Vårcruise i Middelhavet med Celebrity Infinity

/ Historiske perler og det gode liv

Bli med på en godtepose av et cruise, hvor vi smaker på middelhavsgodbiter i Spania, Frankrike, Italia – og faktisk er vi innom Storbritannia også!

Reiseruten er full av spennende historiske destinasjoner og opplevelser, så den som er interessert i kultur og historie kommer til å storkose seg. Cruiset har kun to sjødager og skipet ligger lenge i land, slik at du har muligheten til å oppleve mest mulig. Dessuten er du i Sør-Europa når våren er på sitt aller vakreste, så du vil få mulighet til å nyte både sol og bad.

På denne reisen kan du oppleve:

 • Valencia med sin gamle sjarm og futuristiske bygninger (og hjembyen til paella!)
 • Britiske Gibraltar med den berømte klippen og de frekke apekattene
 • Málaga med Picasso-museet
 • Historiske Cartagena
 • Den franske rivieraens perle Villefranche Sur Mer på selveste 17. mai
 • La Spezia – porten Cinque Terre
 • Roma – «den evige stad» med kanskje verdens beste iskrem

Og ikke nok med det:

 • Nyt måltider i toppklasse ombord
 • Dans kvelden til ende i Rendez Vous-lounge
 • Reis med andre reiseglade
 • Dette er DIN ferie, du styrer selv dine egne dager
 • Escapes egen cruiseekspert Ivar Jensen med på hele reisen

Når du reiser med Celebrity Cruises, er du på et flytende boutiquehotell. Mens hotellet seiler rundt mellom severdigheter og destinasjoner, kan du slappe av og nyte prisvinnende mat og service. Her er det luksus og velvære i alle detaljer! Hvorfor ikke kickstarte sommerfølelsen allerede 9. mai med et deilig middelhavscruise?!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 000,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 09.05.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
Ivar Fernandez Jensen
Reiseleder
Ivar Fernandez Jensen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 09.05.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 18 000,-
Reiserutekart for vårcruiset i Middelhavet
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og ankomst Barcelona

Vi reiser fra Oslo til Barcelona og går ombord i Celebrity Infinity som ligger og venter på oss i havnen. Etter ombordstigning kan du sette fra deg tingene dine i lugaren, gå rett til lunsj, eller slappe av på soldekket. Det kan ta litt tid å få bagasjen opp på lugaren, så det kan være lurt å ta med seg det mest nødvendige i håndbagasjen.

Før skipet seiler er det en sikkerhetsøvelse alle må være med på. Vi møtes i en av skipets trivelige barer før vi går til middag.

Dag 2

Valencia

Ankomst kl. 08.00 – avreise kl. 21.00.

Du har hele dagen i Valencia, og godt er det! Her er det nemlig mye å oppleve. Valencia er en vellykket harmoni av restene av sin fortid, som strekker seg tilbake til år 138 f.Kr., og de mest innovative avantgardebygningene fra det nye årtusenet. Kontrasten mellom det hypermoderne og det gamle er fascinerende.

Spanias tredje største by ble grunnlagt av romerne, okkupert av muslimer, og ble gjenerobret av kristne i 1238. Valencias innflytelse vokste, og den ble en av de viktigste middelhavsbyene på 1500-tallet.

Valencia byr på flotte strender, brede boulevarder med palmesus og er faktisk hjemsted for spanjolenes nasjonalrett, paellaen. Kunst- og vitenskapsbyen har eksempler på arkitektur på sitt mest futuristiske, og ikke gå glipp av konserthuset Palau de la Música, en symbolsk bygning med en enorm glasskuppel som går parallelt med Turia-parken.

I gamlebyen finner du katedralen med det gotiske klokketårnet, kjent av lokalbefolkningen som El Miguelete. Det populære og sjarmerende distriktet El Carmen er en labyrint av mauriske gater med et gammelt badehus, hvor du kan finne noen av de beste gastronomiske, skjulte perlene i byen.

Plaza de la Virgen i Valencia
Dag 3

Alicante

Ankomst kl. 07.00 – avreise kl. 17.00.

Alicante har vært blant nordmenns favoritter i mange år, og er en av de raskest voksende byene i Spania. Det er hovedsaklig turisme, vinproduksjon og eksport av olivenolje og frukt som livnærer byen.

Byens stolthet er Santa Bárbara-slottet, bygget på en fjelltopp, ruvende over sentrum. Det er et av de største slottene fra middelalderen i Europa, og utsikten herfra er praktfull.  Her finner du kirker som bærer med seg spennende historier, bygårder, sjarmerende små butikker, det barokke rådhuset og det modernistisk inspirerte sentralmarkedet.

Utsikt mot Santa Barbara slottet, Alicante
Dag 4

Gibraltar

Ankomst kl. 13.00 – avreise kl. 20.00.

Navnet Gibraltar kommer fra det arabiske Ġabal al-Tāriq, som betyr «Tāriqs fjell». Et lite stykke England er strategisk plassert her på kanten av Europa, hvor Atlanterhavet og Middelhavet møtes. Her finner du knallrøde postkasser, puber og afternoon tea. Og har du lyst på fish and chips, trenger du ikke lete lenge …

Gibraltar med sin kjente klippe har vært under britisk herredømme siden 1700-tallet, og klippen ruver hele 425 meter. Utsikten virker uendelig herfra, og i klarvær ser du helt til Afrika. Når du nyter utsikten herfra, kniver du for øvrig om plassen med rampete små apekatter! Gibraltar er det eneste stedet i Europa hvor det lever apekatter i vill tilstand. Arten heter berberaper, og pass på – for de kan være ganske frekke!

Gibraltar
Dag 5

Málaga

Ankomst kl. 07.00 – avreise kl. 17.00.

Denne naturskjønne og livlige byen, som har nesten 300 solskinnsdager i året, ligger langs Spanias sørkyst ved foten av Montes de Málaga. Málaga er Picassos fødested, samt hjemsted for en av de eldste havnene i Middelhavet. Picasso-museet huser mer enn 3800 verk av kunstneren, og for kunstinteresserte er dette et must å få med seg.  I hjertet av byen finner du den litt uvanlige Málaga-katedralen, bygget over to århundre på tuftene av den tidligere viktigste moskéen.

Malaga
Dag 6

Cartagena

Ankomst kl. 08.00 – avreise kl. 18.00.

Cartagena har historisk sus så det holder til hele dagen! Byen ligger i Murcia-området i sørøst Spania, og ble grunnlagt litt over 2-300 år før Kristus. Her har romerriket lagt igjen minner som ”Det lukkede tårn”, mens malerne Ribera og Murillo har utsmykket kirken Iglesia de la Caridad. Du har også borgene Galeras og San Juan som er åpne for besøkende.

Gjennom årene har Cartagena kjempet seg tilbake gjennom utallige nedturer som krig og økonomiske problemer, og blitt til den byen den er i dag, en vakker, idyllisk havneby, som fremdeles er i vekst.

Det arkeologiske museet Castillo de la Conception er også et sted med spennende historiske severdigheter. Dessuten ligger dette museet, som er ruinene av et gammelt slott, på toppen av en høyde, og utsikten er upåklagelig.

Romersk amfi teater i Cartagena i Spania.
Dag 7

Til sjøs

Denne dagen tilbringer vi til sjøs, så nå kan du virkelig nyte alt det flotte skipet har å by på.

Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, fra buffeten eller i á-la-carte restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys ombord. Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs eller krokket på gressplenen på dekk 15. Her skal det godt gjøres å kjede seg! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese en god bok, er det selvsagt opp til deg.

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
Dag 8

Provence (Marseille)

Ankomst kl. 08.00 – avreise kl. 18.00.

Frankrikes nest største by syder av liv, og selve hjertet og sjelen er havnen. Men Marseille har også et historisk og meget sjarmerende kvarter – Le Panier – som har inspirert kunstnere og kreative sjeler til alle tider.

Her er det et virvar av smale, brosteinsbelagte gater kantet med pastellfargede hus med små terrasser der klesvasken henger til tørk. Det var her markedsplassen, agoraen, var den gangen området var under gresk herredømme og byen het Massilia. Omtrent en kilometer fra den gamle havnen ligger basilikaen Notre Dame de la Garde. Beliggende på en høyde, rager den 162 meter i bybildet. Utsmykket med farget marmor og storslagen som seg hør og bør på disse kanter, ble den bygget på midten av 1800-tallet.

Musee des Beaux Arts ligger langs den søylebelagte Palais de Longchamp. Det er Marseilles eldste museum og et imponerende skue. Palasset rommer malerier og skulpturer fra 1600-tallet til moderne tid og ligger i grønne omgivelser med fontener og springvann. Skipet tilbyr også utflukter utenfor byen, til kunstneres Provence med Aix eller Avignon.

Marseille
Dag 9

Nice (Villefrance)

Ankomst kl. 07.00 – avreise kl. 19.30.

Den lille byen Villefranche sur Mer er en av Côte d’Azurs vakreste og mest sjarmerende byer.

Villefranche ligger vel inne i Rivieraens dypeste bukt, og i den moderne bydelen ligger det flere butikker, inkludert supermarked, bakere og grønnsakshandlere. I bukta er det en nydelig strand, belagt med en blanding av sand og småstein. Vannet er krystallklart, så husk å ta med badetøy!

Dersom du heller ønsker å dra til Nice, ligger den en kjøretur på cirka 22 min unna. Nice er Frankrikes femte største by med cirka 340 000 innbyggere, og er landets nest mest besøkte by, etter Paris. Nice sentrum er forholdsvis kompakt, og du kan stort sett ta deg rundt i byen til fots.

Villefranche sur Mer
Dag 10

Firenze/Pisa (La Spezia)

Ankomst kl. 07.00 – avreise kl. 19.00.

La Spezia ligger en 10-minutters togtur fra Riomaggiore, og brukes ofte som base for besøkende til Cinque Terre, Firenze eller Pisa. Blant attraksjonene i La Spezia har du San Giorgio-slottet fra 1262. Byen rommer i tillegg Italias største marinebase, interessante museer, en strand, flotte bygninger og hager, samt noen gode restauranter som til sammen er verdt en dagstur.

La Spezia domineres av havnen og gamlebyen med trange gater. De fleste attraksjoner ligger i sentrum, og kan besøkes til fots. Blant annet finnes det et museum for moderne kunst, kirker fra 13- og 1600-tallet, en katedral fra 1975 og et bymuseum.

La Spezia
Dag 11

Roma (Civitavecchia)

Ankomst kl. 07.00 – avreise kl. 19.00.

La dolce vita! Det søte liv…. Roma er byen som har alt. Rundt hvert gatehjørne venter nye opplevelser. En hyggelig kafé, en vakker kirke, eller et storslått palass. Ikke glem å smake på gelatoen, en himmelsk fryd for iskremelskere!

Du kan ikke gå mange meter i Roma uten å oppdage spor fra antikken, renessansen eller barokken. Et besøk i verdens minste stat er et must – Vatikanstaten, som inngir til ærefrykt og hvor pavene regjerte over Roma, politikk og religion i skjønn forening. Med norsktalende lokalguide blir Romas severdigheter levendegjort.

Av de mest kjente stedene er Colosseum, der ville dyr og gladiatorer kjempet mot hverandre, Forum Romanum, hvorfra hele Romerriket ble styrt, Panteon med sin enorme kuppel, Peterskirken – kristendommens største monument, Spansketrappen og Fontana di Trevi.

Skipet legger til i Civitavecchia, som er cruisehavnen til Roma. Herfra inn til Roma er det cirka 1 time med tog. Du kan utforske Civitavecchia på egenhånd, eller ta en utflukt i regi av rederiet inn til sentrum av Roma.

Trevi Fontenen
Dag 12

Til sjøs

Lyden bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjemme deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesinger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Nyt deilige spabehandlinger ombord
Dag 13

Barcelona

Ankomst kl. 06.00.

Vi går av skipet og drar samlet til flyplassen hvor vi begynner vår ferd tilbake til Norge.

Takk for en fantastisk seiling og velkommen tilbake!

Lugarkategorier

 • Innvendig lugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Innvendige lugar uten vindu, beregnet til 2 personer og utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  Drikkepakke er ikke inkludert i denne kategorien.

 • Vinduslugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Lugarer med stort vindu mot havet har plass til 2 personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

 • Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 16 m2 (+ ca. 5 m2 privat balkong)

  Lugarer med privat balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Ingen av lugarene vi har er med hindret utsikt.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

 • Aquaclass lugar

  Størrelse: Ca. 18 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  En Aqua Class-lugar med balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

  Ekstra fordeler:

  • Putemeny
  • Tykkere badekåper
  • VIP-invitasjoner til ulike arrangementer
  • Tidlig ombordstigning og landgang
  • Egen innsjekk
  • Reservasjon av sitteplasser på restauranter og på utflukter
  • Ekspresslevering av bagasje
  • Gratis adgang til Persian Garden og Relaxation Room
  • Middager serveres i spesialrestauranten BLU

   

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Barcelona t/r
 • Innsjekket bagasje
 • Setereservasjon
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • 12 netters cruise i valgt lugar
 • Samtlige måltider i skipets hoved- og buffetrestauranter
 • Samtlige show og det meste av undeholdning
 • All inclusive classic drikkepakke ved bestilling av vinduslugar eller høyere standard
 • Escapes egen cruiseekspert Ivar Jensen med på hele reisen.

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Oppgradering til Premium Drikkepakke (USD 11 pr. dag/person)
 • Utflukter i regi av rederiet
 • Måltider i skipets spesialrestauranter
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at på denne ruten forekommer det ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

AVVIKENDE REISEVILKÅR

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser. Med forbehold om endringer og skrivefeil.