Valdres & Jotunheimen – ski, fjell og gourmet

/ Aktiv ferie på ski i vakre, varierte Valdres!

I hjertet av Norge – tett oppunder Jotunheimen der Peer Gynt svermet for sin Solveig, der det føles som å komme hjem selv om du er borte. Der, på Grønolen Fjellgard, skal gourmetmåltider nytes og frisk fjelluft pustes inn. Vakker Valdresnatur og fjell skal beundres i sin hvite kappe. Det æ gøtt å væra gjest i Vallærs hele året! Valdres er, ifølge oss, fantastisk uansett årstid. Vinterstid med snøkledde topper og skikkelig frisk luft er perfekt for deg som synes at livet er best ute. Og inne, etter en aktiv og givende dag på ski.

Vakre, varierte Valdres er et eldorado for den som er glad i vakker natur og friluftsliv. Lengst nord i dalen ligger fjellsportsbygda Beitostølen, som også regnes som inngangsporten til Jotunheimen med sine mektige 2000-meters topper. Noen få kilometer vest for Beitostølen, i Beitobygda, ligger Grønolen Fjellgard, omgitt av majestetiske fjell og vidder på terskelen til Jotunheimen. På 800 meter over havet kan du nyte en gjestfrihet utenom det vanlige. Velkommen til Valdres!

Turens høydepunkter:

 • Herlige skiturer i Valdres og Jotunheimen
 • Gourmetmat laget med omtanke og omhu – inkludert en treretters og en femretters!
 • Sjarmerende Grønolen Fjellgard får deg til å føle deg som hjemme når du er borte
 • Randonée opp Synshorn om du vil
 • Fiskesuppe på Bygdin
 • «After-ski» og shopping på Beitostølen
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 9 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 21.03.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Nyhet!
 • Fantastisk mat - alle måltider inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.03.2021
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 9 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Grønolen Fjellgard

Du tar deg til Beitostølen på egen hånd med bil eller buss. Det er god bussforbindelse fra Oslo til Beitostølen med Valdresekspressen og kommer du fra Vestlandet er det Øst-Vest Xpressen som gjelder. Kommer du med buss, blir du hentet på Beitostølen – mer informasjon om det praktiske rundt dette vil du få litt før avreise. Etter innsjekk har du sannsynligvis litt tid til å gjøre deg kjent på fjellgarden før vi samles til den første utsøkte middagen.

Grønolen Fjellgard drives av brødrene Grønolen. Tor Erik holder tak i selve driften og han er også vår reiseleder. Tor Eriks lidenskap er, foruten fjellgarden, fjellturer, og han stiller som lokalguide på utallige turer i løpet av året. Her får vi altså med oss en som virkelig kjenner området. Bror Øyvinds lidenskap skal vi også få stifte nærmere bekjentskap med gjennom disse fem dagene til fjells, det er nemlig han som skal gi oss matopplevelsene på garden – og det er ingen tilfeldighet at hans utsøkte matkunster er kjent langt utenfor Valdres’ grenser. I kveld blir det treretters gourmetmiddag, vi innleder med stil.

Det vil bli holdt et infomøte om turene etter middagen når vi møtes i peisestua.

Måltider inkludert: Middag

Velkommen til Grønolen Fjellgard!
Dag 2

Olefjellet og måneskinnstur

Vi spiser en skikkelig «heimelaga» frokost, smører oss nistepakke og er klare for vår første tur. Vi kjører med minibussen til Garli, og skal derfra følge løypa «Rød 1» med ski på beina. Dette er klassikeren på Beitostølen! Rød 1 går ned mot Oledalen, går oppover igjen mot Gravolstjernet og tar så østover og oppover mot Olefjellet. Deretter blir det en frisk nedkjøring ned mot Olestølen – hvor det er mulig på komme inn og fyre opp i varmestua. Her kan matpakken nytes. Så går turen lett og sakte oppover igjen tilbake til Garli hvor bussen venter på oss.

Skituren er cirka 20 kilometer lang.

Vel tilbake på Grønolen slapper vi av med utsikten over Øyangen og gleder oss til kveldens middag – nok et gourmetmåltid venter.

Men dagen er ennå ikke over – etter middag får vi utdelt truger og legger i vei oppover lia like bak Grønolen. I rolig tempo fører trugene oss opp til Grønolshøvda (turen opp tar ca. 1,5 time) – i måneskinn. Dette blir en fantastisk opplevelse (Obs: Turen er med værforbehold og kan flyttes til en annen dag hvis nødvendig. Om vi ikke får måneskinn kan turen gåes med hodelykter)

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke og middag

Dag 3

Slettefjell

Etter en god frokost og smøring av nistepakke, er vi klare til ny tur. Da spenner vi på oss skiene rett utenfor døra og går cirka to kilometer bort til Raudalen og tar heisen opp på Slettefjell. En storslagen utsikt mot Jotunheimen og utover hele Valdres møter oss. Turen går i småkupert terreng oppe på fjellet før vi sklir sakte nedover igjen. Vi satser på å finne en lun setervegg for å nyte matpakka før vi går tilbake til Grønolen.

Skituren er cirka 17 kilometer lang.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke og middag

Dag 4

Langs Bitihorn og til Garli

Vi kjører til Garli igjen og starter et par kilometer på samme løype som første dagen. Denne dagen tar vi til venstre og går langs Vinstervann og til Bygdin Høifjeldshotell, hvor en deilig fiskesuppe venter oss til lunsj. Turen tilbake går langs Bitihorn og forbi Smørkoll tilbake til Garli. Det finnes knapt en valdresing som ikke har vært på toppen av Bitihorn, så dette hører med å se.

Til kvelds gjør vi oss istand til nok et herremåltid, og det blir neppe mangel på samtaleemner under middagen.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke og middag

Bitihorn
Dag 5

Randonéeski opp på Synshorn for den som vil

Alle som er glade i friluftsliv, fjelltopper og vinter har hørt om randonée. Selve ordet er fransk og betyr rett og slett «gå på fjelltur». Først går man opp på toppen og så kjører man ned igjen. Om du ikke har randonéeski kan du leie dette på Grønolen (det koster ca. kr. 1000,- og betales direkte til Grønolen). Om du ikke ønsker denne type tur, men heller vil gå for en vanlig skitur, kan du velge om du går Rød 1,2, eller 3 tilbake til Grønolen.

Vi kjører alle buss helt inn til Bygdin, hvor den som vil prøver seg på randonéeski opp på Synshorn. Synshorn ligger mellom innsjøen Bygdin og Vinstervann og er populært alle årstider. Synshødn er et soleklart valg for toppturer året rundt – dette blir en flott tur med nydelig utsikt fra toppen.

I kveld nyter vi siste kvelden på Grønolen og feirer med en femretters gourmetmiddag. Vi avslutter selvfølgelig også med stil.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke og middag

Valgfri randonnéetur til Synshorn - blir du med?
Dag 6

Hjemreise

Etter en lang og god frokost er det tid for utsjekk fra rommet. Avhengig av hvordan du tar deg hjem igjen, med bil eller buss, så har du kanskje enda litt tid igjen til å slappe av på tunet før du starter hjemreisen – alternativt kan tiden før hjemreise benyttes på Beitostølen.

Valdres sier takk for besøket og vel hjem – Mø håpa at du kjæm på besøk att!

Måltider inkludert: Frokost

Reisebetingelser

Ankomst med egen bil direkte til Grønolen Fjellgard eller med Valdresekspressen til Beitostølen. Velger du buss, blir du hentet på Beitostølen. Dette må oppgis ved bestilling.

Alt dette er inkludert:

 • 5 netter på Grønolen fjellgard
 • Fullpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 6 – hvorav en treretters og en femretters gourmetmiddag
 • Alle turer som beskrevet inkl. transport og lokal guide (valg av turer og ruter kan endres)

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Transport til og fra Grønolen fjellgard
 • Leie av randonéeski (ca. kr. 1 000 – betales direkte til Grønolen)

Vanskelighetsgrad 3: Dagsetapper på ca. 20 km i variert terreng. Du må være vant til å ferdes i fjellet med ski på beina, og være i god form for å være med på turen.

Ski
Ta med egne ski – vanlige langrennski, evt. smørefrie.

Reise
På denne reisen kommer du deg til og fra startstedet selv. Vær oppmerksom på at det er den reisendes ansvar å møte på avtalt sted og til avtalt tid for videre transport og/eller program med gruppen. Eventuelle forsinkelser eller uteblivelse fra kundens side gir ikke rett til prisavslag eller erstatning for tapt arrangement, det være seg for hele eller deler av programmet.

Værforbehold
Vinter i fjellheimen vil si at vær- og snøforhold kan være ustadige. Programmet tilpasses og endres i så fall i henhold til dette.

Krav til deltakerne
Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Smittevern
Under gjennomføringen av turen vil vi følge gjeldende retningslinjer for å unngå smitte av koronavirus. Mer informasjon om dette vil bli gitt nærmere avreise.

Forbehold
Prisen er basert på minimum 10 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i program samt justering av pris som følge av økning i skatter og avgifter og uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.