Kanalbyen Amsterdam er sjarmerende med sine broer – og mange sykler!

Tulipanblomstring langs Rhinen

/ ET FARGESPEKKET ELVECRUISE FRA AMSTERDAM

Bli med oss på et kortcruise i mange farger. Vi begynner, og slutter vår reise i tulipanens hovedstad Amsterdam. Vi besøker i tillegg Utrecht, Rotterdam og Arnhem på denne 6 dagers turen.

En av høydepunktene er utflukten til porselensbyen Delft, og besøket i porselensfabrikken Royal Delft. Et annet høydepunkt er besøket på Kröller Müller museet med sin store samling av Van Gogh-malerier.
Men det absolutte høydepunkt må likevel være besøket i den verdensberømte blomsterparken Keukenhof utenfor Amsterdam. Parken er på sitt aller vakreste på denne tiden av året, og består av flere ulike blomsterpaviljonger, både innendørs og utendørs. Parken har rundt 7 millioner tulipaner i alle mulige fargekombinasjoner.

Gled deg til:

 • Du bor komfortabelt på vårt 4* totalrenoverte skip MS Vivienne
 • Besøk blomsterparken Keukenhof (utfluktspakke)
 • Kanalhovedstaden Amsterdam
 • Kröller Müller museet (mot tillegg)
 • Porselensbyen Delft (mot tillegg)
 • Smakfulle måltider, «afternoon tea» og kveldsnacks er inkludert
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 10 995,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 15.04.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 15.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 10 995,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Amsterdam

Vi flyr med KLM direkte fra Norge til Amsterdam. Vår buss kjører oss til Haarlem cirka 2 mil utenfor byen, til skipet MS Vivienne, som skal være vårt hjem de neste dagene. Vi går om bord, sjekker inn og får tildelt våre lugarer. Før middag serveres i skipets restaurant møtes vi til en velkomstdrink og får samtidig en presentasjon av skipets kaptein og resten av besetningen om bord.
Skipet ligger til kai i Haarlem over natten.

Keukenhof
Dag 2

Amsterdam - Keukenhof - Rotterdam

Tidlig på morgenen seiler vi rolig inn mot Amsterdam sentrum, der vi ankommer ved frokosttid. Amsterdams historie strekker seg tilbake fra 1200-tallet da byen var en liten fiskerlandsby ved elven Amstel. Derav fikk også byen navnet Amsterdam.
Etter frokost om bord drar vi på vår første utflukt (utfluktspakke), til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Her fins millioner av fargeglade tulipaner, som er spesielt vakre nå på våren da de står i full blomst.
På ettermiddagen er vi tilbake om bord på skipet, og seiler videre mot Rotterdam. Vi nyter landskapet som sakte farer forbi mens vi spiser middag i skipets restaurant. Vi ankommer Rotterdam rett før midnatt.

Rotterdam
Dag 3

Rotterdam - Delft - Arnheim

God morgen Rotterdam, Europas største havneby, og en av de mest trafikkerte havnene i verden. Under andre verdenskrig ble den sentrale delen av Rotterdam ødelagt av tyskernes bomber. Istedenfor å bygge opp igjen byen slik den en gang var, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum, og skape en ny og mer moderne by. Resultatet er en innovativ by med høy grad av arkitektur. Erasmus-broen og det romskip-lignende markedshallen «De Markthal» er flotte eksempler på dette.

Under vår bussrundtur (utfluktspakke) passerer vi flere av byens høydepunkter som blant annet sentralstasjonen og Erasmus-broen.

På ettermiddagen har du mulighet til å bli med på en valgfri utflukt til porselensbyen Delft. Byen er fødested til den nederlandske maleren Johannes Vermeer og har et vakkert historisk bysentrum med flere monumenter. Vi besøker porselensfabrikken Royal Delft som har en flott samling av både moderne og historisk porselen. Turen fortsetter videre til Haag, Nederlands politiske hovedstad og sete for den internasjonale domstolen.

Tilbake på skipet nyter vi en god middag, og mens natten kryper på seiler vi videre mot Arnhem.

Dag 4

Arnhem

Vi legger til kai i Arnhem ved lunsj-tider. Dagen er til fri disposisjon, så nå har du mulighet til å gå på oppdagelsesferd og finne dine egne gullkorn. Arnhem er hovedstad i provinsen Gelderland, og har en rik historie, noe som også speiler byens byggestil og antall monumenter. Byen ligger flott til i grønne omgivelser, rett ved den vakre nasjonalparken Veluwe. Parken har flere flotte severdigheter, blant annet det berømte Kröller Müller museet.
På ettermiddagen kan du bli med på en valgfri utflukt til Kröller Müller museet, som fikk sitt navn etter kunstsamleren Helene Kröller Müller som var en av de første som begynte å samle verk av Vincent Van Gogh. Hun donerte i 1935 hele samlingen til den nederlandske staten. Etter Van Gogh museet i Amsterdam, er dette den største enkeltsamlingen av Van Gogh malerier. I tillegg finner du verk av blant annet Piet Mondrian, George Braque og Paul Gauguin.

Om bord på skipet spiser vi en god middag, mens skipet setter kurs mot Utrecht, som vi ankommer om natten.

Kanalbyen Utrecht
Dag 5

Utrecht - Amsterdam - Haarlem

Etter en rikelig frokostbuffet drar vi på en guidet bussrundtur i Utrecht (utfluktspakke). Byen er landets fjerde største, og er takket være sitt geografiske beliggende midt i landet, et viktig knutepunkt for både veg- og jernbanetrafikk. Det er også en kjent universitetsby, og innehar landets største universitet.

Mens vi spiser lunsj om bord, seiler vi sakte videre mot Amsterdam. Den levende byen, de vakre kanalene og den enestående arkitekturen er unik for Amsterdam. Byen ble tidligere kalt Nordens Venezia for sine over hundre kilometer lange kanaler, omkring 90 øyer og 1600 broer.

På ettermiddagen har du mulighet til å bli med på en valgfri utflukt på Amsterdams kanaler.

Vil du istedenfor oppleve Amsterdam på egenhånd, har du mulighet for det. Byen er kjent for sitt rike kulturliv og mange flotte severdigheter. Blant annet finner du over 50 museer der de mest kjente er Rijksmuseet, Van Gogh museet, Rembrandtmuseet, og Anne Franks hus. Eller bare ta en rolig vandring gjennom gatene, og se på bylivet som utfolder seg.

Om kvelden er det duket for kapteinens middag om bord. Vi pynter oss litt ekstra og nyter tilværelsen mens skipet seiler mot Haarlem, vårt siste stopp på denne fargerike turen vi har hatt.

Amsterdams idylliske kanaler
Dag 6

Haarlem - Norge

Etter frokost sier vi farvel til mannskapet om bord på MS Vivienne. Vi sjekker ut og tar buss tilbake til flyplassen i Amsterdam, for videre ferd tilbake til Norge. Vi har mye ekstra i bagasjen, både flotte minner, og kanskje et eller flere nye vennskap. Takk for turen, og kanskje ses vi igjen?

 • Elvecruiseskip på elv
 • Elvecruiseskip på elv
 • Lounge på elvecruiseskip
 • Bar med utsikt
 • Resepsjon
 • Restaurant med utsikt

Om skipet

MS Vivienne (4*+)
Byggeår 2000 (totalrenovert 2020)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Antall lugarer 73
Passasjerer 146

Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk. Skipet er totalrenovert i 2020. Alle lugarene er utvendige med fransk balkong eller vindu. Om bord finnes restaurant, lounge/bar, resepsjon og gratis wifi. Rikholdig buffèt til frokost og lunsj, mens middagen (4 retter) serveres ved bordet. I salongen serves «afternoon tea» med kaffe/te og kaker hver ettermiddag, samt en liten snack hver kveld. Det er levende musikk og dans i salongen hver kveld.

Skipet har ikke enkeltlugarer, men et begrenset antall dobbeltlugarer selges til bruk alene.
Bildene av skipet er illustrasjonsbilder, da skipet ikke er ferdig renovert pr. skrivende stund.

Lugarene på MS Vivienne

 • Lugar på elvecruiseskip

  Owners Suite

  Øvre dekk (30 m2)

  Skipets største suite, en romslig lugar med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og aircondition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L`Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!

 • Lugar på elvecruiseskip

  Suite

  Øvre dekk (22 m2)

  Romslige suiter med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!
  (standard suite er kun på forespørsel på denne seilingen)

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med fransk balkong

  Øvre dekk og midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med stort vindu

  Midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med stort vindu (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med små vinduer

  Nedre dekk (15 m2)

  Delikate lugarer med små vinduer øverst på veggen (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Amsterdam t/r. inkludert 1 innsjekket bagasje samt 1 håndbagasje per person (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 6 dagers/5 netters cruise i utvendig lugar på vårt hyggelige førsteklasses skip MS Vivienne
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag, velg mellom tre hovedretter
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Velkomstdrink
 • Levende musikk i salongen
 • Toalettartikler (såpe/sjampo/bodylotion) fra L`Occitane på lugaren
 • Internasjonale TV-kanaler på lugaren
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Wifi om bord kan ha varierende dekning. Du har best oppkobling når skipet ligger til kai.

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Utfluktspakke (3 utflukter – må forhåndsbestilles)
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

 

UTFLUKTSPAKKE. (Pris kr. 1150,- pr. person)

 • Dag 2. Amsterdam, busstur til Keukenhof
 • Dag 3. Rotterdam, byrundtur
 • Dag 5. Utrecht, byrundtur

 

VALGFRIE UTFLUKTER (bestilles og betales om bord)

 • Dag 3. Ettermiddagsutflukt til Delft og Haag
 • Dag 4. Ettermiddagsutflukt til Kröller Müller museet
 • Dag 5. Kanalbåttur i Amsterdam

 

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 40 euro per reisende til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka 1 euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

 

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikap lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene som du får tilsendt på e-post cirka 2 uker før avreise.

 

FORBEHOLD
Alle priser er basert på valutakurser pr. juni 2020.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet og Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Se også våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Forbehold om nok påmeldte til å arrangere utfluktene.

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.