Capri

Sorrento, Capri og Napoli – antikkens perler

/Pompeii – byen under asken

Opplev Napoligulfens dramatiske historie og Sorrento med de vakre hagene, kjent for sine appelsin- og sitronplantasjer i terrasser oppover fjellveggene. Byen har utsikt over Sorrentobukten, med vulkanen Vesuv på den ene side og Capri mot horisonten i havet. Og ja – vi skal selvsagt besøke Pompeii.

Her er noen høydepunkter på turen:

  • Gå langs Pompeiis tidløse gater
  • Se de godt bevarte greske templene i Paestum
  • Utflukt til Herculaneum, den best bevarte byen etter vulkanutbruddet
  • Bo midt i «smørøyet» i Sorrento og i Capri by
  • Nyt solnedgangen på Capri
  • Besøk i Nasjonalmuseet i Napoli

Pompeii og Herculaneums dramatiske død som følge av Vesuvs vulkanutbrudd i 79 e.Kr. har gitt oss et utrolig hverdagsbilde av livet i romerske byer. Gjennom en vandring blant bolighus, bad, teatre og offentlige bygninger får du et unikt innblikk i antikkens historie på mikronivå.

Fra toppen av Capri styrte keiser Tiberius et rike som Europa aldri har sett maken til. Gjennom et besøk i Paestum, sør for Salerno, skal vi se hvordan en gresk koloni uttrykte sin respekt for sine guder gjennom imponerende tempelbygg, og hvordan en gresk by gradvis ble forandret etter den romerske erobringen.

Reiseleder Knut Ødegård er dr.philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994. Han var bestyrer for Det norske institutt i Athen 2003-2007 og har ledet en rekke arkeologiske prosjekter i Hellas de siste 20 år blant annet i Tegea på Peloponnes og på Naxos. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Last ned reiseprogram
  • Siste påmelding er 27.august
Reiseleder og historiker
Knut Ødegård

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger