Syv land og fem hovedsteder langs Donau – fra Bucuresti til Wien

/Elvecruise på Donau gjennom Jernporten

 • Seil gjennom 7 land mens du bor på samme «hotell» i 11 dager!
 • Underveis besøkes 5 hovedsteder og en rekke landsbyer – ny dag nye opplevelser!
 • Vi seiler gjennom Jernporten
 • Du bor komfortabelt i utvendige lugarer på vårt 4* elvecruiseskip MS River Discovery II
 • Hver dag serveres smakfulle måltider, samt «afternoon tea» og lett kveldsmat.
 • Vi byr på flere opplevelser om bord som vinsmaking, lokal underholdning, foredrag, kurs m.m.
 • Vi har inkludert 8 utflukter som lærer deg mer om historiske hovedsteder og kulturelle småbyer, som bl.a. en lokal lunsj. Gled deg!
 • Erfaren og trivelig reiseleder er med på hele turen

Les mer om skipet, tilbudene om bord og utfluktene her


Avganger fra Wien til Bucuresti finner du ved å klikke her

Avganger fra Wien til Bucuresti med ekstra dag i Bucuresti finner du ved å klikke her

Foredragsholdere om bord:
13. – 23. april Torbjørn Færøvik er med fra Wien til Bucuresti 
02. – 12. juni Terje Svabø er med fra Beograd til Wien (05.- 11. juni)
20. – 30. september Marvin Wiseth er med fra Budapest til Bucuresti (24.- 30.september)

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.09.2020 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager

Avreiser

 • Avreisedato 10.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 21 980,-
 • Avreisedato 30.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 21 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Bucuresti

Vår reise starter med fly fra Norge til Romanias hovedstad, Bucuresti. Mellomlanding og flybytte underveis.
Etter ankomst drar vi på en inkludert byrundtur og ser blant annet Revolusjonsplassen, Nasjonalteatret, Athenaeum og Folkets Hus. Deretter tar vi fatt på kjøreturen til 
elvehavnebyen Turnu Magurele, hvor MS River Discovery II venter på oss. Fra Bucuresti er det cirka to og en halv times kjøring til vi kan gå om bord på skipet og finne oss til rette i  lugarene. Vi møtes til en velkomstdrink i salongen, og påfølgende middag i skipets restaurant.
Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Bulevardul Unirii som leder opp mot parlamentspalasset i Bucuresti. Palasset var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da den ble bygget. Bygningen huser i dag Romanias parlament.
Dag 2

Vidin

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler langs grensen mellom Romania og Bulgaria. Det blir presentasjon av kapteinen og hans stab, før vi spiser en god lunsj.
Rundt lunsjtid  kommer vi til den lille bulgarske havnebyen Vidin. Her skal vi på en inkludert byvandring, der vi blant annet får se Baba Vida-festningen – byens historiske landemerke. Baba Vida er den best bevarte og viktigste middelalderfestningen i Bulgaria. Fra festningen er det fin utsikt over elven og området. Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd. Ta gjerne en spasertur gjennom byens gågate på vei tilbake til skipet.

På ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradchik (35 euro), som ligger cirka en times kjøring fra Vidin. Belogradchik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også for sitt store festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Sent på kvelden seiler vi videre mot Jernporten.

Baba Vida-festningen i Vidin.
Dag 3

Jernporten

I dag seiler vi gjennom Jernporten, en 120 kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. På det smaleste er elven 150 meter bred. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser.

Etter lunsj stopper skipet i den lille byen Donji Milanovac for grensekontroll før vi fortsetter inn i Serbia.
Du kan nyte hele dagen om bord, eller gå i land i Donji Milanovac for å bli med på en valgfri ettermiddagsutflukt (45 euro)Turen går først til Lepenski Vir – der de arkeologiske utgravningene har funnet levninger etter den eldste faste bosetningen i Europa, stadfestet til cirka 6000 år f.Kr. Turen fortsetter langs høydedraget til Golubac festingen og byr på storslagen utsikt til elven og området. Vi besøker den imponerende festningen som med sine 9 tårn og strategiske beliggenhet har spilt en viktig rolle i regionens historie.
Retur til skipet som i mellomtiden har seilt til enden av kløften og lagt til ved Golubac festningen.
Når alle er vel om bord går ferden videre mot
 Beograd. 

Vi seiler gjennom Jernporten.
Dag 4

Beograd

Velkommen til Serbia! Etter frokost skal vi på en inkludert byrundtur i Beograd, Serbias livlige hovedstad. Her får vi blant annet se Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset og prinsesse Ljubicas palass. Deretter blir det litt tid til å oppleve byen på egenhånd.

Når det kommer til lokale tradisjoner og gjestfrihet er Balkan en fantastisk destinasjon. I dag får vi oppleve dette når vi blir invitert på lunsj på lokalt vis. Vi nyter lokale, smakfulle, hjemmelagede delikatesser akkompagnert av levende musikk. Til maten serveres det selvfølgelig også lokalt drikke, her blir det garantert god stemning! Etter en hyggelig og morsom lunsj returnerer vi til skipet.

Om kvelden er det inkludert serbisk aften om bord og ved inngangen til restauranten ønskes vi velkommen på tradisjonelt vis med brød og salt. Etter middag inviteres du til folkloreshow i salongen. Det blir også fremvisning av de håndstrikkede Sirogojno-genserne som er viden kjent for sine vakre landskapsmotiv.

Sent på kvelden legger skipet fra kai og seiler mot Novi Sad.

Smak hjemmelaget serbisk mat og drikke - vi underholdes av landsbyens blide musikanter.
Dag 5

Novi Sad

Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Vår lokale guide tar oss med på en inkludert byrundtur. Vi spaserer gjennom sentrum til markedet og den historiske bydelen, det blir også litt tid på egen hånd. Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, slappe av om bord, eller bli med på en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret ved Fruska Gora-fjellet (35 euro). Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet kong Milan I av Serbia og prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad stopper vi i den lille vinbyen Sremski Karlovci, som er sentrum for vinproduksjonen i dette området. Vi besøker en privat vin­produsent, kjent for sin Bermet vin, og får smake på ulike typer vin og deilig lokalprodusert honning.
Retur til skipet, som om kvelden setter kurs for Kroatia.

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder.
Dag 6

Osijek

I løpet av natten har vi krysset grensen til Kroatia og på morgenkvisten ankommer vi den kroatiske byen Osijek. Byen ligger ved elven Drava, en av sideelvene til Donau. Osijek er det kulturelle og økonomiske sentrum i Slavonia, Kroatias region i øst. Her skal vi på en inkludert byrundtur og blir kjørt med buss til den tidligere befestede gamlebyen Tvrdja, kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Etter en hyggelig spasertur gjennom festningsbyen fortsetter vi med buss forbi Universitetets bygninger, St. Peters kirken, St. Pauls kirken og stadium til Osijek sentrum.  Her blir det tid til å rusle litt på egenhånd før vi returnerer til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen fortsetter cruiset langs Kroatia og Serbias bredder på vei mot Ungarn.

Osijek gotiske katedral.
Dag 7

Budapest

I dag seiler vi gjennom det ungarske slettelandskapet og ankommer Budapest midt på dagen. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau.

Etter lunsj er det inkludert byrundtur, hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan katedralen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.
Det blir tid til å rusle litt rundt i byen på egenhånd frem til middagen serveres om bord.

Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling (57 euro) i land. Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai i Budapest over natten.

Skipet ankrer opp midt i sentrum av Budapest.
Dag 8

Budapest

Hele dagen er til fri disposisjon. Utforsk Budapest på egen hånd, ta en tur i byens handlegater, eller nyt en avslappende formiddag om bord.

Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (38 euro), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grotte­hospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske Budapest på egen hånd.

Om kvelden blir det lokal musikk ombord, i nitiden seiler vi gjennom den vakkert opplyste byen på vei mot Slovakias hovedstad, Bratislava. Utseilingen fra Budapest er et av høydepunktene på turen, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

Budapests vakre arkitektur.
Dag 9

Bratislava

Om morgenen seiler vi gjennom Gabcikovo-­slusen, den største slusen i øvre delen av Donau. Etter lunsj ankommer vi Bratislava, en av Europas yngste hovedsteder. Skipet ankrer opp i gåavstand fra den hyggelige gamlebyen.
Byen har en rik historie, som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting.
På den inkluderte byrundturen spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteins­torg, sjarmerende trange gater og pastellfargede bygninger.
Om kvelden inviteres det til kapteinens festmiddag om bord, og cruiset fortsetter mot Wien.

Skipet ligger til kai en kort spasertur fra gamlebyen i Bratislava.
Dag 10

Wien

I løpet av natten legger skipet til kai i cruisets siste havn – den gamle keiserbyen Wien. Etter frokost kan du bli med på en inkludert byrundtur der vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet hvor vi får servert lunsj.

Etter lunsj om bord har du mulighet til å utforske Wien på egen hånd. 

Om kvelden tilbys det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (70 euro). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen, og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.

Billetter til konserten kan bestilles og betales inntil to uker før avreise. Ved forhåndsbestilling koster billettene kr 680 pr person, og er ikke refunderbare. 

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 11

Wien–Norge

Vår innholdsrike reise er over og etter frokost forlater vi skipet for å kjøre til flyplassen. Fly tilbake til Norge.

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!

Om skipet

MS River Discovery II (4*+)
Byggeår 2012
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 170
Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk, samt restaurant, lounge/bar, resepsjon, bibliotek, Captains Club og gratis wifi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, samt TV, minisafe, hårføner, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 16 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Alle lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong. 

 • River Discovery II til kai
 • River Discovery II
 • River Discovery II
 • River Discovery II - standard lugar
 • Bad på River Discovery II
 • Compass Rose Restaurant på River Discovery
 • Europe, Germany, Bavaria, Passau

Reisebetingelser

Klassisk konsert i Wien kan forhåndsbestilles senest to uker før avreise, de øvrige valgfrie utfluktene bestilles og betales ombord, vi tar forbehold om endringer

Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt Pris i euro
1 Bucuresti Byrundtur
2 Vidin Byvandring og Baba Vida festningen Utflukt til Belogradchik-fjellene € 35
3 Jernporten Utflukt til arkeologisk utgravningsfelt og Golubac festningen € 45
4 Beograd Byrundtur og Landsbybesøk med lunsj
5 Novi Sad Byrundtur til fots og med buss Utflukt til Krushedol-klosteret, vin- og honningsmaking € 35
6 Osijek Byrundtur
7 Budapest Byrundtur Folkloreshow og Budapest by night € 57
8 Budapest Krigshospitalet € 38
9 Bratislava Byrundtur
10 Wien Byrundtur Klassisk konsert (ved bestilling/betaling senest to uker før avreise kr 680) € 70
11 Wien

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Bucuresti/Wien–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag, velg mellom tre hovedretter
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og winerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag om bord
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Serbisk aften med musikk og folkloreshow
 • Åtte utflukter iht. program
 • Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 80 euro pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON 

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.