Vi vandrer på pilegrimsstier og blant vinranker

Vandring, mat og vin i Rioja

Way of St James skall- og pilemerker for pilegrimer til Compostela katedral, Galicia, Spania

Interessert i en vandretur som også er gastronomisk opplevelse? Da har vi turen her! Vår lokalkjente reiseleder Jakob får stjerner i øynene når han snakker om denne turen, og han storgleder seg til å vise deg gjennom et av verdens mest kjente vindistrikter. Her er det vingårder og sjarmerende byer på rekke og rad, det er bugnende tapasbord, spanske skinker og oster – og selvsagt skal vi smake på vin.

Det blir mye vandring, men i et behagelig terreng, så på denne turen kan du nyte omgivelsene til fulle. En dag vandrer vi også langs pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Vi bor tre netter i middelalderbyen Laguardia og fire netter i Haro, kjent som Riojas vinhovedstad. Herfra utforsker vi områdene rundt til fots. Glad i både en aktiv ferie og det gode liv? Vær så god, her er din tur.

Vandring i Spanias fremste vindistrikt, Rioja

Vandring langs en del av pilegrimsveien til Santiago de Compostela

Mat- og vinopplevelser

Bo på koselige hoteller i Laguardia og Haro

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Åker i solnedgang

Rioja, Spanias fremste vindistrikt

Dette er en utrolig vakker region og et strålende eksempel på hvordan man på best mulig måte kan kombinere tradisjoner med turisme. De koselige byene ligger i fine avstander fra hverandre og under vandringen som vil være på mellom 15 og 20 kilometer per dag lar oss nyte landskapet i fulle drag. Vi går igjennom vinområder og på småveier og får oppleve det beste av regionen. Vi starter i middelalderbyen Laguardia og avslutter i Riojas vinhovedstad, Haro.

Laguardia anses for å være en av Spanias best bevarte middelalderbyer og ble grunnlagt i 1164 av kongen av Navarra. Den koselige lille byen ligger på en høyde med en imponerende mur rundt seg. Under byen er det fullt av tuneller som ble bygd til å forsvare seg mot fiender men som i dag brukes til lagring av vin. Byen har 1500 innbyggere og har mange fine barer, restauranter og små bodegar. Byen er omringet av vingårder og vinområder i alle retninger.

Haro
er en litt større by med cirka 10 000 innbyggere og her handler alt om vin. Haro er kjent som Riojas vinhovedstad og like nedenfor byen ligger el Barrio de la Estacion der Spanias aller eldste vingårder ble grunnlagt på slutten av 1800 tallet. Her kan dere besøke de berømte produsentene Muga, Roda og Vina Tondonia for å teste vin på deres vinbarer.

Program

7 frokoster, 1 lunsj, 4 nistepakker og 3 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo – Bilbao t/r
  • 7 netter på hotell
  • Måltider i henhold til program (drikke til måltidene - vann og 2 glass vin)
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet
  • All transport i følge programmet
  • Reiseleder/guide Jakob (møter ved ankomst Bilbao og er ikke med på flyreisene)

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Tips

Reiseleder/guide Jakob reiste aldri hjem fra Spania. Etter å ha surfet i Baskerland i 2003 ble han igjen i denne delen av landet. Han endret beite fra journalist til guide og har aldri sett seg tilbake siden. Dette er hans sted og han er en høyst aktiv fyr.

Vandringen Vi vandrer stort sett rundt 15 kilometer de dagene vi er på tur, bortsett fra en dag hvor etappen er rundt 20 kilometer. Høydeforskjellene er små og vandringen er forholdsvis lett, men vi har valgt å legge den på middels i vanskelighetsgrad i og med at vi går over 10 kilometer daglig. Landskapet byr på en avslappet vandring på bra underlag, mest grusveier som går rett igjennom vinområdene.

Se også vår generelle beskrivelse av vanskelighetsgrader på vandreturene våre da denne vandringen er lagt ut som en middels krevende tur hvor det kan det være en del opp- og nedstigninger, noen ganger bratte, men ikke nødvendigvis så lange. Antallet kilometer kan imidlertid variere, så turene krever en viss utholdenhet. Du må være vant til å ferdes i ulendt, variert terreng. Turen kan kreve forkunnskaper innenfor aktuell aktivitet. Se turprogrammet for nærmere detaljer.

September byr normalt på godt vær og uten at det er for varmt. Landskapet er som vakrest i innhøstingstiden og dette er kanskje den aller beste tiden å besøke Rioja på.

Lignende turer