Stisykling i Skottland

Vilt og vakkert landskap, trivelige vertshus og gjestfrie mennesker – Skottland er et magisk sted. Denne gangen reiser vi dit for å utforske dette vakre landet med stisykkel!

Vi skal til Tweed Valley, et paradis for stisykkelentusiaster. Vi bor behagelig i sentrum av den vakre landsbyen Peebles, og våre svært erfarne guider tar oss med på de morsomste og beste sykkelstiene området har å by på, gjennom vakkert landskap og forbi tradisjonelle vertshus. Tweed Valley tilbyr sykkelstier som passer alle nivåer. Denne stisykkelreisen passer både for eventyrlystne nybegynnere og de som har syklet i terreng tidligere. 

På denne turen får du litt av alt – trivelig landsbyliv, bortgjemte og stemningsfulle skotske puber og restauranter, og stisykkelmoro i vakker natur. Bli med og utforske den skotske landsbygda på stisykkel!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 590,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 4 dager
Reiseleder
Roger Bareksten

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 10.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 14 590,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 (10. sep)

Velkommen til Skottland!

Du møter din norske reiseleder på Oslo Lufthavn torsdag morgen. Vi reiser med Norwegian og lander på flyplassen i Edinburgh om formiddagen. Der blir vi plukket opp og kjørt ut på landsbygda, til Tweed Valley. Fremme i Peebles møter vi guidene våre og resten av crewet til et velkomstmøte. Vi spiser en lett lunsj mens vi får en gjennomgang av programmet for de neste dagene. Nå skal du få vekket stisykkelappetitten for alvor!

Etter briefingen blir det god tid til å tusle i den lille byen, besøke noen av de små, rare, lokale butikkene. Det er også verdt å ta en tur ned til elvebredden og ta inn det rolige landskapet. Eller kanskje du vil leske deg med en lokalprodusert øl på nærmeste pub? Det er også mulig å gå innom det lokale supermarkedet for å kjøpe med litt energi til sykkelturene.

Vi skal overnatte på historiske Tontine Hotel som ligger midt i sentrum av den lille landsbyen. De har spesialisert seg på gjester som ønsker en aktiv ferie, og her bor flere stisyklister, fiskere og vandrere, med aktivitetene rett utenfor døren. Man trenger ikke gå lenger enn til restauranten på hotellet for å finne deilig mat med lokale råvarer, så her spiser vi middag i kveld. En god anledning til å bli bedre kjent med de andre i gruppa, og dele forventningene til dagene som kommer.

Måltider inkludert: Middag

Den sjarmerende landsbyen Peebles
Dag 2 (11. sep)

Vi hopper på sykkelen

Endelig starter vi vårt stisykkeleventyr! Vi skal holde oss i området Glentress Forest Park, med elven Tweed som en fast følgesvenn. Her ligger noen av de beste stiene i området, og vi vil ha mulighet til å velge flere ulike stier gjennom vakker og variert natur.

En 10 minutters kjøretur tar oss til utgangspunktet. Her bruker vi noe tid på å tilpasse sykler til hver enkelt, og sørge for at alle føler seg komfortable med å legge ut på stiene. Det blir tid til en siste kopp kaffe før vi legger ut på tur. I løpet av de første kilometerne vil guidene bli kjent med gruppa, og får et godt grunnlag for å tilpasse rutevalgene de neste dagene. Helgen er lagt opp med utgangspunkt i vanskelighetsgrad 0-2, for nybegynnere og deg med litt erfaring (les mer om graderingsnivået her). Vi har med oss to guider, noe som gir oss muligheten til å dele opp gruppa hvis nivået spriker.

Å oppleve den skotske naturen på sykkelen er noe ganske annet. Du kan suse over heiene med vinden i håret, more deg med å manøvrere sykkelen på smale stier, og jobbe sammen med landskapet på en helt annen måte enn du gjør på en fottur. Forhåpentligvis får du noen tekniske utfordringer også, som gjør deg til en bedre stisyklist. Men det er ingen skam å gå av sykkelen hvis det blir for vanskelig!

Vi sykler i ca 4 timer+, og spiser lunsj underveis. Etter en dag med sykling kjører vi tilbake til Peebles og hotellet. Blir du med på puben for å dele stisykkelhistorier og andre skrøner? Middag spiser du der du ønsker – den lille byen har flere restauranter i ulike klasser.

Måltider inkludert: Frokost

Dag 3 (12. Sep)

Varme i sykkeltrøya

I dag skal vi prøve oss på nye stier. Guidene velger dagens rute basert på gruppas nivå. Nå er du blitt varmere i trøya – kanskje ser vi allerede i dag at nivået på gruppa har hevet seg? Dagen skrider fram som i går – vakkert landskap, hygge, mestring og en god lunsj på veien.

Tilbake i Peebles er det tid til å legge labbene høyt, eller strekke på beina ved å utforske andre deler av landsbygda. I kveld spiser vi middag på hotellet, og her er det gode muligheter for å fortsette kvelden. I baren har de en rik meny med vin og drinker, i tillegg til lokalprodusert øl og alkoholfire cocktails – noe for enhver smak!

Måltider inkludert: Frokost, Middag

 

Frister det med after-bike på puben?
Dag 4 (13. sep)

Siste dag på hjul

Vi nyter vår siste frokost på hotell Tontine, og gjør oss klare til vår siste dag med sykling. Nå er vi blitt godt kjent og mer komfortable med gruppa, og guidene vet enda mer om hva vi er gode for. Som stisyklister in-the-making er det gøy å sykle sammen som en gruppe – man kan bli inspirert, oppmuntret, lære av og le med hverandre!

Det blir tid til en tidlig middag før vi blir kjørt til flyplassen og vårt kveldsfly. Med nye evner og minner i bagasjen! Etter denne helgen har du forhåpentligvis fått smaken på stisykling. Glentress Forest Park som vi har brukt tid i, er bare et av områdene som utgjør stisykkelparadiset Tweed Valley. Kanskje frister det å komme tilbake og utforske noen av de mange flere morsomme stiene området har på by på. Eller kanskje vi sees på en annen sti et annet sted?

Måltider inkludert: Frokost

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad. Turen er basert på vanskelighetsgrad 0-2, både for nybegynnere på stisykkel og de med litt erfaring. Les mer om graderingen her. Du bør være komfortabel på en sykkel og ha god balanse, siden man ofte står oppreist og styrer med kroppen. Dersom stiene blir for vanskelige er det ingen skam å gå av sykkelen!

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-Edinburgh
 • 3 overnattinger med frokost, i hjertet av sykkelområdet
 • 3 sykkeldager med profesjonelle, erfarne og lokalkjente guider
 • 3 dagers leie av gode stisykler med fordempere (hard tails)
 • 2 middager
 • All intern transport og logistikk ihht program
 • Norsk reiseleder
 • Fotoalbum fra helgen

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Lunsj, middag dag 2 og 4, drikkevarer
 • Enkeltromstillegg (Må bestilles ved påmelding, begrenset antall)

Krav til deltakerne. Deltakelse foregår på eget ansvar. Vi bruker erfarne, sertifiserte guider, som har stort fokus på sikkerhet, og gjør det de kan for å gjennomføre sykkelturene på en trygg måte. Men stisykling er en aktivitet hvor det kan skje uhell eller skader. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på denne turen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Forsikringer. På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for turens aktiviteter. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

Overnatting. Vi bor 3 netter på Hotel Tontine i den lille landsbyen Peebles. Hotellet tilbyr en varm og hjemmekoselig atmosfære, og har lang erfaring i å huse aktive reisende. Prisen inkluderer plass i dobbeltrom. Dersom du bestiller én plass i dobbeltrom, krever dette at vi finner en annen gjest av samme kjønn som også ønsker å dele rom. Hvis vi ikke finner dette, må du betale enkeltromstillegg.

Måltider. Frokoster er inkludert, samt middag dag 1 og 3. Lunsjene vil være en kombinasjon av nistepakke og koselige, lokale cafeer underveis. De dagene vi spiser nistepakke, planlegges dette i god tid på forhånd, så du får mulighet til å kjøpe med mat før vi legger ut på tur. Gi oss beskjed ved bestilling om du er vegetarianer eller har allergier.

Guide/gruppe. Lokalkjente, profesjonelle stisykkelguider følger med på turene. De vil sykle med oss alle dagene, og vil kunne fortelle om de ulike stiene i området, samt områdets kultur og historie. Det vil også være med en norsk reiseleder, som møter gruppen på Oslo Lufthavn, og følger gruppa til flyplassen i Edinburgh på søndag. Gruppestørrelse: Min. 12 deltakere, maks 16 deltakere. Guidene legger opp turen så den passer best mulig med gruppens nivå, og vær og forhold for øvrig. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som guide og turleder gir på reisen.

Utstyr. Vi leier stisykler med dempere foran (hard tails). Guidene har nødvendige verktøy for å fikse punkteringer, og vil assistere oss med dette. Du bør ha med hjelm, en liten ryggsekk, sykkelhansker, og gjerne sykkelbriller eller andre beskyttende briller. Fullstendig forslag til pakkeliste sendes når avreise nærmer seg.

Værforhold. Skotland i september kan by på både sol og regn, akkurat som i Norge. Ta med klær til sykling i både godt og mer ruskete vær.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 12 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å kansellere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.