På karibiske strender må du kanskje dele plass med flamingoer.

Cruise i sørlige karibien med Celebrity Reflection

/ Fargerikt solcruise med paradisøyer

Bli med på en fantastisk seiling i det sørlige Karibien som ofte omtales ofte som det «ekte» Karibien, siden det ikke er så turistifisert som østre og vestre Karibien.

Vi skal innom alle ABC-øyene (Aruba, Bonaire og Curacao), samt fantastiske Cartagena i Colombia og Grand Cayman.

Gled deg til:

 • To avslappende dager i forkant av cruiset på flott hotell i Miami.
 • Lekkert og moderne cruiseskip, prisbelønnet for god mat, topp service og fantastisk spa.
 • Fargesprakende Cartagena i Colombia, som står på Unescos verdensarvliste.
 • Seven Mile Beach – paradisøya fra barndomsdrømmen!
 • Dykkerparadiset Bonaire
 • Skipet ligger over natten i Curacao
 • Knallrosa flamingoer på Aruba
 • Utflukt til Everglades i Florida
 • Escapes egen cruiseekspert Ivar Jensen med på hele reisen.

Og ikke minst:

 • All inclusive drikkepakke inkluderes ved bestilling av balkong lugarer av høy standard.

Her er det sol og total avslapping som står i fokus samt at du kan lære mer om den interessante kolonihistorien på alle disse forskjellige stedene. I Karibien er det flere solfylte dager og behagelig varmt året rundt med en gjennomsnittstemperatur på 24-29 grader.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 29 850,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.01.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 15 dager
 • Alle ABC-øyene
 • Ligger over natten i Curacao
 • Skatte og strandparadiset Grand Cayman
Reiseleder
Kamilla Skaug

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.01.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 29 850,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Miami

Vi reiser fra Oslo om morgenen og kommer til Miami om ettermiddagen. Her møter vi guiden vår som tar oss med til hotellet. Pakk ut, slapp av, sjekk ut nærområdet eller ta en forfriskende dukkert i bassenget.

Vi bor på Fairwind Hotel, som ligger rett ved verdenskjente Ocean Drive med sine mange barer og restauranter. Like i nærheten av hotellet finner du et stort utvalg av butikker med internasjonale merker, så her er det nok å ta seg til!

De som ønsker kan bli med vår reiseleder for en felles middag.

Miami Beach med Ocean Drive. Hold øynene åpne for kjendiser.
Dag 2

Miami og byrundtur

I dag skal vi få oppleve Miami! Guiden tar oss med på en byrundtur hvor vi blant annet skal besøke Lille Havana med hovedgaten Calle Ocho, Art Deco-distriktet på South Beach, luksusområdet Coconut Grove og mye annet spennende. Program og tid avhenger av trafikken i Miami, som tidvis kan være en utfordring.

Miami har i de siste årene utviklet seg til å bli en pulserende storby med høy kjendisfaktor og vakre strender. Miami ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet og er i dag Floridas mest berømte badesteder. Miami Beach er en egen øy adskilt fra resten av Miami av en bukt, med flere broer over til fastlandet. De fleste kjendiser med litt selvrespekt frekventerer Miami minst én gang i løpet av året, hvor de slapper av på byens mange luksushoteller og sørger for å bli sett på byens «hotte» klubber. I butikkene på Lincoln Road Mall og langs Ocean Drive er det lett å la seg rive med – shoppingen her slår det meste.

Miami er også MYE mer enn glatte kjendiser og dyre hoteller. Byen i seg selv er ekstremt internasjonal og har en stor andel latinamerikanere og eksilcubanere. Det merkes i byens rike og varierte restaurantbilde og kulturliv.

Florida blir ikke kalt "The sunshine State" for ingenting!
Dag 3

Ombordstigning i Celebrity Reflection

Etter en rolig morgen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Fort Lauderdales cruisehavn, Port Everglades, hvor skipet venter. Vel om bord nyter vi en sen lunsj og finner oss til rette i lugaren som skal være vårt hjem de neste 11 dagene. Klokken 16 kaster skipet loss og eventyret begynner. Før middag inviterer reiselederen til velkomstmøte og en drink i en av skipets hyggelige barer.

Et vakkert og moderne skip
Dag 4

Til sjøs

Første dagen på vårt fargesprakende karibiske eventyr tilbringer vi til sjøs. Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, i buffeten eller á la carte-restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys ombord. Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs eller krokket på gressplenen på dekk 15. Her blir det ikke lett å finne et kjedelig øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese ei god bok, er det selvsagt opp til deg.

Musikk og underholdning finner du overalt på skipet
Dag 5

George town, Grand Cayman - Caymanøyene

Vi ankommer kl 07.00 og seiler kl 16.00

Tidlig på morgenen ankommer vi Grand Cayman. På grunn av korallrevet som omslutter øya kan ikke skipet legge til kai, og transport mellom skipet og George Town foregår med småbåter, kalt tendere, som går i skytteltrafikk hele dagen frem til skipet seiler kl. 19.00.

Grand Cayman er den største av de tre øyene som tilhører Cayman Islands. Da Christoffer Columbus oppdaget Cayman-øyene i 1503, kalte han dem Las Tortugas (skilpadder) på grunn av alle skilpaddene han så i farvannet rundt øyene.

I dag er Grand Cayman først og fremst kjent som et skatteparadis og har mer enn 500 banker. Den mest populære turistattraksjonen er Seven Mile Beach – og med god grunn. Her er sanden finkornet og vannet klart og rolig – perfekt for snorkling og andre vannaktiviteter.

Men Grand Cayman har mer å by på enn strender og luksushoteller. I George Towns historiske sentrum, mellom pastellfargede hus og Fort George som ble bygget av britene i 1780-årene, ligger Cayman Islands National Museum. Museet ligger i en av øyas eldste bygninger, som tidligere har vært både fengsel, dansehall og postkontor.

Utforsk Grand Cayman på egenhånd, eller meld deg på en av utfluktene som arrangeres av skipet. Du kan blant annet velge mellom svømmetur blant rokker i Stingray City, nærkontakt med delfiner, besøk på en skilpaddefarm, seiltur og golf.

Seven Mile Beach - en av verdens vakreste strender. Vil du ta skrytebilde til årets julekort, gjør det her.
dag 6

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjemme deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
dag 7

Cartagena, Colombia

Vi ankommer kl 07.00 og seiler kl 16.00

I dag skal vi besøke en skikkelig fargeklatt av en by! Men byen har en ganske dramatisk historie. Cartagena ble grunnlagt i 1533, og historien forteller om spanjolenes gullplyndringer og fullastede skip med kurs for hjemlandet – alltid i fare for angrep av grådige pirater. Cartagena var ankomsthavn for de første slaveskipene og sentrum for nådeløse angrep fra andre kolonimakter som England og Frankrike.

I dag er byen et fredfylt tropisk paradis, med et bysentrum i godt bevart spansk kolonistil som står på UNESCOs verdensarvliste. San Felipe-festningen ble bygget av spanske kong Ferdinand for å beskytte Cartagena og troner som et landemerke over byen. Bovedas var en gang et byfengsel, men er i dag et eldorado av små brukskunstbutikker.

Skipet ligger ved kai i Cartagena hele dagen. Det går skyttelbusser mellom skipet og gamlebyen som man kan ta for noen få dollar. Opplev den sjarmerende gamle bydelen på egen hånd, eller delta på en av utfluktene fra skipet som inkluderer byrundtur med hest og vogn, byvandring, utflukt til La Popa-klosteret og besøk i Gullmuseet.

Cartagena er farger og liv!
Dag 8- 9

Oranjestad, aruba

Skipet ankommer kl 16.00 og seiler kl 18.00 dagen etter

Karibien venter! Aruba er ikke større enn at man kan se det meste på en dag. På tross av det lille arealet – øya er 3 mil lang og 1 mil bred – er naturen variert. Fra vakre viker med palmer, turkisblått vann og Karibiens mykeste hvite sand til et forunderlig røft landskap med forrevne klipper og skjulte kalksteinsgrotter på nordkysten.

Midt på øya finner du et ørkenlandskap med store kaktusplanter og steinformasjoner som ser ut som en rasende gud har skapt dem en gang i fortiden. Øya var opprinnelig bebodd av Caquetio-folket, men da den spanske oppdagelsesreisende Alonso de Ojeda kom til øya omtrent i 1499, ble alle innbyggerne tvangsflyttet til Santo Domingo, der de ble satt til å jobbe i kobbergruvene.

I forbindelse med åttiårskrigen mellom Spania og Nederland tok Nederland makten over øya i 1636, og i forbindelse med Napoleonskrigene var øya under engelsk styre i 1805. Øya kom tilbake under nederlandsk kontroll i 1816.

Vi legger til kai i øyas hovedstad, Oranjestad, en ren og blankpusset liten by med bare 20 000 innbyggere. Legg merke til den sterke nederlandske innflytelsen på arkitekturen. Aruba er ikke som andre karibiske øyer, men er i en kategori helt for seg selv.

Fargerike bygninger i Oranjestad på Aruba
Dag 10

Kralendijk, Bonaire

Vi ankommer kl 07.00 og seiler kl 19.00

Kralendijk, hovedstaden på Bonaire, er full av fargerike hus i rosa, oransje og limegrønn. Her kan man også finne flamingoer, rosa strender, flotte fjell og casinoer. Gå ikke glipp av den vakre stranden Sorobon Beach, som ligger på østsiden av Bonaire i en stor, beskyttet bukt. Her kan du slappe av på stranden eller forsøke deg på vindsurfing, som har blitt veldig populært her.

Bonaire er også kjent for sine rosa flamingoer, som i paringstiden kan være så mange som 15.000. Stedet for å se disse flamingoene er Washington Slagbaai National Park. Både dykking og snorkling er populære aktiviteter utenfor kysten av Bonaire. Du vil få se både vakre koraller og eksotiske, fargerike fisker. Kreolske retter er en favoritt blant lokal matlagning, og papayaen må også smakes. Som de andre øyene i de nederlandske antiller er røkt kjøtt og nydelige oster vanlig. Hvis du ønsker å prøve en litt annerledes rett, be om kaktussuppe!

Krystallklart vann så langt øyet kan se
DAG 11

WILLEMSTAD, Curaçao

Vi ankommer kl 07.00 og seiler kl 15.00

Kun noen mil nord for Venezuela ligger Curaçao, som sammen med Aruba og Bonair utgjør ABC-øyene. Curaçao er den største av de tre øyene, 68 kilometer lang og 11 kilometer på det bredeste – faktisk ikke større enn den danske øya Bornholm. Blant innbyggerne finnes mer en 50 forskjellige nasjonaliteter, noe som bidrar til øyas sjarm og karisma.

Hovedstaden Willemstad med sine vakre bygninger, interessante historie, markeder og sjarmerende gamle bydeler er vel verd et besøk. Langs kanalen som fører inn til naturhavnen og rundt hovedgaten Handelskade i den østre bydelen Punda ligger vakre hus i hollandsk arkitektur og med pastellfargede fasader. Her kan du også besøke verdens mest berømte slavemuseum, Kura Hulanda.

Rett utenfor hovedstaden ligger mer enn 30 strender som perler på en snor. De fleste ligger i viker på øyas sørside. Her kan du velge mellom private små viker omgitt av klipper eller lange sandstrender. Vannet er krystallklart og lokker til deilige bad. Curaçao er også et av verdens beste dykkereisemål med en svært rik undervannsverden.

Da Curaçao ble oppdaget i 1499 av spanske sjøfarere, hadde øya vært bebodd av Arawakindianere i over to tusen år. Disse ble snart tatt til slaver av conquistadorene og sendt til andre øyer i Karibien. I år 1634 ble Curaçao og hovedstaden Willemstad erobret av nederlenderne. De nye innbyggerne startet byggingen av Fort Amsterdam for å beskytte bosetningen og byen vokste frem.

Curaçao ble forvandlet til et sentrum for slavehandel i området frem til slaveopprøret i 1795. Etter å ha vært under britisk herredømme noen ganger, ble øya igjen nederlandsk i 1816.

Curacao er fargerikt, både når det gjelder natur og bygninger.
DAG 12-13

TIL SJØS

Cruiset nærmer seg slutten. Bruk de siste sjødagene til å fordøye alle inntrykkene fra cruiset og de interessante havnene vi har besøkt.

Dersom du er av den litt mer rastløse typen, kan skipets velutstyrte treningssenter få ut litt lopper av blodet. Her kan du være med på yoga- eller spinningtimer – eller ta treningen i eget tempo. Det fins også badstue om bord, hvis du føler for å svette litt ekstra… Disse dagene er til bare for å sole, nyte og slappe totalt av.

Nyt deilige spabehandlinger ombord
DAG 14

ANMKOMST FORT LAUDERDALE OG HJEMREISE

Vi ankommer kl 07.00

Tidlig om morgenen legger skipet atter til kai i Fort Lauderdale og sjøreisen er ved veis ende. Vi sier vemodig farvel og går i land.

MEN vi er ikke helt ferdig likevel!

I dag skal vi på utflukt i Everglades!

Gjennom hundre tusen år har naturen her skapt et miljø som er ganske ulikt noe du finner ellers i verden. Dette er verken land eller vann. Det er det som er igjen av det originale Florida.

Indianerne som først bosatte seg her døpte området Pahoakee, direkte oversatt: «Elver av gress». Everglades natureservat er i dag hjem til over 300 fuglearter, 600 typer fisk, for ikke å glemme skilpadder og alligatorer.

Denne turen vil ta oss med til hjertet av verdens største gjenlevende sumpområde. Og ja, vi skal kjøre luftbåt!

Etter turen tar vi oss tilbake til Miami hvor vi går på flyet tilbake til Norge.

Vi kommer nært innpå dyrelivet i Everglades
DAG 15

Ankomst Norge

Vel hjemme skilles våre veier for denne gangen, Vi håper du har kost deg på tur med Escape Travel og vi håper våre veier krysses ved en senere anledning!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Miami i økonomiklasse t/r
 • Innsjekket bagasje
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass, skip og hotell
 • 2 netter på Washington Park Hotel på South Beach m/frokost
 • 6 timers utflukt i Miami m/lunsj på egenhånd
 • 6 timers utflukt til Everglades m/lunsj på egenhånd
 • 11 netters cruise i valgt lugar
 • Samtlige måltider i skipets hoved- og buffetrestauranter
 • Gratis roomservice
 • Samtlige show og det meste av undeholdning
 • All inclusive classic drikkepakke ved bestilling av vinduslugar eller bedre
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Oppgradering til Premium Drikkepakke USD 11 per dag per person
 • ESTA til USA USD 14 per person. Dette søkes om individuellt på nett minimum 72 timer før avreise
 • Tips til guide + sjåfør på utflukter  2 USD per person
 • Middager og lunsjer i Miami
 • Utflukter i regi av rederiet
 • Måltider i skipets spesialrestauranter
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at på Grand Cayman er det ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst

Avvikende reisevilkår:

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

Lugarkategorier

 • Aquaclass med balkong

  Størrelse: Ca. 19 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  En Aqua Class-lugar med balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Ekstra fordeler:

  • Putemeny
  • Gratis bruk av badekåper
  • VIP-invitasjoner til ulike arrangementer
  • Tidlig ombordstigning og landgang
  • Egen innsjekk
  • Reservasjon av sitteplasser på restauranter og på utflukter
  • Ekspresslevering av bagasje
  • Gratis adgang til Persian Garden og Relaxation Room
  • Middager serveres i spesialrestauranten BLU
  • I denne kategorien har du med all inclusive classic drikkepakke
 • Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 19 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  Ingen av lugarene vi har er med hindret utsikt.

  Lugarer med privat balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  • I denne kategorien har du med all inclusive classic drikkepakke
 • Vinduslugar

  Størrelse: Ca. 17 m2

  Lugarer med stort vindu mot havet har plass til 2 personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  • I denne kategorien har du med all inclusive classic drikkepakke
 • Innvendig lugar

  Størrelse: Ca. 18 m2 uten vindu

  Som standard er de innvendige lugarene beregnet til 2 personer og utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  • All inclusive classic drikkepakke er ikke inkludert i denne kategorien.

Celebrity Reflection

 • Tonnasje: 126.000
 • Lengde: 319 m
 • Passasjerkapasitet: 3.046 (basert på to personer i hver lugar)
 • Mannskap: 1253
 • Byggår/Renovert: 2012/ 2018
 • Registreringsland: Malta

Celebrity Reflection er det femte skipet i Solstice-klassen som i tillegg består av Celebrity Eclipse, Celebrity Equinox, Celebrity Silhouette og Celebrity Solstice. Hun har ett dekk mer enn de andre skipene i Solstice-klassen, 72 flere lugarer, samt mer plass i restaurantene, flere solstoler på dekk og flere seter i teateret.

Skipet tilbyr en stor variasjon på ulike spisesteder. Her er det mange spisealternativer som allerede er inkludert i prisen og flere som man betaler en covercharge på om man ønsker å unne seg litt ekstra.

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises er et datterselskap av Royal Caribbean Cruise Line og har tolv skip som seiler på mange ulike seilingsruter og anløpshavner over hele verden. Rederiet har en balansert blanding av nye og mer erfarne cruisepassasjerer, og tilbyr en ferie av høy kvalitet til en fornuftig pris.

Utflukter i løpet av cruiset

Celebrity Cruises tilbyr et stort og variert utvalg av utflukter i alle anløpshavnene. Utfluktene ledes av godkjente, profesjonelle guider med god lokalkunnskap, slik at du får mest mulig ut av ditt opphold i land. Celebrity anbefaler at du bestiller utfluktene før du reiser slik at du er sikret plass på ditt førstevalg.