Smaken av Donau med Christer Berens

/ Smakfullt elvecruise fra Wien til Beograd


Inkluderte høydepunkter med Christer Berens:

 • Besøk på vingården, Weingut Rabl, utenfor Wien
 • Øl-smaking på lokal pub i Bratislava
 • Et trivelig vinseminar og smakinger om bord
 • Besøk i Mathallen i Budapest hvor vi smaker på lokale spesialiteter
 • Lunsj inkludert utvalgte viner på den berømte New York Café i Budapest
 • Oppgradert middag om bord med inkluderte viner tilpasset menyen

Og dessuten:

 • Seil gjennom fem land mens du bor på et flytende «hotell» i åtte dager
 • Bo komfortabelt i utvendige lugarer på vårt førsteklasses skip MS River Navigator
 • Besøk fire hovedsteder, flere historiske byer og landsbyer
 • Fargerik landsbylunsj i Novi Sad
 • Smakfull lunsj med Balkans spesialiteter i Beograd
 • Festmiddag inkludert vin siste kvelden om bord
 • Musikalsk underholdning om bord

Christer Berens
Navnet Christer Berens er synonymt med vin. Christer er kåret til Norges beste vinkelner to ganger og har bakgrunn fra restauranter som Bagatelle, Bølgen & Moi og Le Canard.
Han har også skrevet en rekke mat- og vinbøker og er fast innslag på TV2s God Morgen, Norge og P4s Nytelsesfredag. Christer holder også foredrag for vinklubber og bedrifter rundt om i hele landet. Siden år 2000 har Christer utviklet vinserien Cuvée Christer Berens, som har blitt en stor suksess. Hovedtanken er at vinene skal ha en signatur fra området de kommer fra og at de skal passe godt til mat. Christer blander vinene i samarbeid med anerkjente vinmakere i Frankrike, Italia og Spania, men setter alltid sitt personlige preg på vinene uten at de mister sitt lokale særpreg.

Donau er dronningen blant Europas elver og har bragt liv, handel, oppdagelser og kultur med seg fra Schwarzwald til Svartehavet. På dette spesielle cruiset får du i tillegg til de spennende byene smake på lokale matretter, vin, øl og kulturopplevelser langs Donau.
Bli med oss på et åtte dagers elvecruise hvor du kommer tett på det meste når skipet seiler i rolig tempo gjennom variert landskap.
Velkommen om bord og til et uforglemmelig og smaksrikt seilas!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 20 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 22.10.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Vinekspert
Christer Berens
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

 • Avreisedato 22.10.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 20 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Wien

Vår reise starter med fly fra Norge til Wien, valsens hovedstad! Fra flyplassen kjører vi med buss til vårt førsteklasses skip, MS River Navigator, som skal være vårt hjem på denne smaksrike opplevelsesreisen. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans stab. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Om kvelden er det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (kr 650). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.
Billetter til konserten må bestilles og betales senest to uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare.

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 2

Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur som er inkludert i programmet. Vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet, hvor det er tid for lunsj.

Inkludert i programmet er også en ettermiddagstur med Christer Berens til vingården Rabl, som produserer nettopp en av hans favoritt viner!  Gården ligger en liten times kjøring utenfor Wien. Her får vi smake på noen av vinene som produseres under Christers kyndige veiledning.

Retur til skipet for middag. Sent om kvelden kaster skipet loss og vårt innholdsrike og smakfulle cruise begynner!

Dag 3

Bratislava

Tidlig om morgenen kommer vi til Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Vi legger til kai i gåavstand til den hyggelige gamlebyen.

Etter frokost går den inkluderte byrundturen med et lite turisttog gjennom sentrum, opp til slottet og Slovakias Parlament. På tilbaketuren spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteins­torg og sjarmerende trange gater. Retur til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen kan du bli med Christer Berens til en lokal pub for å smake på noen av de lokale øltypene som denne regionen er kjent for. Øl-smakingen er en morsom opplevelse og er inkludert i prisen. 

Det blir også tid til å oppleve den sjarmerende gamlebyen på egenhånd. Ta deg gjerne en tur innom det lille konditoriet Kormuth  hvor kaffe og et stort utvalg nydelige kaker serveres i historiske omgivelser. Det forventes at du betaler minimum 10 euro for å oppleve stedet og smake på fristelsene, men det er det vel verdt!

En god middag med utvalgte viner serveres i skipets restaurant.
Sent om kvelden fortsetter cruiset mot Budapest.

Ølsmaking
Dag 4

Budapest

Vi nyter en avslappende formiddag om bord mens skipet seiler langs den slovakisk/ungarske grensen og følger Donaus kne – hvor elven svinger i nesten rett vinkel og fortsetter sørover. Fra skipet er det god utsikt til det vakre landskapet, Esztergom Basilica – som er den største basilikaen i Ungarn, og festningsruinene i Visegrad.
Skipet ankrer opp sentralt i Budapest ved lunsjtider.

Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Om ettermiddagen er det inkludert byrundtur hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan Katedralen. Ett av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.
Retur til skipet hvor vi nyter en god middag.

Etter middag har du mulighet til å bli med Christer Berens på en lokal vinbar der du får smake ungarske viner (pristillegg kr 250).

Alternativt kan du bli med på en valgfri folkloreforestilling i land (pris kr 580). Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai i Budapest over natten.

Skipet ankrer opp midt i sentrum av Budapest.
Dag 5

Budapest

Etter frokost byr dagens program på en inkludert tur gjennom Budapests berømte markedshall som bugner av frukt, grønnsaker, bakervarer, ost, honning, kjøtt, fisk og drikkevarer i alle varianter. Lokale guider loser oss gjennom den imponerende bygningen og vi får smake på mange av produktene som tilbys.
Kanskje lar du deg friste til å kjøpe med noen godbiter hjem….

Vi fortsetter til den vakre New York Café hvor vi skal spise en god lunsj med utvalgte viner til. Den historiske kaféen som åpnet sine dører for mer enn 100 år siden er totalrenovert og satt tilbake til sin opprinnelige prakt. Det er som å tre inn i en svunnen storhetstid når man kommer inn i New York Café. Gullforgylte søyler og imponerende takmalerier gir en uforglemmelig ramme rundt den sofistikerte atmosfæren og vår lunsj. Christer Berens vil presentere menyen og vinene.

Resten av dagen er fri til å utforske byen på egenhånd, eller nyt en avslappende ettermiddag om bord. 

Om kvelden arrangeres det konsert om bord, før vi inviteres til middag i skipets restaurant.

Ved ni-tiden legger skipet fra kai og seiler gjennom den vakkert opplyste byen med kurs for Osijek. Dette er et absolutt høydepunkt, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

New York Café, Budapest
Dag 6

Osijek

I løpet av morgentimene krysser vi grensen mot Kroatia og litt utpå ettermiddagen kommer vi til den kroatiske byen Osijek.

På formiddagen vil Christer Berens dele noen av sine kunnskaper om vinens verden med oss og arrangerer vinsmaking om bord.

Vi spiser lunsj om bord og gjør oss klar til en inkludert byrundtur når skipet legger til kai i Osijek ved tre-tiden på ettermiddagen. Byen ligger ved elven Drava, en av sideelvene til Donau. Vi blir kjørt med buss til den tidligere befestede gamlebyen Tvrdja, kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. En hyggelig spasertur gjennom festningsbyen byr også på stopp for å smake på lokale viner.

Vi fortsetter med buss til Osijek, som er det viktigste økonomiske og kulturelle sentrum i Øst-Kroatia. Her blir det tid til å rusle litt på egen hånd før vi returnerer til skipet for middag.

Om kvelden fortsetter cruiset mot Novi Sad.

Vinsmaking
Dag 7

Novi Sad

Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Etter frokost møter vi vår lokale guide som tar oss med på en inkludert byrundtur. Vi spaserer gjennom sentrum til markedet og den historiske bydelen. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi Vojvodinas parlament og universitetet til Petrovaradin-høyden. De som ønsker går opp til festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau. Festningen er den nest største i Europa og har 16 km med tunneller under bakken.

Vi fortsetter til en trivelig liten landsby hvor vi får servert lunsj i hyggelige omgivelser hos en lokal familie. Turen og lunsjen er inkludert og vi får smake på hjemmelaget, serbisk mat og drikke. Her er det mange godbiter og god stemning!
Etter en underholdende ettermiddag på den serbiske landsbygda returnerer vi til skipet.

Om kvelden er det festmiddag inkludert utvalgte viner om bord og Christer Berens loser oss trygt gjennom meny og vinvalg.

Sent om kvelden legger vi ut på cruisets siste etappe, nå med kurs for Beograd.

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder.
Dag 8

Beograd

Vi ankommer Beograd, Serbias livlige hovedstad, tidlig om morgenen. Etter frokost sjekker vi ut og forlater skipet. Bussen tar oss med på en inkludert byrundtur der vi blant annet får se Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset og prinsesse Ljubicas palass. 

Etter byrundturen kjører vi til en lokal restaurant for å spise en god lunsj før vi drar til flyplassen.

Et innholdsrikt elvecruise er over, men gode minner og smaker tar vi med oss hjem.

Avreise fra Beograd sen ettermiddag, mellomlanding og flybytte underveis. Ankomst Oslo kl. 23.35.

Kalemegdanfestningen i Beograd

Om skipet

MS River Navigator (4*)

Vi bor komfortabelt om bord på vårt 4* elvecruiseskip, MS River Navigator. Dette trivelige og populære skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013. Skipet er 110 meter langt, har 3 dekk og plass til 134 reisende. Det er romslige fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wifi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.
For nostalgisk moro er den nye Rat Pack Lounge et perfekt sted å slappe av og nyte ett glass med gode venner. Her serveres klassiske cocktailer, originale kunstverk og en jukeboks fylt med hits fra Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin, og andre ikoner på 50 og 60-tallet, jazz og pop.
Skipet ligger på Facebook så du har mulighet til å holde deg oppdatert med de siste nyhetene og bilder fra livet om bord.

 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise
 • River Navigator Cruiseaway
 • MS River Navigator i Budapest

Reisebetingelser

Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt
1 Wien Klassisk konsert (kr 650 bestilling/betaling senest to uker før avreise)
2 Wien Byrundtur og Vingårdsbesøk
3 Bratislava Byrundtur og Øl-smaking
4 Budapest Byrundtur Vinbar og vinsmaking med Christer Berens (kr 250)
Eller Folkloreshow og Budapest by night (kr 580)
(Bestilling/betaling senest 2 uker før avreise)
5 Budapest Guidet tur gjennom Markedshallen inkludert smaksprøver
Lunsj på ærverdige New York Café
6 Osijek Byrundtur og vinsmaking
7 Novi Sad Byrundtur og landsbylunsj
8 Beograd Byrundtur og lunsj på lokal restaurant

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Wien/Beograd-Oslo (Ta kontakt med oss dersom du ønsker å reise fra en annen flyplass enn Oslo)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar på hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til lunsj siste dag
 • Frokostbuffet om bord
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter om bord
 • 4-retters middag om bord, velg mellom tre hovedretter
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider om bord
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og winerbrød om bord
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet om bord
 • Kveldssnacks servert i baren om bord
 • Kapteinens aperitiff og festmiddag
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag om bord
 • Vinsmakinger iht program
 • Guidet tur gjennom Markedshallen i Budapest, inkludert smaksprøver
 • Vingårdsbesøk
 • Lunsj inkludert vin på ærverdige New York Café i Budapest
 • Lunsj på lokal restaurant inkludert vin i Beograd
 • Landsbylunsj med lokale spesialiteter
 • Utflukter iht. program
 • Såpe, shampo osv. fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Lokale guider
 • Vinspesialist Christer Berens
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. reisende pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo på byvandringene. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.