Köln

Tre elver – Rhinen, Main og Donau (5*)

/ Unikt ukescruise fra Amsterdam til Nürnberg

 • Et cruise på tre elver – Rhinen, Main og Donau
 • Main-Donau kanalen med sine 14 sluser
 • En seilas gjennom to land; Nederland og Tyskland
 • Den berømte Kölnerdomen
 • Rhindalen med Lorelei klippen, middelalderslott og vakkert vinlandskap
 • Byen Bamberg på UNESCOs verdensarvliste

Bli med oss på denne spennende seilasen gjennom Nederland og Tyskland. Turen starter i Amsterdam og tar oss til mange sjarmerende byer, før vi ender i Nürnberg. Vi skal også gjennom Main-Donau kanalen, den 171 km lange menneskeskapte kanalen med 14 sluser, som kobler Rhinen og Donau sammen. Mens vi seiler, bor du godt og slapper av om bord på 5* skipet MS Amadeus Queen.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 04.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Lekkert førsteklasses skip
 • Kun èn avgang i 2021
 • Vin til middag inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 04.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 19 980,-
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen

Om skipet

MS Amadeus Queen (5*)
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2018
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 162

Om bord på dette lekre elvecruiseskipet er det restaurant, salong med bar, trimrom, terrasse med glassvegger, innendørs svømmebasseng og soldekk. Alle lugarene er utvendige og suitene på øvre dekk har balkong.

LUGARER

 • Luftner Amadeus Queen

  Suite

  Ca. 26 kvadratmeter.
  Komfortabel hjørne sofa, balkong, minibar, walk-in garderobe, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuell klimaanlegg, romslig bad med dusj / WC , badekåpe, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på øvre eller midtdekk

  Ca. 17,5 kvadratmeter.
  Panoramavindu, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk

  Ca. 16 kvadratmeter.
  Mindre vindu som ikke kan åpnes, romslig garderobeskap, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–Amsterdam

Avreise fra Oslo Lufthavn sen formiddag direkte til Amsterdam. På flyplassen venter bussen som skal kjøre oss til det flotte skipet MS Amadeus Queen, som skal være vårt hjem på denne turen. Vi går om bord, og finner oss til rette i lugarene våre. Om kvelden møtes vi i skipets lounge for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet, før vi middag. Skipet ligger til kai sentralt i Amsterdam.

Dag 2

Amsterdam–Utrecht

Denne sjarmerende hovedstaden har noe for enhver smak; blomstermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her møtes hav og land, og bohemene vandrer side om side med høykonservative besteborgere. Amsterdam er Nederlands største by, og historien kan spores helt tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fisker-samfunn ved elven Amstels bredder, som også ga navnet til byen.

Etter frokost kan du utforske Amsterdam på egenhånd – eller bli med på en valgfri utflukt. Første del av utflukten er en byrundtur i Amsterdam, inkludert kanalbåttur gjennom det historiske hjertet av byen. Deretter kjører dere med buss til fiskebyen Volendam nord for Amsterdam, hvor det blir byvandring og besøk i et lokalt ysteri.

I mellomtiden har skipet seilt til Utrecht, hvor de som har vært på utflukt kommer om bord igjen. Skipet seiler på småelver og kanaler mot Rhinen. I løpet av natten krysser vi grensen til Tyskland.

Amsterdams idylliske kanaler
Dag 3

Köln

Nyt en rolig morgen om bord før skipet legger til kai i sentrum av i Köln, Tysklands fjerde største by og den mest folkerike byen langs Rhinen. Köln har mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt den vakre elven Rhinen, som deler byen i to.

Før lunsj tilbys en valgfri byvandring. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under annen verdenskrig, men mange av bygningene er omhyggelig gjenoppbygd, deriblant tolv romanske kirker. Videre til byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen som står på UNESCOs verdensarvliste, kom nærmest uskadd gjennom krigen. Kölnerdomens to 157 m høye tårn kan ses fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen! Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som stod ferdig i 1880.

Etter lunsj anbefaler vi en tur innom et av byens mange bryggerhus, hvor du kan smake på Kölsch, byens lokale øl. Byen er også parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne. Cologne er det engelske og franske navnet på byen Köln. Så kanskje kjøpe med seg en flaske godlukt hjem…?

Alternativt tilbys en utflukt til den historiske nasjonalparken Siebengebirge utenfor Köln, som består av mer enn 40 fjell og åser. Bergarten her ble dannet av en gammel vulkan og i romertiden var dette et stort steinbrudd. Den ikoniske Kölnerdomen er bygget med stein herfra. Men området her kan by på mer enn stein, vakker natur, vingårder og en flott utsikt mor elven Rhinen. Vi skal også besøke det kjente landemerket Schloss Drachenburg, en privat villa fra slutten av 1800-tallet som er utformet som et palass. Det ble bygget for pengemannen Baron Stephan von Sarter, men han bodde aldri der.

Cruiset fortsetter om kvelden.

Köln
Dag 4

Oberwesel

Denne morgenen seiler vi på den strekningen som kalles «den romantiske Rhinen». Her renner elven gjennom Rhinkløften med Lorelei-klippen 120 meter over elven. Kløften er ganske dyp, og området er kjent for slottene og vingårdene som ligger her. Området med sine mer enn 40 slott og festninger fra middelalderen og mange vakre vinlandsbyer står på UNESCOs verdensarvliste. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang, og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene.

I løpet av formiddagen ankommer vi den sjarmerende byen Oberwesel, hvor vi blir liggende til kai noen timer. Byen kalles «City of Towers», har mange flotte kirker og bygninger fra 1700- og 1800-tallet, og store deler av muren som omgir byen er intakt. Du kan utforske den lille byen som ligger så vakkert til ved Rhinens bredder på egenhånd, eller bli med på en valgfri byvandring med lokalguide.

Skipet seiler videre ved lunsjtid – og vi kan nyte avslappende ettermiddag om bord. Det er bare å lene seg tilbake og nyte utsikten!

Amadeus Queen
Dag 5

Miltenberg–Wertheim

I dag kan du velge å bli om bord hele dagen, eller bli med på en utflukt til Miltenberg og Wertheim.

Etter lunsj gjør skipet et kort stopp i Miltenberg for å slippe av de som skal på utflukt. Vi starter med en spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene i Miltenberg, med velholdte bindingsverkshus. Dette er virkelig en vandring mange hundre år tilbake i tid. Ved hovedgaten, Hauptstrasse, ligger Gasthaus Zum Riesen, Tysklands eldste taverna.

Vi fortsetter så med buss til Wertheim, den romantiske middelalderbyen som ligger i et vakkert naturområde langs Main. Her blir det en guidet spasertur i den pittoreske gamlebyen, med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Denne historiske byen kan også vise frem sine imponerende slottsruiner, noen av de største i Sør-Tyskland. Skipet har i mellomtiden også forflyttet seg til Wertheim, hvor vi går om bord igjen før middag.

Sjarmerende Wertheim
Dag 6

Würzburg

Om morgenen ankommer vi Würzburg, som ligger vakkert til langs elven Main, i den tyske delstaten Bayern. Byen har en forholdsvis ny bykjerne som er bygget opp igjen etter at 90% av byens sentrum ble bombet av britene under andre verdenskrig. Over 5000 mennesker omkom i luftangrepet.

Würzburg var tidligere hjemby til de mektige prinsebiskopene. Würzburg er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokkpalass. Fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo pryder taket og palasset står på UNESCOs verdensarvliste. Bli med på en valgfri guidet byvandring, der vi blant annet får se den imponerende katedralen.

Würzburg er også kjent for sin vinproduksjon, med mer enn 1200 års historie – så kanskje du heller vil besøke en av de lokale vingårdene og smake på deres lokale spesialiteter…?!

Ved lunsjtider kaster skipet loss og forlater byen. Vi nyter en god lunsj og ettermiddagen om bord, mens vakker natur glir forbi. I kveld varter kapteinen opp med festmiddag og dans ombord.

Wurzburg med sine vakre fasader
Dag 7

Bamberg

Bamberg ligger i den nordlige delen av regionen Bayern, cirka 25 mil nord for München. Den vakre og godt bevarte historiske byen, ligger idyllisk til blant elver og store skoger. Byen er bygget på syv høyder, og blir ofte sammenlignet med Roma. På hver topp står det en liten kirke. Bamberg står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sin livlige gamleby fra middelalderen og sine særegne øltradisjoner.

Etter lunsj kan du bli med på en valgfri byvandring over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende hus og det unike Rathaus, byens rådhus, som står midt i elven – mellom to broer. Et annet kjent landemerke er den store katedralen med sine fire tårn. Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fisker-hus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz. Vi får også mulighet til å smake på det lokale ølet.

Om kvelden kaster skipet loss og her begynner seilasen gjennom Main-Donau-kanalen. I salongen byr vi på et foredrag om dette ingeniørmessige mesterverket som gjør det mulig å seile mellom elvene Main og Donau.

Bamberg Old Town Hall in summer
Dag 8

Nürnberg–Oslo

Velkommen til Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Nürnberg er først og fremst en hyggelig, gammel, god bevart og levende by med interessante museer, historiske severdigheter og veldig godt øl. Byens landemerke er Nürnberg slott (Nürnberger Burg), hvor riksdagen for det tysk-romerske riket holdt til i middelalderen. Byen er også kjent for Nürnbergprosessen, rettssakene mot de tyske nasjonalsosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd.

Vi sjekker ut fra skipet etter frokost og får et par timer til å oppleve denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære på egenhånd. Buss til flyplassen i Nürnberg, for fly tilbake til Oslo tidlig ettermiddag.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Amsterdam/Nürnberg–Oslo (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon ombord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Vin til middag ombord
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer
 • Utflukter (se under)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Fire av utfluktene nevnt i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 1800 pr. person. For å være sikret plass på disse utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktspakke (kan forhåndskjøpes)

Dag Sted Utflukt Pris om bord
2 Amsterdam Byrundtur/kanaltur i Amsterdam og Nord-Holland € 64
3 Köln Byvandring i Köln € 25
5 Miltenberg Byvandring i Miltenberg og Wertheim (inkl. buss) € 40
6 Würzburg Byvandring og vinsmaking i Würzburg € 57

Tilleggsutflukter (kjøpes ombord)

Dag Sted Utflukt Pris om bord
3 Köln Utflukt til Siebengebirge og Drachenfels slott € 67
4 Oberwesel Byvandring i Oberwesel € 19
7 Bamberg Byvandring i Bamberg € 28

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 70 euro pr. person til besetningen om bord, samt en euro pr. utflukt til lokale guider/sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede, rederiet tillater ikke rullatorer eller rullestoler om bord av sikkerhetsmessige årsaker. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.