Irland med fjellstøvler

/ 50 shades of green – det er Irland det!

Er det fjell i Irland, spør du kanskje? Om det er! Vi skal til topps på Irlands høyeste fjell, Carrauntoohill, 1040 meter over havet, og vi skal også oppleve det åpne kystlandskapet på Dingle. Øya er vill og vakker, grønnere blir det knapt!

Du får oppleve: 

 • Bestige Irlands høyeste fjell, Carrauntoohill (1040 moh)
 • Vandre i grønt landskap langs ville klipper i kystlandskapet på Dingle
 • Killarney nasjonalpark med sine vakre eikeskoger og berømte innsjøer
 • Idylliske landsbyer med livlige puber

I Irland går kombinasjonen av småbyliv og landets mangfoldige historie hånd i hånd med den barske naturen. Vi tilbringer uken langs The Wild Atlantic Way sørvest på øya, hvor du finner noen av Irlands mest utfordrende og varierte fotturer. Pittoreske landsbyer, irsk gjestfrihet, rike musikktradisjoner og pub-besøk i tillegg – kan en aktiv ferie bli bedre?

Irlandsturen var strålende på alle måter, opplegget, turene, turledelse, turfolket – vi er så fornøyde! Elsie og Harald, Hedmark

Vanskelighetsgrad 4 støvler

 

Last ned reiseprogram

 • Pris fra 16 790,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 07.06.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
NORSK TURLEDER
Hilde Løken Magnussen

Avreiser

 • Avreisedato 07.06.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 16 790,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Dublin-Glenbeigh, Co. Kerry

Ankomst Dublin flyplass på morgenen, direkte fra Oslo. Vår buss henter oss på flyplassen i Dublin, og vi setter kurs over øya mot Kerry og den lille byen Glenbeigh ved kysten. Her skal vi tilbringe de tre neste nettene.

Kerry betegnes ofte som ”kongeriket”, og de som bor her mener deres ”county” er det nærmeste du kommer himmelen. Vi bruker dagen og stopper midtveis for en matbit i en pittoresk «Postman Pat-landsby». Vel fremme innlosjerer vi oss på koselige Kerry Ocean Lodge. Dette føles som å være hjemme. Etter en lang dag på farten skal det smake med middag. (M)

Distanse: 290 km
Tid: Ca. 3,5 timer

De irske landsbyene er idylliske, her kommer vi tett på ekte landsbyliv.
Dag 2

Pilegrimsruten Knocknadobar

Dagens fottur starter nær Valencia Island. Vi følger den gamle pilegrimsruten fra The Holy Well (den hellige brønn) via de 14 «Stations of the Cross» som er et symbol på Jesus lidelseshistorie langfredag, med Canon’s Cross på toppen av Knocknadobar 690 moh.

Etter hvert som vi nærmer oss dagens toppunkt, får vi fantastisk utsikt over Atlanterhavet og resten av ukens vandringer vi har i vente. Nedstigningen ender i Kells Cove hvor en forfriskende dukkert på stranden kan være en deilig måte å avslutte turen på.

I kveld inntas middagen på den lokale Katy Kearneys Cottage. Her blir det middag mens vi tramper takten til tradisjonell irsk dans og musikk. (F/Lunsjboks/M)

Distanse: 10,5 km + 690m
Tid: Ca. 5 timer

På toppen!
Dag 3

Kerry Way - Kenmare - Killarney

Dagens fottur byr på en meget vakker del av den kjente Kerry Way. Turen tar oss fra sjøen i Kenmare via bondelandet, på stier og smale veier fra Windy Gap til Torc Mountain hvor vi passerer Torc Waterfall, gjennom vakre eikeskoger i Killarney nasjonalpark og de omtalte innsjøene Lough Leane og Muckross Lake. Killarney Lakes er Irlands mest besøkte turistattraksjon. Vel tilbake på lodgen blir det middag. (F/Lunsjboks/M)

Distanse: 20 km +560 m
Tid: Ca 6 timer 

Killarney Lakes er er blant Irlands største turistattraksjoner.
Dag 4

Irlands høyeste fjell, Carrauntoohill, 1040 moh - til Dingle

Irlands høyeste fjell er beliggende i hjertet av fjellkjeden Macgillycuddy’s Reek. Her må vi være forberedt på det meste av værskiftninger, så varmt tøy og ”lag på lag” er tingen. Oppstigningen er en utfordring som består av tre etapper, men som belønnes med en følelse av å stå på ”Irlands tak”! Det er flere ruter å velge mellom, hvilken velges ut fra dagens værforhold.  Etter tur kjører vi til Dingle og det familiedrevne Bambury’s Guesthouse hvor vi skal bo de neste to nettene. Bambury’s er kjent for sine deilige edderdunsdyner og herlige frokost!

Dingle er en travel liten by med koselige butikker som tilbyr alt fra de kjente Aran-genserne til lin, krystall, keramikk, vevearbeider – alt dette håndverket som Irland er så kjent for. Dingle var opprinnelig en fiskerlandsby, så østers og sjømat er en spesialitet her. Dingle-halvøya byr på noe av Irlands flotteste landskap; omgitt av utallige innsjøer, fjell, åser og daler – med Mt Brandon i nord og kysten med sitt spektakulære sjølandskap. Om kvelden møtes vi på pub til irsk sang og musikk – og stedets fish & chips!  (F/Lunsjboks/M)

Distanse: ca. 10 km
Tid: ca 7 timer

På Irlands tak - Carrountoohill 1040 moh.
Dag 5

Mount Eagle (516 moh) samt klippene på Dingle

God frokost på hotellet. I dag får vi vidt utsyn over kystlinjen og klippene på Dingle, med Irlands vestligste punkt Slea Head og de kjente Blasket Islands, hvor filmen Ryan’s Daughter i sin tid ble filmet.

Turen tilrettelegges etter værforholdene, men planen er å bestige Mount Eagle fra ”baksiden” for så å gå ned mot Slea Head hvor vi får spektakulært utsyn over Irlands vestligste punkt og hvor Amerika er neste stopp!

Vi går et lite stykke på vakre Dingle Way, før vi besøker den kjente keramikeren Louis Mulcahy. Bussen tar oss litt nordover til dramatiske klipper hvor selv de lokale er lite kjent. Her følger vi klippene ned mot dagens sluttpunkt hvor en pub venter i det fjerne.

I kveld møtes vi til hyggelig avslutningsmiddag på en av Dingles gode restauranter. (F/Lunsjboks/M)

Distanse: ca. 8,5 km
Tid: Ca. 4,5 timer

 

På "Sydpolen"
Dag 6

Annascaul - til Dublin for overnatting

I dag sjekker vi ut og tar med oss bagasjen ved turstart. Denne står i bussen mens vi går på tur.

Etter god frokost setter vi kurs mot Conor-passet, et av Irlands høyeste fjellpass beliggende nordøst for Dingle. Dette er vårt startpunkt for vandringen som tar oss opp den vakre dalen Glennahoo og ned til Lough Anascaul og videre til landsbyen Annascaul, beliggende i hjertet av Dingle-halvøya.

Her må vi innom den hyggelige puben South Pole Inn, som i sin tid ble drevet av den irske polfareren Tom Crean og hans kone før vi setter kurs mot Dublin og vårt flyplasshotell. Beregn 3,5-4 timer på turen.  (F/Lunsjboks/-)

Distanse: Ca 8 km
Tid: Ca 4 timer

 

Blasket Islands ved Dingle er et vakkert skue.
Dag 7

Hjemreise

Tidlig frokost på hotellet, shuttlebuss til flyplassen og innsjekk. Vi flyr med Norwegian direkte til Oslo.

Alltid hyggelig med et pub-stopp etter en lang dag på tur!

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4. Uken byr på noen av Irlands mest utfordrende fotturer på den vakre sørvestkysten av Irland. Det er stor variasjon i etappene; fra bestigning av Irlands høyeste fjell, Carrauntoohill, 1040 moh, til den kjente Kerry Way samt turer i flott kystlandskap. Det er viktig at deltaker er i god form, og gode knær er en fordel. Vi er på tur 5-7 timer pr dag. pauser kommer i tillegg.

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-Dublin med Norwegian
 • Lokal transport i Irland
 • All transport ifm fotturene
 • 6 overnattinger i delt dobbeltrom på hyggelige B&B og hotell 4* v/Dublin flyplass. 
 • Så godt som helpensjon slik:
 • Alle frokoster – Full Irish breakfast 
 • 5 lunsjbokser
 • Alle middager iflg program, hvorav 1 middag med tradisjonell irsk dans og musikk
 • 5 fotturer med engelsktalende lokalkjent guide (2 guider til Carrountoohill)
 • Norsktalende turleder under oppholdet.

Dette er ikke inkludert:

 • Personlige forsikringer herunder også avbestillingsforsikring 
 • Middag Dag 6
 • Drikke til måltidene
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Tips til lokal guide

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 14 deltakere. Se forøvrig våre reisebetingelser

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

 PASS Passet må være gyldig under hele oppholdet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Les mer her

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor på tre overnattingssteder gjennom uken. Dersom den reisende har bestilt  delt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Kerry Ocean Lodge Dag 1, 2, 3,
Bambury’s Guesthouse Dag 4, 5,
Carlton Hotel Dublin Airport Dag 6

Måltider. Så godt som alle måltider inkludert fra og med middag ankomstdato til og med frokost hjemreisedagen. Unntak er middag Dag 6. Vennligst gi beskjed ved påmelding om du er vegetarianer eller har eventuelle matintoleranser det skal tas hensyn til.

Full Irish Breakfast er inkludert alle dager, da kan du bestille varm frokost. Dette gir et godt grunnlag for fotturene. Hotellene lager lunsjboks til oss på vandredagene. Den består gjerne av en sandwich, en liten flaske vann, en frukt, en sjokoladebar. Middager i henhold til program. Drikke til middagene er ikke inkludert. Det er vannkoker med te og kaffe på hotellrommene.

Turleder/guide/gruppestørrelse. Norsk turleder følger med på reisen. Lokal engelsktalende guide følger med på fjellturene. Han vil dele sin kunnskap om flora og fauna med oss samt områdets kultur, historie og geografi. Gruppestørrelse på denne reisen er minimum 12 deltakere, maks 16 + turleder/guide. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Kart/Litteratur. For kart og reisehåndbøker for Irland, se http://www.nomaden.no/. Kart kan også kjøpes på stedet. Boken”Dublin” av Frode Grytting kan anbefales.

Valuta. I Irland brukes Euro. Penger kan veksles på flyplassene. De fleste kredittkort kan brukes i de i butikker og restauranter.