St. Hans på Bornholm – i deilige Danmark

Opplev denne nydelige øya ute i Østersjøen, hvor lyset er så spesielt at det har inspirert kunstnere i alle tider. På Bornholm leves livet stort sett i sakte takt i sjarmerende småbyer, blant frodige åkre og enger, tette skoger og kritthvite strender.

For ikke å snakke om maten … Vi lover lekre spesialiteter, danske smørbrød, kakebord av en annen verden – og både hjemmelaget øl og snaps for den som vil ha det.

Gled deg til: 

 • Dansk vennlighet, sommer og idyll
 • Besøk i Svaneke, kåret til «Danmarks smukkeste købstad»
 • Smak på lekre spesialiteter som «Bornholmernes gull» og en usedvanlig tartelett
 • Fru Petersens berømte kakebord – klarer du smake på alle?
 • Tur med hest og vogn i Almindingen
 • Borgen Hammershus med sin formidable havutsikt
 • Vi lærer om tindved og spiser St.Hans-middag på Bornholms eneste vingård

Vi bor i Rønne, Bornholms største by med nesten 14 000 innbyggere. Byen har mange fine bindingsverkshus, ved siden av de såkalte «bombehusene» – murhus i rød eller gul stein som ble bygget for å erstatte de mange husene russerne bombet mai 1945.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 20.06.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Alle måltider fra middag ankomstdag til frokost avreisedag er inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.06.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 14 950,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Bornholm og Rønne

Vi flyr med SAS som har avgang om morgenen. En times tid senere lander vi i København. Fra Kastrup flyplass fortsetter reisen med Bornholmerbussen via Øresundbroen til Ystad og videre med hurtigferje til Bornholm, total reisetid cirka 3 timer. Ettermiddagen er på egen hånd til litt avslapping eller hva du måtte ønske, så møtes vi senere til middag på hotellet.

Vi bor på Griffen Spa Hotel som ligger ved Rønnes lystbåthavn, den gamle bydelen og Torvet, byens naturlige samlingspunkt og hvor det summer av liv. Du kan slappe av på hotellets spaområde og glede deg over lekkerbiskenene som hotellets dyktige kokker lager med omhu. Hotellets restaurant, G’s kjøkken, vender mot vest, så når sola går ned om kvelden, går den ned i havet rett foran deg. Himmelen og havet blir farget i de mest fantastiske farger!

Inkluderte måltider: middag

En av mange sjarmerende hus i Rønne
Dag 2

Smaken av Bornholm, danske kvalitetskalorier

I dag skal vi nyte noen av Bornholms spesialiteter. I Hasle besøker vi Bornholms siste røykeri,  hvor de fortsatt røyker sild i en åpen ovn slik de har gjort gjennom generasjoner. Røkt sild omtales også som «Bornholmernes gull». Vi skal naturligvis prøvesmake det delikate «gullet» som akkurat er tatt ut av ovnen og serveres glinsende med et stykke brød og grovt salt.

Vi kjører videre til Svaneke, som i 2013 ble kåret til «Danmarks smukkeste købstad». Gå på oppdagelsestur blant de gamle, ærverdige bindingsverkshusene. Er du glad i det søte, er byen et sukkerparadis med egen iskremfabrikk, sjokoladeverksted, og de produserer egne sukkerstenger og karameller.

Midt på Torvet ligger Svaneke Bryghus hvor ølsommelieren tar imot og forteller om ølbrygging og det gode økologiske ølet deres som har vunnet mange utmerkelser. Smaksprøvene er avstemt til de fine smørbrødene vi får servert til lunsj.

Tindved – eller havtorn som de heter i Danmark – er bær som vokser vilt hovedsakelig i strandjord langs kysten. De blir også omtalt som Nordens pasjonsfrukt. På «Høstet» har de en plantasje med tindved. Her får vi en liten omvisning og smaksprøver på marmelade, øl og saft, alt laget på dette næringsrike bæret.

For å runde av dagens utflukt besøker vi Fru Petersens Café. Hennes kakebord er berømt med både boller, kringler, eplekake, fruktterter, lagkaker og mye mer. Nyt kaffen eller teen i de hyggelige stuene eller kanskje i hagen hvis været tillater. Det sies at man ikke kan reise seg før man har smakt på alle kakene – velbekomme! Om du klarer å reise deg etter du har smakt på alle kakene er en annen sak … Men bare til info: Grete Roede-kurs etter hjemkomst er ikke inkludert!

Vi er tilbake på hotellet om ettermiddagen. Kanskje noen vil ta en liten spasertur så man kan finne plass til middagen som serveres litt senere på kvelden på hotellet.

Inkluderte måltider: frokost, lunsj, kakebord, middag 

Fru Petersens Café på Bornholm
Dag 3

Ekkodalen, hestevogntur

Midt på dagen kjører vi ut til Ekkodalen. Med sine 12 kilometer er Ekkodalen den lengste sprekkedalen på øya Bornholm. Den har en bredde på 60 meter og har mye mer å tilby enn bare den morsomme ekkoeffekten. Inne i skogen ligger et lite traktørsted, Ekkodalshuset. Her serveres lunsj, en tartelett. Navnet tilsier kanskje en minipai, men denne tarteletten er slett ingen liten affære, den rommer 300 gram deilig hjemmelaget fyll!  Ligger tarteletten tungt, så er det mulighet for å røre på bena og prøve ekkoet i Ekkodalen.

Herfra blir det hestevognstur gjennom skogen, Almindingen, og vakre naturområder.  Vi er tilbake på hotellet tidlig ettermiddag. Middag på hotellet.

Inkluderte måltider: frokost, lunsj, middag

 

Hestevognstur i Almindingen
Dag 4

Hammershus borgruin, snaps, Gudhjem, middag på Lille Gadegård

Klar for nye opplevelser med vår danske lokalguide. Vi kjører mot nord og underveis passerer vi de gamle stasjonsbyene, Nyker og Klemensker, på vei mot Nord-Europas største borgruin – Hammershus.

Den ligger vakkert til ved Hammerknuden på en klippe, høyt hevet over Østersjøen. Borgen befinner seg 74 meter over havet, og utsikten er formidabel – i alle retninger. Ved slottsgården er det et besøkssenter som ble innviet av Kronprinsesse Mary i 2018.
Man antar at borgen er fra slutten av 1200-tallet, noe som støttes av utgravninger og forskning fra 2015. En slik borg har selvsagt noen dramatiske øyeblikk gjennom en lang historie. En av dem omhandler Christian IVs datter, Leonora Christine og hennes mann. De ble sperret inne på Hammershus grunnet landsforræderi etter at øya ble befridd fra svenskene i 1658. De forsøkte å flykte, men det lyktes ikke. Ikke før i 1743 ble Hammershus gitt opp fra makthaverne, og ruinene ble fredet fra 1822.

Herfra passerer vi Allinge-Sandvig , to sammenvokste nabobyer. Allinge oppsto omkring de naturlige klippehavnene på kysten, mens Sandvig er et fiskeleie fra middelalderen. Turen herfra og ned mot Gudhjem går helt ute ved kysten, en strekning som også kalles Bornholms riviera.

Naturen er et stort spiskammer. Gjennom mange år har planter og urter vært brukt i den daglige matlagingen, men også til behandling av sykdommer.  I dag handler det om snaps. Vi går en liten tur ut fra Melstad havn sammen med en av Bornholms dyktige formidlere og ut i øyas skjønne natur. Hva kan man putte i sin snaps? Hvor lenge skal snapsen stå og trekke? Skal den være sterk eller mild? Naturligvis blir det smaksprøver underveis. Turen avsluttes ved Gudhjem havn (ca. 1,5 km.).

Gudhjem har gjennom tidene vært en landsby hvor befolkningen livnærte seg av fiske og hvalfangst. I dag er Gudhjem et populært reisemål for turister som er fascinert over de bratte, maleriske gatene, den flotte utsikten og den vennlige atmosfæren. I klippehagene ser du både morbær- og fikentrær, noe som ikke er vanlig på disse breddegrader. Vi spiser en lekker fiskebuffet, deretter får du litt tid til å utforske byens gater på egen hånd.

Bornholm har fire rundkirker, og navnet forklarer utseendet. Med sine runde former, har de et tydelig og sjarmerende særpreg. Opprinnelig ble de bygget som en kombinasjon av kirke og forsvarsverk. På veien tilbake til Rønne besøker vi den største av øyas rundkirker,  Østerlars kirke med sin helt unike bygningsform og akustikk.

Vel tilbake på hotellet får du noen timer å slappe av på før vi begir oss ut til  vingården Lille Gadegaard. Vinbonden Jesper tar oss vel imot og forteller om livet som vinpioneer i Danmark. Her skal vi også spise middag, en herlig grillbuffet med deilige sauser og salater, kjøttet er fra gården. Sammen med måltidet blir det en prøvesmaking av gårdens vin.

Inkluderte måltider: frokost, lunsj, middag

Vingården Lille Gadegård
Dag 5

Hjemreise

Etter frokost er det på tide å starte på hjemreisen. Ved hjelp av buss og ferge kommer vi oss over til København og Kastrup der SAS har avgang om ettermiddagen. Etter en drøy time er vi tilbake og lander på Oslo Lufthavn.

Inkluderte måltider: frokost

Ekkodalshusets tartelett

Reisebetingelser

INKLUDERT I PRISEN

 • Fly Oslo Lufthavn – København tur/retur
 • Buss og hurtigferje Kastrup – Rønne tur/retur
 • 4 overnattinger på Griffen Spa Hotel inkl. frokost
 • 3 lunsjer
 • 4 middager
 • Kakebord og andre smaksopplevelser
 • Utflukter som beskrevet
 • Hestevogntur i Almindingen
 • Danske lokalguider
 • Reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke til måltidene utover det som er beskrevet i programmet

GRIFFEN SPA HOTEL  

Hotellet har en utmerket beliggenhet ved den gamle bydelen i Rønne og direkte ut mot havet. Vi kan tilby rom mot byen eller rom med balkong og sjøutsikt (mot tillegg).

Rommene har bad, gratis wifi, kjøleskap, vannkoker og TV. Det er også et sittehjørne og skrivebord. I 2017-2018 ble hotellet totalrenovert. Innredningen av hotellet står Pernille Bülow for, som også er kjent for sitt glass- og smykkedesign.

Du har gratis adgang til det 1 000 kvadratmeter store spaet og velværesenteret, hvor du finner blant annet boblebad, badstue og oppvarmet innendørsbasseng. Behandlinger kan bookes mot en ekstra avgift. Hotellet har også bar og restaurant med uteservering om sommeren.