Ikke gå glipp av det bistre steinansiktet i fjellet når vi seiler gjennom Jernporten.

Syv land og fem hovedsteder langs Donau – fra Wien til Bucuresti

/ Elvecruise på Donau gjennom Jernporten

 • Seil gjennom 7 land mens du bor på samme «hotell» i 11 dager
 • Underveis besøkes 5 hovedsteder og en rekke landsbyer – ny dag nye opplevelser!
 • Vi seiler gjennom Jernporten
 • Du bor komfortabelt i utvendige lugarer på vårt 4* elvecruiseskip MS Vivienne
 • Hver dag serveres smakfulle måltider, samt «afternoon tea» og lett kveldsmat
 • Vi byr på flere opplevelser om bord som vinsmaking, lokal underholdning og foredrag
 • Vi har inkludert 8 utflukter som lærer deg mer om historiske hovedsteder og kulturelle småbyer
 • Erfaren og trivelig reiseleder er med på hele turen

Flere avganger motsatt vei (fra Bucuresti til Wien) finner du her
Alle våre elvecruise på Donau finner du her

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 22 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 13.05.2021 (5 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager

Avreiser

 • Avreisedato 13.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 480,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.06.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 480,-
 • Avreisedato 22.06.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 480,-
 • Avreisedato 10.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 980,-
 • Avreisedato 30.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 22 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Wien

Vår reise starter med fly fra Norge til Wien, valsens hovedstad! Fra flyplassen kjører vi med buss til vårt førsteklasses skip, MS Vivienne, som skal være vårt hjem på denne opplevelsesreisen. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 2

Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur som er inkludert i programmet. Vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet, hvor det er tid for lunsj. Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egenhånd.

Om kvelden er det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (ikke inkludert). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.
Billetter til konserten må bestilles og betales senest to uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare.

Sent om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!
Dag 3

Bratislava

Tidlig om morgenen kommer vi til Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Vi legger til sentralt, i gåavstand til den hyggelige gamlebyen. På den inkluderte byrundturen spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteins­torg og sjarmerende trange gater. Retur til skipet for lunsj.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Bruk den til å slappe av om bord, eller til å ta en rusletur i byens trange gågater med pastellfargede bygninger på egen hånd. Kanskje du ønsker å legge turen opp til slottet og Slovakias Parlament for å nyte utsikten, eller foretrekker du å besøke et av byens mange koselige serveringssteder?

Skipet ligger til kai en kort spasertur fra gamlebyen i Bratislava.
Dag 4

Budapest

Vi nyter en avslappende formiddag om bord mens skipet seiler langs den slovakisk/ungarske grensen og følger Donaus kne – der elven svinger i nesten rett vinkel og fortsetter sørover. Fra skipet er det god utsikt til det vakre landskapet, Esztergom Basilica – som er den største basilikaen i Ungarn, og festningsruinene i Visegrad. Skipet ankrer opp sentralt i Budapest ved lunsjtider.

Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Om ettermiddagen er det inkludert byrundtur hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan Katedralen. Ett av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden. Det blir også tid til å rusle litt rundt i byen på egenhånd.

Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling (ikke inkludert) i land. Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai i Budapest over natten.

Skipet ankrer opp midt i sentrum av Budapest.
Dag 5

Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Benytt anledningen til å utforske Budapest på egenhånd, ta en tur i byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag om bord. 

Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (ikke inkludert), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grottehospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Etter lunsj kan du fortsette å utforske Budapest på egenhånd, kanskje du vil ta en tur på det flotte markedet? Det blir musikalsk underholdning i salongen i løpet av kvelden, og i nitiden kaster skipet loss og seiler gjennom den vakkert opplyste byen med kurs for Vukovar. Dette er et absolutt høydepunkt, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

Utseilingen fra Budapest er spektakulær.
Dag 6

Vukovar

I løpet av morgentimene seiler vi videre og krysser grensen mot Kroatia. Vi nyter en rolig formiddag om bord, og litt utpå ettermiddagen kommer vi til den kroatiske elvehavnebyen Vukovar. Bli med på en inkludert byvandring i Vukovar. I romertiden fantes tallrike bosettinger og festningsanlegg i dette området og slaverne innvandret i det sjette århundret. Vukovar var tidligere en staselig by, med flotte bygninger fra den habsburgske perioden. Byen ble dessverre hardt rammet under «Vukovarslaget» i 1991, hvor den i løpet av en måned ble reduserte til en ruinhaug. Vi spaserer gjennom gågatene og avlegger fransiskanerklosteret som ligger her et lite besøk. Det blir også tid til å rusle litt på egenhånd i Vukovar før vi returnerer til skipet for middag.
Sent om kvelden fortsetter cruiset mot Novi Sad.

Vukovar er en velstelt og sjarmerende by
Dag 7

Novi Sad

Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Etter frokost møter vi vår lokale guide som tar oss med på en inkludert byrundtur i Novi Sad. Vi spaserer gjennom sentrum til markedet og den historiske bydelen. Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret ved Fruska Gora fjellet (ikke inkludert). Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet kong Milan I av Serbia og prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad stopper vi i den lille vinbyen Srmski Karlovci, som er sentrum for vinproduksjonen i dette området. Vi besøker en familie som er kjent for å produsere deilig honning og den spesielle Bermet vinen. Her får vi smake på ulike varianter.
Retur til skipet, som sent om kvelden setter kurs for Beograd.

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder
Dag 8

Beograd

Vi ankommer Beograd, Serbias livlige hovedstad, tidlig om morgenen. Etter frokost blir vi med på en inkludert byrundtur i Beograd og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset og prinsesse Ljubicas palass. Det blir også litt tid til å oppleve byen på egenhånd.

Når det kommer til lokale tradisjoner og gjestfrihet er Balkan en fantastisk destinasjon. I dag får vi oppleve dette når vi blir invitert til lunsj på lokalt vis. Vi nyter smakfulle, hjemmelagede delikatesser akkompagnert av levende musikk. Til maten serveres det selvfølgelig også lokalt drikke, her blir det garantert god stemning! Etter en hyggelig og morsom lunsj returnerer vi til skipet.

Om kvelden er det inkludert serbisk aften og folkloreshow om bord. Det blir også fremvisning av de håndstrikkede Sirogojno genserne, som er viden kjent for sine vakre landskapsmotiv. I løpet av kvelden legger skipet ut fra Beograd med kurs for Jernporten.

Smak hjemmelaget serbisk mat og drikke - vi underholdes av landsbyens blide musikanter.
Dag 9

Jernporten

I løpet av natten har skipet tatt seg frem til Golubac, hvor vi stopper for grensekontroll før vi fortsetter inn i Serbia. Her kan du bli med på et valgfritt besøk ved Golubac-festningen (ikke inkludert). Skipet ligger til kai rett under høydedraget hvor Golubac-festingen ligger og byr på storslagen utsikt til elven og området. Vi besøker den imponerende festningen som med sine 9 tårn og strategiske beliggenhet har spilt en viktig rolle i regionens historie. Retur til skipet før lunsj.

Vi fortsetter vår ferd på Donau gjennom Jernporten og den høyeste delen av kløften. Dagens seilas regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser. Så len deg tilbake i en stol på soldekk eller i salongen – og nyt utsikten!

Om kvelden inviteres det til Kapteinens festmiddag om bord. I løpet av natten ankommer vi den lille bulgarske elvehavnebyen Vidin, som er sentrum for skips­byggingen i Bulgaria. 

Vi seiler gjennom Jernporten og får se Decebels bistre ansikt i fjellet.
Dag 10

Vidin

Etter frokost er det inkludert byvandring i Vidin, der vi blant annet får se Baba Vida-festningen – byens historiske landemerke. Baba Vida er den best bevarte og viktigste middelalderfestningen i Bulgaria. Fra festningen er det fin utsikt over elven og området. Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd. Ta en spasertur gjennom byens gågate på vei tilbake til skipet.

På ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradchik (ikke inkludert), som ligger cirka en times kjøring fra Vidin. Belogradchik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også for sitt store festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria. 

Om kvelden legger skipet ut på den siste strekningen av cruiset, som går langs grensen mellom Bulgaria og Romania.

Baba Vida-festningen i Vidin.
Dag 11

Turnu Magurele–Bucuresti–Norge

Etter frokost forlater vi skipet i elvehavnebyen Turnu Magurele og kjører cirka to og en halv time til Bucuresti, Romanias hovedstad. Her blir det en liten inkludert byrundtur, der vi blant annet får se Revolusjonsplassen, Nasjonalteateret, Athenaeum og Folkets Hus. Vi ender opp i den sjarmerende gamlebyen, hvor vi spiser en tradisjonell lunsj med lokale spesialiteter før vi kjører til flyplassen.

Fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Bulevardul Unirii som leder opp mot parlamentspalasset i Bucuresti. Palasset var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da den ble bygget. Bygningen huser i dag Romanias parlament.

Om skipet

MS Vivienne (4*+)
Byggeår 2000 (totalrenovert 2020)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Antall lugarer 73
Passasjerer
146

Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk, som er totalrenovert i 2020. Alle lugarene er utvendige med fransk balkong eller vindu. Ombord finnes restaurant, lounge/bar, resepsjon og gratis wifi. Rikholdig buffèt til frokost og lunsj, mens middagen (4 retter) serveres ved bordet. I salongen serveres «afternoon tea» med kaffe/te og kaker hver ettermiddag, samt en liten snacks hver kveld. Det er levende musikk og dans i salongen hver kveld!

Skipet har ikke enkeltlugarer, men et begrenset antall dobbeltlugarer selges til bruk alene.
Bildene av skipet er illustrasjonsbilder, da skipet ikke er ferdig renovert.

 • Elvecruiseskip på elv
 • Lugar på elvecruiseskip
 • Restaurant med utsikt
 • Bar med utsikt
 • Lounge på elvecruiseskip
 • Resepsjon
 • Elvecruiseskip på elv

Lugarene

 • Lugar på elvecruiseskip

  Owners Suite

  Øvre dekk (30 m2)

  Skipets største suite, en romslig lugar med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!

 • Lugar på elvecruiseskip

  Suite

  Øvre dekk (22 m2)

  Romslige suiter med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar m/fransk balkong

  Øvre dekk og midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar m/store vinduer

  Midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med store vinduer (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar m/små vinduer

  Nedre dekk (15 m2)

  Delikate lugarer med små vinduer (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

Reisebetingelser

UTFLUKTER
Hele åtte utflukter er inkludert i prisen. I tillegg tilbys noen valgfrie utflukter, for deg som vil oppleve mer.
Den klassiske konserten i Wien bør forhåndsbestilles (senest to uker før avreise), for å sikre deg plass.
De øvrige valgfrie utfluktene bestilles/betales ombord (pris pr. person i EUR, forbehold om nok påmeldte).

Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt Pris
1 Wien
2 Wien Byrundtur Klassisk konsert (bør forhåndsbestilles til kroner 700,-) € 72
3 Bratislava Byrundtur
4 Budapest Byrundtur Folkloreshow og Budapest by night € 57
5 Budapest Krigshospitalet € 38
6 Vukovar Byrundtur
7 Novi Sad Byvandring Utflukt til Krushedol-klosteret og vinbyen Srmski Karlovci € 35
8 Beograd Byrundtur og landsbybesøk med lunsj
9 Jernporten Utflukt til Golubac-festningen € 18
10 Vidin Byvandring og Baba Vida festningen Utflukt til Belogradchik-fjellene € 35
11 Bucuresti Byrundtur

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Wien/Bucuresti–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til lunsj siste dag
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og winerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag om bord
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Serbisk aften med musikk og folkloreshow
 • Lokal lunsj med hjemmelagede spesialiteter og underholdning
 • Åtte utflukter iht. program
 • Enkel lunsj i Bucuresti
 • Toalettartikler (såpe/shampoo/bodylotion) fra L’Occitane i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 80 euro pr. reisende til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».
Alle priser er basert på valutakurser pr. 26. februar 2020.
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.