Blomsterbyen Spello

Trevi i Umbria – Italias grønne hjerte

/ Italiensk landsbystemning og kortreist mat

 • Bo godt i et middelaldersk herskapshus
 • Helpensjon med lokale retter og vin
 • Besøk på vingård og olivenmølle
 • Utflukt til Assisi, Perugia og blomsterbyen Spello

Trevi i Umbria er Italias grønne hjerte – her bor du midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell med massevis av historie i veggene. Umbria gir berømtheten Toscana jevn kamp til målstreken på kvalitetsmat, skjønnhet og severdigheter. Her spiser vi kortreist og velsmakende, Umbrias kjøkken er mangfoldig og smakfullt – samtidig enkelt og uformelt. Utflukter til landsbyene Spoleto, Perugia og Assisi – små perler du ganske sikkert kommer til å elske. Landskapet er malerisk vakkert med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene. Len deg tilbake og nyt Umbrias mange herligheter!

På avgangen 19. oktober opplever du også den populære sorte sellerifestivalen i Trevi. Bøndene selger sine produkter på torget, og på kvelden er det et middelalderteater i byens smale gater.

Last ned reiseprogram
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 300
 • Alt inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 19.10.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
 • Italia-Spoleto
 • Italia-oliven
 • Italia-Trevi-Umbria
 • Trevi, Umbria, italia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

ANKOMST SPOLETO OG TREVI

Om morgenen flyr vi direkte med Norwegian til Roma. Vårt første stopp på turen er den vakre middelalderbyen Spoleto hvor vi ankommer om ettermiddagen. Her skal vi nyte vårt første av mange måltider i Umbria, en deilig treretters lunsj med tilhørende vin. Etterpå skal kvalitetskalorier forbrennes i rolig tempo. Den gamle bydelen, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste, men helheten gjør utslaget – plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvor vannledningen er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue.

Vi ankommer Trevi på kvelden og sjekker inn på hotell Antica Dimora alla Rocca som ligger i hjertet av byen, i et renessansepalass fra Trevis storhetstid på 1500-tallet. Det er en helt spesiell opplevelse å bo i en middelalderby. Du trenger ikke ta mange skritt før du finner en koselig kafé, et middelaldersk herskapshus eller en benk med utsikt over landskapet. Alt er autentisk, koselig og av høy kvalitet. Her nyter vi vår første felles middag i kveld.

Har du lyst, kan du bli med på en liten kveldstur og nyte skjønnheten i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. I den historiske delen av byen finner du noe interessant i nesten hver eneste krik og krok. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk her – her er murer og søyler bygget av romerne, porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene ble oppført av rike adelsfamilier som tjente seg rike på byens gull – olivenoljen. (L, M)

Vi bor standsmessig i dette som tidligere var et renessansepalass.
Dag 2

PERUGIA - UMBRIAS HOVEDSTAD

Etter frokost går turen til Umbrias hovedstad, Perugia. Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Vår lokalkjente guide viser deg rundt i en av Italias flotte og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus. På piazzaen ser vi også en av Italias flotteste fontener fra 1300-tallet. Vi fortsetter gjennom byens smale, svingete gater til den etruskiske porten. Lunsj underveis.

Vi samles til middag i hotellets restaurant. Vårt vertskap, Valentina, Roberto og Marco med ansatte, gjør alt for at du skal ha et perfekt opphold. Marco står for matlagingen og det gjør han med stor lidenskap og kjærlighet. Alle måltider akkompagneres av lokale viner som er tilpasset maten. (F, L, M)

Perugia, Umbrias hovedstad
Dag 3

ASSISI OG TORRE DEL COLLE

I dag står kjente Assisi på programmet, beliggende en halvtimes kjøretur fra Trevi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181, og her oppstod fransiskanerordenen. Med den nya pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirken med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by som oser av historie.

I den lille middelalderbyen Torre Del Colle med kun 33 (!) innbyggere, spiser vi lunsj i en gammel stemningsfull olivenmølle. Byen er et klassisk eksempel på hvordan samfunnene i middelalderen var bygget opp –  smale, kronglete gater rundt en bakketopp, og med markene spredd utover i dalen.

Middag inntas på vår hyggelige hotell. (F, L, M)

Reis gjerne alene - hyggelig sosialt samvær er inkludert!
Dag 4

VIN OG OLIVEN - BLOMSTERBYEN SPELLO

I dag fokuserer vi på vin og olivenolje! Vi besøker den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli, der det blir smaking på edle varer. Vingården ble startet i 1884, drives nå av 4. generasjon i rekken og har 35 hektar med vinmarker. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende, og etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone.

Dagens lunsj inntas i landsbyen Spello, kjent som blomsterbyen! Restauranten har en terrasse med panoramautsikt. Etter lunsj blir det litt tid til å rusle rundt i byen.

Trevi er vakkert beliggende med utsikt over Spoletodalen – og omkranset av tusenvis av oliventrær. I den lokale olivenmøllen hører vi mer om byens stolthet, det flytende gull. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Vi smaker, og følgesvennen er den enkle, men alltid så velsmakende bruschettaen.

Om kvelden møtes vi igjen til middag på hotellet. (F, L, M)

Vinsmaking på programmet i dag
Dag 5

HJEMREISE

Etter frokost kjører vi til flyplassen i Roma. Direkteflyet til Norwegian har avgang tidlig ettermiddag. (F)

Reisebetingelser

HOTEL ANTICA DIMORA ALLA ROCCA 4*

Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne suppleringer til det opprinnelige. Rommene er varierte, i innredning og størrelse. Alle rommene har moderne klimaanlegg, minibar, safe, telefon og internett, TV, bad med badekar/dusj og hårføner. Les mer om hotellet her

NB! På turen blir det en del gåing og trapper, så gode sko er å anbefale.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Roma t/r med Norwegian
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • Flyskatter og avgifter pr. juli 2017
 • Fire netter på Antica Dimora alla Rocca 4* med frokost
 • Fire lunsjer med vin
 • Fire fireretters middag med vin
 • Byrundtur i Trevi
 • Byrundtur i Perugia
 • Byrundtur i Assisi med San Francesco basilikaen
 • Byrundtur i Spoleto
 • Besøk i Spello
 • Besøk på vingård
 • Besøk i olivenmølle
 • Reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører