Lauvnostind er en av toppene vi kan velge dersom vær og føre er godt

Toppturer på ski i Sogn

/Med base på Nes Gard ved Lusterfjorden

Innerst i Sognefjorden med nær beliggenhet til de tre nasjonalparkene Breheimen, Jostedalen og Jotunheimen, ligger Nes Gard, en gjestegård med panoramautsikt til Lusterfjorden og Feigumfossen. Dette er et drømmested for toppturentustiastene, med tilgang til fantastiske toppturer for alle forhold, ønsker og nivåer. Kun en kort kjøretur unna åpenbarer Hurrungane seg, et vårski-eldorado i verdensklasse – 2000-meterstopper i et av Norges råeste fjellområder. Med base på Nes Gard er det også kort vei til fantastiske skiområder i Jostedalen og Sogndalsdalen. Og bare tenk: Skikjøring i høyfjellet på formiddagen, en dukkert i Lusterfjorden på ettermiddagen – for så å sette seg til bords i en trivelig stue og nyte en treretters middag på kvelden. Dette blir en drømmehelg!

Du får:  

 • 3 netter på vakre Nes Gard, midt i hjertet av Sogn
 • 2 guidede toppturdager med lokale tindevegledere i fantastiske omgivelser
 • Afterski med grilling og quiz
 • Helpensjon, med Sogns kortreiste kjøkken og gode mat

Dette er en tur for deg som er nybegynner, eller har gått litt på topptur tidligere. Vi har med oss to guider, og har mulighet til å dele gruppa etter evne og form. De kjenner området godt, og vil finne fine og trygge turer tilpasset vær og føre.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 8 890,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.04.2021 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 4 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.04.2021
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 8 890,-
 • Avreisedato 06.05.2021
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 8 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst og middag

Du ankommer Nes Gard når du vil denne dagen. Når du kommer får du servert varm kveldsmat, og får muligheten til å bli kjent med de andre deltakerne og gjestene på gården.

Nes Gard er en gjestegård med spesielt miljø. Det er 7. generasjon som nå driver gården, som tidligere drev med husdyr og fruktproduksjon. Nå er gårdstunet fra rundt 1850 bygget om og restaurert og har plass til 35 gjester. Alle rom har private bad og forskjellig interiør, noen har egen balkong eller terrasse. Hagen deres innbyr til å ta en kaffe i morgensola, eller slappe av etter dagens utflukt, før en inntar spisesalen og nyter kveldens middag. Nede ved Lustrafjorden er det også et naust, og over dette var det tidligere et stort rom for tørking av tobakk. Dette er nå satt i stand til møterom og festsal, med et rustikt miljø og vakker utsikt.

Nes Gard er et populært sted for den som vil gå toppturer på ski. Nærheten til både Jotunheimen, Jostedalen og Sogndal gjør at du alltid vil ha et godt alternativ til topptur uansett føreforhold. Og med beliggenhet helt nede ved fjorden, kan du nyte vårblomster, varme solstråler i hagen og et deilig bad etter å ha tilbragt dagen på ski. Disse kontrastene beriker opplevelsen!

Måltider inkludert: Middag

 

Velkommen til Nes Gard!
Dag 2

Vi finner en egnet topptur!

Forhåpentligvis våkner du utsovet og uthvilt etter en god natts søvn her ved vakre Lusterfjorden. Nå venter en deilig buffetfrokost. Du smører også matpakke for dagen og fyller termosen din som du tar med på turen.

Å gå i fjellet med guide tilfører turen noe ekstra i form av kunnskap og erfaring som gir enda bedre turopplevelser. Våre lokale tindevegledere samler gruppa for å gå igjennom planen for dagens tur. Tindevegledere er Norges høyest kvalifiserte fjellførere og de eneste med profesjonsutdanning i faget. De har høy kompetanse i vegledning og guiding i fjellklatring, toppturer på ski, skred, brevandring, isklatring og tradisjonelt friluftsliv både sommer og vinter. Vær, temperatur og snøforhold er med på å bestemme dagens turmål. Guidene kommer med forslag til turer som passer dagens forhold, og vurderer om gruppa skal deles opp etter erfaringsnivå. Vi organiserer oss i private biler for å komme oss til og fra startstedet for dagen.

Vel tilbake fra tur er det klart for afterski på brygga for den som vil! Stampen er varmet opp, og sjøen er frisk for den som ønsker å hoppe i havet! Her kan du leske deg på noe godt å drikke, og snakke om dagens bragder på ski. Det er også mulig med total avslapning i hagen eller i peisestua. Om kvelden møtes vi til en deilig tre-retters middag i hotellets hyggelige restaurant.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke, middag

Lauvnostind er en av toppene vi kan velge dersom vær og føre er godt
Dag 3

Ny dag, ny topp!

Etter nok en deilig frokost, møter vi våre tindevegledere og snakker om dagens tur. Vi organiserer oss igjen i biler for å komme oss til startstedet for turen, som også i dag er avhengig av vær og føre.

I ettermiddag blir det igjen afterski på brygga, med avslapning i stampen og bading i sjøen. På afterski i dag blir det også grilling og felles quiz! Den gode stemningen tar vi med oss til middag – nok en deilig 3-retters middag i spisesalen. Den som vil kan fortsette praten i peisestua utover kvelden, og planlegge nye turer til hvitkledde fjell.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke, grilling, middag

Toppturer gir godt samhold!
Dag 4

Fridag og hjemreise

Dagen i dag bruker du til det du vil. Sov lenge og nyt frokost og morgenkaffe i lange drag, eller sprett opp også i dag for å dra på tur. Det er fortsatt mange topper å ta av, og vertskapet kan komme med gode tips til fine turer å gå på egen hånd. Husk å velge tur etter evne, kunnskap og forhold – turen går på eget ansvar.

Vi tror denne helgen gir mersmak – snart er du tilbake for å plukke enda flere flotte turer!

Måltider inkludert: Frokost

Reisebetingelser

Denne turen er beregnet for nybegynnere, samt de som har litt erfaring med toppturer fra før. Vi har mulighet til å dele opp gruppa ut ifra nivå og form. Du må selv ha med toppturski/randonneeski med feller, samt hjelm, søkestang, skredsøker(sender/mottaker) og spade. Det er mulig å låne/leie skredutstyr på Nes, og de kan også organisere leie av skiutstyr. Må bestilles på forhånd.

Alt dette er inkludert:

 • 3 netter i delt dobbeltrom Nes Gard, romkategori standard
 • 2 guidede toppturer med lokal tindevegleder
 • Helpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 4
 • Afterski med stamp, grilling og quiz

Dette er ikke inkludert:

 • Reisen til/fra Nes Gard 
 • Transport til turene (vi fordeler oss i private biler)
 • Drikkevarer til måltidene
 • Skiutstyr og skredutstyr (ta kontakt hvis du ønsker å leie dette)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Ankomst. Med egen bil eller nyt turen om bord på Sogneekspressen. Med privat bil fra Oslo S til Nes Gard beregner du ca 5,5 timer. Sogneekspressen fra Oslo tar ca 6,5 timer. Velger du buss, blir du hentet med minibuss i Sogndal. 

Overnatting. Vi bor 3 netter på deilige Nes Gard, romkategori standard. Alle rom er forskjellige. Du kan lese mer om stedet her.

Transport til turene. Vi beregner transport med private biler til og fra turene, og fordeler gjestene i biler ut ifra hvordan gruppa deles opp hver av dagene. Oppgi ved påmelding om du kan stille med bil, og hvor mange passasjerer du har plass til til/fra tur. Kjøreturene tar mellom 15 og 50 minutter, avhengig av hvilken topp vi velger.

Måltider Deilig frokostbuffet hver dag. Lunsjen som er i form av en nistepakke du selv smører under frokostbuffeen og tar med på utflukten. Husk å ta med deg en termos, denne kan du fylle på morgenen slik at du får med deg varm drikke på dagens utflukt. 3 retters middag på kvelden, og kaffe/te tilgjengelig hele oppholdet. Lørdag kveld blir det i tillegg grilling på afterski ved naustet. 

Guider og vertskap. Vi bruker tindevegledere som guider på denne turen, som har god kunnskap om sikker ferdsel i fjellet, samt lokale turer og forhold. Tindevegleder er den eneste internasjonalt godkjente guideutdanningen vi har i Norge, og det stilles høye krav til kunnskap og praksis for å bli godkjent som tindevegleder. Det tillates maks 6 gjester per tindevegleder, for å kunne ivareta sikkerheten. Det følger ikke med egen reiseleder fra Escape, men vertskapet på Nes vil i sørge for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet. Reis gjerne alene, på aktiv ferie blir man fort sammensveiset!

Krav til deltakerne. Toppturer på ski er en aktivitet som er forbundet med risiko. Våre guider er godt trent i å føre gjester trygt gjennom fjellet, men deltakelse foregår på eget ansvar. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man har god nok helse og form til å delta på turen. Det den reisendes ansvar å møte på avtalt sted og til avtalt tid for videre program med gruppen. Eventuelle forsinkelser eller uteblivelse fra kundens side gir ikke rett til prisavslag eller erstatning for tapt arrangement, det være seg for hele eller deler av programmet.

Smittevern. Under gjennomføringen av turen vil vi følge gjeldende retningslinjer for å unngå smitte av koronavirus. Mer informasjon om dette vil bli gitt nærmere avreise.

Forbehold. Prisen er basert på minimum 8 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å kansellere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 2o dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i program samt justering av pris som følge av økning i skatter og avgifter og uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.