Livet som medseiler om bord.

Skagen – på tokt med Christian Radich

Sett av Kristi himmelfart-helgen, da venter Skagen på deg!

Seilsesongen åpner med Skagen Race, og du får vel neppe bedre sted å bivåne starten på det kjente racet enn ombord i stolte Christian Radich? Vi seiler fra Oslo, og ombord er du virkelig en av mannskapet. Du får holde utkikk, gå sikkerhetsrunder, sette seil, stå til rors eller klatre i riggen om du vil – selvsagt med kyndig veiledning.

Vel fremme i Skagen står høydepunktene i kø:

 • Utforsk hyggelige, lille Skagen med spennende butikker og herlige restauranter.
 • Se Skagen-malernes kjente verker i Skagen Museum.
 • Vandre langs endeløse sandstrender, og ytterst på Grenen kan du faktisk stå med ett bein i Kattegat og ett bein i Skagerrak!
 • Inkludert er en sykkeltur i Skagen med lunsj på ærverdige Brøndums Hotel, hvor Skagen-malerne bodde og malte somrene på 1880-tallet.

En bedre start på sommeren kan vi vel ikke få? Det er dejlig å være norsk i Danmark!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 7 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.05.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • AKTIV FERIE
 • Et eventyr i samarbeid med Aftenposten
 • A-Kort rabatt 500

Avreiser

 • Avreisedato 29.05.2019
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 7 950,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 (29/5)

Vi kaster loss!

Christian Radich ligger til kai i Oslo. Her mønstrer du på og møter besetningen ombord, dine medseilere og får introduksjon om seiltoktet samt litt riggtrening. Det er imponerende å tenke på at skuta har 9000 meter tau, hele 27 seil og at stormasten er over 37 meter!

Trossene går ved skur 32 på Akershusstranda klokken 13:00 og det kribler nok litt i kroppen når toktet er i gang! Vi skal i retning Åsgårdstrand hvor det er regattastart for Helly Hansen Skagen Race kl 19:00 . Skuta vil være i bakgrunnen og følge starten fra orkesterplass før vi selv setter seil mot Skagen! (-/M)

Livet om bord. På seilasene vil du erfare at det tar kort tid før verden rundt oss føles litt fjern, vi etablerer nemlig raskt vårt eget lille samfunn om bord der samvær og hygge betyr mer enn noe annet. På havet knyttes vennskapsbånd på tvers av alder og nasjonalitet. Skuta kan ha 65 til 80 medseilere, og det har vært opptil 13 nasjonaliteter om bord på en etappe! Sjøvaktene er på to ganger fire timer i døgnet, dag som natt. Som medseiler holder du enten utkikk, går sikkerhetsrunder, setter seil og står til rors, alltid under kyndig veiledning og instruksjon. Seilmanøvrene krever innsats, men så gøy å delta på! Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Det trengs også folk på dekk til å dra i tau. På stille vakter brukes ofte tiden til å lære om knuter, seil og sjømannskap. Du sover i hengekøye eller fast køye i to komfortable, luftkondisjonerte banjere (sovesaler). Fordelingen av disse bestemmes av besetningen om bord. Det finnes ingen dobbelt- eller enkeltrom. Skuta har gode dusjrom/bad. Du nyter tre gode måltider daglig når vi seiler. Det er en liten suvenirbutikk som selger toalettartikler og snacks. Her kan du betale med kort.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skagen Race. Fra start i Åsgårdstrand. Foto: SailLogic
Dag 2 (30/5)

Ankomst Skagen

Vi har nå seilt hele natten og dagen og ankommer Skagen torsdag ettermiddag. Her blir det middag ved kai før du kan begi deg ut i Skagen. Sesongåpning her betyr mange flotte seilbåter og et yrende liv blant båtfolket i havnen! (F/L/M).

Skagen er den lille sjarmerende byen beliggende helt på nordspissen av Danmark. Skagens gågater lokker med dansk design og internasjonal mote, gode spisesteder og spennende butikker. Her er det kort vei til de fleste butikkene, og du finner det meste her. Restaurantene i havnen byr på havets delikatesser, ferske skalldyr og lekre fiskeretter. For kulturinteresserte er det et spennende utvalg av museer, gallerier og kunstverksteder. De kjente Skagenmalernes malerier kan du oppleve i Skagens Museum. Byen er omkranset av milevis med flotte strender. På Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak møtes, kan du faktisk stå med et ben i hvert hav!

 

 

 

 

 

Skagen
Dag 3 (31/5)

Skagen - guidet sykkeltur og lunsj på Brøndum

I dag ligger skuta ved kai og etter frokost har du dagen fri til å utforske Skagen på egenhånd. I Danmark er det selvsagt at vi skal sykle – her er det flatt som en pannekake og lett å trå, så hva er mer naturlig enn å bli med på en guidet sykkeltur i Skage

Gruppen møter guiden etter frokost og henter ut syklene ved sykkelutleien som ligger få minutters gange fra havnen. Herfra starter vår sykkelrunde. Hvorfor er de fleste hus malt i samme gulfarge, hvorfor har de fleste tak med rød tegl og hvite «blonder»? Du får også høre om de mange berømte kunstnerne som flokket seg til Skagen. Her skapte de mange mesterverk som den dag i dag vekker beundring. Du kan beundre den vakre utsikten over havet og byen før turen fortsetter mot Gamle Skagen. Her får du høre om de gamle badehotellene, se den vakre utsikten over havet og byen før turen går tilbake til havnen. Havnen har utviklet seg fra et lite fiskested til å nå være Danmarks største fiskerihavn og anløpssted for seilbåter. Turen avsluttes ved kjente Brøndum Hotel hvor deres klassiske fisketallerken står på menyen etterfulgt av dansk lagkage og kaffe. Maten har gjennom hotellets historie vært et sentralt punkt. Kunstnerne nøt den og beskrev den i rosende ordelag for sine venner hjemme.

Om du ønsker kan du beholde sykkelen resten av ettermiddagen og bese deg på egen hånd. Skagen har flere kjente muséer, og det er hyggelig bare å rusle rundt og nyte stedet og båtlivet i havn. Middag på egen hånd i kveld, her er det mange koselige steder å velge blant. (F/Lunsj/-)

 

 

Skagen havn
Dag 4 (1/6)

Vi seiler fra Skagen til Oslo

Vi kaster loss kl. 11:00 og setter seilkurs tilbake mot Oslo. Nyt seilasen, vaktene, den gode tonen og livet om bord!(F/L/M)

 

Grenen
Dag 5 (2/6)

Ankomst Oslo

Vi har seilt hele natten og dagen når vi ankommer Oslo kl. 17:00. Det er tid å ta farvel med besetning og medseilere. Litt vemodig det der, så sammensveiset som man blir etter å ha vært om bord og delt vakter og måltider i noen dager. Vi mønstrer av, og du har garantert mange minner å mimre over – seilturen, seilminner og vennskapsbånd som er knyttet. Og hvem vet, kanskje mønstrer du på en ny seilas med Christian Radich ved en anledning? (F/L)

«Å seile med Christian Radich er en uforglemmelig opplevelse som gjør at man vil være med på seilas gang på gang. Og ikke nok med det, det er en vinn-vinn situasjon: Du får din livs ferie samtidig som du bidrar til å holde vår kulturarv i live». Dette uttaler en tidligere medseiler.

 

 

Foto: Ulf Hansen

Reisebetingelser

PRIS  gjelder pr person i banjer (sovesal) i hengekøye eller fast køye om bord. Det finnes ingen andre alternativ enn banjer om bord.

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • 4 netter om bord på Christian Radich
 • Alle måltider inkludert på Christian Radich under seiling iflg program
 • Guidet sykkelsightseeing i Skagen inkl sykkelleie 1 dag og lunsj Brøndum Hotel
 • Lokale skatter

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke står som inkludert
 • Drikkevarer
 • Tips til sykkelguide

Om du trenger fly t/r Oslo, ta kontakt med oss for tilbud.

Det følger ingen reiseleder med på reisen fra Norge da det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler.

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik: F= frokost, L= lunsj, M= middag.

SJØVAKTENE. Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i  seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

FØR AVREISE. Nærmere informasjon om bagasje og nødvendig utstyr blir tilsendt sammen med deltakerhåndbok etter påmelding. Dette sendes ut av Christian Radich. Håndboka Christian Radich forteller om livet om bord. Vi anbefaler at du leser denne som en forberedelse til turen, men det forventes selvfølgelig ikke at du skal kunne alle detaljer.

Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer.

Aldersgrensen om bord er 18 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 15 år. Mange godt voksne er med. Alle må fylle ut et skjema om helsemessige forhold samt en helseerklæring til Christian Radich. Likeledes må du, om du over 70 år, fremlegge attest fra lege for forhåndsgodkjenning av Chr Radich.

Christian Radich er ikke egnet for handikappede, epileptikere kan normalt ikke delta på tokt, allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring og at forsikringen gjelder i de områder reisen går. Merk at det også kan gjelde egne regler ved forsikringen etter fylte 70 år. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS. Pass anbefales å medbringe på reisen, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. ESCAPE er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har nødvendig identifikasjon i orden.

FORBEHOLD Prisen er basert på min 25 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i eventuelle flytider, endringer i program samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.