Den frodige blomsterparken Keukenhof

Vårlig elvecruise fra Brussel til Amsterdam

/ og besøk i blomsterparken Keukenhof


Høydepunkter:

 • Brussel med Grand Place og Natos hovedkvarter
 • Gamlebyen i Antwerpen
 • Dordrecht og de flotte vindmøllene i Kinderdijk
 • Rotterdam – havnebyen med sin fascinerende arkitektur
 • Den verdenskjente blomsterparken Keukenhof
 • Kanalbyen Amsterdam – Nederlands hovedstad

Og ikke nok med det:

 • Sluser som binder en rekke elver og kanaler sammen
 • Deltaer og rike våtmarksområder
 • Komfortable og utvendige lugarer på vårt nyrenoverte førsteklasseskip MS Vivienne
 • Deilige måltider om bord
 • Erfaren norsk reiseleder

Nederland og Belgia viser seg fra sin aller beste side i denne årstiden. Det er vår i Europa og i Amsterdam kurrer duene mot solmysende turister på Damplassen.

Våren er også synonymt med tulipaner, liljer og andre løkblomster – noe den kunstferdige blomsterparken Keukenhof viser til fulle – en «kjøkkenhage» full av blomster.
Det hele startet med at grevinne Jaqueline samlet viltvoksende sandurter på 1500 tallet og grunnla en liten kjøkkenhage her til sitt hushold. I dag utgjør dette parken som kalles Europas Hage.

Og den beste referanse gir vår reiseleder: «Til tross for gjentagende besøk gjennom årenes løp blir jeg aldri lei av å vandre rundt i denne parken!»

Du kommer også tett på livet om bord på MS Vivienne, som skal være vårt hjem de neste dagene. Her hygger vi oss med god mat og drikke mens vi cruiser fra by til by på vår ferd fra Brussel til  Amsterdam.

 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 11 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.04.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 10.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 11 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Brussel

Escape Travels reiseleder møter deg på Oslo Lufthavn og sammen reiser vi til Belgias hovedstad, Brussel. Når vi har fått bagasjen, kjører vi til skipet og går om bord på MS Vivienne, som skal være vårt hjem de neste dagene.

Vi gjør oss kjent med skipet og møtes før middag til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.
Middagen serveres i skipets restaurant.

Brussels hyggelige gater
Dag 2

Brussel og Antwerpen

Brussel er en internasjonal by, der de fleste snakker engelsk. Her ligger både Natos hovedkvarter og Europaparlamentets avdeling for parti- og komitéarbeid. Belgias hovedstad tilhører hverken det fransktalende Vallonia eller det nederlandsktalende Flandern, til tross for at den flamske befolkningen hevder at Brussel kulturelt og historisk er en flamsk by. Begge språk, både fransk og flamsk, er offisielle, men fransk er det som i praksis benyttes blant innbyggerne.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur i Brussel (inngår i utfluktspakken), som er en vakker by, kjent for sine mange severdigheter og en fremtredende nouveau arkitektur. Gamlebyen med sin Grand Place er samlingspunkt for både byens innbyggere og besøkende, og omgitt av flott arkitektur fra blant annet renessansen og barokken. Vår rundtur er med buss og til fots, slik at vi skal få oppleve det beste byen har å vise frem. Og selvfølgelig skal vi hilse på byens mest kjente «innbygger», den lille bronsestatuen Manneken Pis.

Retur til skipet hvor vi får servert en god lunsj. Vi forlater Brussel og nyter ettermiddagen om bord mens vi seiler mot Antwerpen.

Mens vi spiser middag legger skipet til kai i Antwerpen, og her ligger vi til neste dag. Ta gjerne en spasertur i land etter middag, eller kos deg om bord.

Grand Place i Brussel.
Dag 3

Antwerpen

Antwerpen er Belgias nest største by, og har på grunn av sin strategiske beliggenhet ved elven Schelde alltid vært en viktig havneby. Kjernen i Antwerpens historiske bydel avslører at handel og sjøfart har vært viktig for byen. De store kirkebyggene er sammen med staselige kjøpmannshus og palasser et synlig tegn på velstand gjennom århundrer.

Etter frokost blir det en valgfri byvandring i den historiske bydelen (inngår i utfluktspakken), som står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Dette er byens hjerte, med rådhusplassen (Grote Markt), brosteinsbelagte gater, små trange smug og en stor katedral fra 1400-tallet. Det flotte rådhuset er en blanding av flamsk og italiensk stil. Barokkmaleren Rubens bodde i Antwerpen det meste av sitt liv og i katedralen kan man se noen av hans mest kjente malerier.

Det blir også tid til å utforske byen på egenhånd. Felles for alle belgiske byer er det store utvalget av belgisk sjokolade, belgiske vafler, pommes frites og belgisk øl. Antwerpen er ikke noe unntak, så kanskje bare finne en fortausrestaurant og se på livet…?

Lunsjen serveres i skipets restaurant.

Om ettermiddagen legger skipet fra kai og vi seiler gjennom den store havnen i Antwerpen hvor skip fra hele verden ligger til kai. Vi har nå satt kurs mot Dordrecht.

Staselige Antwerpen.
Dag 4

Dordrecht - Rotterdam

I løpet av natten har skipet lagt til kai i Dordrecht. Byen er kanskje ikke så kjent, men den er provinsens eldste by og har en rik historie og kultur. Ved Dordrecht deler elven Beneden-Merwede seg i kanalen Noord og elven Oude Maas. Dette «tre-elvs-krysset» er en av Nederlands mest trafikkerte vannveier.

I Dordrecht kan du benytte ettermiddagen til å oppleve byen på egenhånd. Byens rike historie er fortsatt tydelig når man går igjennom den indre by, forbi monumenter og museer. Dordrecht oppleves best til fots. Ta «Rondje Dordt», en skiltet spasertur forbi byens havner, monumenter, viktige historiske steder og attraktive shoppinggater. Det er også mulig å seile gjennom de gamle havnene i en elektrisk båt, som tar deg forbi hus bygget i vannet og under mørke broer. Anbefales kan også den flotte utsikten over «tre-elvers-krysset» fra Groothoofd.

Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Kinderdijk (bestilles og betales om bord). I de vakre våtmarkene rundt Dordrecht ligger vindmøllene i Kinderdijk. 19 flotte vindmøller, bygget rundt 1740, står her som en del av et større vannforvaltningssystem for å forhindre oversvømmelser. I 1997 kom de på UNESCOs verdensarvliste. Her vil vi også se vannveier, diker, møller og sluser, og hvordan nederlenderne har brukt vann til deres fordel i over 1000 år.

Retur til skipet, der vi får servert en god lunsj mens skipet legger fra kai og seiler mot Rotterdam.

Vi ankommer den multikulturelle byen Rotterdam – som er ulik andre nederlandske byer, utpå ettermiddagen. Byen ligger på begge sider av elven Nieuwe Maas (nye Maas), en av kanalene i det store deltaet ved utløpet av elven Rhinen, og her ligger Europas travleste havn.

Under andre verdenskrig ble Rotterdam bombet og tilbake stod kun byens rådhus, posthus og et par kirker. Europas første skyskraper, den 45 meter høye Witte Huis, overlevde også bombingen – takket være sine tykke murer. Rotterdam ble gjenoppbygd  som en moderne by og overrasker med et mangfold av spennende, utradisjonelle høye hus. Den spesielle arkitekturen trekker til seg mange besøkende som lar seg fascinere av bygningene med skjeve fasader, runde kurver, hjørner, utspring og en spenstig fargebruk.

Om du vil kan du bli med på en valgfri byrundtur (inngår i utfluktspakken) i Nederlands nest største by. Vi får blant annet se Rotterdams viktigste attraksjoner, som Sentralstasjonen, Museumsparken og Erasmusbroen. Vi spaserer til byens markedshall, og videre til Rådhuset og Laurens kirken.

Retur til skipet, som legger fra kai mens vi nyter en god middag i restauranten og hygger oss om bord.

Vindmøllene i Kinderdijk
Dag 5

Amsterdam - Keukenhof

Tidlig om morgenen legger skipet til kai i Amsterdam, Nederlands største by og landets hovedstad. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt denne havnen.

Etter frokost er det inkludert utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof utenfor Amsterdam (inngår i utfluktspakken). Hagedesignerne har selvsagt sørget for at det blomstrer til ulike tider gjennom hele den åtte uker korte sesongen. De har kunstferdig utformet hagen med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger, i tillegg til bekker, dammer, tematiserte hageanlegg, busker og trær. Mer enn 5 millioner blomster – flesteparten tulipaner – strutter av vårkåt glede, den ene vakrere, skjørere, mer forfinet og enda mer fantastisk enn den andre. Dette må bare oppleves!

Retur til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen kan du enten utforske denne flotte byen på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri kanalbåttur (bestilles og betales om bord). Kanskje den beste måten å oppleve Amsterdam på er nettopp med kanalbåt!
Kanalene i gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og snor seg mellom byens bebyggelse og forbi de mange husbåtene som er ankret opp langs bredden. Kanalbåten tar oss under broene og gjennom Amsterdams bykjerne hvor vi kommer tett på de mange husbåtene og hverdagslivet langs kanalene.

I kveld inviteres vi til Kapteinens middag i skipets restaurant, og hygger oss i salongen.

Keukenhof-parken utenfor Amsterdam
Dag 6

Amsterdam - Hjemreise

Vårt hyggelige elvecruise har kommet til veis ende og etter frokost er det på tide å ta farvel med skipet og mannskapet.
Vi blir hentet med buss og drar til flyplassen for å fly tilbake til Norge.

Takk for turen og vel hjem!

Om skipet

MS Vivienne (4*+)
Byggeår 2000 (totalrenovert 2020)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Antall lugarer 73
Passasjerer
 146

Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk. Skipet er totalrenovert i 2020. Alle lugarene er utvendige med fransk balkong eller vindu. Ombord finnes restaurant, lounge/bar, resepsjon og gratis wifi. Rikholdig buffèt til frokost og lunsj, mens middagen (4 retter) serveres ved bordet. I salongen serveres «afternoon tea» med kaffe/te og kaker hver ettermiddag, samt en liten snack hver kveld. Det er levende musikk og dans i salongen hver kveld!

Skipet har ikke enkeltlugarer, men et begrenset antall dobbeltlugarer selges til bruk alene.
Bildene av skipet er illustrasjonsbilder, da skipet ikke er ferdig renovert.

 • Elvecruiseskip på elv
 • Resepsjon
 • Lounge på elvecruiseskip
 • Bar med utsikt
 • Restaurant med utsikt
 • Lugar på elvecruiseskip
 • Elvecruiseskip på elv

Lugarene på MS Vivienne

 • Lugar på elvecruiseskip

  Owners Suite

  Øvre dekk (30 m2)

  Skipets største suite, en romslig lugar med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med fransk balkong

  Øvre dekk og midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med stort vindu

  Midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med stort vindu (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med små vinduer

  Nedre dekk (15 m2)

  Delikate lugarer med små vinduer øverst på veggen (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

   

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Brussel/Amsterdam–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til lunsj siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag, velg mellom tre hovedretter
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og winerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Toalettartikler (såpe/shampoo/bodylotion) fra L’Occitane i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Utfluktspakken kr 1200 (4 utflukter)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE  kr 1200 (4 utflukter)

 • Dag 2. Brussel, byrundtur
 • Dag 3. Antwerpen, byvandring
 • Dag 4. Rotterdam, byrundtur
 • Dag 5. Amsterdam, utflukt til blomsterparken Keukenhof

VALGFRIE UTFLUKTER (bestilles og betales om bord)

 • Dag 4. Dordrecht, Vindmøllene i Kinderdijk
 • Dag 5. Amsterdam, kanalbåttur

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 40 euro pr. reisende til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikap lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene som du får tilsendt på e-post cirka 2 uker før avreise.

FORBEHOLD
Alle priser er basert på valutakurser pr. 26. februar 2020. 

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet og Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Se også våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Forbehold om nok påmeldte til å arrangere utfluktene.

Det tas også forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.