Rhinen og Rhône

/ To elver – tre land

Elvecruiset har en unik seilingsrute som kombinerer Rhinen – gjennom Nederland og Tyskland, med Rhônen i Frankrike – fra vindistriktet Bourgogne til Provence. Vi seiler til historiske steder, spennende storbyer og gjennom vakker natur. Tre land, to mektige elver og et vell av fantastiske inntrykk venter deg.

Dette kan du oppleve:

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Den storslagne katedralen i Köln
 • Den legendariske Loreleiklippen
 • Romerske ruiner i Arles
 • Avignon med pavepalasset
 • Elegante skip med franske balkonger
 • Smakfull, franskinspirert mat om bord.
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 23 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.05.2019 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.05.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 23 480,-
 • Avreisedato 09.09.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 23 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Amsterdam

Fly fra Oslo direkte til Amsterdam om ettermiddagen. Transport fra flyplassen til skipet. Vi setter fra oss bagasjen om bord og rusler en tur i Amsterdam mens skipet gjør seg klart til å ta imot oss. Vel om bord igjen finner vi oss til rette i lugaren før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Etter middag er det tid for sightseeingtur med kanalbåt gjennom Amsterdams historiske hjerte (utfluktspakke).

Amsterdams idylliske kanaler
Dag 2

Amsterdam

Med sine hundre kilometer med kanaler, cirka nitti øyer og 1500 broer er det ikke å undres over at Amsterdam kalles Nord-Europas Venezia. Amsterdam har en rik og fascinerende historie, og har noe å tilby for enhver smak. Etter frokost er det valgfri byrundtur i denne vakre byen. Etter lunsj tilbys det en utflukt til Haarlem (utfluktspakke), cirka tretti minutters kjøretur fra Amsterdam. Haarlem er en sjarmerende by med flere intakte middelalderbygninger og mange bevis fra den hollandske gullalderen på 1700-tallet. Etter middag kaster skipet loss og eventyret begynner.

Dag 3

Amsterdam - Düsseldorf

Vi seiler på Rhinen og passerer byen Nijmegen før grensen til Tyskland krysses. Tidlig om ettermiddagen ankommer vi Wesel, som er utgangspunktet for utflukten til friluftsmuseet i Arnhem (utfluktspakke). Museet er fullspekket med historie. Med gamle hus, møller og gårder, kommer svunne tider til live og tradisjonene er lett å fange opp mens dere rusler og blir inspirert av dagliglivet for den jevne innbygger i Nederland. Det blir deretter retur til skipet som i mellomtiden har seilt til Düsseldorf. Om kvelden er det underholdning om bord.

Dag 4

Köln og Koblenz

Tidlig om morgenen seiler skipet til Köln, den mest folkerike byen langs Rhinen og både et livlig handels- og kulturelt sentrum. Byen er mest berømt for den gotiske Kölnerdomen, som det tok fem hundre år å bygge. Katedralen er Tysklands største og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost er det byvandring med guide i Köln (utfluktspakke). Etter at dere har beundret fasaden til den fantastiske katedralen fortsetter vandringen gjennom den gamle bydelen. Det blir tid til å spasere litt på egen hånd, før dere kjører med buss til Königswinter hvor skipet venter. Mens vi spiser lunsj om bord, fortsetter cruiset på Rhinen med ankomst Koblenz tidlig kveld. Ta gjerne en kveldstur i land på egen hånd etter middag og besøk Deutsches Eck, landtungen der elvene Mosel og Rhinen møtes. I 1897 ble det bygget en monumental 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I her. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Dag 5

Mainz

Fra Koblenz seiler vi gjennom et av Rhinens vakreste partier, som ofte omtales som romantiske Rhinen. Området er kjent for sine eventyrslott, legender og ikke minst den legendariske Lorelei-klippen som rager 120 meter over vannflaten og markerer den smaleste passasjen langs Rhinen. Ankomst Mainz om ettermiddagen. Dette er en av Tysklands eldste byer, grunnlagt av romerne for mer enn to tusen år siden. I Mainz kan du bli med på byrundtur (utfluktspakke) inkludert besøk på Gutenberg-museet, oppkalt etter Johann Gutenberg – den moderne boktrykkerkunstens far. Museet har blant annet to eksemplarer av Gutenberg-bibelen, den aller første trykte boken i Europa. Retur til skipet som i mellomtiden har seilt til Worms. Cruiset fortsetter mot Strasbourg.

Dag 6

Strasbourg

Vi ankommer Strasbourg om morgenen. Etter frokost skal vi på byvandring i denne flotte byen (utfluktspakke), hovedstaden i den franske regionen Alsace. Vi ser flere vakre plasser og bygninger – blant annet det tyske kvarteret, den flotte gotiske katedralen, Europaparlamentet og menneskerettsdomstolen. Vi utforsker øya Grand Ile, som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1988. Vest på øya finner vi gamlebyen, også kalt Petit France. Stedet er høyt elsket av de lokale innbyggerne og et yndet sted for byens turister. Om kvelden er det festmiddag med dans og underholdning om bord.

Dag 7

BASEL, BESANÇON OG CHALON-SUR-SAÔN

Vi forlater skipet vårt i Basel. Vår ferd på Rhinen er nå slutt og Rhône står for tur. Vi kjører buss til den franske byen Besançon, hvor det blir byvandring med guide. Besançon er best kjent for citadellet fra 1700-tallet, som regnes for å være den franske militæringeniøren Vaubans fremste byggverk. Etter lunsj på en lokal restaurant fortsetter kjøreturen mot Chalon-sur-Saône. Etter innsjekking og velkomstcocktail, begynner cruiset mot Lyon.

Dag 8

Lyon

I morgentimene ankommer vi Lyon, Frankrikes tredje største by og gourmethovedstad. Byen ligger vakkert til ved sammenløpet av elvene Rhône og Saône. Med sin over to tusen år gamle historie, står byen på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost er det byrundtur med guide (utfluktspakke) hvor vi blant annet får se renessansebydelen Vieux Lyon, med Saint Jean-kvartalet og de spesielle Traboules-passasjene. Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter gjennom den frodige Rhônedalen. Om kvelden kommer vi til Tournon, hvor skipet ligger ved kai over natten.

Lyon
Dag 9

Tournon

Etter frokost skal vi på byrundtur  i Tournon (utfluktspakke). Turen går gjennom de smale gatene i gamlebyen til byens imponerende slott som ligger på en høyde med storslagen utsikt over Rhônedalen – og til tvillingbyen Tain l’Heritage på den andre siden av elven. Turen avsluttes med smaksprøver på vin og andre lokale produkter. Vi spiser lunsj om bord mens cruiset fortsetter sørover, forbi sjarmerende byer og gjennom noen av elvens mange sluser.

Dag 10

Arles og Avignon

I løpet av natten har skipet ankommet den romerske byen Arles. Sentrum av Arles er typisk provençalsk, med et utall av små butikker og nydelige plasser som får skygge av store trær. Etter frokost er det byvandring med guide til byens imponerende romerske amfiteater (utfluktspakke). Etterpå får dere lære litt om produksjonen av provençalsk olivenolje. Retur til skipet for lunsj og seilingen fortsetter mot Avignon, med ankomst tidlig ettermiddag. I Avignon kan du besøke det imponerende pavepalasset (utfluktspakke). Syv paver residerte i det storslåtte gotiske palasset fra 1309 til 1377. Fra palasset har du fin utsikt over elven og den berømte broen, kjent fra den franske barnesangen «Sur le pont d’Avignon». Om kvelden er det festmiddag og underholdning om bord. Skipet ligger ved kai i Avignon over natten.

Arles
Dag 11

Avignon - Oslo

Om morgenen sier vi farvel til skipet og går i land. Vi setter kurs for flyplassen i Marseille eller Montpellier – rike på mange nye opplevelser og minner. Kjøretiden er cirka en time. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

Avignon

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Amsterdam og Marseille/Montpellier–Oslo med KLM (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Busstransport fra Basel til Chalon, inkludert byvandring og lunsj i Besançon
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (11 utflukter)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE

Dag 1 Amsterdam Kanalbåttur om kvelden
Dag 2 Amsterdam Byrundtur og utflukt til Haarlem
Dag 3 Wesel Utflukt til Arnhem
Dag 4 Köln Byvandring
Dag 5 Mainz Byrundtur og Gutenberg-museet
Dag 6 Strasbourg Byrundtur
Dag 7 Besançon Byrundtur
Dag 8 Lyon Byrundtur
Dag 9 Tournon Byrundtur
Dag 10 Arles Byrundtur
Dag 10 Avignon Pavepalasset
Dag 11 Avignon

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

OM SKIPENE

MS DOUCE FRANCE 4+* og MS VAN GOGH 4+*
Rederi CroisiEurope
Byggeår 1996/1999, begge totalrenovert 2017/2018
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 158

Skipene er totalrenoverte og delikate. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong. Cruiset på Rhinen går med MS Douce France, mens det på Rhône er med MS Van Gogh.

 • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
 • Ms Van Gogh Croisi