Sykling og landsbysjarm i Costa Brava

/ På to hjul gjennom den spanske landsbygda

Bli med på lett stisykling i Barcelonas mindre kjente bakgård! Costa Brava ligger mellom Pyreneene og Barcelona, og vi starter og slutter sykkelturen i Girona – Barcelonas lillesøster.

Fra Girona legger vi ut på en fem dagers sykkeltur fra innlandet til kysten, i variert natur, langs lettsyklede stier og veier. Vi sykler over åser, forbi vingårder, langs kysten, mellom viker, fiskevær og strender. Og hver dag kommer vi fram til en sjarmerende landsby hvor vi skal nyte det gode, spanske livet.

Gled deg til:

 • Små middelalderlandsbyer med ekte spansk dagligliv
 • Koselige bukter og viker langs Costa Brava – du har tid til en dukkert!
 • Lunsj og vinsmaking på vingård
 • Palamos, en av de best bevarte fiskerlandsbyene – her er knallrøde reker byens spesialitet
 • Caldes de Malavella – kjent for sine varme kilder

Denne sykkelturen går delvis på skogsveier, delvis på sti og delvis på asfalt. Du bør være vant til å sitte på en sykkel, men det er ikke nødvendig å ha tekniske stisykkelferdigheter for å være med på denne turen. Se et lite glimt fra sykkelruten her!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 11.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Nyhet!
NORSK TURLEDER
Kari Kristine Berger

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 11.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 18 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Velkommen til Girona!

Tidlig morgen flyr Norwegian oss inn til Barcelona. Der blir vi plukket opp og kjørt i minibuss den korte turen opp til Girona. Dette er Barcelonas lillesøster, med mer enn 2000 års historie, hvor både kristendom, jødedom og islam har spilt viktige roller. Sjarmerende smågater, michelin-restauranter, arabiske bad og en elv som renner gjennom gjennom sentrum, med pastellfargede bygninger som lener seg over vannet.

Ved ankomst legger vi fra oss bagasjen på hotellet, og spiser en deilig lunsj på en av Gironas restauranter. Mette og fornøyde blir vi tatt med på en omvisning i Girona, ledet av en av deres offisielle byguider. Slik får du sjansen til å oppdage noen av byens hemmeligheter. Om ettermiddagen og kvelden blir det tid til å utforske Girona på egen hånd. Byen er omringet av en mur som opprinnelig ble bygget av romerne – i dag gir det gode muligheter for en spasertur over hustakene. Kanskje frister det med en sen matbit og noe godt i glasset i en av byens trivelige fortauscafeer eller -barer?

Elven Onyar renner gjennom sentrum av Girona
Dag 2

Fra Girona til Peratallada

Etter frokost møter vi våre sykkelguider for første gang, for å gjøre oss klare for ukens rundtur! Guidene tar en gjennomgang av hva vi kan vente oss denne uka, hva gjelder landskap, kultur, byer og selve sykkelruta. Du får tilpasset sykkelen slik at den passer deg godt, og guidene sørger for at du er trygg på utstyret. Deretter ruller vi av gårde!

Dagens etappe er den mest fjellrike på turen. Vi skal krysse fjellmassivet Les Gavarres, klatre til det høyeste punktet på ruten (400 moh) og deretter passere gjennom sjarmerende landsbyer, slik som den lille middelalderbyen Monells. På veien stopper vi en koselig cafe for å spise lunsj. Sykkelturen avslutter i Peratallada, hvor vi ruller rett inn dit vi skal overnatte. Hotellene er små og sjarmerende, så her må vi dele opp gruppa. Vi spiser felles middag på det ene hotellet. Men før middag frister det kanskje å tusle rundt i denne vel bevarte landsbyen, og ta en titt i de små butikkene.

Sykkeldistanse: 37 km, +/-580m

Dag 3

Fra Peratallada til Tamariu - ut mot havet!

Før vi starter dagens etappe møtes vi til en kort gjennomgang av hva som møter oss. Dette gjør vi hver dag før vi setter oss på sykkelen. Dagens etappe er mye flatere enn dagen før – fra Peratallada tråkker vi oss gjennom Baix Empordà-sletten, og sykler gjennom middelalderlandsbyer. Vi skal blant annet rulle innom den lille landsbyen Pals, som er en av de mest sjarmerende små byene i området. Vi ruller nedover mot havet og selve Costa Brava. Langs denne kyststripen, som trekker seg helt opp til den franske grensen, kan du finne massevis av små, koselige bukter og viker med krystallklart vann.

Dagens etappe er kort, og fremme i den lille landsbyen Tamariu inntar vi dagens lunsj. Fram til middag har du god tid til disposisjon – da kan du benytte anledningen til å hoppe i havet, og svømme rundt i det klare vannet i Tamariu-bukten. Kanskje vil du heller ta en tur langs vandrestiene nede ved sjøen? Et sett med tilrettelagte vandrestier går langs kysten fra Blanes i sør til Portbou i nord, fører deg tett på den vakre kystlinjen og havet.

Sykkeldistanse: 20 km, +/-280m

Camino de Ronda - vandrestier langs kysten av Cost Brava
Dag 4

Lang kysten fra Tamariu til Palamós

I dag skal du få smake både sjø, fjell og vin! Vi skal innom noen av de vakreste stedene på Costa Brava, og nyte sjarmerende landsbyer og strender som Llafranc og Calella de Palafrugell. Utsikten over klippene og utover kysten setter en fin ramme for dagens tur! Mot slutten av dagen ruller vi innom en av områdets mange vingårder – der skal du få hilse på produsentene og smake deres lokalproduserte vin. På vingården får vi også servert en lett lunsj, og du kan kjenne på at livet er godt.

Vi kommer frem til byen Palamos, en av de best bevarte fiskelandsbyene på Costa Brava. Her er det meste av aktivitet, mat og kultur konsentrert rundt havet. Hver ettermiddag, når fiskebåtene kommer hjem med dagens fangst, åpner fiskemarkedet hvor de lokale sikrer seg de beste råvarene. Det lille markedet ligger like ved hotellet, og er vel verdt et besøk. Ettermiddagen kan tilbringes både ved og i havet – rett utenfor hotelldøra ligger byens lange strand. Kanskje får vi smake Gamba de Palamos – de knallrøde rekene som er byens fremste spesialitet?

Sykkeldistanse: 27 km, +/-660m

Gamba de Palamos - byens spesialitet
Dag 5

Fra Palamós til varme kilder

Er du morgenfugl, kan du stå opp og få med deg alle fiskebåtene som drar ut på havet. Etter frokost og dagens briefing, legger vi ut på ukens lengste sykkeltur. Fra Palamós går turen mot Platja d’Aro, innover i landet og tilbake mot Girona. Første delen av etappen innebærer noe stigning, før vi kommer inn på en såkalt «via verde», eller «greenway». Disse er en del av et nett med enkle sykkel- og gangveier på kryss og tvers av Pyreneene og Costa Brava.

Vi skal tilbringe natten i Caldes de Malavella, en by som er kjent for sine naturlige varme kilder – som visstnok skal ha en helsebringende effekt. Byen ligger ved foten av Montseny-fjellkjeden, og er et yndet reisemål for spanjoler som vil ha en behagelig og avslappende helg vekk fra byens kjas og mas. Vi sjekker inn på staselige Hotell Balniari Vichy Catalan, hvor vi skal overnatte. Her får vi en interessant omvisning, hvor vi lærer om historien til hotellet og det berømte vannet Vichy Catalan, lærer om den geologiske opprinnelsen av disse kildene, og får se hvordan flaskene tappes. Vi avslutter med en smak av husets vin eller mineralvann. Hvis du ønsker kan du unne deg litt tid i velværeavdelingen på hotellet, eller til og med en spabehandling. Hva med en gjørmebehandling eller en sjokolademassasje? (ikke inkludert i prisen). Se mer om behandlingene her.

Sykkeldistanse: 43 km, +/-650m

Sykkelruta består av en blanding av stier, grusveier og noe asfalt i byene
Dag 6

Sjarmøretappen - tilbake til Gironas vakre gater

En kort og lett etappe tar oss uten store vanskeligheter tilbake til Girona, også her delvis langs «vies verdes». Det er noe tilfredsstillende ved å komme tilbake dit du startet etter en rundtur over fjell, åser, landsbyer og strender! Kanskje frister det med en kald øl på afterbike for å feire at vi har gjennomført ruta med glans? Vi ankommer Girona tidlig, noe som gir god tid i byen også i dag. Ta deg en spasertur gjennom gatene, besøk butikkene for å gjøre noen suvenirinnkjøp eller sett deg på en cafe med en is.

Visste du at tidligere var Girona den byen i verden med flest Michelin-stjerner per capita? Men du trenger ikke stjerner for å spise et godt måltid – byen har mange spennende spisesteder i ulike prisklasser, og du velger selv hvor du vil spise middag.

Sykkeldistanse: 25 km, +/-200m

Blomsterbutikk i Girona
Dag 7

Hjemreise

Flyet vårt med Norwegian går om ettermiddagen, og avreise fra Girona blir om formiddagen. Dette gir noen fine morgentimer å nyte i byen. Kanskje vil du kjøpe med deg noen spesialiteter, eller ta livet med ro på en cafe, og nyte høstens siste varme dag.

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad. Denne ruten har en middels/lav teknisk og fysisk vanskelighetsgrad. Du bør være vant til å sitte på en sykkel, men det er ikke nødvendig å ha tekniske stisykkelferdigheter for å være med på denne turen. Ruten går delvis på skogsveier, delvis på sti og delvis på asfalt, spesielt gjennom byene. Vi vil gjennomføre turen med stisykler, men det er også mulig å gjennomføre med en vanlig sykkel med litt kraftigere hjul.

Alt dette er inkludert:

 • Flybilletter t/r Oslo – Barcelona med Norwegian
 • 6 netter i dobbeltrom med frokost
 • 4 middager og 2 lunsjer
 • Leie av sykkel, 5 dager
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Omvisning i Girona
 • Besøk på vingård
 • Lokale sykkelguider
 • Norsk reiseleder

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Middager i Girona
 • Lunsjer (utenom dag 1 og 4)
 • Drikkevarer til maten
 • Enkeltromstillegg (må bestilles på forhånd, begrenset antall)

Krav til deltakerne.  Deltakelse foregår på eget ansvar. Vi bruker erfarne, sertifiserte guider, som har stort fokus på sikkerhet, og gjør det de kan for å gjennomføre sykkelturene på en trygg måte. Turen inneholder ikke veldig krevende stier, men sykling er en aktivitet hvor det kan skje uhell eller skader. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på denne turen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Måltider. Frokoster og middager er inkludert, og nytes på hotellenes restauranter. Unntaket er i Girona, hvor man selv velger hvor man ønsker å spise middag. Underveis på sykkelturene bestiller vi bord på en cafe eller restaurant til lunsj, men du velger selv hvor og hva du vil spise. Har du matallergier eller er vegetarianer må dette oppgis ved bestilling.

Bagasje og utstyr. Ta med en liten sekk til sykkeldagene, og egen hjelm. Resten av bagasjen pakkes i koffert eller bag og fraktes mellom hotellene. Forslag pakkeliste blir sendt deltakerne nærmere avreisedato. Vi leier sykler med fordempere (hard tails), og våre guider sørger for at disse er i god stand under hele turen.

Turleder/gruppestørrelse. Norsk turleder følger med på turen, og vi har med oss lokale sykkelguider på sykkelturene. I tillegg vil en følgebil transportere bagasje mellom hotellene og gi støtte i tilfelle ulykker eller uforutsette hendelser. Gruppestørrelse min. 12, maks 15 deltakere + turleder. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turleder gir på reisen.

Forsikringer og pass. På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for aktiviteten og området. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.

FORBEHOLD. Prisen er basert på minimum 12 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å kansellere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise. Se forøvrig våre reisebetingelser.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.