Nord-Kypros – et uoppdaget paradis for fotturer

Middelhavets skjulte perle 

Hvis du vil vandre på en øy med historisk sus som strekker seg over 10 000 år tilbake i tid, hvor sagn har oppstått, hvor kunstnere er blitt inspirert og hvor folket tar imot deg med åpne armer, bør du bli med oss til Nord-Kypros.

Du kan oppleve: 

  • 5 flotte fotturer i variert terreng
  • Kyrenias lune havn og svimlende festninger
  • St.Hilarion-slottet, som var modell for slottet i Walt Disneys «Snehvit og de 7 dverger»
  • Stifte nært bekjentskap med denne mystiske øya hvor kjærlighetsgudinnen Afrodite ble født

Det er mange storheter som har satt sine bein på Kypros før oss. Sigurd Jorsalfar var her, han bunkret opp og reiste videre til  Libanon. Richard Løvehjerte sloss her, både på Kypros og langs Middelhavskysten. Paulus var på Kypros, og hans medarbeider Barnabas er stedt til hvile her. Winston Churchill var her under annen verdenskrig. Og på 60-tallet florerte det av kjendiser og jetsettere, frem til den tyrkiske invasjonen i 1974.

Det satte en stopper for masseturismen, og mens den sørlige, greske delen av øya og resten av Middelhavslandene for lengst er blitt grundig turistifisert, er det noe annet på Nord-Kypros. Her er det fremdeles genuint og ekte, og strendene, naturen og klimaet er like innbydende som det var da Elizabeth Taylor og Brigitte Bardot gjorde dette til sitt favorittsted.

Nord-Kypros er nærmest dynket i spennende historie og kultur –  for ikke snakke om nydelig natur med fjell og utsiktspunkt som vil ta pusten fra deg! Når årstiden er som mørkest hjemme, smaker det godt med vandreturer i sola, i behagelig klima og med gode badetemperaturer.

Vanskelighetsgrad 3 støvler 

Last ned reiseprogram
  • Aktiv ferie
  • A-kort rabatt kr. 750
Turleder
Gunnar Sevåg

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger