Med Slekt og Data til USA

/ Seattle, Yellowstone National Park, Minot, Roslyn og Minneapolis

Dette er turen for deg som er interessert i historie og slektsforskning – kanskje utvandret dine forfedre til Amerika og bosatte seg i de nordlige statene? Slekt og data er Norges største frivillige organisasjon for alle som er interessert i slekts- og personhistorie, og på denne turen har vi med oss slektsforsker Jonny Lyngstad fra organisasjonen, som vil både underholde med gode historier og formidle av sin store kunnskap.

Et høydepunkt på turen blir Norsk Høstfest i Minot i Nord-Dakota, byen hvor hele 40 % av innbyggerne har skandinaviske røtter. Høsttakkefesten har utviklet seg til å bli en festival i verdensklasse, så dette er verdt å få med seg!

Vi ser fram til nye møter med norsk-amerikanere og faglig innhold for slektsforskere, enten vi er erfarne eller nybegynnere innenfor dette området. Vi skal høre om utvandrernes liv og lære om hvordan dagens norsk-amerikanerne jobber for å ta vare på den norske kulturarven og sine norske røtter.

Samtidig skal vi selvfølgelig være turister! Vi får god tid i vakre Seattle, vi skal kjøre gjennom Yellowstone nasjonalpark, lære om et av de største slagene mellom indianere og amerikanere i Little Bighorn og besøke Roslyn og Sisseton som Edvard Hoem skriver om i sine utvandrerromaner. Her blir det noe for enhver smak!

Turen starter i Seattle i staten Washington og vi flyr hjem fra Minneapolis i Minnesota.

Velkommen med på tur!

Last ned reiseprogram
  • Slekt og data inviterer til sin 5. USA-tur!
Reiseleder
Inger-Torill Kirkeby
Reiseleder
Jonny Lyngstad

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger