Toppturer på ski ved Flåmsbanen

/Vintereventyr på Vatnahalsen

Vatnahalsen Hotell ligger langs Flåmsbanen, med tog som eneste fremkomstmiddel om vinteren. Området rundt Vatnahalsen er snøsikkert, med et variert terreng som byr på lange, fine nedkjøringer i alle himmelretninger, og for alle ferdighetsnivåer. Kombinasjonen av tog og frikjøring i verdensklasse gjør en helg på Vatnahalsen til en unik skiopplevelse. På denne turen får du et dagskurs i grunnleggende skredkunnskap, etterfulgt av to guidede turer i nærområdet med lokalkjente tindevegledere. Alt er duket for lærerike, trygge og unike opplevelser i vinterfjellet!

Du får:  

 • 4 netter på Vatnahalsen hotell på Flåmsbanen
 • 1 dag grunnleggende skredopplæring
 • 2 guidede toppturdager med lokale tindevegledere i flotte omgivelser
 • Helpensjon og vafler hele dagen

Dette er en tur som passer for deg som er nybegynner. Men det er også nyttig med påfyll av skredkunnskap for deg som har gått litt på topptur tidligere. Vi har med oss flere guider, og har mulighet til å dele gruppa etter evne og form.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 10 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 17.03.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.03.2021
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 10 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst og middag

Du ankommer Vatnahalsen når du vil denne dagen. Du får servert middag når du kommer, og kan bruke kvelden til å bli kjent med de andre deltakerne som skal være dine turkamerater de neste dagene. Kommer du om ettermiddagen får du også tid til å gjøre deg kjent med stedet – her er det mye stemning i veggene.

Vatnahalsen ble opprinnelig bygd som sanatorium 1896, men ble aldri brukt til dette. Isteden ble bygget tatt i bruk som hotell da byggingen av Bergensbanen kom igang. Utover første del av 1900-tallet ble høyfjellshotellet etter hvert en populær vinterdestinasjon blant norske og europeiske turister, og det ble lenge omtalt som Nordens St. Moritz. Her, 820 meter over havet, nyter du utsikten mot Skarvheimen og Flåmsdalen. Helt siden starten for 120 år siden har Vatnahalsens visjon vært å skape en avslappende og trivelig atmosfære der alle føler seg  velkomne. Her skal du kunne komme når som helst på året og finne en hjemmekoselig stemning, en god seng, et godt måltid og et gjestfritt vertskap.

Tog er eneste mulighet når du skal komme deg til Vatnahalsen – Bergensbanen til Myrdal, og togbytte fra Myrdal til Vatnahalsen. Vi anbefaler at du kjøper billetter slik at du rekker siste avgang fra Myrdal klokken 18:00. Det er også mulig å gå fra Myrdal med hodelykt dersom du kommer senere – da avtaler vi at vertskapet møter dere på veien.

Måltider inkludert: Middag

 

Dag 2

Grunnleggende skredkurs

Forhåpentligvis våkner du utsovet og uthvilt etter en god natts søvn utenfor allfarvei. Nå venter en deilig frokost.

I dag skal du få grunnleggende innføring i skredproblematikk fra en lokal tindevegleder. Det er fokus på teori, så kurset holdes på hotellet. Det du lærer i dag vil gjøre deg i litt bedre stand til å kjenne igjen risiko og ta trygge veivalg på toppturer i vinterfjellet. Turplanlegging, sikre veivalg, dannelse av snøskred, vurderinger av snøen og kameratredning er noen av temaene denne dagen. Tindevegledere er Norges høyest kvalifiserte fjellførere og de eneste med profesjonsutdanning i faget. De har høy kompetanse i veiledning og guiding i fjellklatring, toppturer på ski, skred, brevandring, isklatring og tradisjonelt friluftsliv både sommer og vinter.

I løpet av dagen blir det felles lunsjpause – egensmurt matpakke fra frokosten er med i prisen, men det er også mulig å kjøpe mat fra ala carte-menyen på hotellet. Ikke minst er det vafler og kaffe tilgjengelig gjennom dagen. Ettermiddagen kan du bruke til å utforske området rundt hotellet eller slappe av i peisestua før vi møtes til en felles middag.

Måltider inkludert: Frokost, matpakke, middag

Dag 3

Vi drar på tur!

I dag skal vi sette det vi har lært ut i praksis! Vi smører niste og gjør oss klare for tur. Vi har med oss tindevegledere i dag også, og gruppa deles opp ut ifra deltakernes evne og form. Før vi legger av gårde har vi et turmøte, hvor vi vurderer vær, temperatur og snøforhold, og finner ut hvilken tur som passer best akkurat i dag. Skiene kan vi ta på oss rett på trammen – og vips er vi på tur!

Å gå i fjellet med guide tilfører turen noe ekstra i form av kunnskap og erfaring som gir enda bedre turopplevelser. Du opplever både unik skikjøring og får en innføring i grunnleggende verktøy for å bevege deg i vinterfjellet. Vi er maks 6 personer per guide, og guidene sørger for å tilpasse aktiviteten til gruppens ferdighetsnivå.

Etter en dag med herlig skikjøring begynner lysten på nystekte vafler å melde seg. Vi finner veien tilbake til hotellet, setter utstyret til tørk og tar oss en vaffel og en pust i bakken. Peisestuen blir møteplass for gruppa og hotellets andre skigjester, hvor man kan glede seg over dagens fine opplevelser og diskutere morgendagens muligheter. Vi nyter felles middag i spisesalen.

Måltider inkludert: Frokost, matpakke, middag

Dag 4

Ny dag, ny tur

Etter nok en deilig frokost, møter vi våre tindevegledere og snakker om dagens tur. Vi velger oss nye turer som passer dagens forhold, og omrokkerer gjerne på gårsdagens gruppeinndeling om nødvendig. Hvis forholdene tillater det kan vi kjøre helt ned i dalen og ta Flåmsbanen tilbake til hotellet. Dette er en skiheis utenom det vanlige!

Flåmsbanen starter nede ved Sognefjorden og går gjennom fantastisk natur helt opp til Vatnahalsen. Denne strekningen er en av de bratteste toglinjene i verden, og er kåret av Lonely Planet til verdens beste togreise. I løpet av den snaue timen turen tar, fraktes du oppover langs stupbratte fjellvegger og spektakulære tunneler. Mange turister reiser jorda rundt for å oppleve denne togturen på sommeren – vi er så heldige å kunne bruke den aktivt som en del av skituren.

Tilbake på hotellet er det tid for vafler og en strekk, og etter hvert en deilig middag. Siste kvelden er fin å tilbringe i peisestua med noe godt i glasset – her kan dere sitte og fortelle skrøner utover de små timer.

Måltider inkludert: Frokost, matpakke, middag

Dag 5

Fridag og hjemreise

Dagen i dag bruker du til det du vil. Sov lenge og nyt frokost og morgenkaffe i lange drag, eller sprett opp også i dag for å dra på tur. Det er fortsatt mange turer å ta av, og vertskapet kan komme med gode tips til fine turer. Husk å velge tur etter evne, kunnskap og forhold – turen går på eget ansvar. Du reiser hjem når det passer for deg – husk å bestille togbillett så du sikrer deg plass.

Vi håper denne helgen gir mersmak – snart er du tilbake for å plukke enda flere flotte turer!

Måltider inkludert: Frokost

Reisebetingelser

Denne turen er beregnet for nybegynnere, men det vil være lærerikt og gøy for de som har litt erfaring med toppturer fra før også. Gruppa kan deles opp ut ifra nivå og form. Du må selv ha med toppturski/randonneeski med feller, samt hjelm, søkestang, skredsøker (sender/mottaker) og spade. Vatnahalsen har noen skredsett til utleie, gi beskjed dersom du ønsker å leie dette.

Alt dette er inkludert:

 • 1 dag grunnleggende skredkurs
 • 2 guidede toppturer med lokal tindevegleder
 • 4 netter i delt dobbeltrom
 • Helpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 4
 • Tilgjengelige vafler hele oppholdet

Dette er ikke inkludert:

 • Reisen til/fra Vatnahalsen
 • Billetter på Flåmsbanen dersom vi bruker denne tilbake fra tur
 • Drikkevarer til måltidene
 • Skiutstyr og skredutstyr
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Ankomst. Med tog til Vatnahalsen, med togbytte på Myrdal. Bestill billetter på www.vy.no.

Overnatting. Vi bor 4 netter på trivelige Vatnahalsen Hotell. Prisen er basert på plass i dobbeltrom, enkeltrom kan bestilles for et tillegg i prisen.

Måltider Deilig frokostbuffet hver dag. Lunsjen som er i form av en nistepakke du selv smører under frokostbuffeen og tar med på utflukten. Husk å ta med deg en termos, denne kan du fylle på morgenen slik at du får med deg varm drikke på dagens utflukt. 3 retters middag på kvelden, og vafler tilgjengelig hele oppholdet. 

Guider og vertskap. Vi bruker tindevegledere som guider på denne turen, som har god kunnskap om sikker ferdsel i fjellet, samt lokale turer og forhold. Tindevegleder er den eneste internasjonalt godkjente guideutdanningen vi har i Norge, og det stilles høye krav til kunnskap og praksis for å bli godkjent som tindevegleder. Det tillates maks 6 gjester per tindevegleder, for å kunne ivareta sikkerheten. Det følger ikke med egen reiseleder fra Escape, men vertskapet på Vatnahalsen vil sørge for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet. Reis gjerne alene, på aktiv ferie blir man fort sammensveiset!

Krav til deltakerne. Toppturer på ski er en aktivitet som er forbundet med risiko. Tindeveglederne er godt kvalifisert for å føre gjester trygt gjennom fjellet, men deltakelse foregår på eget ansvar. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man har god nok helse og form til å delta på turen.
Det den reisendes ansvar å møte på avtalt sted og til avtalt tid for videre program med gruppen. Eventuelle forsinkelser eller uteblivelse fra kundens side gir ikke rett til prisavslag eller erstatning for tapt arrangement, det være seg for hele eller deler av programmet.

Smittevern. Under gjennomføringen av turen vil vi følge gjeldende retningslinjer for å unngå smitte av koronavirus. Mer informasjon om dette vil bli gitt nærmere avreise.

Forbehold. Prisen er basert på minimum 10 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å kansellere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 2o dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i program samt justering av pris som følge av økning i skatter og avgifter og uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.