Med base på Nes Gard ved Lusterfjorden

Toppturer på ski i Sogn

Skikjøring i løssnø nedover fjellene i retning fjorden

Innerst i Sognefjorden med nær beliggenhet til de tre nasjonalparkene Breheimen, Jostedalen og Jotunheimen, ligger Nes Gard, en gjestegård med panoramautsikt til Lusterfjorden og Feigumfossen. Dette er et drømmested for toppturentustiastene, med tilgang til fantastiske toppturer for alle forhold, ønsker og nivåer. Kun en kort kjøretur unna åpenbarer Hurrungane seg, et vårski-eldorado i verdensklasse – 2000-meterstopper i et av Norges råeste fjellområder. Med base på Nes Gard er det også kort vei til fantastiske skiområder i Jostedalen og Sogndalsdalen. Og bare tenk: Skikjøring i høyfjellet på formiddagen, en dukkert i Lusterfjorden på ettermiddagen – for så å sette seg til bords i en trivelig stue og nyte en treretters middag på kvelden. Dette blir en drømmehelg!

Dette er en tur for deg som er nybegynner, eller har gått litt på topptur tidligere. Vi har med oss to guider, og har mulighet til å dele gruppa etter evne og form. De kjenner området godt, og vil finne fine og trygge turer tilpasset vær og føre.

Guidede turer med Tindevegledere!

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

3 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • 3 netter i delt dobbeltrom Nes Gard, romkategori standard
  • 2 guidede toppturer med lokal tindevegleder
  • Helpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 4
  • Afterski med stamp

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Reisen til/fra Nes Gard
  • Transport til turene (vi fordeler oss i private biler)
  • Drikkevarer til måltidene
  • Skiutstyr og skredutstyr (ta kontakt hvis du ønsker å leie dette)

Denne turen er beregnet for nybegynnere, samt de som har litt erfaring med toppturer fra før. Du trenger ikke være teknisk god på ski, men du bør være i grunnleggende god fysisk form. Vi har mulighet til å dele opp gruppa ut ifra nivå og form. Du må selv ha med toppturski/randonneeski med feller, samt hjelm, søkestang, skredsøker(sender/mottaker) og spade. Det er mulig å låne/leie skredutstyr på Nes, og de kan også organisere leie av skiutstyr. Må bestilles på forhånd.

Ankomst. Med egen bil eller nyt turen om bord på Sogneekspressen. Med privat bil fra Oslo S til Nes Gard beregner du ca 5,5 timer. Sogneekspressen fra Oslo tar ca 6,5 timer. Velger du buss, blir du hentet med minibuss i Sogndal.

Overnatting. Vi bor 3 netter på deilige Nes Gard, romkategori standard. Alle rommene er forskjellige. Ønsker du enkeltrom, kan du velge mellom enkeltrom med privat bad, eller enkeltrom i litt større leilighet, med delt stue og delt bad. Du kan lese mer om stedet her.

Transport til turene. Vi beregner transport med private biler til og fra turene, og fordeler gjestene i biler ut ifra hvordan gruppa deles opp hver av dagene. Oppgi ved påmelding om du kan stille med bil, og hvor mange passasjerer du har plass til til/fra tur. Kjøreturene tar mellom 15 og 50 minutter, avhengig av hvilken topp vi velger.

Måltider. Deilig frokostbuffet hver dag. Lunsjen som er i form av en nistepakke du selv smører under frokostbuffeen og tar med på utflukten. Husk å ta med deg en termos, denne kan du fylle på morgenen slik at du får med deg varm drikke på dagens utflukt. 3 retters middag på kvelden, og kaffe/te tilgjengelig hele oppholdet. Lørdag kveld blir det i tillegg grilling på afterski ved naustet.

Guider og vertskap. Vi bruker tindevegledere som guider på denne turen, som har god kunnskap om sikker ferdsel i fjellet, samt lokale turer og forhold. Tindevegleder er den eneste internasjonalt godkjente guideutdanningen vi har i Norge, og det stilles høye krav til kunnskap og praksis for å bli godkjent som tindevegleder. Det tillates maks 6 gjester per tindevegleder, for å kunne ivareta sikkerheten. Det følger ikke med egen reiseleder fra Escape, men vertskapet på Nes vil i sørge for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet. Reis gjerne alene, på aktiv ferie blir man fort sammensveiset!

Krav til deltakerne. Toppturer på ski er en aktivitet som er forbundet med risiko. Våre guider er godt trent i å føre gjester trygt gjennom fjellet, men deltakelse foregår på eget ansvar. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man har god nok helse og form til å delta på turen.

Lignende turer