Svalbard – et magisk vinterland

/ Med hundespann og snøscooter i blåtimen

Uendelige, snødekte og stille vidder, med stjernehimmel, måneskinn og nordlys som lyser opp det trolske landskapet. Fra midten av november og ut januar er Svalbard uten sollys døgnet rundt, dette er polarnatten når månen skinner så sterkt at lyset kaster skygger i snøen. I februar kommer lyset sakte tilbake. Dette gir helt spesielle lysforhold på dagtid, med en vakker blåtone som rett og slett må oppleves. Fargespillet endrer seg nå hurtig mellom blått, rosa og lilla, og dette reflekteres i snøen. Det er det som kalles «blåtiden» eller «blåtimen». Den stemningsfulle tiden innbyr til spennende opplevelser og hyggelige måltider i godt selskap.

Gled deg til:

 • Nordlysaften på villmarkscamp, med middag og gode historier
 • Hundesledetur
 • Tur til den mystiske underverdenen i isgrotten på Longyearbreen
 • Snøscootersafari til Elveneset
 • Ølsmaking på 78 grader nord i verdens nordligste håndverksbryggeri
 • «Det store Gildet», avskjedsmiddag på Funktionærmessen Restaurant

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 20 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.02.2021 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Alle utflukter / aktiviteter og de fleste måltider er inkludert
 • Gunnar er turleder på avreise 10.feb, Anne på avreise 24. feb
Turleder
Gunnar Sevåg
Reiseleder
Anne Månum

Avreiser

 • Avreisedato 10.02.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.02.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 20 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Bli kjent med Longyearbyen

Avreise fra Oslo om morgenen med SAS. Tre timer senere ankommer vi Svalbard og Longyearbyen. Etter en kort busstur kommer vi til vårt  bosted, Radisson Blu Polar Hotel, i hjertet av Longyearbyen med fantastisk utsikt til Hiorthfjellet. Vi setter fra oss bagasjen og går de få minuttene opp til Stationen restaurant. Her spiser vi lunsj og blir bedre kjent.

Etter lunsj blir det byvandring i Longyearbyen – en perfekt introduksjon til oppholdet. Med sine drøyt 2000 innbyggere fra flere titalls ulike nasjoner som lever med villmarka på dørstokken, er dette et helt unikt samfunn. Guiden har god kunnskap om byen, som du skal få tid til å utforske mer på egen hånd senere.

Etter byvandringen sjekker vi inn, og du får litt tid til å slappe av. Om kvelden møtes vi til en deilig treretters middag på Restaurant Nansen på hotellet. Maten er i toppsjiktet, men atmosfæren er uformell.

 

Inkluderte måltider: lunsj, middag

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen
Dag 2

Hundesledetur og Camp Barentz

I dag er det tidlig opp for å kjøre hundeslede! Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på.

Vi følger elveleiet som bukter seg frem og tilbake i Bolterdalen, omgitt av vakre fjell. Det er store muligheter for å se Svalbardreinen på denne turen, og kanskje er vi også så heldige å se Svalbardrype og polarrev i tillegg. På Scott Turner breen snur vi sledene og setter kursen hjemover. Tilbake i hundegården kan du hjelpe til med hundene, før guiden serverer en kopp te eller kaffe, og viser oss det nyeste valpekullet.

Vi er tilbake i Longyearbyen omtrent midt på dagen, og du har god tid til å tusle i sentrum, kanskje besøke en av de koselige cafeene, eller bare slappe av, før vi møtes i kveldingen for å dra på villmarkscamp! Camp Barentz ligger cirka 10 kilometer øst for Longyearbyen ved foten av Gruve 7-fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet, borte fra all lysforurensning, hvor du kan oppleve Svalbards storslåtte natur og ikke minst, kanskje nordlyset. Nordlyset, eller Aurora Borealis, er en praktfull visuell signatur fra kilden som gjør alt liv mulig, nemlig solen.

Bussen stopper et lite stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger oss den siste biten. Inne i varmen får vi servert varm mat med godt drikke, bålkaffe og dessert mens vertskapet byr på foredrag om Nordlyset sammen med flotte bilder. Vi anbefaler behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet, og vi skal være utendørs for å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

Inkluderte måltider: frokost, middag

NB! På avreise 24.februar er dag 2 og 3 byttet om 

Hundesledetur på Svalbard
Dag 3

Isgrottetur på Longyearbreen

I dag får du utforske en ekte isgrotte! Om vinteren finner vi et frossent eventyr av smeltevannskanaler under Svalbards isbreer, som dannes om sommeren når snø og is smelter.  Bli med under breen og se fascinerende formasjoner skapt av is og stein. Dette er en opplevelse som tar pusten fra de fleste.

Fra Longyearbyen reiser vi opp på Longyearbreen med beltevogn. Vel oppe på breen innerst i Longyeardalen tar vi oss inn i isgrotta. Med hodelykt går vi innover smeltevannskanalen under isbreen og beundrer de spesielle formasjonene. Vi stiller med alt utstyr og erfarne guider. Du stiller med eventyrlyst, uteklær og solide fjellsko/vintersko.

Tilbake i byen kan du innta lunsj etter eget ønske og kanskje strekke litt på beina. I kveld spiser vi middag på restaurant Kroa, Svalbards mest avslappende og historiske restaurant. Restauranten er innredet ut ifra en idé om å kunne vise frem litt av Svalbards historie.

Inkluderte måltider: frokost, middag

Stemningen er magisk inne i isgrotten. Foto: Maria Babaheikian
Dag 4

Snøscootertur til Elveneset, ølsmaking og avskjedsgilde på Funken

Bli med oss på et snøscooter-eventyr, nyt den flotte utsikten over Isfjorden og mot det mektige Tempelfjellet. Snøscooterkjøring er en spennende måte å oppdage Svalbard på under den arktiske vinteren. Turen er ikke teknisk krevende,men går gjennom variert terreng og Svalbards storslåtte landskap. Vi kjører gjennom Helvetiadalen og kommer frem til Elveneset hvor dalen åpner seg ut mot Sassenfjorden, hvor dere kan se ut mot det mektige Tempelfjellet. Ved turens vendepunkt Elveneset, vil guidene tilby varm drikke og by på spennende Svalbardhistorier før dere setter kurs tilbake mot Longyearbyen, totalt cirka 70 km. Vi bytter på å være sjåfør og passasjer.

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter. Ingen tidligere snøscootererfaring nødvendig. Det er også mulig å kun være passasjer.

Denne ettermiddagen skal vi ta en slurk av verdens nordligste øl hos Svalbard Bryggeri! Vi skal inn i bryggeriets lokaler og smake på ulike typer øl som brygges her – blant annet øl som inneholder 2000 år gammelt brevann. Samtidig vil du få innblikk i den fascinerende historien om hvordan verdens nordligste bryggeri ble til – etter seks års arbeid med å endre loven som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard.

En buss tar oss fra bryggeriet og opp til Funktionærmessen Restaurant – «Funken» på folkemunne. Restauranten ligger flott til med utsikt over byen, og det var her gruveselskapets funksjonærer i sin tid inntok sine måltider. Inspirert av et internasjonalt kjøkken og de beste råvarene tilbyr restauranten en matopplevelse du ikke finner maken til i Longyearbyen. Avskjedsmiddagen setter et herlig punktum for vårt opplevelsesrike opphold på Svalbard. En kveldstur til fots tar oss tilbake til hotellet.

Inkluderte måltider: frokost, matpakke, middag 

 

Verdens nordligste håndverksbryggeri!
Dag 5

Longyearbyen, hjemreise

Formiddagen har du fri til å gjøre de siste oppdagelser i Longyearbyen før vi tar ettermiddagsflyet sydover, via Tromsø og til Oslo etter magiske opplevelser på Svalbard.

Inkluderte måltider: frokost

Isbjørnskilt Svalbard

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Longyearbyen tur/retur
 • 4 overnattinger på Radisson Blu Polar Hotel inkl. frokost
 • Hundekjøring, inkludert nødvendig utstyr
 • Snøscootertur, inkludert nødvendig utstyr
 • Isgrottetur med beltevogn
 • Nordlysaften på Camp Barentz, med mat og fri drikke
 • Byvandring i Longyearbyen inkl. museet
 • Ølsmaking på Svalbard Bryggeri
 • 1 lunsj og 1 matpakke
 • 3 middager i tillegg til Camp Barentz
 • All transport iht programmet
 • Erfarne guider med nødvendig sikkerhetsutstyr
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du ønsker reise fra andre steder kontakt oss for tilbud.

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Drikke til lunsj og middager (unntatt Camp Barentz)

Hotell
Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen tilbyr 128 komfortable rom med gratis Wi-Fi og vannkoker til kaffe og te. På rommet finner du også TV, bad med badekar, badekåpe, tøfler og hårtørrer. Det er mulig å låne strykejern  og strykebrett. Etter en dag med arktiske eventyr, kan du varme deg i  hotellets luksuriøse badstue, hvilerommet og boblebadene utendørs, og deretter ta turen over til Barentz Gastropub for å slappe av med en cocktail. Du kan lese mer om hotellet her.

Vanskelighetsgrad. Isgrotteturen krever at du er i moderat god fysisk form. Vær oppmerksom på at vi må krype noen steder. Sikkerheten er godt ivaretatt, og breen beveger seg ikke. Selv om det stort sett er luftige smeltevannskanaler, anbefaler vi ikke turen til personer som lider av klaustrofobi eller for personer med bevegelsesbesvær. Longyearbyen sykehus fraråder gravide å delta på snøscooter- og hundesledeturer, fordi slag mot magen eller fall medfører risiko for skade på den gravide og det ufødte barnet.

Utstyr. Vi anbefaler at du tar med en dagstursekk med plass til hodelykter, noe kaldt å drikke og ekstra klær. Gode og varme fjellsko og varme friluftsklær er også viktig. Til hundekjøring og scootertur får du utdelt varmedress, votter, varme støvler og lue/hjelm, men det anbefales i tillegg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Forslag til pakkeliste blir sendt ut nærmere avreise.

Forsikring. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker hjemtransport.

Sikkerhet. På alle våre utflukter utenfor Longyearbyen, vil guidene være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse.

Krav til deltakerne. Deltakerne forplikter seg til å følge turlederens anvisninger og instrukser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk å ta dette med på turen. Kjøring av snøscooter under påvirkning av alkohol er ikke tillatt.

FORBEHOLD Med tanke på de spesielle arktiske værforholdene på Svalbard, må vi forbeholde oss retten til å kunne endre programmet underveis hvis værforholdene tilsier det. Prisen på denne turen er basert på minimum 14 deltakere. Les våre reisebetingelser her