Østkysten av USA med New York, Niagara Falls og Washington DC

/ Opplev New York, Washington DC og Philadelphia med en smak av Canada!

Bli med Sigmund Nakkim og Øystein Sjølie på en ny og spennende USA-tur! Niagara Falls, «The Big Apple» New York, hovedstaden Washington DC og historiske Philadelphia er hovedingredienser på denne turen. Vi bor sentralt i New York og Washington for å nytte tiden best mulig i storbyene. Sightseeing både til fots og i buss i New York og Washington DC, gjør at vi får med oss mye både i «The Big Apple» og «Washington Metropolitan Area». I Philadelphia opplever vi historiens sus i Independence National Historical Park. I Lancaster møter vi Amish-folket som driver landbruk uten moderne hjelpemidler, og i Gettysburg lærer vi om det avgjørende slaget i den amerikanske borgerkrigen.

Høydepunktene står i kø, – bli med og opplev dem i et godt og inkluderende miljø!
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 28 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.06.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
 • Vår USA-ekspert Inger-Torill Kirkeby
 • blir med på turen!
Reiseleder
Sigmund Nakkim
Reiseleder
Øystein Sjølie

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.06.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 28 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fredag 28. juni 2019: Oslo – New York

Vi reiser fra Gardermoen med SAS om formiddagen og ankommer New York tidlig ettermiddag lokal tid, med seks timers tidsforskjell til Norge. Etter å ha sjekket inn på hotellet, tar vi en tur ut på byen. Hotellet ligger ved Times Square og i gåavstand til Empire State Building som har vært et landemerke siden bygget sto ferdig i 1931. Fra utsiktstårnet i 86. etasje har vi panorama-utsikt utover byen i alle retninger. Om kvelden forslår reiselederne et spisested hvor vi kan spise middag sammen. Vi har kun inkludert frokost på turen, ettersom det faller mye rimeligere å kjøpe lunsj og middag direkte underveis, enn å forhåndsbestille.

New York City ved solnedgang.
Dag 2

Lørdag 29. juni 2019: New York

Vi starter dagen med sightseeing i buss med lokal norsktalende guide. Vi får se noen av de mest kjente områdene og bygningene på Manhattan, en av New Yorks fem bydeler (boroughs). Vi kjører slik at vi blant annet ser FN-bygningen, Central Park, Rockefeller Center og Empire State Building. Guidingen avsluttes ved 9/11 Memorial Plaza, der World Trade Center lå. Minnesmerket etter terrorhandlingene 26.2.1993 og 11.9.2001 er et gripende og stille sted midt i denne travle byen. Der tvillingtårnene sto, er det to kvadratiske bassenger (Reflecting Pools) der kaskader av vann flommer ned i dypet. Navnene til de nesten 3000 som omkom er preget inn i bronsepaneler langs kantene på bassengene.
De som vil besøke selve museet som ligger under plaza’en, kan eventuelt gjøre dette på egen hånd.
Etter en lunsjpause, besøker vi Sjømannskirken som også ligger sentralt til på Manhattan. Resten av ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon, men reiselederne har gode forslag. Det er enkelt å komme seg rundt på Manhattan til fots eller med undergrunnsbane og taxi. Central Park ligger midt på Manhattan med fantastiske turstier og vakre skulpturer. Forretningene på fasjonable 5th Avenue er åpne. På 5th Avenue langs Central Park finner vi «Museum Mile» med blant annet Metropolitan Museum of Art og Guggenheim Museum. Og reiselederne sjekker gjerne mulighetene for både opera og musikaler hvis det er ønskelig.

Times Square, New York City.
Dag 3

Søndag 30. juni 2019: New York

Etter frokost kjører bussen oss til Harlem, nabolaget som er senter for afro-amerikansk kultur og forretningsvirksomhet. Vi blir med på gospel-gudstjeneste og regner med en stor og annerledes gudstjeneste-opplevelse. Etterpå foreslår vi brunch på Sylvia’s, Harlems best kjente «soul food-restaurant». Og så her håper vi på gospel-/jazzmusikk mens vi nyter sørstatsmat.
Etter besøket i Harlem tar vi Staten Island-ferja som gir oss god utsikt både til Ellis Island og Frihetsstatuen. Resten av ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon, men reiselederne inviterer gjerne til en tur opp på High Line, en forholdsvis ny offentlig park som er anlagt langs den nedlagte, opphøyde jernbanetraseen som gikk her tidligere. The High Line er blitt et nytt og elsket landemerke på Manhattan.

Niagara-fossene på grensen mellom USA og Canada.
Dag 4

Mandag 1. juli 2019: New York – Niagara Falls

Vi forlater «The Big Apple» og kjører først vestover gjennom statene New Jersey og Pennsylvania før vi kjører nordover og inn igjen i staten New York. Staten New York har store landbruksarealer, og skog- og fjellområder. Deler av «Upstate New York» (områdene nord for New York City) hører med i det såkalte «Rust Belt», som selvfølgelig viser til store industri-områder. Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet vårt i Niagara Falls. Vi håper på strålende vær mens vi rusler en tur ut for å ta de spektakulære Niagarafallene i øyesyn. Millioner av turister strømmer til Niagarafallene hvert år for å se et av verdens største og mest kjente fossefall.

Niagara Falls - et av verdens største fossefall!
Dag 5

Tirsdag 2. juli 2019: Niagara Falls – Lancaster

Vi starter dagen med en fantastisk båttur med Maid of the Mist for å få den beste opplevelsen av Niagarafallene. Vi satser på strålende sol med fantastiske regnbuer over fossen!  Vi håper å kunne krysse grensen til Canada slik at vi får oppleve de berømte fossefallene både fra amerikansk og canadisk side. Etter store naturopplevelser tidlig på dagen, setter vi kursen mot Lancaster i Pennsylvania. Lancaster har USAs nest største Amish-bosetting, her bor ca 30 000 medlemmer av Amish-samfunnet. Amish-menigheten ble stiftet av sveitsiske Jakob Amman i 1693. For å slippe innblanding og religionsforfølgelse, emigrerte mange av Amish-folket til Pennsylvania på 1700-tallet. Både i USA og Canada lever Amish-folket fremdeles sine enkle liv, de fleste som bønder med hesten som arbeidskraft og helst uten elektrisitet og andre tekniske hjelpemidler. Vårt hotell ligger like ved kjøpesenteret Rockvale Outlets og de som vil prøve, kan kanskje gjøre noen kupp her.

Amish-folket lever som i gamle dager, uten moderne hjelpemidler.
Dag 6

Onsdag 3. juli 2019: Amish-folket i Lancaster

I dag skal vi oppleve hvordan Amish-folket bor og lever sine liv i Lancaster. Vi får omvisning i et Amish-hus og skal kjøre en liten rundtur i området sammen med en lokal guide. Da får vi blant annet se en Covered Bridge á la dem som filmen «Broene i Madison County» ble kjent for. I løpet av dagen setter vi oss ved langbord og spiser en stor og velsmakende lunsj. Måltidet avsluttes med de deilige paiene som Amish-folket er så kjent for. Dagen byr også på en liten tur til byen Intercourse med sine mange små håndverksbutikker og -utsalg. I Lancaster ligger også Sight & Sound Theatre som er verdenskjent for sine spektakulære bibelske teateroppsetninger. Her venter det oss en stor og annerledes teateropplevelse, før vi returnerer til hotellet!

Gettysburg National Military Park. Bildet er fra Ohio's Tribute monument to Carroll's Brigade på East Cemetery Hill.
Dag 7

Torsdag 4. juli 2019: Lancaster – Washington D.C.

Det er blitt 4. juli, og vi gratulerer USA med Uavhengighetsdagen! Vårt første stopp er i dag Gettysburg, åstedet for det blodigste slaget i den amerikansk borgerkrigen (1861-1865). Over sju tusen menn falt i slaget mellom konføderasjonshæren (sørstatshæren) og unionshæren (nordstatshæren), tusener ble skadet og tusener tatt til fange. Kampene 1.-3. juli 1863 ble vendepunktet i borgerkrigen som endte med at unionshæren vant krigen og slaveriet etter hvert ble avskaffet. Noen måneder senere ble en æreskirkegård for ca. 3500 unionssoldater offisielt innviet på slagmarken. President Lincoln holdt sin berømte «Gettysburg-tale», som den dag i dag er pensum på amerikanske skoler. Den korte talen handler om frihet og demokrati, om slavenes rettigheter, om at rasediskriminering må opphøre, og om at håpet om et styresett «ved folket, av folket og for folket» alltid må bestå. Både slagmarken og gravplassen er del av Gettysburg National Military Park. Etter besøket her, kjører vi til Washington D.C. Før vi sjekker inn på hotellet, besøker vi æreskirkegården Arlington. Her ser vi blant annet graven til president John F. Kennedy der det brenner en evig ild. Denne enorme gravplassen med de lange rekkene med enkle gravsteiner viser tydelig at mange har gitt det ultimate offer for landet. Og hva er bedre enn å avslutte dagen med å oppleve 4. juli-fyrverkeri i selveste Washington D.C.!

Gravsten fra Arlington Nasjonale Gravsted Virginia.
Dag 8

Fredag 5. juli 2019: Washington D.C.

Vi bruker hele dagen i «Maktens sentrum». Det går nesten ikke en dag uten at vi hører nyheter fra Washington D.C. eller ser bilder av Det hvite hus flimre over TV-skjermen. Vi kjenner på en måte denne byen, men de fleste som kommer hit lar seg likevel overvelde og begeistre. Byen ble planlagt som hovedstad, og her ligger monumentalbyggene og monumentene på rekke og rad langs The National Mall som strekker seg fra Kongress-bygningen (Capitol) til Lincoln-monumentet. Inne i det enorme Lincoln Memorial sitter president Lincoln og skuer ut over The Mall og mot Capitol i den andre enden av park-området. På veggen kan vi lese hans berømte Gettysburg-tale. Og det var på trappene her at Martin Luther King holdt sin berømte tale «I have a Dream» i august 1963. Minnesmerkene ligger på rekke og rad, og etter å ha sett Lincoln-monumentet, stopper vi vi ved monumentene for Vietnam- og Koreakrigene og monumentet over falne og sårede i 2. verdenskrig.
Og vi får selvfølgelig se Det hvite hus og Kongress-bygningen. Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Mange vil kanskje besøke noen av de flotte museene som ligger langs The Mall, de fleste er gratis. Reiselederne kan gi informasjon om de ulike museene og hvis noen har lyst, tar vi en tur bortom monumentene etter Franklin D. Roosevelt og det forholdsvis nye etter Martin Luther King Jr.

Det Hvite Hus i Washington
Dag 9

Lørdag 6. juli 2019: Washington D.C – Philadelphia – hjemreise fra New York

Vi er kommet til siste dagen av vår USA-reise og etter frokost går turen til Philadelphia i Pennsylvania. Vi besøker Independence National Historical Park i Old City (Gamlebyen). Bygningen som i dag kalles Independence Hall er «USA’s Eidsvoll». Her undertegnet representanter for de 13 britiske koloniene på østkysten Uavhengighetserklæringen 4. juli 1776. Dette førte som kjent til krig mellom det nye United States of America og Storbritannia. Ved Paris-avtalen i 1783 anerkjente Storbritannia USA som egen stat. Det var også i det samme bygget at Grunnloven av 1787 ble undertegnet. Bygningen står på UNESCOs Verdensarvliste. Rett ved siden av ligger Liberty Bell Center som huser Liberty Bell, Frihetsklokken. Klokken fra ca 1750 var mest sannsynlig en av dem som ringte da Uavhengighetserklæringen skulle leses opp første gang i juli 1776. Senere ble klokken et symbol for dem som kjempet mot slaveriet. Etter borgerkrigen 1861-65 trengte man samlende symboler, klokken ble ett av dem, og den var med på mange utstillinger rundt om i landet. Etter denne «historie-timen» setter vi kursen tilbake til New York for å ta fatt på flyturen hjemover.

Fra Lincoln Memorial i Washington DC.
Dag 10

Søndag 7.juli: Ankomst Gardermoen

Vi lander på Gardermoen ca kl 09:30.

NB: vi oppgir ikke eksakte flytider her, ettersom det kan komme endringer. Ved påmelding får du informasjon om eksakte tider.

Sigmund Nakkim og Øystein Sjølie

Reiseledere

Sigmund Nakkim og Øystein Sjølie er et radarpar som har invitert til turer gjennom en årrekke. De er begge fra Østfold, og jobber som prester i Den norske Kirke. De har lang erfaring fra gruppereiser til ulike destinasjoner, med gode tilbakemeldinger fra de reisende. Mange reiser med Nakkim & Sjølie igjen og igjen. Turen er åpen for alle, og vil du ha en tur til USA med god stemning og hyggelig reisefølge, så er det bare å melde seg på …

Sammen med seg har de Inger-Torill Kirkeby som er vår dyktige og erfarne USA-ekspert. Hun har bodd i Florida i 17 år og har reist svært mye i USA. Inger-Torill har stort engasjement for stedene vi besøker og menneskene vi møter. Hun vil være med å sikre at utbyttet av USA-turen blir det aller beste!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreisen Oslo – New York t/r
 • Opphold i dobbeltrom på turistklasse hoteller
 • Frokost alle dager og lunsj i Lancaster dag 6
 • Billett til Sight & Sound Theatre i Lancaster
 • Rundreisen med besøk, inngangsbilletter og guiding ifølge programmet
 • Norske reiseledere på hele turen

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips til sjåfør og lokale guider USD 80,- pr. person
 • Reiseforsikring og andre personlige utgifter

 

BOSTEDER (klikk på hotellnavnet):

New York: Hotel Edison 228 W 47th Street, New York, NY 10036 
Niagara Falls:
Holiday Inn Niagara Falls 114 Buffalo Avenue, Niagara Falls, NY 14303
Lancaster:
Comfort Inn Lancaster – Rockvale Outlets 245 Willowdalel Drive, Lancaster, PA 17602
Washington D.C.:
Fairfield Inn & Suites Washington D.C./Downtown 500 H Street NW, Washinton, DC 20001

Vi tar forbehold om eventuelt bytte av hoteller. Oppdaterte opplysninger, om noen, gis før avreise.

Prisene er gitt på gjeldende tariffer og valutakurser (september 2018) og med forbehold om min. 30 betalende deltagere. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise. Våre avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du her

For spørsmål eller mer info, kontakt gjerne reiselederne eller Escape Travel

VÅR USA-EKSPERT Inger-Torill Kirkeby blir med!

Inger-Torill Kirkeby er vår dyktige og erfarne USA-ekspert. Hun blir med som kjentmann og veiviser på turen. Inger-Torill har bodd i Miami i 17 år og har reist svært mye i USA. Hun interesserer seg for mennesker, politikk og samfunnsliv, og har studert historie og kunsthistorie. Inger-Torill har stort engasjement for stedene vi besøker og menneskene vi møter. Hun tar oss med på store opplevelser, fører oss inn i kultur og historie og legger til rette for mange høydepunkter. Inger-Torill viser oss rundt i et land og et landskap som hun selv er utrolig glad i og fascinert av!

 

PRAKTISK INFORMASJON

Innreise til USA
Alle må ha innreisetillatelse til USA på plass før avreise. Gå inn på internett på https://esta.cbp.dhs.gov/ og følg fremgangsmåten der (offisiell myndighetsside). Ha pass og kredittkort for hånden. Kostnad er USD 14,-. Skulle dere trenge hjelp så ta kontakt med oss i Escape Travel. 
NB: Se opp for internettsider som til forveksling ligner den originale, men tar høyere pris for samme tjeneste! Underveis i utfyllingen, blir det spørsmål om adresse i USA. Her setter du inn: Hotel Edison 228 W 47th Street, New York, NY 10036.

Pass og øvrige dokumenter
Alle som reiser til USA må være innehaver av gyldig elektronisk lesbart pass som er gyldig minimum 6 mnd. etter hjemkomst.

Valuta
Myntenheten i USA er dollar og fås kjøpt i bankautomat på flyplasser i Norge. Det er lurt å veksle litt dollar før avreise. Bruk av kredittkort er vanlig både til shopping og i minibankautomater, og mest vanlig er Visa og Mastercard. Bruk gjerne safe på hotellene for oppbevaring av penger og verdisaker, enten i resepsjonen eller på rommene. Det er også fornuftig å ha verdisaker plassert tett på kroppen. 

Tips
Reiselederne samler inn 80 USD fra hver deltager og fordeler tips til bussjåfør og lokale guider og hjelpere underveis. Utover dette må den enkelte vurdere hvor mye tips man vil gi. Det er vanlig å gi 15-20% tips på bedre restauranter og til drosjesjåfører, bartendere etc. Husk at moms (tax) kommer i tillegg til oppgitt pris i butikker, restauranter, etc. og varierer fra stat til stat (normalt 5-8%). På hotellene forventes det tips på rommet på 1 USD pr. deltager pr. døgn. Og noen ganger forventes det tips ved frokosten. Nærmere informasjon om tipskulturen i USA gis underveis.

Mat og måltider
Det blir mye billigere å kjøpe mat underveis enn å inkludere måltidene i pakkeprisen. Vi legger til rette for lunsj og middag hver dag, og de som ønsker det spiser sammen med reiseleder. Det er inkludert frokost på hotellene, men de øvrige måltidene må betales på stedet. Man får vanligvis et godt og rikholdig måltid til rundt 15 til 18 dollar i USA. Det er inkludert en lunsj hos Amish-folket i Lancaster på dag 6.

Vær og klær
Klimamessig pleier det å være behagelig å besøke denne delen av Amerika på denne tiden. Gjennomsnittlig dagtemperatur i New York er 23 ºC og det regner 8 dager i snitt. Washington D.C. har omtrent samme statistikk for nedbør (7 dager) og er litt varmere (25 ºC), mens Toronto er litt kjøligere (19 ºC) med forventer regn nesten halvparten av dagene i juli (14). Kort sagt; – du trenger sommerklær, og det er fornuftig å ha med regnjakke eller paraply. Kleskoden er uformell, og vanlige fritidsklær kan brukes ved alle anledninger.

Tidsforskjell
Tidsforskjellen vil være 6 timer etter norsk tid.

Strøm
Det er 110/120 volt mens vi i Norge har 220 volt. For at norsk elektrisk utstyr skal kunne brukes, må apparatet (barbermaskin etc.) kunne «switche» fra 220 v til 110 v. I tillegg må det benyttes adapter som er tilpasset amerikanske stikkontakter. To-punkt (flat) stikkontakt er mest brukt, mens tre-punkt er også vanlig. 

Telefon og internett
Mobilnettet er godt utbygd. Hotellene har normalt god Wifi-dekning. 

Forsikring
Avbestillingsforsikring og reiseforsikring ordnes gjerne best gjennom din egen forsikringsforbindelse.

Bagasje
Møt i god tid før avgang på flyplassen, gjerne 2 timer før på Gardermoen og minimum halvannen time på andre flyplasser. Det er gjennomgående håndtering av bagasje fra Norge til New York. Det tillates 1 kolli á 23 kg pr. person som innsjekket bagasje, og 1 stk håndbagasje (12 kg) pluss en liten veske eller pc.

Flyplass i Norge
Turen går fra Gardermoen, Oslo. Vi kan søke om tilslutning fra annen by i Norge. Husk i så fall å gi beskjed om hvilken flyplass du ønsker å reise fra. Det vil selvsagt koste noe ekstra.

Mer informasjon sendes alle påmeldte i forkant av turen.