Capri

Sorrento, Capri og Napoli – antikkens perler

/Pompeii – byen under asken

Opplev Napoligulfens dramatiske historie og Sorrento med de vakre hagene, kjent for sine appelsin- og sitronplantasjer i terrasser oppover fjellveggene. Byen har utsikt over Sorrentobukten, med vulkanen Vesuv på den ene side og Capri mot horisonten i havet. Og ja – vi skal selvsagt besøke Pompeii.

Her er noen høydepunkter på turen:

 • Gå langs Pompeiis tidløse gater
 • Se de godt bevarte greske templene i Paestum
 • Utflukt til Herculaneum, den best bevarte byen etter vulkanutbruddet
 • Bo midt i «smørøyet» i Sorrento og i Capri by
 • Nyt solnedgangen på Capri
 • Besøk i Nasjonalmuseet i Napoli

Pompeii og Herculaneums dramatiske død som følge av Vesuvs vulkanutbrudd i 79 e.Kr. har gitt oss et utrolig hverdagsbilde av livet i romerske byer. Gjennom en vandring blant bolighus, bad, teatre og offentlige bygninger får du et unikt innblikk i antikkens historie på mikronivå.

Fra toppen av Capri styrte keiser Tiberius et rike som Europa aldri har sett maken til. Gjennom et besøk i Paestum, sør for Salerno, skal vi se hvordan en gresk koloni uttrykte sin respekt for sine guder gjennom imponerende tempelbygg, og hvordan en gresk by gradvis ble forandret etter den romerske erobringen.

Reiseleder Knut Ødegård er dr.philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994. Han var bestyrer for Det norske institutt i Athen 2003-2007 og har ledet en rekke arkeologiske prosjekter i Hellas de siste 20 år blant annet i Tegea på Peloponnes og på Naxos. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 470,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 09.10.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
 • Siste påmelding er 27.august
Reiseleder og historiker
Knut Ødegård

Avreiser

 • Avreisedato 09.10.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 21 470,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Sorrento - velkomstmiddag

Formiddagsavgang fra Oslo med Lufthansa via München til Napoli hvor vi lander på ettermiddagen. Buss tar oss videre og en times tid senere er vi ved vårt hotell midt i Sorrento. Hotel Sorrento City er et boutique hotell som ligger på hovedgaten Corso Italia, mellom Piazza Tasso, som er hovedtorget, og jernbanestasjonen.

Inne i byens gamle gater finner du butikker som selger lokale produkter og på den moderne hovedgaten finner du butikker med italiensk mote og design. Sorrento har et deilig klima med lang sommer og korte, milde vintre. Byen har et utmerket kjøkken og en kystlinje med en natur som kan pusten fra enhver.

Om kvelden tar vi en kort spasertur bort til en hyggelig restaurant hvor vi spiser en god middag sammen. (M)

 

Sorrento
Dag 2

Pompeii

Etter frokost går turen til Pompeii, antikkens best bevarte by. Vi har dagen til disposisjon for å se restene etter denne byen som ble begravet da vulkanen Vesuv hadde et utbrudd 79 e.Kr. Gjennom en innholdsrik dag skal vi se på hvordan byen var styrt, hvordan folk bodde, levde og døde en oktoberdag i 79. e.Kr.

Vi vandrer langs torg og gater, ser bolighus, bad, teatre og amfiteater og forsøker å nå fram til menneskene som engang befolket denne byen. Retur til Sorrento om ettermiddagen, kvelden har du til egen disposisjon. (F)

 

Slik så en fast food-restaurant ut for 2000 år siden. Her fikk du kjøpt varm mat hvis du var sulten mens du vandret rundt i Pompeii.
Dag 3

Paestum

I dag går turen sørover til Paestum og vi bruker dagen til å utforske byen. I denne greske kolonien, grunnlagt på slutten av 600-tallet, bygde man mellom år 550–450 tre store templer som alle er blant verdens best bevarte greske templer. Vi gjør oss kjent med den greske kulturen og arkitekturen i Sør-Italia og ser også hvordan byen gradvis forandret karakter gjennom sin lange historie, særlig etter romernes erobring på 200-tallet f.Kr. Retur til Sorrento tidlig ettermiddag.

Resten av ettermiddagen og kvelden til egne aktiviteter. Spør gjerne Knut om gode tips. (F)

Paestum
Dag 4

Oplontis og Stabia

Vi ser på et utvalg mindre funnsteder i Vesuvområdet, Oplontis og Stabiae. Her ser vi hvilken katastrofe vulkanutbruddet i 79 e.Kr. var også for alle de villaer og fasjonable residenser som fantes utenfor de mer kjente byene som ble rammet av utbruddet. Om ettermiddagen returnerer vi til Sorrento. (F)

Italiensk favoritt, limoncello
Dag 5

Herculaneum

Pompeii var ikke den eneste byen som ble begravet av Vesuvs utbrudd. Noe lenger nord og nærmere Napoli ligger Herculaneum, der de romerske privathusene er enda bedre bevart enn i Pompeii, blant annet med forkullede rester av tak og treverk. Og vi får se at selv nabobyer kunne være ganske forskjellige fra hverandre også i antikken. Tidlig ettermiddag returnerer vi til Sorrento. Du vil kanskje nyte en kaffe eller limencello på en kafe og se på folkelivet. (F)

Herculaneum
Dag 6

Avreise til Capri

Etter frokost og utsjekking blir vi hentet og fraktet til havnen i Sorrento. En snau halvtimes båttur senere er vi på Capri!

Vi tar den kjente kabelbanen opp til Capri by, og sjekker inn på Hotel Gatto Bianco midt i sentrum. Dagen på egen hånd til å nyte den dramatiske naturen, eller øyas fasjonable butikker. Felles middag på en god, lokal restaurant om kvelden. (F, M)

Capri
Dag 7

Capri - Keiser Tiberius’ villa

Om morgenen går vi den vakre veien opp til keiser Tiberius’ villa (Villa Jovis) og ser hvordan keiseren bygde opp sin residens med et utrolig rundskue på Napoligulfen. Det var herfra keiser Tiberius i lange perioder styrte det største imperium som vår verdensdel har sett. Resten av dagen og kvelden til egne opplevelser (F).

Dag 8

Fra Capri til Napoli

Turen går tilbake til fastlandet når vi tar hydrofoilen inn til Napoli. Her venter bussen, og sjåføren tar oss gjennom den kaotiske trafikken i denne fascinerende byen til Nasjonalmuseet.

Med sine veggmalerier, statuer og gjenstander fra utgravningene i Pompeii og Herculaneum er dette et av verdens viktigste museer for antikk kunst. Etter besøket i museet spiser vi lunsj før ferden går til hotellet for innsjekking. Om kvelden har vi avskjedsmiddag på en restauranten i hotellets toppetasje. (F,L,M)

Napolis smale gater der klessnorene strekker seg fra vindu til vindu og pryder strøket med fargerike plagg
Dag 9

Hjemreise

Etter frokost og utsjekking kjører vi mot flyplassen. Lufthansa har avgang på formiddagen og vi er tilbake på Oslo Lufthavn om ettermiddagen. (F)

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo–München – Napoli t/r med Lufthansa
 • Flyskatter og avgifter (pr. 13.jan 2019)
 • Åtte netter i  dobbeltrom inkludert frokost
 • Hotellskatter
 • En lunsj inkl. ½ vann og ¼ vin
 • Tre middager inkl. ½ vann og ¼ vin
 • Engelsktalende lokalguider
 • All transport med buss, hydrofoil og kabelbane
 • Alle inngangsbilletter
 • Rundreise som beskrevet med Knut Ødegård som reiseleder

Prisen inkluderer ikke

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

 

Om hotellene

HOTEL SORRENTO CITY 3* / 09.-14.oktober
Et lite boutique hotell av mellomklasse standard med kun 16 rom beliggende på  Sorrentos hovedgate, Corso Italia. Bygget på 1950-tallet, totalt renovert, med sjarmen fra fortiden blandet med moderne komfort. Noen rom har balkong. Les mer om hotellet her.

HOTEL GATTO BIANCO 4* / 14.-16.oktober
Et hyggelig hotell i sentrum av Capri by i kort gangavstand fra «La Piazzetta». Her har de holdt på stilen fra Capri på 50-tallet, men oppgradert med moderne fasiliteter og rommene har TV, minibar, safe, telefon og wi-fi. Hotellet har romslige salonger, terrasser som vender ut mot blomsterfylte hager. En liten fredelig oase med «hjemme oss» følelsen. Overalt ser du de typiske keramikkflisene fra Capri og Sorrento.
Les mer om hotellet her.

GRAND HOTEL ORIENTE 4* / 16-17.oktober
Hotellet ligger i hjertet av Napoli, rett ved børsen, nær havnen og shoppingområdet. Restaurant, bar.  Rom av god størrelse med alle moderne fasiliteter, hårtørrer, minibar, TV, gratis wi-fi. Les mer om hotellet her.