Stisykling fra alpene til middelhavet

Bli med på en spektakulær sykkeltur med fantastiske naturopplevelser! I de italienske alpene mellom Piemonte og Liguria ligger et helt unikt nettverk av grusveier og stier i storslagen natur. En av de mest populære rutene heter Via del Sale og går fra Limone og ned til havet ved Sanremo. Denne stisykkelreisen passer best for de som har syklet i terreng tidligere.

Navnet Via del Sale betyr saltveien, og kommer av at de verdifulle salttransportene tidligere gikk langs denne veien. Den første strekningen høyt oppe i fjellene fører tankene til eksotiske veier i Himalaya, eller kanskje i Sør-Amerika. I tillegg til disse er det mange høyt beliggende grusveier bygd av militæret her i grenselandet mellom Italia og Frankrike – selv om det snarere virker som om de er laget for å gi så vakker utsikt som mulig.

Før reisen fra fjell til hav, varmer vi opp med et par dager omkring den sjarmerende alpebyen Limone, en av våre favoritter – både når det gjelder tur- og sykkelterreng og god mat. Her får vi prøvd oss på både grus og på enklere sykkelstier i Alpene slik de en gang var, før vi kommer til fargekoordinerte blomsterkasser og ølmerkeparasoller. Vel nede i Sanremo tar vi en velfortjent dukkert!

Last ned reiseprogram
  • Nyhet!

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger