Vintereventyr på Vatnahalsen

Toppturer på ski ved Flåmsbanen

På topptur ved Vatnahalsen

Vatnahalsen Hotell ligger langs Flåmsbanen, med tog som eneste fremkomstmiddel på vinteren. Området rundt Vatnahalsen er snøsikkert, med et variert terreng som byr på lange, fine nedkjøringer i alle himmelretninger - for alle ferdighetsnivåer. Kombinasjonen av tog og frikjøring i verdensklasse gjør en helg på Vatnahalsen til en unik skiopplevelse. På denne turen får du et dagskurs i grunnleggende skredkunnskap, etterfulgt av to guidede turer i nærområdet med lokalkjente tindevegledere. Alt er duket for lærerike, trygge og unike opplevelser i vinterfjellet!

Dette er en tur som passer for deg som er nybegynner. Men det er også nyttig med påfyll av skredkunnskap og ferdsel i fjellet for deg som har gått litt på topptur tidligere. Vi har med oss flere guider, og har mulighet til å dele gruppa etter evne og form.

Guidede turer med tindevegledere

Dagskurs i grunnleggende skredkunnskap inkludert

Høydepunkter

Avreiser

16.03.2022
5 dager

Ledige plasser

Fra kr 10.950,-

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • 1 dag grunnleggende skredkurs
  • 2 guidede toppturer med lokal tindevegleder
  • 4 netter på Vatnahalsen
  • Helpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 4
  • Tilgjengelige vafler hele oppholdet

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Reisen til/fra Vatnahalsen
  • Billetter på Flåmsbanen dersom vi bruker denne tilbake fra tur
  • Drikkevarer til måltidene
  • Skiutstyr og skredutstyr

Denne turen er beregnet for nybegynnere, men det vil være lærerikt og gøy for de som har litt erfaring med toppturer fra før også. Du trenger ikke være teknisk god på ski, men du bør være i grunnleggende god fysisk form. Gruppa kan deles opp ut ifra nivå og form. Du må selv ha med toppturski/randonneeski med feller, samt hjelm, søkestang, skredsøker (sender/mottaker) og spade. Har man ikke nødvendig utstyr kan man få leid dette hos sportsbutikker, det er også mulig å låne privat via finn.no. Vatnahalsen har noen skredsett til utleie, gi beskjed dersom du ønsker å leie dette.

Ankomst
Med tog til Vatnahalsen, med togbytte på Myrdal. Bestill billetter på www.vy.no.

Overnatting
Vi bor 4 netter på trivelige Vatnahalsen Hotell.

Måltider
Deilig frokostbuffet hver dag. Lunsjen som er i form av en nistepakke du selv smører under frokostbuffeen og tar med på utflukten. Husk å ta med deg en termos, denne kan du fylle på morgenen slik at du får med deg varm drikke på dagens utflukt. 3 retters middag på kvelden, og vafler tilgjengelig hele oppholdet.

Guider og vertskap
Vi bruker tindevegledere som guider på denne turen, som har god kunnskap om sikker ferdsel i fjellet, samt lokale turer og forhold. Tindevegleder er den eneste internasjonalt godkjente guideutdanningen vi har i Norge, og det stilles høye krav til kunnskap og praksis for å bli godkjent som tindevegleder. Det tillates maks 6 gjester per tindevegleder, for å kunne ivareta sikkerheten. Det følger ikke med egen reiseleder fra Escape, men vertskapet på Vatnahalsen vil sørge for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet. Reis gjerne alene, på aktiv ferie blir man fort sammensveiset!

Krav til deltakerne
Toppturer på ski er en aktivitet som er forbundet med en viss risiko, selv om vi på denne turen skal holde oss unna de bratteste fjellsidene. Tindeveglederne er godt kvalifisert for å føre gjester trygt gjennom fjellet, men deltakelse foregår like fullt på eget ansvar. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man har god nok helse og form til å delta på turen.

Lignende turer