Eventyrslott, legender og Europas vakreste byer

Elvecruise på Rhinen og Rhône – gjennom tre land fra Provence til Amsterdam

Vakre Amsterdam i solnedgang

Er du en livsnyter som elsker god mat og vin, er interessert i historie og er klar for naturopplevelser av ypperste klasse – da er dette elvecruiset for deg! Seil på to av Europas fineste elver gjennom tre land på førsteklasses elvecruiseskip.

Reisen starter i Arles. Vi seiler på Rhône fra Provence til vindistriktet Bourgogne, videre på Rhinen gjennom Tyskland før vi ender opp i Amsterdam i Nederland. Dette blir garantert både vakkert og velsmakende!

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Avreiser

 • 10.09.2024
  11 dager

  Utsolgt

  Fra kr 36.800,-

  Fra: Bergen, Oslo Lufthavn

  Med: Terje Nordkvelle

  Skip: MS Symphonie, MS Van Gogh

 • 18.09.2025
  11 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 37.900,-

  Fra: Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

  Skip: MS Symphonie, MS Van Gogh

Høydepunkter

Seilingsrute

Program

10 frokoster, 9 lunsjer og 10 middager inkludert

MS Symphonie som seiler på Donau i vakkert solskinn

Rangert 4plus stjerner

MS Symphonie

Rederi CroisiEurope
Byggeår
1997 (totalrenovert 2017)
Lengde
110 m
Antall dekk 2
Passasjerer
106

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Skipet MS Van Gogh på seilas på elven Rhone

Rangert 4plus stjerner

MS Van Gogh

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999 (totalrenovert 2017)
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 105

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk alene.

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktsprisene for 2025 er ikke klare fra rederiets side per i dag, og vil bli lagt ut her så snart de foreligger. Alle som har bestilt elvecruise, vil få prisen på utfluktspakken tilsendt.

Utfluktspakke

2024: Kr 5 350,- per person/ 2025: priser kommer snart

Dag 1 Byvandring i Arles

Arles

€ 24

Dag 2 Camargue med besøk på ranch

Martigues

€ 82

Dag 3 Les Baux-de-Provence

Arles

€ 60

Dag 4 Fjellmassivet Vercors

Viviers

€ 78

Dag 6 Colmar & Unterlinden kunstmuseum

Breisach

€ 78

Dag 7 Kanalbåttur og byvandring i Strasbourg

Strasbourg

€ 87

Dag 8 Byrundtur i Mainz med Gutenbergmuseet

Mainz

€ 39

Dag 9 Byvandring i Køln

Køln

€ 66

Dag 10 Friluftsmuseet i Arnhem

Dusseldorf

€ 92

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Montpellier/Marseille og Amsterdam–Oslo med KLM/Air France (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice, kaffe, te og drinker servert i restauranten og baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Busstransport fra Lyon til Breisach, inkludert lunsj på veien
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Dette er ikke inkludert

 • Utfluktspakke (9 utflukter) kr 5 350,- (2024)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og blir satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer