
 • Alle inngangsbilletter
 • Engelsktalende lokalguider
 • Rundreise som beskrevet med Knut Ødegård som reiseleder

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Hotellskatter, € 2 per person per natt i Salerno og € 3 i Napoli - betales direkte til hotellene
 • Drikke
 • Tips til lokale guider og sjåfører

Vær oppmerksom på at sightseeingen på denne turen foregår mye til fots, og at man i Napoli må frakte egen bagasje fra buss til hotell (noen hundre meter) Vi skal ikke løpe maraton, men du bør være i alminnelig god form, og ha med godt skotøy.

Hoteller:

Hotel Plaza, Salerno 3* 24.-28.mai
Hotel Gatto BIanco, Capri by 4*
28.-30.mai
Chiaja Hotel de Charme, Napoli 3*
30.-31.mai


Lignende turer