Fjelltur i storslåtte Jotunheimen

/ Toppturer, vill natur og lekker lokalmat 

Opplev noen herlige dager på sjarmerende Grønolen Fjellgård i Jotunheimen, hvor vi er omringet av ruvende fjell og endeløse vidder! I disse vakre omgivelser venter brødrene Grønolen oss med flotte fjellturer og lokale delikatesser, blant annet en ekte stølslunsj. Turmulighetene er mange, og vi har valgt ut riktige godbiter som Marabøtthødnet, Rasletind, Synshorn og Jostigen, snarveien opp Besseggen. Og kanskje vil du utfordre deg selv med Synshorn Via Ferrata?

Ankomst i løpet av dagen med egen bil direkte på Grønolen Fjellgard eller med Valdresekspressen til Beitostølen. Velger du buss, blir du hentet på Beitostølen. Dette må oppgis ved bestilling. 

Vanskelighetsgrad 3-4 støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 8 790,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 04.08.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Nydelig gourmetmat inkludert!
Turleder/lokalguide
Tor Erik Grønolen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 04.08.2019
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 8 790,-
 • Valdres Synhorn Via Feratta
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oppmøte Grønolen fjellgard, Beito

Ankomst i løpet av dagen med egen bil direkte på Grønolen Fjellgard eller med Valdresekspressen til Beitostølen. Velger du buss, blir du hentet på Beitostølen. Dette må oppgis ved bestilling. Ved ankomst blir du tildelt ditt rom, og du har deretter tid til å gjøre deg litt kjent. Før middag samles vi til felles informasjonsmøte om ukas fotturer. Tor Erik Grønolen er lokal guide/turleder under oppholdet vårt under oppholdet. (-/-/M)

Grønolen Fjellgard drives av brødrene Grønolen. Tor Erik holder tak i selve driften og han du møter ved ankomst. Tor Eriks lidenskap er, foruten fjellgarden,  fjellturer, og han stiller som lokalguide på utallige turer i løpet av året. Eplet faller ikke så langt fra stammen, så barna hans bidrar også som lokalkjente fjellguider for Grønolens gjester. Bror Øyvinds lidenskap skal du få stifte nær bekjentskap med gjennom disse fem dagene til fjells, det er nemlig han som gir oss matopplevelser som er kreert med både hjerte og sjel – og det er ingen tilfeldighet at hans utsøkte matkunster er kjent langt utenfor Valdres’ grenser.

Knapt noe skjerper appetitten mer enn fysiske utskeielser i frisk fjelluft – og slenger du på en dose panoramautsikt og gourmetmåltider, så er det ingen hemmelighet at gjestene ofte blir sittende lenge til bords. Gode opplevelser skal nytes – lenge.

Dag 2

Fottur til Marabøtthødnet

Vi spiser en skikkelig «heimelaga» frokost, smører oss lunsjpakke og er klare for vår første topptur. Kjøreturen går gjennom Lykkja mot Slettefjellvegen før vi tar og kjører langs vakre Fleinsendin, flere idylliske setergrender til Olø. Vi følger en umerket sti nordover med kurs mot skaret øst for Marabøtthødnet, før vi kommer inn på den T-merkede stien far Bygdin til Yksnedalsbu. Denne følger vi videre mot toppen. Stien passerer noen titalls meter sør for høyeste punktet på Marabøtthødnet og fra toppen tar vi en avstikker ca 400 meter nordover til et flott utsiktspunkt mot Bygdin, Torfinnstind og de andre flotte toppene i massivet mellom Bygdin og Gjende. Vi nyter matpakke ved et idyllisk lite tjern med en fiskebu før vi snur hjemover.
Vel tilbake på Grønolen slapper vi av med utsikten over Øyangen og gleder oss til kveldens middag – nok et gourmetmåltid venter. (F/L/M)

Dagens etappe: 10 km/ gangtid ca 4-5 timer / + – 

Dag 3

Fottur til Rasletind - den lettest tilgjengelige 2000-meters toppen

Felles transport til Valdresflya før vi kjører innover forbi Fisketjerne hvor dagens tur starter. Vi begynner på stigningen opp mot Raslet og videre innover Steindalen før vi igjen begynner den morsomme småklyvingen opp østegga, uten luftige og utsatte passasjer, til Øystre Rasletind , 2010 moh. Vi fortsetter relativt flatt ca 1 km opp til selve Rasletinden, 2105 moh.

Dagens etappe:  16 km/ gangtid 6-7 timer / +750 – 750

Valdres
Dag 4

Fottur til Synshorn - 1510 moh - Synshorn Via ferrata

Etter en god frokost og smøring av lunsjpakke, er vi klare til ny topptur. Vi kjører opp til Bygdin og tar sikte på Synshorn og Fagerdalshø for å få opp appetitten. Vi starter friskt oppover bakkene mot Fagerdalen, og noen svettedråper må man regne med å ofre på turen opp. Vi svinger så opp mot toppen av Synshorn hvor vi får et flott rundskue mot Store Nuten, Gråhø, Vinstervatnet med Grønolstølen på Lykkjestølane. Vi ser Bitihorn og Skyrifjell fra baksida og innover langs Bygdin mot Torfinnstind, Rasletind og de andre flotte toppene i området. Vi følger så Fagerdalshø et stykke før vi går ned mot Øystre Fagerdalstjednet, deretter ”Tyskerstigen” ned mot Rjupetjednet, for så å vandre friskt og freidig ned mot stølen hvor rømmegrøt og spekemat venter. Ettermiddagen er fri til shopping på Beitostølen – eller en fjelltur på egen hånd for de som føler seg ekstra spreke. (F/L/M)

Dagens etappe: 8 km / gangtid ca 4 timer / +/-400 meter

Valdres Synhorn Via Feratta
Dag 5

Fottur Jostigen - snarveien opp Besseggen

Vi kjører over Valdreflya til Gjendesheim. I dag skal vi gå Jostigen, Jo Gjendes snarvei opp til Besseggen. En times tid går vi i den frodige fjellsida innover langs Gjendes irrgrønne vann, før vi følger i Jo Gjendes fotefar. Her gikk han når han skulle inn i Jotunheimen på reinsdyrjakt – opp den bratte Jostigen som ender opp under selve Besseggen. Denne får vi med som en ekstra bonus og mange er de som ser undrende på oss som kommer rett nedenfra, hvor ingen tror at det er mulig ¨å gå.

Dagens etappe: ca 12 km / gangtid ca 5 timer

Dag 6

Grønolen fjellgard Beito - hjemreise

Etter en lang og god frokost er det tid for utsjekk fra rommene. Vi sier takk for noen hyggelige dager og reiser hjem med egen bil eller med Valdresekspressen.

Valdres

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3 – 4 støvler. Fotturen anbefales for deg som har erfaring fra turer i bratt terreng. Det er viktig at en har gode knær og vant til å ferdes i fjellet og i ulendt terreng. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

Ankomst med egen bil direkte på Grønolen Fjellgard eller med Valdresekspressen til Beitostølen. Velger du buss, blir du hentet på Beitostølen. Dette må oppgis ved bestilling. 

Alt dette er inkludert:

 • 5 netter i delt dobbeltrom Grønolen Fjellgard
 • Fullpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 6
 • 5 middager, 3 lunsjer (smurt nistepakke), 1 stølslunsj, 5 frokoster
 • Alle turer som beskrevet inkl. transport 
 • Lokal guide/turleder fra Grønolen Fjellgard

Dette er ikke inkludert:

 • Transport til/fra Valdres
 • Enkeltrom kr. 1250
 • Drikke til maten
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Via Ferrata-ruten med guide (Pris 2018 kr 790, betales på Grønolen)
 • Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik: F= frokost, L= lunsj, M= middag

BESTILLING OG BETALING Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 10 deltakere.  Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.