En drøm på to hjul

Stisykling fra Alpene til Middelhavet

DZLG1908 2

Bli med på en spektakulær sykkeltur med fantastiske naturopplevelser! I de italienske alpene mellom Piemonte og Liguria ligger et helt unikt nettverk av grusveier og stier i storslagen natur. En av de mest populære rutene heter Via del Sale og går fra Limone og ned til havet ved Sanremo - det er denne vi skal følge. Denne stisykkelreisen passer både nybegynnere og de som har syklet i terreng tidligere.

Navnet Via del Sale betyr saltveien, og kommer av at de verdifulle salttransportene tidligere gikk langs denne veien. Det er mange høyt beliggende grusveier bygd av militæret her i grenselandet mellom Italia og Frankrike – selv om det snarere virker som om de er laget for å gi så vakker utsikt som mulig.

Før reisen fra fjell til hav, varmer vi opp med en sykkeldag omkring den sjarmerende alpebyen Limone, en av våre favoritter både når det gjelder tur- og sykkelterreng og god mat. Her får vi prøvd oss på både grus og på enklere sykkelstier i Alpene slik de en gang var, før vi kommer til fargekoordinerte blomsterkasser og ølmerkeparasoller. Vel nede i Sanremo ved Middelhavet tar vi en velfortjent dukkert!

Leie av sykkel inkludert

Høydepunkter

Program

4 frokoster og 1 middag inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise t/r Oslo-Nice
 • 4 overnattinger med frokost, i dobbeltrom
 • 1 middag
 • Tre guidede sykkeldager
 • Leie av sykkel med fordempere (hardtails). Fulldempere eller e-sykler kan leies mot tillegg.
 • All intern transport ihht program
 • Bagasjetransport mellom Limone og Sanremo
 • Lokalkjent, svensk guide, som er med fra flyplass til flyplass i Nice

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Lunsjer, kjøpes på spisesteder underveis

Vanskelighetsgrad. Du trenger ikke å ha mye stisykkelerfaring for å være med på denne turen, men du bør ha prøvd det tidligere, og ha et ønske om å lære mer. Du må være komfortabel på en sykkel og ha god balanse, siden man ofte står oppreist og styrer med kroppen. Syklingen går ca. 20% på stier og resten på grusveier. Grusveiene er for det meste i veldig god stand og kun tidvis steinete. Stiene vi kjører på er ofte flate med godt jordsmonn – men det er også noen mer teknisk krevende partier. Det er ingen skam å gå av sykkelen dersom det blir vanskelig! Merk at etappene er mer anstrengende enn tilsvarende distanser på asfalt.

Overnatting. Vi bor i enkelt- og dobbeltrom på hoteller underveis, med unntak av hotellet i Monesi hvor vi bor i tre- eller firesengsrom.

Hotell i Limone: Grand Hotel Principe
Hotell i Monesi: La Vecchia Partenza
Hotell i SanRemo: Hotell Belsoggiorno

Måltider. Frokost spiser vi på hotellene, lunsj på sykkeldagene spiser vi på serveringssteder underveis. Vi spiser felles middag i Monesi, øvrige kvelder spiser du der du selv ønsker. Ved påmelding vennligst oppgi om du er vegetarianer eller har matintoleranser som skal hensyntas.

Guide/gruppe. Lokal, svensktalende guide følger med på turene. Han/hun vil sykle med dere alle dagene, gi tips til god sykkelteknikk og vil kunne fortelle om områdets kultur og geografi. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som guiden gir på reisen.

Utstyr. Våre stisykler har demper foran og er av god kvalitet. Du kan også bestille el-stisykkel mot et tillegg i prisen. Guidene har nødvendige verktøy for å fikse punkteringer, men dersom du har eget verktøy som dekkjern, momentnøkkel og pumpe, kan du gjerne ta med deg dette. Leie av sykler er inkludert, men alle deltakere må ha med egen hjelm. Det kan også være lurt å ta med sykkelhansker, sykkelbukse med polstring, eventuelt sykkelsko, beskyttende briller og knebeskyttere. Som regel holder det med t-skjorte og shorts på turene, men i høyden kan det være kaldere, så det lønner seg å ha med noen ekstra lag. Forslag til pakkeliste vil bli sendt ut nærmere avreise.

Service/bagasje. Bagasjen transporteres mellom Limone og Sanremo. Du må derfor ha med deg nødvendig skift og annet til overnattingen i Monesi.

Valuta. Både i Italia og Frankrike brukes Euro. Du bør ha på deg noen kontanter for å betale lunsj og evt. drikke til maten, suvenirer og annet.